Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Kαραμανλής: Εγώ τον Τσίπρα τον πάω, έχει κάτι φρέσκο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Κώστας Καραμανλής λέγεται ότι εκφράζεται πολύ θετικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει εκφράσει άποψη για το τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τις εκλογές.

«Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Εχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό» φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής, αν και διευκρίνισε πως εάν κέρδιζε τις εκλογές η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην Πρωθυπουργός έχει να συνομιλήσει επί της ουσίας πολύ καιρό με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζεται με πολύ θετικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, φέρεται να έχει πει ότι δεν θα πρέπει να υποκύψει στα συμφέροντα και καλό θα ήταν για να ενδυναμωθεί να προχωρήσει σε δυο-τρεις διαγραφές.

Από ....  iefimerida

«Πάρτι» διαφθοράς στο Γενικό Λογιστήριο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνεχίζονται τα κρούσματα διαφθοράς στο Γενικό Λογιστήριο, αφού οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν τουλάχιστον 34 περιπτώσεις υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος μέσω «μαϊμού» συντάξεων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος της Κυριακής», ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δημοσίευσε στοιχεία από την απογραφή συνταξιούχων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 2.0000 περιστατικά συνταξιοδοτούμενων, οι οποίοι είχαν αποβιώσει τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την ημερομηνία διαγραφής τους, με τις Αρχές όχι μόνο να μην έχουν ενημερωθεί αλλά και με τα ποσά που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους, να έχουν κάνει «φτερά».

Τα εν λόγω περιστατικά, έρχονται να προστεθούν μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσαν δύο σπείρες «τρωκτικών» με επικεφαλής γυναίκες πρώην και εν ενεργεία υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίες «μαγείρευαν» τα στοιχεία θανόντων και τους άρπαζαν τις συντάξεις, ζημιώνοντας το Δημόσιο περίπου 550.000 ευρώ.

Από ......  iefimerida

Σοκ από Δαμανάκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού - ΣΥΡΙΖΑ: Εκθετος ο πρωθυπουργός

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σοκ προκαλεί η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ότι δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, δήλωσε ότι «το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό και απολύτως εξαρτημένο με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου».
Η κ. Δαμανάκη, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υποστηρίζει ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ακόμα «ανοιχτό» όπως προκύπτει από τη θέση της Κομισιόν, και θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στην εφαρμογή της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, η οποία εάν δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να επιφέρει όχι μόνο την μείωση του κατώτατου μισθού «αλλά και την λήψη νέων μέτρων», ενώ η ίδια δηλώνει ότι είναι «εξαρχής αντίθετη στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στις ευρωπαϊκές χώρες».
Παράλληλα, η Ελληνίδα επίτροπος στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα με τη μείωση του κατώτατου μισθού η οποία φέρνει μόνο κοινωνικές εκρήξεις, ενώ παράλληλα για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων οριζόντιων μέτρων δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων», ενώ επίσης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ρευστότητα, καθώς και για ένα «δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο μόνος σίγουρος δρόμος «για να αποφύγουμε πιέσεις στο μέλλον είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας».
ΣΥΡΙΖΑ: Εκθετος ο πρωθυπουργός
Ανοιχτό είναι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική του ανακοίνωση, με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Δαμανάκη. Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Η σημερινή συνέντευξη της Ελληνίδας Επιτρόπου κας Δαμανάκη επιβεβαιώνει ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό για την Κομισιόν. Ενώ ταυτόχρονα αφήνει έκθετο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα. Κατ ουσίαν η κα Δαμανάκη προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και λήψη νέων μέτρων.
Αυτό που η κ. Δαμανάκη με απόλυτη ειλικρίνεια περιγράφει δεν είναι τίποτα άλλο από το μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας, της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων. Η περαιτέρω μείωση των μισθών και η εξομοίωσή τους στα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, όπως και η επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά συνιστούν ρητούς μνημονιακούς στόχους με τους οποίους η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει.
Ο από 1ης Απρίλη καθορισμός του κατώτατου μισθού με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου μας προϊδεάζει ότι δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκη και του κ.Μέργου απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια. Η δε μνημονιακή πρόβλεψη για αυτόματη λήψη μέτρων εφόσον δεν εκπληρώνονται οι στόχοι, αρκεί για να αντιληφθούμε ότι όσα σήμερα η κυβέρνηση διαψεύδει, αύριο θα αποτελέσουν το νέο κυβερνητικό σχέδιο "σωτηρίας" της χώρας.
Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής αποτελούν το συμφωνημένο μνημονιακό τρίπτυχο της καταστροφής και της εξαθλίωσης. Αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελεί η ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας.»

Από  .......  iefimerida