Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

"Επίθεση" Έλληνα φοιτητή στον Παπανδρέου- VIDEO

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


"Σαν Έλληνας ντρέπονται για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα"...
Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν Έλληνες φοιτητές όπου βρίσκουν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου... Τελευταία "επίθεση" στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπου ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε διαλέξεις πριν από μερικές ημέρες.

Τον παρουσίασε μάλιστα με όλες τις τιμές ο Ρομπερτ Λιμπερμαν, που αναμένεται να είναι ο επόμενος πρύτανης της σχολής των Διεθνών Σπουδών.
Όπως συνηθίζει, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για όλα τα καλά που έκανε η κυβέρνηση του, για την Ευρώπη που δεν βοήθησε όσο έπρεπε την Ελλάδα. Πουθενά δεν έδειξε να αναγνωρίζει πως έγιναν λάθη. Και τότε, ένας Έλληνας φοιτητής τον υποχρέωσε να πει mea culpa! (στο '46 του video)
Είναι ο ίδιος φοιτητής που τον αποκάλεσε μέλος δυναστείας...
«Είμαι κι εγώ Έλληνας. Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. Δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δεν μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ένα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). Σαν Έλληνας ντρέπονται για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα...», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας φοιτητής. Και καταχειροκροτήθηκε...



 

 Ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε ψύχραιμος και απάντησε: «Δεν διαφωνώ μαζί σου. Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή... Έχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».
Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει και στην περίφημη δήλωση πως υπάρχει τεράστια διαφθορά στην Ελλάδα. «Κατηγορήθηκα όταν είπα ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα. Αλλά το είπα γιατί ήθελα να το αλλάξω, δεν ήθελα να το κρύψω».
Παράλληλα, απάντησε και στο «είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας», λέγοντας: «Συνήθως οι δυναστείες δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες.
«Ο παππούς μου εξορίστηκε και φυλακίστηκε έξι φορές, παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας, παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας βασιλικής δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία», κατέληξε.

Από ......  epikaira

TA NEA: Τον Τσίπρα χρηματοδοτεί ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος [εικόνα]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοικτά λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας και αναπαρήγαγαν ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.
Γράφει το γερμανικό περιοδικό: «Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια
Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση «ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία».
Και καταλήγει το σχόλιο των Νέων:
«Ομολογώ ότι εάν ισχύουν όλα αυτά είμαι υποχρεωμένος να βγάλω το καπέλο στον μπάρμπα-Σόρος που κατέφυγε σε αυτή την ευφυή, το λιγότερο, λύση να τιμωρήσει την Γερμανία.




Από ......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης με ποσοστό ρεκόρ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς η καταμέτρηση αναδεικνύει την άνετη επικράτησή του έναντι του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό που έχει καταγραφεί στην περίοδο μετά τον Μακάριο.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς 42,52%.

Η ευρεία αυτή επικράτηση σηματοδοτεί την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ΔΗΣΥ να επιστρέφει στην κυβέρνηση μετά από δέκα χρόνια.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στις πρώτες δηλώσεις μετά την πανηγυρική εκλογή του ανέφερε ότι θα εργασθεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε σε ομιλία του προς οπαδούς του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος που τον υποστήριξαν ότι θα καταβάλει προσπάθειες για αποφυγή στρεβλώσεων στο μνημόνιο που πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις.

Περαιτέρω ανέφερε ότι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Κύπρος θέλει να έχει την Ευρώπη στο πλευρό της, ενώ η ίδια θα είναι απολύτως συνεπής και θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Ποσοστό ρεκόρ
Το 57, 48% , με το οποίο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει υποψήφιος στη μεταμακαριακή περίοδο. Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεπέρασε το 56,54%, που είχε συγκεντρώσει το 1983 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με τη συνεργασία του ΑΚΕΛ.
Ο ΔΗΣΥ (Δημοκρατικός Συναγερμός), που ιδρύθηκε το 1976 από τον Γλαύκο Κληρίδη, είναι, σύμφωνα με την πολιτική του διακήρυξη του 2011, «ένα σύγχρονο φιλελεύθερο σε ιδέες κόμμα με κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι μέρος της ισχυρότερης πολιτικής τάσης στην Ε.Ε.: της πολιτικής οικογένειας που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με την κοινωνική ευαισθησία και την οικονομία της αγοράς με την κοινωνική συνοχή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προσδιορίζεται από το τρίπτυχο: κοινωνικός φιλελευθερισμός, κοινωνική συνοχή, πραγματισμός».
Ποιος είναι ο Νίκος Αναστασιάδης
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης γεννήθηκε στο Πέρα Πεδί Λεμεσού το 1946. Σημαντικό ρόλο στη ζωή του είχαν και οι δύο γονείς του, αλλά ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του πατέρα του Χρύσανθου. Εχει ένα δίδυμο αδερφό και μία αδερφή.

 Το 1971 παντρεύτηκε την Άντρη Μουστακούδη και απέκτησαν δύο κόρες, την Έλσα και την Ινώ. Εχει τέσσερα εγγονάκια, τον Άντυ, την Νίκολα, τον Γιώργο και τον Νίκο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βιογραφικού από την ιστοσελίδα του, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο University of London και ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα από το 1972. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νεολαίας της Ενωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου στην Αθήνα.

Με το πέρας των σπουδών του υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά, αρχικά στο ΚΕΝ Λάρνακας και ακολούθως στην 4η Ανωτέρα Πεζικού. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι Ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, την οποία και υπηρέτησε από τις θέσεις του Επαρχιακού Γραμματέα, Αντιπρόεδρου και Προέδρου.
Μετά από την επιτυχημένη του θητεία στη ΝΕΔΗΣΥ αναλαμβάνει δράση πλάι στον ιστορικό ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη, τόσο από τις θέσεις του Α' Αντιπροέδρου και αργότερα Αναπληρωτή Προέδρου μέχρι το 1997 και είναι μέλος του Κυπριακού Εθνικού Συμβουλίου από το 1995. Ο Νίκος Αναστασιάδης εκλέγεται πανηγυρικά στην Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1997, θέση που σταθερά του εμπιστεύονται τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος με συνεχείς επανεκλογές το 1999, το 2003, το 2007 και το 2012.
Ταυτόχρονα ο Νίκος Αναστασιάδης εκλέγεται βουλευτής από το 1981 μέχρι σήμερα. Κατά τη μακρόχρονη του θητεία υπηρέτησε το Κοινοβούλιο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών μέχρι και το 2006, αλλά και ως Αντιπρόεδρος και Μέλος πολλών άλλων Επιτροπών. Εκλέχθηκε επίσης Αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πενταετία 1996-2001, και, υπηρέτησε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Στην πολιτική του πορεία ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει ενεργά στη διεθνή πολιτική σκηνή. Από τη θέση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, ως αρχηγός της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, αλλά και ως αρχηγός της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU), εκπροσωπεί το Κυπριακό Κοινοβούλιο από το 1991 και λαμβάνει μέρος σε σωρεία διεθνών αποστολών, εξειδικευμένων συνεδρίων και επισκέψεων.

Από την εκλογή του στην προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού συμμετέχει σε όλες τις Συνόδους Κορυφής και Συνέδρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), εκπροσωπεί τον ΔΗΣΥ στην European Democrat Union (EDU), αλλά και ενεργά συμμετέχει σε όλα τα Συνέδρια της International Democrat Union (IDU). Η ανελλιπής παρουσία του και οι παρεμβάσεις του στις Συνόδους Κορυφής και στα Συνέδρια έχουν ενισχύσει τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εν λόγω πολιτικές ομάδες ενώ μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει, έχει συμβάλει έτσι ώστε οι πολιτικές θέσεις των ομάδων αυτών να ταυτιστούν πλήρως με τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.

Από .......  iefimerida

Πόλεμος για Δραγασάκη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Καρέ καρέ η απόπειρα απόδρασης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com