Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μέρκελ και Κάμερον επιβάλλουν σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά από 25 ώρες διαπραγματεύσεων, που θύμιζαν ανατολίτικο παζάρι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν τελικά για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Βαν Ρομπάι παρουσίασε από το πρωί μια συμβιβαστική πρόταση,την οποία επέβαλλαν η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία η οποία κατάφερε τελικά να ικανοποιήσει τις μεγάλες χώρες.
Το τελευταίο εμπόδιο είναι τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού ο πρόεδρος του Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι ενδέχεται να θέσει βέτο.
Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία: Κατ' αρχάς τον περιορισμό των δαπανών της ΕΕ κατά 3% σε σχέση με την πρόταση της Κομισιόν. Το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 908 δισ. ευρώ αντί για 942 δισ. της προηγούμενης περιόδου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία
Με μια ομόφωνη δήλωσή τους οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτουν κατηγορηματικά τον προϋπολογισμό λιτότητας στον οποίο κατέληξε σήμερα το Συμβούλιο Κορυφής και ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των βασικών κονδυλίων για την περίοδο 2014-2020,από μηδενική βάση.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μια σοβαρή πολιτική – θεσμική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αφού όλα τα μεγάλα κόμματα δηλώνουν ότι διαφωνούν με την πολιτική της λιτότητας που προσπαθεί να επιβάλει η Γερμανία και η Βρετανία.
Στην κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Ζόζεφ Ντάουλ, των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, των Φιλελεύθερων Γκι Φερχόφσταντ και των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η βασική προτεραιότητα από τις επιλογές του κοινοβουλίου είναι η φιλοδοξία να προωθεί την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρει στη σταδιακή ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση.
Αυτή η συμφωνία δεν θα ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και δεν είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να δεχθεί τη σημερινή συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπως είναι. Λυπούμαστε που ο κ. Ρομπάι δεν μίλησε και δεν διαπραγματεύτηκε με εμάς τους τελευταίους μήνες. Οι πραγματικές διαπραγματεύσεις ξεκινάνε τώρα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Θα διατηρήσουμε τις προτεραιότητες που έχουμε δηλώσει καθαρά πολλές φορές
Παρατηρούμε έκπληκτοι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε έναν προϋπολογισμό που μπορεί να οδηγήσει σε διαρθρωτικό έλλειμμα.»
Το Κοινοβούλιο στο κείμενό του ορίζει και τους τέσσερις βασικούς άξονες που αποτελούν προτεραιότητες για τη νέα διαπραγμάτευση:
«Πρώτον, ζητάμε αυξημένη ευελιξία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία: μεταξύ των ετών και μεταξύ των κατηγοριών των δαπανών. Πρόκειται για μια λογική προσέγγιση, η οποία θα μας επιτρέψει να κάνουμε την καλύτερη χρήση των χρηματοδοτικών πόρων μας.
Δεύτερον, επιμένουμε για μια υποχρεωτική ρήτρα αναθεώρησης με τη μέθοδο της Ειδικής πλειοψηφίας που θα μας επιτρέψει να επανεξετάσουμε το οικονομικό πλαίσιο σε δύο ή τρία χρόνια. Δεν δεχόμαστε έναν προϋπολογισμό λιτότητας για επτά χρόνια.
Τρίτον, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απαιτούμε νέους, αυθεντικούς, ιδίους πόρους για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό που θα αντικαταστήσουν εν καιρώ το υπάρχον σύστημα που βασίζεται κυρίως στις συνεισφορές από το ΑΕΠ.
Τέταρτον, δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν προϋπολογισμό βασισμένο κυρίως σε προτεραιότητες του παρελθόντος. Πρέπει να υποστηρίξουμε πολιτικές που προσανατολίζονται στο μέλλον και ενδυναμώνουν την Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα».

Τι αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής
«Η συμφωνία έκλεισε. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο συμφώνησε για τον προϋπολογισμό για την υπόλοιπη δεκαετία. Άξιζε η αναμονή», έγραψε μέσω twitter ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι βάζοντας ένα τέλος στο θρίλερ που κράτησε περίπου εικοσιτέσσερις ώρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία προβλέπει ανώτατο όριο για τις δαπάνες τα 960 δισ. ευρώ, ποσό μικρότερο κατά 12 δισ. από την αρχική πρόταση Ρομπάι, με τις πραγματικές τιμές να πέφτουν στα 908,4 δισ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός αναμένεται να είναι τουλάχιστον 3% μικρότερος σε πραγματικές τιμές σε σχέση με εκείνον της προηγούμενης επταετίας.
Μεγάλοι κερδισμένοι της Συνόδου οι υποστηρικτές της λιτότητας (Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία) με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης να διαμαρτύρονται έντονα θεωρώντας ότι οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν είναι πολύ περιορισμένες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κομισιόν η οποία εμφανίζεται απογοητευμένη από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τον Ζοζέ Μπαρόζο να δηλώνει «Η Επιτροπή θα ήθελε ένα μεγαλύτερο ποσό κοντά σε εκείνο που είχε αρχικά προτείνει (1 τρισ. Ευρώ)».
Ο προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, «απείλησε» εχθές ότι το Σώμα δεν θα ψηφίσει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος θα είναι ελλειμματικός.
Η Ανγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της συνεδρίασης σημείωσε «Η συμφωνία στηρίζει την ανάπτυξη, σέβεται τις χώρες που συμβάλλουν», ενώ από την πλευρά του ο Χέρμαν βαν Ρομπάι υποστηρίζει ότι «Η συμφωνία δείχνει τη συλλογική υπευθυνότητα των Ευρωπαίων ηγετών».

Σαμαράς: Ανησυχώ για το μέλλον
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση εμφανίστηκε ανήσυχος για για το μέλλον της Ευρώπης λέγοντας:
«Καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό και πολύ περισσότερο, ωστόσο, θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά της Σελήνης ότι πρέπει κανείς να παραμένει ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν μπορεί να δυναμώνει η Ενωση όταν αποδυναμώνεται η χρηματοδότηση».
Οπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα έχει λαμβάνειν πάνω από 14,5 δισ. μόνο από το νέο ΕΣΠΑ, συν 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη, που μένουν αλώβητα, όπως σημείωσε.
Παράλληλα, αναμένεται να δοθούν στη χώρα περίπου 2 δισ. ευρώ από την αναθεώρηση της συμμετοχής της Ελλάδας στα κοινοτικά κονδύλια, λόγω της μεγάλης μείωσης του ΑΕΠ της χώρας.
Τα 2 δισ., σημείωσε, αναμένεται να αποδοθούν στην Ελλάδα μετά το τέλος του 2016.
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η αρχική πρόταση για την Ελλάδα ήταν 11,2 δισ. ευρώ όταν ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την περίοδο 2014 – 2020 ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ, ενώ εν συνεχεία φτάσαμε στα 14 με τον προϋπολογισμό να είναι κάτω από το 1 τρισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα θα λάβει στήριξη από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους νέους, ύψους 6 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι η χώρα έχει την υψηλότερη ανεργία στους νέους.
Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο προϋπολογισμό η Ελλάδα είχε λάβει 10 δισεκατομμυρια ευρώ περισσότερα, ενώ αντιθέτως οι Πορτογάλοι είχαν λιγότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με την Ελλάδα.


Από  .......  iefimerida

Η Ελλάδα κάνει πρόβα στον «Καπιταλιστικό Κομμουνισμό»

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Ανδρέα Παραδεισόπουλου*

Μέχρι πρότινος (προ κρίσης) υπήρχε διάσπαρτη η άποψη στην Ελληνική κοινωνία ότι υπήρχε μία μερίδα ανθρώπων που φοροκλέβανε (για να μην αναφέρω αυτούς που κλέβανε κανονικά από τα κρατικά ταμεία) και οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία τους ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες κλπ. Η ανοχή του κράτους σε αυτές τις επαγγελματικές ομάδες ήταν προκλητική και σκανδαλώδης.

Πλέον είμαστε στο μέσον της κρίσης και υπό διοίκηση Τρόικας, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην. Από την απόλυτη ανοχή έχουμε περάσει στην απόλυτο παραλογισμό όπου όλοι οι Έλληνες θεωρούνται φοροκλέπτες και πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Με το 25% του ενεργού πληθυσμού σε ανεργία επισήμως (ανεπίσημα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι) οι φόροι πλέον κατευθύνονται προς το μοναδικό κομμάτι περιουσίας που έχει απομείνει στους Έλληνες. Την ακίνητη περιουσία. Στη κυριολεξία ακίνητη καθώς όχι απλά δεν μετακινείται, αλλά πλέον δεν γίνεται και σχεδόν καμία εμπορική πράξη, δηλαδή αγοροπωλησίες. Σε αυτή την ακινητοποιημένη περιουσία, που δηλαδή και να θέλει κάποιος να ξεφορτωθεί δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες, έρχονται βαρύτατες, διαδοχικές και εν πάση περιπτώσει παράλογες φορολογίες.

Η de facto δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων είναι γεγονός. Δεν θα αναφέρω τα απλά παραδείγματα όλων μας που έχουμε κάποιο σπίτι που ήλθε στη κατοχή μας είτε από κάποιο δάνειο είτε από κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο (συνήθως γονείς) όπου για τους όποιους ιστορικούς και οικονομικούς λόγους (η μεγάλη προϊστορία υψηλού πληθωρισμού στη χώρα μας) θεωρούσαν καθήκον να βοηθήσουν τα παιδιά τους είτε με κάποιο σπίτι, είτε εξοχικό, οικόπεδο κλπ.

Οπότε υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι είτε άνεργοι είτε με σοβαρά απομειωμένο εισόδημα και έχουν μία ακίνητη περιουσία που ούτε να αξιοποιήσουν μπορούν ούτε να εξοφλήσουν τις βαρύτατες φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή και να γλυτώσουν τη φυλακή. Που καταλήγουμε τελικά, να περάσει όλη αυτή η ακίνητη περιουσία στο κράτος και συνεχεία στη Τρόικα άμεσα ή έμμεσα.
Ποιος από τους λαλίστατους πολιτικούς που έχουμε θα μου απαντήσει στην απλή ερώτηση. Πως λέγεται το πολιτικό σύστημα που οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις δημιουργούν καρτέλ, εξαγοράζουν τη δημόσια περιουσία και επιχειρήσεις στο χαμηλότερο της αξίας τους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα εργατικό δικαίωμα και πλέον ούτε το δικαίωμα της απεργίας μέσω καταστρατήγησης των όρων της πολιτικής επιστράτευσης ΑΛΛΑ ταυτόχρονα απαγορεύεται η ιδιωτική περιουσία για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και μεθοδεύεται η δήμευση της όποιας περιουσίας έχει δημιουργηθεί;

Συγχαρητήρια αγαπητοί συμπολίτες μου. Πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι που η χώρα μας επιλέχτηκε μεταξύ τόσων και τόσων χωρών να είναι η πρώτη που θα εφαρμόσει αυτό το νέο πρωτοποριακό πολιτικό σύστημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους πολιτικούς ταγούς της χώρας που με ανιδιοτέλεια έδωσαν τα πάντα στον αγώνα επιλογής μας και τα κατάφεραν.

 Την εποχή που ο κομμουνισμός έχει από χρόνια πεθάνει και ο καπιταλισμός από το 2008 με την ουσιαστική κρατικοποίηση σχεδόν όλων των Αμερικάνικων τραπεζών και το συνεχές τύπωμα χρήματος ψυχορραγεί, έπρεπε να βρεθεί το νέο σύστημα που θα βασιλέψει στον 21ο αιώνα. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Χρειαζόταν κάποιος να κάνει το beta testing δηλαδή τις τελικές δοκιμές πριν την παγκόσμια εφαρμογή.

Ψηλά το κεφάλι φίλοι μου γράφουμε Ιστορία ως η πρώτη “δημοκρατική” χώρα που εφαρμόζει τον Καπιταλιστικό Κουμμουνισμό. Για όσους συγκρίνουν με τη Κίνα, τους υπενθυμίζω ότι δεν υπάρχει σχέση καθώς εκεί δεν ισχύει το μέτρο της δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και αφετέρου οι δημόσιες επιχειρήσεις παραμένουν κρατικές και δεν ξεπουλιούνται.

* Ο Ανδρέας Παραδεισόπουλος (ΜΒΑ Kingston University) είναι Πιστοποιημένος Αναλυτής Μετοχών & Αγοράς με πολυετή εμπειρία Ελληνικών και Διεθνών αγορών

Από ...... rizopoulospos



Ζουν τον μύθο τους στην πλουμιστή αγκαλιά της διαπλοκής!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Μόναχο, Οκτώβριος 2010. Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική για την Siemens βρίσκονται στο Βερολίνο για να πάρουν κατάθεση από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Πρόκειται για τους Βασιλική Τσόνογλου, Δημήτρη Παπουτσή, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Γρηγόρη Αποστολάκο, Μαρία Κόλλια, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Αθανάσιο Παφίλη και Κωνσταντίνο Αιβαλιώτη. Αίσθηση είχε προκαλέσει τότε η απουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα του Παπαδημούλη που συμμετείχε στην Εξεταστική.
Σχεδόν 3 χρόνια αργότερα σ΄ εκείνη την περίεργη απουσία έρχονται να προστεθούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις αλλά και δηλώσεις των στελεχών του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Η Κουμουνδούρου δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον τζόγο. Ο δε αρχηγός Αλέξης το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις δηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.
Μάλιστα πριν λίγα 24ωρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ πέτυχαν να αποσυρθεί η τροπολογία που θα επέτρεπε στους μνηστήρες του ΟΠΑΠ να έχουν πρόσβαση στις περίφημες συμβάσεις του Οργανισμού με την Ιntralot. Έπεσαν συριζέικα κορμιά για να αποσυρθεί η τροπολογία.
Στον δεν ΟΠΑΠ ο σύλλογος των εργαζομένων που πλέον πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του ζητάει να ανανεωθεί η σύμβαση του τεχνολογικού παρόχου (Ιντραλότ). Και σαν να μην έφτανε αυτό η Κουμουνδούρου πλάκωσε και στο ξύλο τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια είναι δικηγόρος του Μελισσανίδη με την πρόφαση ότι διαπλέκεται!
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ανάγκασε τον Γιώργο Παπαχρήστο στα «ΝΕΑ» να αφήσει υπονοούμενα για την εξώφθαλμη διαπλοκή Κουμουνδούρου-Ιντραλότ. Μάλιστα στελέχη του ΚΚΕ για να σαρκάσουν την στενή σχέση ΣΥΡΙΖΑ-Κόκκαλη λένε πως στην Κουμουνδούρου ισχύει το «Νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη...».
Προφανώς ο φέρελπις ηγέτης Αλέξης ο οποίος εξελίσσεται σε «golden boy” μετά από την περιήγηση ανά τον πλανήτη ανακάλυψε την σημασία της ελληνικής διαπλοκής και έπεσε με τα μούτρα. Προκαλεί τεράστια εντύπωση η εμμονή ενός αριστερού κόμματος με τον τζόγο. Ελπίζουμε να μην ακολουθήσουν τα βαριά ναρκωτικά και καταντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μικρή Κολομβία με τους ντίλερς πάσης φύσεως να αναζητούν προστασία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Βέβαια εξίσου λεπτή είναι και η θέση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην καυτή πατάτα που λέγεται ΟΠΑΠ. Ο Σαμαράς κατηγορήθηκε ότι, δια μέσω Συμπιλίδη, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με δάκτυλο του Κόκκαλη.
Όσο για τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κυκλοφορούν φωτογραφίες που τον δείχνουν να ποζάρει καμαρωτός με φόντο τον Σώκρατες σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κόκκαλη για την Καινοτομία, μόλις το 2009.
Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των αρχηγών στην οποία συμμετείχαν και οι υπουργοί Στουρνάρας-Χατζηδάκης το θέμα του ΟΠΑΠ βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα αλλά στις δηλώσεις τους εκτός Μαξίμου οι πολιτικοί μας έκαναν τους ψόφιους κοριούς. Και μια και μιλάμε για "κοριούς", η χθεσινή σύσκεψη θα μπορούσε να έχει μεταδοθεί live στους επιχειρηματίες Έλληνες και ξένους που εμπλέκονται άμεσα στην αποκρατικοποίηση του Οργανισμού. Όπως είναι πολύ πιθανό να μεταδίδονται "ζωντανές" οι συσκέψεις και τα τηλεφωνήματα του Λουρόπουλου καθώς και εκείνα του Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα τεράστια και οι «κοριοί» πάφθηνοι για επιχειρηματίες μεγάλου βεληνεκούς. Μάλιστα στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση ΟΠΑΠ τοποθέτησε πρόσφατα και θωρακισμένα τζάμια στο σπίτι του-είναι πατέρας δύο παιδιών.
Σαμαράς και Βενιζέλος είναι παλιοί στο κουρμπέτι της εγχώριας διαπλοκής και φροντίζουν όσο μπορούν να τα έχουν καλά με όλα τα επιχειρηματικά τζάκια. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία που ακολουθεί.
Πριν μερικά χρόνια και όταν ένας από τους δύο ήταν υπουργός εκπρόσωπος ρωσικής εταιρείας που ήθελε να κάνει μια επένδυση κάπου στο Αιγαίο συναντήθηκε μαζί του και του ανέλυσε το σχέδιό του. Πριν ολοκληρωθεί η κουβέντα ο τότε υπουργός τον ρώτησε:
-O κ. Κ. το γνωρίζει;
Θα φρόντισε στην συνέχεια ο ίδιος ο υπουργός να ενημερωθεί ο κ. Κ. (Έλληνας επιχειρηματίας που διατηρεί στενές σχέσεις με ρωσικά συμφέροντα).
Έτσι γίνονται οι δουλειές στην Κολομβία των Βαλκανίων.
Περιμένουμε λοιπόν από τους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο και τον πάστορα Κουβέλη να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και στις απαραίτητες αποκρατικοποιήσεις για να αλλάξει η Ελλάδα. Σοβαροί να είσαστε που θάλεγε και ο Γιώργος Γεωργίου.

Η θέση του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» είναι ξεκάθαρη: H αλλαγή της Ελλάδας περνάει μέσα από την πώληση του ΟΠΑΠ αυτής της Βαστίλης της Διαφθοράς που εκτρέφει πάσης φύσεως συμμορίες. Του κόσμου και του υποκόσμου. Δεν έχει κανένα λόγο το κράτος και οι υπουργοί να υποδύονται τους μανατζαρέους του ΟΠΑΠ.
Αυτός ο αμαρτωλός οργανισμός ακόμη και τώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα από την κόλαση απειλεί να μας αποτελειώσει λόγω της αδυναμίας και των σχέσων διαπλοκής που έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με πάσης φύσεως συμφέροντα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα αγοράσει τον ΟΠΑΠ. Ας τον πάρει και ο τσοκολάτας καρνέισον. Το θέμα είναι να πάψει ο ΟΠΑΠ να βρίσκεται στον έλεγχο του παρα-κράτους.

Γράφαμε σχετικά>

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ" ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Αυτή τη φορά ο αποστολέας του περίφημου CD ήταν, γνωστό σε μυημένους, δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Mάλιστα ως «διπλωματικός σάκος» χρησιμοποιήθηκε ο οδηγός της δικηγορικής εταιρείας, ο οποίος είχε εντολή να παραδώσει στον συνεργάτη του Μπόμπ Τρα το πολύτιμο Αρχείο. Έτσι και έγινε. Μερικές μέρες αργότερα θα σήμαινε συναγερμός στο υπ. Οικονομικών αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα μπινελίκια της τρόικας στα αυτιά του Στουρνάρα ακουγόντουσαν κατά ριπάς. Ο υπ. Οικονομικών θα δεχόταν στο γραφείο του εκπροσώπους της Τρόικας και παρουσία τους ζήτησε να καλέσουν τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Αθανασόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Λουρόπουλο. Οι Τροικανοί ζήτησαν οι συνομιλίες να γίνουν στα αγγλικά ώστε να είναι αυτήκοοι μάρτυρες των διαλόγων. Αθανασόπουλος και Λουρόπουλος θα γινόντουσαν αποδέκτες της οργής της Τρόικας αλλά και του Σαμαρά, ο οποίος διαισθάνθηκε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση του εκδοτικού οργανισμού Die Welt κινδύνευε να εξελιχθεί σε περιπέτεια.
Το το ακριβώς άκουσε από την Γερμανίδα καγκελάριο θα το πούμε στη συνέχεια.
Τι είχε συμβεί στο μεταξύ; Στο περίφημο CD που παρέλαβε η Τρόικα από το δικηγορικό γραφείο ήταν όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΟΠΑΠ για ποσά διαφημιστικών καταχωρήσεων σε πάσης φύσεως (στην κυριολεξία ΜΜΕ), σε κάτι απίθανα σωματεία και συλλόγους ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ποσά που εισπράτουν οι ομάδες. Κοντά στα 180 εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν στα ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη λίστα έκανε τον Μπομπ Τρα να επικοινωνήσει αμέσως με τα «αφεντικά» στα οποία ως τώρα οι δικοί μας έριχαν το παρπαμύθι ότι ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και πως το Δημόσιο έχει μόνο 34%. Φυσικά κανείς δεν τους έλεγε ότι αυτό το 34% μοιράζει το χρήμα το οποίο θα έκανε ακόμη και τις περίφημες ΜΚΟ να ωχριούν.
-Αντώνη, μας κοροιδεύεις με τον ΟΠΑΠ και τις αποκρατικοπιήσεις;

Μ αυτή την ατάκα υποδέχθηκε η Μέρκελ τον Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντησή τους. Ο Σαμαράς προσπάθησε να ψελλίσει κάτι δικαιολογίες για συμφέροντα που τον πιέζουν και τους φόβους του μην πέσει η κυβέρνηση.

-Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συμφέρον από αυτό των λαών της Ευρώπης οι οποίοι συμμετέχουν στην βοήθεια των δις που έχει πάρει η χώρα σου. Σύνελθε επιτέλους και προχώρα σε όσα οφείλεις να κάνεις σαν πρωθυπουργός για την πατρίδα σου. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι Γερμανοί επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα σας συναντούν γραφειοκρατικά εμπόδια. Αυτές οι αναφορές έχουν φτάσει στο γραφείο μου. Αν υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι δεν είναι αποτελεσματικοί, άλλαξέ τους χθες. Δεν είναι δυνατόν 3 χρόνια η Ευρώπη να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας της Ελλάδας...

Αυτά ακόμη και σε πιο επιθετικούς τόνους άκουσε ο Σαμαράς από την Μέρκελ. Κι αν αμφιβάλλετε για τις πιέσεις των Γερμανών στους δικούς μας ρωτήστε τον Βενιζέλο τι άκουγε από τον Σόιμπλε για συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην φυλακή. Ο Σόιμπλε ρωτούσε κάθε φορά τον Βενιζέλο «πότε θα μπει φυλακή ο τάδε»;
Έτσι λοιπόν αμέσως μετά την επιστροφή του από την Γερμανία ο Σαμαράς επισκέφθηκε το υπ. Ανάπτυξης του Κωστή Χατζηδάκη, ο ο οποίος από ισχυρό χαρτί του Σαμαρά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μαύρο πρόβατο. Αντί για ανάπτυξη, γραφειοκρατία και δυσκαμψία. Ο Χατζηδάκης δείχνει να μην μπορεί να επιβληθεί στο σύστημα του υπουργείου του ενώ πολλές αποφάσεις του βρίσκονται στο κόκκινο, όπως εκείνη να νοικιάσουν η ΔΕΠΑ τάνκερ με 150.000 ευρώ την μέρα για να αποθηκεύσουν φυσικό αέριο επειδή οι αποθήκες της Ρεβυθούσας δεν αρκούν!

Ο Χατζηδάκης είναι εικόνα της έλλειψης στελεχών της ΝΔ στο Οικονομικό επιτελείο το οποίο ελέγχει απόλυτα το σύστημα ΠΑΣΟΚ με τους Στουρνάρα-Θεοχάρη-νέος Γραμματέας Εσόδων και φυσικά τον ΣΔΟΕ.

Την ίδια ώρα που ο Χατζηδάκης άκουγε τα μπινελίκια του Σαμαρά, στο ΤΑΙΠΕΔ ο Αθανασόπουλος έδινε καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των τελικών δεσμευτικών προσφορών από τους μνηστήρες του Οργανισμού. Αυτή είναι η 27η Μαρτίου του 2013.

Ως τότε η βίλα Αμαλίας θα μοιάζει με tea time για καλοβαλμένες γιαγιάδες της Φιλοθέης. Ο Σαμαράς που γνωρίζει πως λειτουργεί το παρακράτος των συμφερόντων φοβάται ακόμη και την πτώση της κυβέρνησής του αλλά πλέον περισσότερο και από την πτώση φοβάται την οργή της Μέρκελ και των δανειστών μας, οι οποίοι μαθαίνουν ελληνικά με το σύστημα «χορηγίες του ΟΠΑΠ».

Στους δύο μήνες που ακολουθούν παίζονται να πάντα όλα για το μεγαλύτερο σύστημα διαφθοράς που έχει εμφανισθεί στη χώρα από την πτώση της χούντας. Πολιτικοί, μηντιάρχες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου εμπλέκονται σ΄αυτό το κολομβιάνικο πάρτυ με τα έσοδα των τζάνκις του τζόγου να καταλήγουν σε κάθε είδους συμμορίες. Το φιλανθρωπικό έργο το οποίο προτάσσει επικοινωνιακά ο ΟΠΑΠ δεν είναι ασήμαντο αλλά για όλον αυτό τον συρφετό δεν είναι παρά βιτρίνα του πιο διεφθαρμένου συστήματος το οποίο ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και MME και με μπόλικο θράσος απειλεί και την σημερινή.

Στο παγνίδι φυσικά έχουν μπει και όλα σχεδόν τα «έντιμα και ηθικά» κόμματα της μεταπολίτευσης τα οποία σκίζουν τα ιμάτιά τους να μην πουληθεί ο ΟΠΑΠ γιατί θα έχουμε απώλεια εσόδων. Προφανώς εννοούν απώλεια των δικών τους εσόδων μια και οι απλοί και ανίσχυροι πολίτες, οι άνεργοι και οι άστεγοι που ξεπαγιάζουν στους δρόμους, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και τα παιδιά των ιδρυμάτων που τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα δεν είδαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ-εκτός από τις φιλανθρωπίες του-να βελτιώνουν τις ζωές τους.

Αντίθετα σ΄αυτόν τον Οργανισμό που υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν 272.000 ευρώ μισθό το χρόνο, που υπάρχουν βολεμένα στελέχη όλων των κομμάτων, που καταλήγουν τα πάσης φύσεως ρουσφέτια του πολιτικού κόσμου και υποκόσμου έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ένα κίνημα αντίστασης στην πώληση. Απεργίες των πρακτόρων, ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις του συλλόγου των εργαζομένων και πάει λέγοντας.
Το παρακράτος που έχει στηθεί με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να δώσει την τελική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από αυτή την άποψη ο Δένδιας καλά κάνει και μαζεύει τις διάσπαρτες αποθήκες των πυρομαχικών που υπάρχουν στην Αθήνα.
Ελπίζουμε να μπορέσει να ελέγξει και το διεφθαρμένο κομμάτι του αστυνομικού παρακράτους για να μην έχουμε νέες Μαρφίν ως τις 17 Μαρτίου. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η αλλαγή της Ελλάδας και η μετατροπή της σε ένα σύγχρονο κράτος περνάει μέσα από την απεμπλοκή του διεφθαρμένου δημοσίου από τον ΟΠΑΠ. Οι Τροικανοί και η Μέρκελ άργησαν αλλά το κατάλαβαν.
Όταν σε ένα από τα δύο μεγάλα γερμανικά περιοδικά βγουν και οι «λίστες Λαγκάρντ» του ΟΠΑΠ-ρεπόρτερς του βρίσκονται στην Αθήνα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο-η λέξη έκφραση «έμεινα Παυλόπουλος» θα χάσει τη δυναμική της...
Λίγες μέρες αργότερα η Αριστέα Μπουγάτσου θα έβγαζε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»-τις λίστες με τα μυθικά ποσά που μοίρασε η ιερή αγελάδα του Περιστερίου στα ΜΜΕ. Τις δημοσιεύουμε για μια ακόμη φορά ώστε να αντιληφθείτε το τίμημα της σιωπής>







Το αποκαλυτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" για τις χορηγίες της Iερής Aγελάδας του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ αποκαλύπτει για ποιο λόγο η Βαστίλη της Διαφθοράς που εδρεύει στο Περιστέρι- η οποία ταίζεται από τα τζανκιά του τζόγου, απολαμβάνει προνομιακή ασυλία σε όλο σχεδόν το μηντιακό φάσμα.

Iδού γιατί το μηντιακό σύστημα όλου του ιδεολογικού φάσματοςαντιστέκεται στην προοπτική πώλησης του ΟΠΑΠ.

Ιδού γιατί ένας βρώμικος πόλεμος συμφερόντων βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί προσωπικά να ελέγξει τις αποκρατικοποιήσεις τοποθετώντας δικούς του ανθρώπους στο αργόσυρτο ΤΑΙΠΕΔ.


Το παρασκήνιο και η μπόχα χωρίς προηγούμενο.
Τα ποσά των χορηγιών είναι ιλιγγιώδη και για κάποια ΜΜΕ, που δεν τα ξέρει η μάνα τους,προκαλούν ερωτηματικά.

Αφήνουμε στη δημοσιογραφική πιάτσα να αξιολογήσει τα ΜΜΕ και τα λεφτά που λαμβάνουν από την ιερή αγελάδα, για την μη αποκρατικοποίηση της οποίας κόβουν φλέβες όλα σχεδόν τα κόμματα της Βουλής.

Ιδού το ρεπορτάζ της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ">


Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι ζυμώσεις των μνηστήρων για να βρουν τα κεφάλαια προκειμένου να διεκδικήσουν το 33%
του ΟΠΑΠ, ένας παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στο περιθώριο με ζητούμενο λάφυρο χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και ότι άλλο πλουσιοπάροχα παρείχε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε φίλιες δυνάμεις.
Σήμερα, η «Ε» κάνει τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις)με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεων του, στις απ' ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder, την Νευτοςοίί κλπ).
Τους τελευταίους μήνες του 201 1 η διοίκηση Σπανουδάκη φρόντισε να περάσει ομοφώνως βασικές χορηγικές συμβάσεις για το 2012.Από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 201 1 του ΟΠΑΠ εδόθη η ευκαιρία για Χορηγίες και σε διαδικτυακά μέσα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί όχι με βάση κάποια κατάταξη τους, αλλά με βάση μια προτιμησιακή-επιλεκτική τακτική.
Η αναταραχή μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα τα κονδύλια πλην της διαφήμισης κόβονται στα μισά για το 2013, κάτι το οποίο φέρνει σε δυσκολότερη θέση τα μέσα.
Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sportsμε 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1 ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της(protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της(real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12X & 12ΧΜΠΟΥΚ με203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr με100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ.


Από ......  kourdistoportocali

Σοκ! Σύμφωνα με τον Γιάννη Ντάσκα έβαλαν τον λύκο Μαρκογιαννάκη να φυλάει τα πρόβατα!

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Από τον Λάμπρο Σταυρόπουλο

Το όνομα του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος κ. Ι. Ντάσκαςαναφορικά με την ανάληψη από μέρους του, ως ποινικολόγου, της υπεράσπισης εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Πρόκειται για υπόθεση κυκλώματος εφοριακών της συμπρωτεύουσας οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία – «φάντασμα»με την επωνυμία «ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ».
Μάλιστα τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων εφοριακών υπαλλήλων του κυκλώματος, «φιγουράρουν» στην λίστα Λαγκάρντ.

Αλλά όπως δηλώνει ο κ.Μαρκογιαννάκης, η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».
Ωστόσο, για την εμπλεκόμενη υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα.
Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.

Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».

Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Από .........   kourdistoportocali

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 07/02/2013

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό έδειξαν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue για το μήνα Φεβρουάριο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται κατά μισή μονάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 1,5%, με 11,5% και ακολουθούν με 8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στην πέμπτη θέση με ποσοστό 7% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με 1% λιγότερο από τον Ιανουάριο, όσο έχασε και η Δημοκρατική Αριστερά που ακολουθεί με 6%. Τελευταίο είναι το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει ένα ποσοστό 5,5%.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με πιο πρόσφατη αυτή της GPO, οι πολίτες παραμένουν «αναποφάσιστοι» σε μεγάλο βαθμό για την τελική του επιλογή, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το χρονικό πλαίσιο που θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
Καταλληλότερος ο Σαμαράς, «θετική γνώμη» για Κουβέλη
Στο επιμέρους ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς «παγιώνει» ένα ευρύ προβάδισμα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 46%, από 48% τον προηγούμενο μήνα, έναντι μόλις 25% που εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα (24% τον Ιανουάριο). Παράλληλα, ένα ποσοστό 26% δηλώνει πως δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Παράλληλα, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με 46 θετικές και 51 αρνητικές γνώμες, με τον Αντώνη Σαμαρά στη δεύτερη θέση με 43 θετικές γνώμες και 55 αρνητικές.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 37 θετικές και 60 αρνητικές γνώμες, τέταρτος ο Πάνος Καμμένος με 33 θετικές και 63 αρνητικές και ακολουθούν οι: Αλέκα Παπαρήγα με 31 θετικές και 67 αρνητικές, Ευάγγελος Βενιζέλος με 25 θετικές και 73 αρνητικές και Νίκος Μιχαλολιάκος με 18 θετικές και 77 αρνητικές.

Μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης
Στην παράσταση νίκης ωστόσο, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ευρύ, καθώς το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει πως αν γίνονταν αύριο εκλογές θα επικρατούσε το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
Από την άλλη, νίκη του Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενο άμεσων εκλογών βλέπει το 38% όσων συμμετείχαν στην έρευνα.

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, άδικο το φορολογικό
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων φαίνεται πως διαφωνεί με τις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς στο ερώτημα για την «κατεύθυνση της χώρας», το 72% (68% τον προηγούμενο μήνα) απαντά πως βρίσκεται σε λάθος, με το 21% να εγκρίνει την πορεία της κυβέρνησης.

Για τη φορολογία, εν όψει και της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η συντριπτική πλειοψηφία (96%) εκτιμά ότι είναι μάλλον άδικο το σύστημα στην Ελλάδα.


Από ........  iefimerida

Σε διαθεσιμότητα 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι άμεσα με λουκέτο σε οργανισμούς

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- 73 οργανισμοί καταργούνται άμεσα, άλλοι 627 συγχωνεύονται
- Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι των οποίων καταργείται η θέση
- Μετακινήσεις, μετατάξεις και στο βάθος απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ουσιαστικά μπαίνει λουκέτο σε 700 φορείς του δημοσίου. Το νέο οργανόγραμμα προχωράει κανονικά και έτσι παίρνουν σειρά άμεσα για οριστικό λουκέτο 73 φορείς του Δημοσίου, ενώ άλλοι 627 θα συγχωνευτούν μεταξύ τους.

Τι σημαίνει αυτό;.

Από τα νέα οργανογράμματα που θα προκύψουν οι θέσεις θα είναι δραμματικά λιγότερες. Υπάρχουν οργανογράμματα σε φορείς που προβλέπουν μείωση ως και 60% των θέσεων εργασίας.

Έτσι υπολογίζεται ότι μόνο από αυτό το τμήμα των οργανισμών που αναδιοργανώνεται θα προκύψουν 13.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας μέρος μόνο του μισθού τους για ένα χρόνο και φυσικά κινδυνεύοντας στο τέλος των 12 μηνών να απολυθούν και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση, αφού η μισθοδοσία τους κατά τη διαθεσιμότητα θεωρείται ένα είδος αποζημίωσης.

Το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων στο δημόσιο θα περιλαμβάνει άλλους 800 οργανισμούς συνολικά 14 υπουργείων.

Ήδη έχει ζητηθεί απ' όλα σχεδόν τα υπουργεία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Οι υπάλληλοι θα μπαίνουν τμηματικά σε διαθεσιμότητα έτσι ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει η διαδικασία μετακίνησής τους σε άλλες υπηρεσίες, εφόσον βέβαια προβλέπεται θέση για την ειδικότητά τους.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας το Δημόσιο δεν μπορεί παρά να κάνει ελάχιστες προσλήψεις και έτσι μαζί με τις πάγιες σε αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις οι θέσεις που θα μπορούν να καλυφθούν δεν είναι παρά ελάχιστες.

Έτσι μεγάλο μέρος των υπαλλήλων θα βρεθούν στην ανεργία εντός 12 μηνων απ' τη μέρα που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα.

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com