Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι «καραμανλικοί» βουλευτές κυκλοφορούν «μανιφέστο» υπέρ του Κώστα Καραμανλή - Όλο το κείμενο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Τριγμούς» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει άθελα του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με αφορμή non-paper που στέλνουν εντός και εκτός της Δεξιάς παράταξης μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας, το οποίο επί της ουσίας «αθωώνει» τον κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας 2007-2009.
Το non-paper, εκλαμβάνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σαν μια απάντηση των «σκληρών καραμανλικών» στον κ. Στουρνάρα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, στις οποίες άσκησε επί της ουσίας κριτική στις παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ.
Το έγγραφο, συντάχθηκε με βάση το βιβλίο του πρώην «τσάρου» Ιωάννη Παπαθανασίου για την ελληνική οικονομία και μοιράστηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Η παρέμβαση των καραμανλικών, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, γίνεται με την έγκριση του κ. Καραμανλή και δείχνει τις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία, με πολλά στελέχη να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή«δεν έκανε καμία κίνηση για να προστατεύσει τον Κώστα Καραμανλή από τις δηλώσεις Στουρνάρα», όπως αναφέρουν.
Το «καραμανλικό μπλοκ», επιμένει ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία περιορισμού του ελλείμματος φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία όχι μόνο δεν πήρε μέτρα αντιμετώπισης του, αλλά αντίθετα το αύξησε σε αντίθεση με το πνεύμα των δηλώσεων του κ. Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2009 από την ΔΕΘ, στις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα.

Πως αθωώνουν τον Καραμανλή:
Στην «επιχείρηση αθώωσης» του πρώην Πρωθυπουργού, τα στελέχη που συνέταξαν το non-paper, αναφέρουν επί της ουσίας ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος τού τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για «μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει». Παράλληλα, ρίχνουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι « η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του την επόμενη χρονιά», που κατά τους «καραμανλικούς» αποδεικνύεται «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ», ενώ ίδιου τύπου κατηγορίες γίνονται και για την διαχείριση των αμυντικών δαπανών.

Φταίμε μόνο για τους πρώτους εννιά μήνες του 2009
Τέλος, οι «καραμανλικοί» παραδέχονται ότι ευθύνονται για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 όταν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και σημειώθηκε έκρηξη του ελλείμματος την οποία καταγγέλλουν ως μεθοδευμένη, τονίζοντας ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόικας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!», όπως καταλήγει το non-paper.


Δείτε εδώ το non-paper

Από ........  iefimerida

Για να μην ξαναγίνουν κολίγοι: πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ωριαίους αποκλεισμούς σημειών των εθνικών οδών προχωρούν σήμερα οι αγρότες, ενώ τις 6.00 μ.μ. οργανώνουν συλλαλητήριο στη Λάρισα. Την ίδια ωρα σύσκεψη των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης για το θέμα. Διαμαρτυρία με δωρεάν διάθεση 50 τόνων προϊόντων μπροστά στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλ. Βάθη πραγματοποίησαν το πρωί οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Nεότερα ως το μεσημέρι της Τετάρτης 6/2 (1.30 μ.μ.): Aποκλεισμός της Εγνατίας από αγρότες - Πάτρα: Οι αγρότες πέταξαν φρούτα και λαχανικά στην Γ΄ ΔΟΥ (φωτ. & βίντεο)

Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων θα τεθεί σήμερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 6 το απόγευμα. Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους (αναλυτικά τα σημεία εδώ: Ωριαίοι αποκλεισμοί σε 9 σημεία των εθνικών οδών το μεσημέρι)

Επιπλέον, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Ρούμελης στην είσοδο της Λαμίας, θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου. Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μία ώρα.

Ωστόσο, η κατασταλτική τακτική της κυβέρνησης έγινε για μια ακόμα φορά φανερή, καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χθες με γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου-λάμψης στους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας όταν οι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Από ....  left

Πέντε αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Έτοιμο από το Σεπτέμβριο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, το οποίο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα, στηρίζεται στην Προγραμματική Συμφωνία των τριών. Ήδη, μετά και την εντολή Σαμαρά, αναμένεται να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατάθεσή του, έπειτα από την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο Ραγκούση.
Όπως είχε πει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ημερίδα του ΕΒΕΑ, «το νέο πλαίσιο θα πάρει την τελική μορφή μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έχει την έγκριση των αρχηγών της συγκυβέρνησης και ελεγχθεί από όλα τα κόμματα της Βουλής. Θα στηρίζεται «σε ορισμένες θεμελιώδεις αρχές, όπως στον σεβασμό των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος της Ελλάδας, στη διακρίβωση του γνήσιου δεσμού του ενδιαφερομένου αλλοδαπού να πολιτογραφηθεί προς την ελληνική δημοκρατία, στον εξορθολογισμό του απαιτούμενου χρόνου μόνιμης και νόμιμης παραμονής στην επικράτεια της χώρας, στην εξατομίκευση της κρίσης για την απόκτηση της ιθαγένειας, και στη μέριμνα για τους ομογενείς».»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο νέο νομικό πλαίσιο για την ιθαγένεια, θα προβλέπονται πέντε αλλαγές:
- Διπλασιασμός του χρόνου νόμιμης – μόνιμης παραμονής των αλλοδαπών γονέων στη χώρα στα 10 χρόνια (αντί πέντε που όριζε ο νόμος Ραγκούση) ώστε το παιδί που γεννιέται εδώ να λαμβάνει αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα.
- Υποχρεωτική φοίτηση του αλλοδαπού σε ελληνικό σχολείο 9 έτη αντί 6 που ισχύει σήμερα (ταυτίζεται με την 9ετή υποχρεωτική φοίτηση των ελλήνων πολιτών αλλά και την ισοκράτειο ρήση ότι «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας»).
Χαρακτηριστικά είχε πει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr: «Η νέα αυτή προοδευτική και συνθετική διάσταση που εμείς εισηγούμεθα, είναι να μπορεί να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια ο μετέχων του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας. Και μετέχων κατά τεκμήριο του  ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας είναι αυτός που έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή έχει πετύχει με το κλασικό σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων την εισαγωγή του στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα»
-Αύξηση στα 10 χρόνια της μόνιμης – νόμιμης διαμονής στη χώρα για να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος αίτηση πολιτογράφησης (σήμερα είναι 7).
- Χορήγηση ιθαγένειας στο παιδί του αλλοδαπού που θα γεννηθεί στην Ελλάδα, όχι αμέσως αλλά με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
- Επιπλέον, χορήγηση της ιθαγένειας σε ξένους πολίτες που επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά εντός της ελληνικής επικράτειας (συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και εκτός αυτής, όπως, για παράδειγμα, στην Αυστραλία).
Και δημιουργία τρικομματικής επιτροπής
Πάντως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών αποφασίσθηκε η δημιουργία τρικομματικής επιτροπής η οποία θα συζητήσει τις αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια.

Από .......  aftodioikisi

Όταν ο χρόνος σταμάτησε πάνω από την Λαμία...




Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Πολλά είναι τα ερωτηματικά τα οποία δημιουργούνται από το θέμα της φερόμενης Κινηματογραφικής Λέσχης Λαμίας και τις απαντήσεις που (δεν) έδωσε η Πρόεδρός της Κα Μπριάνη.
Η Λέσχη είναι μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας(ΟΚΛΕ) που ελέγχει και συντονίζει τις δραστηριότητες των Λεσχών ανά την Ελλάδα και προωθεί την διάδοση της κινηματογραφικής τέχνης.
Στο καταστατικό της ΟΚΛΕ, η οποία λαμβάνει τακτική κρατική επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, υπάρχει ποινή διαγραφής όσων Λεσχών δεν έχουν δραστηριότητα και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Εδώ και περίπου 2.5 χρόνια απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα για την λειτουργία της Λέσχης στην Λαμία αλλά, όπως και στην επιστολή που απέστειλε η Πρόεδρός της στα ΜΜΕ, απαντήσεις δε παίρνει κανένας, ενώ η προσφορά του φορέα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης ...αναζητείται.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό αρχείο τι έλεγε προ 2.5 ετών(4-8-2010) η Πρόεδρος της ''Λέσχης φάντασμα'' στον Λαμία FM1 όταν είχαν γίνει οι ίδιες, ενοχλητικές από ότι φαίνεται, ερωτήσεις.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι:

Ο χρόνος σταμάτησε για την ''Κινηματογραφική Λέσχη'' πάνω από την Λαμία

http://pepla.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4169.html

Στουρνάρας Νο2 ο Κ. Χατζηδάκης!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Το πιο σκληρό και κοινωνικά ανάλγητο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, θιασώτης του οποίου είναι και ο ίδιος, έδειξε χθες στη Βουλή (ως Στουρνάρας Νο2) ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 Κι αυτό γιατί έτσι το θέλει η… τρόικα. Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν δίστασε να πει το αδιανόητο:
Οτι το μέτρο θα λειτουργήσει θετικά, διότι θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των καταστηματαρχών.
Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για θέματα ανάπτυξης χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης δέχτηκε σωρεία παραπόνων από βουλευτές οι οποίοι ζητούσαν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από το πλαίσιο που έχει ήδη δημοσιεύσει το υπουργείο.

 Ο υπουργός, ωστόσο, δεν άφησε κανένα περιθώριο για αισιοδοξία, πετώντας μάλιστα το μπαλάκι στην τρόικα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή μπλοκάρει μια ευνοϊκότερη συμφωνία ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δεν ήταν πάντως λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι πίσω από αυτά που υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης είδαν τις πιέσεις των ίδιων των τραπεζιτών και όχι της τρόικας.

Εδειξε μάλιστα να είναι τόσο σίγουρος ότι το σχετικό σχέδιο νόμου που θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή δεν θα ικανοποιήσει κανέναν παρά μόνο την τρόικα, σε βαθμό που προέβλεψε έντονες αντιδράσεις. «Είμαι βέβαιος -σας το λέω από τώρα- ότι στις τελικές ρυθμίσεις θα ασκηθεί κριτική, θα υπάρξουν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις. Ομως δεν γίνεται τίποτα. Κι εγώ θα ήθελα να μην έχει λόγο η τρόικα. Ομως έχει» είπε χαρακτηριστικά.

 Διαπιστώνοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές επιμένουν, δεν δίστασε να τους απευθυνθεί με τόνο που κατά πολλούς θεωρήθηκε άκρως ειρωνικός. «Αν νομίζετε ότι μπορείτε να τους μεταπείσετε, ελάτε εσείς στη διαπραγμάτευση. Καλοδεχούμενοι είστε» τους είπε.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Χατζηδάκης άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα έχει πλέον υποκαταστήσει την εκτελεστική αλλά και τη νομοθετική εξουσία. «Μετά βίας η τρόικα θα δεχτεί αυτό που της προτείνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά και στο θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Κι ενώ κάποιος θα περίμενε ότι με την αγορά νεκρή ο υπουργός θα είχε αναθεωρήσει τις απόψεις του για τις Κυριακές, ο κ. Χατζηδάκης δεν έδειξε να κάνει πίσω. «Αν κάποιο κατάστημα θεωρεί ότι δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό, θα μπορεί να μην ανοίξει» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας μάλιστα ότι το μέτρο θα λειτουργήσει, αφού θα επικρατήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης των καταστηματαρχών.

 Δείχνοντας να μην έχει συναισθανθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι οι Κυριακές αλλά το ότι ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα για να ψωνίσει, εμφανίστηκε απρόθυμος να ακούσει την παραμικρή διαφορετική άποψη και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε όσους τολμούν να διαφωνούν ακόμα κι αν έχουν επιχειρήματα. 

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «αυτοκτονική» και «φοβική» τη σημερινή περιοριστική νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα της οικονομίας δεν αντιμετωπίζεται με περιοριστική πολιτική. Δημοκρατία

Από .......  exomatiakaivlepo

To ΔΝΤ έκανε λάθος αλλά δεν αλλάζει το πρόγραμμα, λέει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Αρνητικός στο να ανοίξει η συζήτηση για τροποποίηση του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, μετά την παραδοχή από αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς, είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν στην Αθήνα, Χορστ Ράιχενμπαχ.
«Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Χορστ Ράιχενμπαχ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.
Πρόσθεσε ότι o ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα και σημείωσε ότι η Task Force «είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει».
Μίλησε θετικά για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι «κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα».
Ο Θεόδωρος Καράογλου από την πλευρά του τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και του παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Από .......  iefimerida

O Τσίπρας, ο ΟΠΑΠ και η διαπλοκή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Από τον Γ. Παπαχρήστο

ΔΙΑΒΑΖΩ χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία στο εμφανές επιτίθεται κατά τουΦαήλου Κρανιδιώτη, του γνωστού φίλου του προέδρου Αντώνη, αλλά στο αφανές μού δίνει την εντύπωση ότι... μεγαλοπιάνεται!

ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΑ όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς στους πονηρούς καιρούς που ζούμε,προσωπικά το τελευταίο που θα περίμενα από το κόμμα που έχει κάνει σημαία του τη διαφάνεια και μάχεται τη διαπλοκή είναι να αναμειγνύεται τόσο έντονα και τόσο φανερά στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, για τον οποίο, σημειωτέον, συγκρούονται μερικά οικονομικά μεγαθήρια.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, δε, γίνεται με τόσο άκομψο τρόπο (προκειμένου ουσιαστικά να αποκλειστεί ένας διεκδικητής, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συγκεκριμένα) που διερωτώμαι πραγματικά αν τελούσε υπό την έγκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή», θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ απολύτως!..


Γ. Παπαχρήστος
http://www.lykavitos.gr/2013/02/blog-post_2686.html

Έπαψε, αλλά δεν διέγραψε τον σαχλαμάρα ο Τσίπρας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




 
Με "non paper" και σχολιάκια στο twitter, προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψευτο-διαφοροποιηθεί από τις ανοησίες του Νάσσου Θεοδωρίδη, τον οποίο απέσυρε από την -άγνωστη στο ευρύ κοινό- Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, αλλά δεν διέγραψε από το κόμμα.

Σαφές μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος ότι ...
δεν μπορούν πλέον να κάνουν του κεφαλιού τους απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς παύτηκε από εκπρόσωπος του κόμματος στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής ο Νάσος Θεοδωρίδης, για τις θέσεις που εξέφρασε για τα Ίμια.

Την απόφαση μετέφερε στον Ν. Θεοδωρίδη ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω του twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του αυτή προειδοποίησε ουσιαστικά και άλλα στελέχη να σταματήσουν τις διαφοροποιήσεις σε θέματα που έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις, ενώ δείχνει αποφασισμένος να ξεμπλέκει με ακραίες απόψεις εντός του κόμματός του.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Αργά το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του κόμματος το εξής non paper:

«Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής».
 
Από .....  taxalia

ΣΤΟΝ '' ΑΕΡΑ '' Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε από τη Βουλή να καταγγείλει μονομερώς τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας- Βουλγαρίας- Ρωσίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη...

 Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, «η σχετική πρόταση του υπουργικού συμβουλίου κατατίθεται στο κοινοβούλιο ύστερα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από δώδεκα μήνες».

Επίσης, η βουλγαρική κυβέρνηση επικαλείται τις αναλύσεις και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Εταιρίας Σχεδιασμού, τα οποία έδειξαν, ότι το στρατηγικό έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις συνθήκες της τρικυβερνητικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2007 στην Αθήνα, όπως υποστηρίζεται.

«Δεδομένων των περιστάσεων, η Βουλγαρία αναλαμβάνει τις σχετικές ενέργειες για την μονόπλευρη διακοπή της συμμετοχής της χώρας στο έργο» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, σύμφωνα με την οποία μία τέτοια απόφαση της βουλγαρικής Βουλής θα είναι «παράνομη σε όλες τις περιπτώσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ίγκορ Ντέμιν, εκπρόσωπος της πετρελαϊκής εταιρείας Transneft, η οποία εκπροσωπεί τη ρωσική πλευρά στη διεθνή επιχείρηση Transbalkan Pipeline.

Όπως διευκρίνισε ο Ρώσος αξιωματούχος στις δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, «η ιδρυτική συμφωνία της εταιρείας Transbalkan Pipeline προβλέπει δυνατότητα αποχώρησης κάποιου εταίρου μόνο μετά την ολοκλήρωση της φάσης του σχεδιασμού».
«Δηλαδή, μόνο όταν αρχίσει η εκμετάλλευση του μελλοντικού αγωγού», όπως είπε.

Από  ......  fimotro

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 06/02/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δηλώσεις Στουρνάρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com