Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΘΕΤΕΙ Η ΛΙΑΝΑ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ;

Για «απαίτηση» ανανέωσης της ηγεσίας του ΚΚΕ έκανε λόγο η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση και αμφισβήτησε μάλιστα την ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη θέση του Περισσού για τις απολύσεις στον...
Ριζοσπάστη. Παρότι ο Περισσός επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη, η βουλευτής του ΚΚΕ «άδειασε» τα στελέχη του κόμματός της, λέγοντας πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά».

Η Λιάνα Κανέλλη ακύρωσε δημοσίως την επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «ο Ριζοσπάστης και ο 902 δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις». Μιλώντας στη ΝΕΤ η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», ερωτηθείσα για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα του Περισσού.

Στη συνέχεια πάντως η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Η Κανέλλη μίλησε επίσης για ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του ΚΚΕ, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι ευρύτατες. «Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Ομως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Από ...... Fimotro 

Η ολική επαναφορά Μπερλουσκόνι "χαστούκι" στην Ευρώπη της Μέρκελ - Καταποντισμός του ανθρώπου των αγορών Μόντι

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Ανοιχτός σε συνεργασία με τον Μπερσάνι- Σε νευρική κρίση η Μέρκελ- Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας η Ιταλία...
Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που χαρακτηρίσθηκαν από την επαναφορά Μπερλουσκόνι, την εκρηκτική άνοδο ενός πρώην κωμικού, ανέδειξαν κεντροαριστερή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μία Γερουσία χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία και προκαλούν την έντονη ανησυχία των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας, ιδιαιτέρως της Γερμανίδας καγκελαρίου που από χθες «κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα».

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 99,9% των ψήφων, ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στην Ιταλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ειδικότερα ο συνασπισμός υπό τον Μπερσάνι εξασφαλίζει 29,55% των ψήφων, έναντι 29,18% για τον συνασπισμό της δεξιάς του Μπερλουσκόνι, και καταλαμβάνει 340 έδρες στην 630μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη Γερουσία η κεντροαριστερά καταλαμβάνει 97 έδρες με το 31,63% των ψήφων έναντι 110 εδρών που εξασφαλίζει η δεξιά με το 30,71% των ψήφων.

Το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη στο ιταλικό κοινοβούλιο, με 23,75% των ψήφων στη Γερουσία και το 25,41% στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Νευρικότητα προκλήθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην προοπτική ενός πολιτικού αδιεξόδου στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομίας της ευρωζώνης.


Μπερλουσκόνι: Μπορώ να συμμαχήσω με τον Μπερσάνι

Την ίδια ώρα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε μια συμμαχία ανάμεσα στον κεντροδεξιό συνασπισμό του και την κεντροαριστερά, η οποία εξασφάλισε τις περισσότερες έδρες στο ιταλικό Κοινοβούλιο, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, πρέπει να αντιδράσουμε» τόνισε ο Μπερλουσκόνι σε τηλεοπτική συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε εάν είναι ανοιχτός σε μια συμμαχία με την κεντροαριστερά.

Ο Καβαλιέρε υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν κάποια θυσία για το κοινό όφελος.

Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι απέκλεισε κατηγορηματικά ένα συνασπισμό με τον Μάριο Μόντι και τόνισε ότι «η πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός βύθισαν την Ιταλία στην ύφεση».

«Τα αποτελέσματα των εκλογών αντικατοπτρίζουν την λαϊκή δυσαρέσκεια με τα μέτρα λιτότητας του Μόντι» είπε ο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για αρνητική αντίδραση των αγορών στο αποτέλεσμα των εκλογών ή για την πιθανή αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας.


«Η μόνη διέξοδος είναι η επανάληψη της ψηφοφορίας»


«Η χώρα αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση» σχολίασε χθες το βράδυ ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτης της ιταλικής αριστεράς. Ο συνασπισμός του εξασφάλισε την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου, αλλά την πλειοψηφία των εδρών μόνο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στη Γερουσία, την πλειοψηφία των εδρών εξασφαλίζει η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι. Και το κυριότερο, δεν αναδεικνύεται με κανένα συνδυασμό και σενάριο συνεργασίας οποιαδήποτε κυβερνητική πλειοψηφία.

«Εκλογές σοκ που μάς δίνουν ένα ακινητοποιημένο κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος της Corriere della Sera.

«Μία χώρα που δεν είναι δυνατόν να κυβερνηθεί, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, με περιορισμένες διεξόδους βασισμένες σε συμμαχίες σχεδόν ανέφικτες πρακτικά και ανεπαρκείς αριθμητικά» σχολιάζει ο Μάσιμο Ράτζι στην La Repubblica. Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η μόνη διέξοδος είναι η επανάληψη της ψηφοφορίας, είτε για το σύνολο του Κοινοβουλίου, είτε μόνο για τη Γερουσία.

«Κυρίαρχος» ο Γκρίλο

Μόνος πραγματικός νικητής των εκλογών αυτών είναι ο Μπέπε Γκρίλο και το Κίνημα των 5 Αστέρων, που κατόρθωσε να γοητεύσει τους Ιταλούς ψηφοφόρους, παίζοντας ανάμεσα στην απόρριψη της πολιτικής τάξης, την οργή κατά της λιτότητας και την απαξίωση της Ευρώπης.

Ο λαϊκιστής πρώην κωμικός πόνταρε στη δυσαρέσκεια σε μία χώρα βυθισμένη στην ύφεση, ψαρεύοντας ψήφους τόσο από την αριστερά , όσο και από τη δεξιά, προτείνοντας τον τερματισμό της δημόσιας χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ.

«Έχουν ξοφλήσει, τόσο στην αριστερά, όσο και στη δεξιά. Μπορεί να κρατήσουν επτά/οκτώ μήνες, αλλά θα σταθούμε πραγματικό εμπόδιο γι΄ αυτούς...είναι μία είδηση παγκόσμιας σημασίας» έγραψε στο μπλογκ του ο Μπέπε Γκρίλο.

«Είμαστε μία εξαιρετική δύναμη. Θα είμαστε 110 στο κοινοβούλιο, αλλά έξω από αυτό θα είμαστε εκατομμύρια»...

Βαριά ηττημένος ο Μόντι

Ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχασε το στοίχημα για τη διαμόρφωση μίας μεγάλης δύναμης του ιταλικού κέντρου, καθώς ο συνασπισμός του οποίου ηγείται περιορίσθηκε στο 10% των ψήφων στα δύο σώματα του κοινοβουλίου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα» δήλωσε ωστόσο ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι ο συνασπισμός του ιδρύθηκε μόλις πριν από δύο μήνες.

Ο "Προφεσόρε" ευχήθηκε η νέα ιταλική κυβέρνηση να τα καταφέρει καλύτερα από τη δική του, χωρίς να πετάξει τις θυσίες των Ιταλών για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας.

Όσο για τον Μπερλουσκόνι, κάνει μία θεαματική επιστροφή. «Όσοι νόμιζαν ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν τελειωμένος, πρέπει να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο Αντζελίνο Αλφάνο, γενικός γραμματέας του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας.

Από .......  epikaira

Μητσοτάκης: "Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι. Oι νεκροί" (Oλόκληρη η ομιλία)


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com
 

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 25/02/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Έφαγε… χαστούκια ο Μπουραντάς από τον Τιμπλαλέξη!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Φαίνεται πως ξεπέρασε τα όρια της και η ανοχή των συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας με την προκλητικά ευβοιοκεντρική πολιτική του κ. Θανάση Μπουραντά που ασκεί με την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς.
Έτσι χτες στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο πρώην πρόεδρος του σώματος, αιρετός περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τιμπλαλέξης νοιώθοντας ότι ο εξ Ευβοίας συνάδελφος του το έχει παρακάνει ασκώντας προσωπική ή και οικογενειακή πολιτική κάνοντας χρήση όμως της περιφερειακής του ιδιότητας.
«Δεν θα επιτρέψω σε κανένα Μπουραντά έστω και αν είναι μέλος του συνδυασμού μας να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, να τορπιλίζει την ενότητα της περιφέρειας και να ασκεί προσωπική πολιτική. Αν νομίζει ο κ. Μπουραντάς ότι η ανοχή μας ή η ευγένεια μας είναι αδυναμία κάνει μεγάλο λάθος» τόνισε ο κ. Τιμπλαλέξης.
Ανάλογες , ίσως ηπιότερες παρατηρήσεις έκαναν και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπέτσιος όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κατσίκας ενώ την δυσφορία τους εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο και σύμβουλοι του κ. Περγαντά και από άλλους Νομούς της Στερεάς.
Όμως φαίνεται αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν πάντα ενήμερος των πρωτοβουλιών του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, διαισθανόμενος την επαπειλούμενη κρίση στη συνοχή του συνδυασμού του αναμένεται να έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μπουραντά προκειμένου να αποφεύγει στο μέλλον ανάλογες πρακτικές που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις στους κόλπους του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Από .....  lamiafm1

Ποιοι είναι και πόσα παίρνουν αυτοί που ανέλαβαν τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα [έγγραφο]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την ίδια ώρα που αρχίζει να συζητείται μείωση του κατώτατου μισθού, κάνει το γύρο του διαδικτύου το ΦΕΚ που αφορά στον διορισμό των μελών του ΔΣ στο Γενικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μεγαλύτερη εντύπωση -όχι απαραίτητα... θετική- προκαλούν οι αμοιβές.

Όπως φαίνεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, οι αμοιβές των μελών του ΔΣ (μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Μέργος, οποίος έγινε διάσημος προ ημερών ζητώντας μείωση του κατώτατου μισθού) ορίζονται ετησίως στις 30.000 ευρώ, ενώ του προέδρου στις 100.000 ευρώ ετησίως.

Στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο Ολλανδός Paul Koster που προηγουμένως ήταν διευθύνων Σύμβουλος της Dubai Financial Services Authority.





Από .....  iefimerida

Αυτά είναι τα δικαιώματα σας για να αντιμετωπίσετε τις εισπρακτικές [βίντεο]

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα δικαιώματα του καταναλωτή σε περίπτωση που δεχθεί κλήση από εισπρακτική εταιρεία ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να εμφανίζεται το νούμερο της εταιρείας η οποία καλεί τους οφειλέτες, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι όλες οι συνομιλίες με εισπρακτικές εταιρείες ηχογραφούνται. Για το ενοχλητικό φαινόμενο των επίμονων τηλεφωνικών κλήσεων από εισπρακτικές εταιρείες τοποθετήθηκε ο κ. Στεργίου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά παρατυπιών που έχουν διαπράξει όπως τα διαρκή τηλεφωνήματα σε ακατάλληλες ώρες, δηλώνοντας ότι «όπως ο καταναλωτής έχει υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα».

 Ποια είναι τα δικαιώματα σας εάν δεχθείτε κλήση από εισπρακτική εταιρεία:

 •Θα πρέπει να εμφανίζεται στην αναγνώριση κλήσης το τηλέφωνο της εταιρείας

 •Οι συνομιλίες ηχογραφούνται και κρατούνται σε αρχείο για 12 μήνες, επομένως εάν έχετε υπόνοια ότι δεν σας εξαπατούν καλέστε το 1520 ή απευθυνθείτε στο site της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή

 •Τα τηλέφωνα για την καταβολή οφειλών ξεκινάνε δέκα μέρες μετά αφού θεωρείται η οφειλή ληξιπρόθεσμη

 •Οι κλήσεις πρέπει να γίνονται μία φορά ανά δύο μέρες (μόνο εργάσιμες) από τις 09:00 εώς τις 20:00

•Σε περίπτωση που η εταιρεία καλέσει και ο οφειλέτης δεν απαντήσει, σύμφωνα με τον νόμο δεν θεωρείται ότι έγινε ενημέρωση

•Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την εισπρακτική εταιρεία να μην τον ξαναενοχλήσει

•Ο υπάλληλος πρέπει να πει το όνομα του αλλά όχι και την εταιρεία μέχρι να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του καταναλωτή .




Από ..... iefimerida

Καταποντίζονται τα χρηματιστήρια και το ευρώ και εκτοξεύονται τα spreads από το φόβο ακυβερνησίας στην Ιταλία

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com

- Σε ελεύθερη πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το Μιλάνο στο -4,8%
- Αναστολή διαπραγμάτευσης για πολλές μετοχές ιταλικών τραπεζών που είναι σε limit down
- Το ευρώ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 7 εβδομάδων λόγω Ιταλίας
- Εκτόξευση (+57 μονάδες βάσης) για τα ιταλικά spreads που παρασύρουν όλο τον ευρωπαϊκό νότο
- Ξεπερνάει το -2% η πτώση στην Ελλάδα

''Αίμα'' τρέχει στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω του αποτελέσματος στις Ιταλικές εκλογές και ιδίως λόγω του βάσιμου φόβου να ''πέσει'' η Ιταλία σε ακυβερνησία.

Μετά τη μεγάλη πτώση σε Η.Π.Α και Ασία την σκυτάλη πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές.
Πρωταθλητής στην πτώση το Μιλάνο με σχεδόν -5%, και ακολουθεί η Ισπανία με 3,8% και η Γαλλία με -3,2%.

Στην Ιταλική αγορά ανεστάλη η διαπραγμάτευση για πολλές τραπεζικές μετοχές οι οποίες προηγουμένως είχαν κλειδώσει σε limit down.

Το ευρώ πέφτει στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων 7 εβδομάδων έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στα 1,3040, και στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών έναντι του ιαπωνικού γεν.

Ίδια και χειρότερη είναι η εικόνα στην αγορά ομολόγων.
Τα ιταλικά spread ενισχύονται κατά 57 μονάδες βάσης φτάνοντας στις 336 μ.β, το 10ετές Ισπανικό ανέβηκε κατά 43 μονάδες βάσης και το αντίστοιχο της Πορτογαλίας κατά 35 μονάδες βάσης.

Από ...... newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com