Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το ΤΕΙ Λαμίας προτείνει «ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα τη Λαμία

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Λαμίας απέστειλε στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο την ακόλουθη  γνώμη σχετικά με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την
αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Σε απάντηση του ερωτήματός σας της 6ης Φεβρουαρίου 2013, έχοντας υπόψη τις διατάξεις της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ν. 4076/2012 (Α’ 159), σας υποβάλλω γνώμη του Συμβουλίου του ΤΕΙ Λαμίας συνοδευόμενη από ειδική τεκμηρίωση, σχετικά με την επικείμενη πρόταση έκδοσης προεδρικού διατάγματος αναφορικά με την «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης -Σχέδιο ΑΘΗΝΑ» και τις μεταβολές που επέρχονται στο Ίδρυμά μας.
Συγκεκριμένα, προτείνουμε τη συγχώνευση του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ και του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σε ένα ενιαίο ισχυρό Ίδρυμα με το όνομα «ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Η έδρα του νέου Ιδρύματος θα πρέπει να είναι η Λαμία για λόγους λειτουργικούς ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και για την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών.
Συμφωνούμε με τις ακόλουθες προτάσεις αναφορικά με τη συγχώνευση, απορρόφηση ή κατάργηση των υφιστάμενων τμημάτων:
1. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 745 και επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ (ΑΜΦΙΣΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 740 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΘΗΒΑ) του Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΘΗΒΑ
2. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 723 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 506 και επωνυμία ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ, και συγκροτούν το νέο
τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΛΑΜΙΑ
3. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 553 και επωνυμία ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 522 και επωνυμία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν την εξακολούθηση των σπουδών τους είτε στο νέο τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ είτε στο νέο τμήμα ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.
4. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 499 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 498 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΛΑΜΙΑ
5. Τα τμήμα με κωδικό 2021 και επωνυμία ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ καταργείται. Το πάσης φύσεως προσωπικό κατανέμεται με βάση τις προτάσεις που θα αποσταλούν από το Ίδρυμα.
Μεταβατικές διατάξεις
Για τη μεταβατική περίοδο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 προτείνουμε τα ακόλο υθα, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο με ομαλό τρόπο για τις ακαδημαϊκές κοινότητες των υπό συνένωση ιδρυμάτων:
1. Κίνητρα για μετακινήσεις των φοιτητών, των μελών ΕΠ αλλά και των μελών ΕΤΕΠ. Αυτά τα κίνητρα πρέπει να έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα 1-2 έτη.
Τέτοια κίνητρα μπορεί να είναι είτε οικονομικά (τα οποία έχουν ανακοινωθεί) είτε διευκολύνσεις σε ωράρια.
2. Στο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2013 θα πρέπει να ενισχυθούν τα Ιδρύματα με κονδύλια για τη μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού.
3. Οι φοιτητές που προέρχονται από τα Τμήματα που συγχωνεύονται θα πρέπει να διευκολυνθούν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους (εργαστήρια, πτυχιακή εργασία, πρακτική άσκηση).
4. Τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων που συγχωνεύονται πρέπει να εναρμονισθούν και να συσχετισθούν με αντιστοιχίες στο διάστημα μέχρι τέλους  του εαρινού εξαμήνου (Ιούλιος 2013), ώστε να καθορισθούν και οι ισοδυναμίες των μαθημάτων σε σχέση με το νέο πρόγραμμα σπουδών που θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο 2013.
5. Δεδομένης της συνένωσης των ΤΕΙ (και Τμημάτων) κάτω από την ομπρέλα του νέου ιδρύματος και για ένα διάστημα μέχρι τέλους του έτους 2013 να ολοκληρωθεί η συνένωση των διοικητικών υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να λειτουργούν σε επίπεδο Διευθύνσεων στην έδρα του Ιδρύματος αλλά και στις άλλες πόλεις στις οποίες θα εγκατασταθούν Τμήματα ή Σχολές.
6. Ενοποίηση της λειτουργίας των οικονομικών στοιχείων των Ιδρυμάτων που συγχωνεύονται αλλά και των ΝΠΙΔ τα οποία θα δημιουργηθούν από τα επιμέρους των Ιδρυμάτων, μετά από τον απαραίτητο διαχειριστικό έλεγχο.
7. Ισχυροποίηση της νομικής υπηρεσίας του νέου Ιδρύματος για την υλοποίηση των επιμέρους διαδικασιών (π.χ. εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, ενιαίος εσωτερικός κανονισμός και οργανισμός του νέου ιδρύματος κλπ.).
8. Το προσωπικό του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις που θα εκφρασθούν εντός 2 μηνών από τη δημοσίευση του Π.Δ.
9. Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τμημάτων που συγχωνεύονται.
Κριτήρια
Τα κύρια κριτήρια που ακολουθήθηκαν στην παραπάνω προτεινόμενη ρύθμιση είναι τα Κ1.1, Κ1.2, Κ1.4, Κ1.5, Κ2.1, Κ3.3, Κ4.1, Κ4.2, Κ4.4, Κ4.5, Κ.4.6, Κ4.7, Κ4.10, Κ5,
Κ6 & Κ7.
Κ1. Φυσικό μέγεθος και διάρθρωση ΑΕΙ.
Κ1.1: Ελάχιστη «κρίσιμη μάζα» φοιτητικού πληθυσμού.
Κ1.2: Ελάχιστος αριθμός Σχολών.
Κ1.4: Ελάχιστος αριθμός Τμημάτων ανά Σχολή.
Κ1.5: Ελάχιστος αριθμός ΔΕΠ/ΕΠ.
Κ2. Χωροταξική κατανομή
Κ2.1: Θεραπεία αδικαιολόγητης διασποράς/επιστημονικής απομόνωσης Τμημάτων
ή και ΑΕΙ.
Κ3. Γνωστικό αντικείμενο
Κ3.3: Εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού επιπέδου ορισμένων επί μέρους
Τμημάτων.
Κ4. Ποιότητα/βιωσιμότητα Τμημάτων
Κ4.1: Αναλογίες φοιτητών/ διδασκόντων
Κ4.2: Αποφοιτήσαντες ανά έτος
Κ4.4: Κόστος ανά φοιτητή
Κ4.5: Διαθέσιμες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης- θεωρητικής και εργαστηριακής- και
φοιτητικής μέριμνας
Κ4.6: Ερευνητική δραστηριότητα και διεθνής αναγνώριση
Κ4.7: Απορρόφηση αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο__
Κ4.10: Συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής και αποδοχή από την τοπική κοινωνία
Κ5: Η συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας και
η οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας .
Κ6: Η ενίσχυση του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος των επιτευγμάτων
καθώς και των ποιοτικών και ποσοτικών αποτελεσμάτων των ιδρυμάτων.
Κ7: Η ενδυνάμωση της συλλογικής δράσης των ιδρυμάτων με στόχο την
ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 05/03/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Όλες οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τι προβλέπει το σχέδιο "Αθηνά" μετά από τις τελευταίες αλλαγές...

Την τελική πρόταση του για το σχέδιο «Αθηνά» έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Η πρόταση αυτή θα παρουσιασθεί αύριο Τετάρτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο το τελικό σχέδιο, αυτό είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, ενώ θα συζητηθεί και κατά την παρουσίασή του στη Βουλή.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση των σπουδών και η ισχυροποίηση των πτυχίων τους.

Πάντως, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ακετών καθηγητών, φοιτητών και σπουδαστών για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολών ή τμημάτων. Έτσι αύριο το μεσημέρι, στις 13.30, την ώρα δηλαδή που το σχέδιο θα συζητείται στη Βουλή, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει σπουδές και πτυχία.

Το σχέδιο «Αθηνά» όπως το έδωσε το υπουργείο Παιδείας


Σημειώνεται πως τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 δεν θα είναι τελικά 386, αλλά 384 -250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο αρχικό σχέδιο και έγιναν βελτιώσεις με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων φοιτητών από πόλη σε πόλη.

Συγκεκριμένα

- Οι Σχολές Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής που δημιουργούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θα έχουν τρία τμήματα: 1. Γεωπονίας (με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Ανάπτυξης), 2. Τεχνολογίας Τροφίμων, 3. Διατροφής και Διαιτολογίας

- Σε τρία Τμήματα Μηχανολογίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας δημιουργούνται οι κατευθύνσεις: Ενεργειακού Μηχανολόγου Μηχανικού, Κατασκευαστικού Μηχανολόγου Μηχανικού

- Στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής δημιουργείται πέραν της Δημόσιας Υγείας η κατεύθυνση Κοινοτικής Υγείας

- Σε δύο Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας δημιουργείται κατεύθυνση Γεωπληροφορικής

- Τα Τμήματα Αυτοματισμού περνούν σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράζεται στα Τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, καθώς κρίθηκε ότι το γνωστικό αντικείμενο του Αυτοματισμού πρέπει να καλύπτεται στα προγράμματα σπουδών και των τριών τμημάτων.

Ψαλίδι στις μετακινήσεις φοιτητών

Θα τεθούν εκτός του καθεστώτος μεταβατικότητας δέκα τμήματα που η συγχώνευσή τους οδηγούσε σε μετακίνηση σημαντικού αριθμού φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην ίδια πόλη, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου οι εισακτέοι των Πανελλαδικών του 2012 να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, και εν συνεχεία θα συγχωνευτούν με άλλο τμήμα.


Ποιες σχολές γλιτώνουν το λουκέτο

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν θα συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Σερρών για τη δημιουργία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά θα παραμείνει αυτόνομο, γεγονός που συντελεί σημαντικά στη μείωση των μετακινήσεων. Το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν στην Κατερίνη και στο Κιλκίς και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.









Από ...... epikaira

Μεγάλο φαγοπότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εντόπισε το Γενικό Λογιστήριο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Έρευνα για τις δαπάνες των Ανεξάρτητων Αρχών από την εισαγγελία...
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διέταξε έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών.
Η εισαγγελέας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, ζητεί να διερευνηθούν οι καταγγελίες που φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει παράνομες καταβολές ποσών σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.
Η εισαγγελική έρευνα θα ξεκινήσει με την καταγγελλόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα επεκταθεί και σε άλλες Αρχές.
Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στο πόρισμά του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διατηρήθηκαν επί μακρόν υψηλές αποζημιώσεις σε μέλη της και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που επιβάλλει την κατά το ήμισυ μείωσή τους.
Το επίμαχο δημοσίευμα που έλαβε υπόψη της η εισαγγελία, υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών πλέον ζητά την επιστροφή μεγάλου μέρους των δαπανών αυτών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», καθώς η Αρχή δεν προέβη στις οριζόμενες από τους ειδικούς νόμους του 2010 και 2011 μειώσεις μισθών.



Στις διαπιστώσεις του ΓΛΚ μάλιστα, αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος. 



Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΓΛΚ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρονται να καταδεικνύουν ότι οι νόμοι για περικοπή των αποζημιώσεων στο ήμισυ, ουσιαστικά εφαρμόστηκαν μετά τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κυριτσάκης τον Δεκέμβριο του 2011 ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο την ανάκληση των μειώσεων και την επιστροφή των αποζημιώσεων στα επίπεδα του 2009.
Τέλος οι υπάλληλοι της Επιτροπής εμφανίζονται να αμείβονται κανονικά ακόμη και ημέρες που απεργούσαν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών έχει προσδιορίσει τα παράνομα ποσά που έλαβαν μέλη και υπάλληλοι της Επιτροπής και σκοπεύει να παρακρατεί το 10% των μισθών τους μέχρι να εξοφληθεί το ποσό, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση έχει γίνει και σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης του οφειλέτη.
Από ......  epikaira

«Ορισμένοι υπουργοί συμπεριφέρονται ως Λουδοβίκοι»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι γαλάζιοι βουλευτές ξέσπασαν κατά των υπουργών

Πήγαν να τους ενημερώσουν και τ’ άκουσαν για όλη την κυβέρνηση αλλά και για τον Γιάννη Στουρνάρα που ήταν στις Βρυξέλλες και ο οποίος δεν πηγαίνει σε κομματικές εκδηλώσεις. Άλλωστε για τους περισσότερους «γαλάζιους», ο υπουργός Οικονομικών αποτελεί «κόκκινο» πανί.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας και ο υφυπουργός Γ. Μαυραγάννης πήγαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο η «γαλάζια γκρίνια» ήταν κάτι παραπάνω από έντονη για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι μόνο…
«Ορισμένοι υπουργοί συμπεριφέρονται ως Λουδοβίκοι και δεν σηκώνουν πλέον τα τηλέφωνα» είπαν αρκετοί και η συζήτηση στην συνέχεια περιορίστηκε αυστηρά στα οικονομικά θέματα και κυρίως εκείνα που αφορούν την καθημερινότητα και τους απλούς πολίτες όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι απέτυχε το συγκεκριμένο μέτρο; Γιατί δεν μειώσατε τον φόρο; Δεν βλέπεται τι γίνεται;» είπαν σχεδόν όλοι βουλευτές. Μάταια οι κύριοι Σταϊκούρας και Μαυραγάννης προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να εξηγήσουν ότι μετά το καλοκαίρι θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Μα ζείτε σε άλλη χώρα; Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Σας το λέμε δεν πρόκειται να ψηφίσουμε νέα μέτρα» έλεγαν χαρακτηριστικά ορισμένα «γαλάζια» στελέχη.
Παράλληλα κατηγόρησαν το οικονομικό επιτελείο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, ενώ υπ΄ηρξε ανταλλαγή απόψεων και για την φορολογία των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων.

Η «γκρίνια» επεκτάθηκε εκτός από τα οικονομικά και στα εσωτερικά θέματα όπως την αλλαγή των προσώπων στις ΔΟΥ που ανήκουν - όπως υποστήριξαν - οι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν τολμήσατε να πατάξετε τους εσωτερικούς μηχανισμούς στις ΔΟΥ. Κάνατε πίσω».

Όπως τόνιζαν βουλευτές αμέσως μετά την πολύωρη συνάντηση που είχαν με τα δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στόχος δεν ήταν οι κ. Σταϊκούρας και Μαυραγάνης «θέλαμε να μεταφέρουμε τα όσα ακούμε από την κοινωνία, τα όσα μας λένε και διαμαρτύρονται οι πολίτες οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν άδικο» έλεγαν στο Real.gr «γαλάζια» στελέχη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ν΄ ανακοινωθουν και οι θεματικές ενότητες που θα έχουν τα προσυνέδρια που θα γίνουν σε όλη την χώρα ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ τον Ιούνιο. Επίσης ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τα μέλη που μετέχουν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής.

 Από ....... parapolitika

Καυτό διήμερο τρόικας - κυβέρνησης για τα εργασιακά

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι απολύσεις στο Δημόσιο, ο κατώτατος μισθός, ο συντελεστής του ΦΠΑ στα είδη εστίασης και η πορεία του προϋπολογισμού θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών

Οι απολύσεις στο Δημόσιο, ο κατώτατος μισθός, ο συντελεστής του ΦΠΑ στα είδη εστίασης και η πορεία του προϋπολογισμού θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Αύριο οι ελεγκτές της τρόικας βλέπουν τον πρωθυπουργό.
Στις 10.00 το πρωί ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα δεχθεί στο γραφείο του τους κ.κ. Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν, ενώ για τις 14.00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον κ. Γιάννη Βρούτση.

Αισιοδοξία για την πορεία των ελέγχων από την τρόικα επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τη δόση του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ), αφού τα προαπαιτούμενα έχουν καλυφθεί.
Από την πλευρά τους πάντως οι ελεγκτές αναμένεται να επαναφέρουν το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, δέσμευση που έχει αναληφθεί στο Μνημόνιο ΙΙΙ. Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να φέρει το επιχείρημα ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει 75.000 υπάλληλοι. Θα επιμείνει μάλιστα στις θέσεις και στο σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για κάλυψη του στόχου των απολύσεων μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Η κυβέρνηση θα θέσει παράλληλα στην τρόικα και δύο ζητήματα που αφορούν στη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ΦΠΑ στην εστίαση.
Πρόκειται για δύο φορολογικές παρεμβάσεις οι οποίες είχαν αρνητική επίδραση στα έσοδα -αντί να τα αυξήσουν- και με μια συγκροτημένη επιχειρηματολογία, το οικονομικό επιτελείο μπορεί να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της τρόικας, για τη διόρθωση των λαθών. Αν από τα στοιχεία που προσκομιστούν αποδειχτεί το αρνητικό δημοσιονομικό όφελος, η τρόικα δεν έχει κανένα λόγο να επιμείνει.
Με τον υπουργό Εργασίας οι ελεγκτές της τρόικας θα συζητήσεις τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές, προσαρμογές στον τρόπο ρύθμισης των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως για τον νέο τρόπο καθορισμού του κατώτατου ημερομισθίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι όλα θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και κυρίως την αποτελεσματικότητα που θα δείξει στην είσπραξη φόρων για να αυξήσει τα έσοδα, ώστε να μην αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα, αλλά και να προχωρήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από ...... parapolitika

Διώξτε σε ένα μήνα 7.000 υπαλλήλους και 25.000 ως τον Δεκέμβρη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Διώξτε αμέσως, μέσα σ' ένα μήνα, 7.000 και μέχρι τέλος του Δεκέμβρη άλλες 18.000 δημοσίους υπαλλήλους...

Μέσα στο 2013 θα πρέπει να φύγουν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η τρόικα είναι ανένδοτη. Τόσοι θα φύγουν και πέστε μας ποιοι.
Μέχρι αρχές Απριλίου, σε...

ένα μήνα δηλαδή, θα πρέπει να φύγουν οι πρώτοι 7.000, είπε ο Σπινθουράκης από τις Βρυξέλλες.
Τελεσίγραφο της τρόικας. Ή, πιο καλά, εκβιασμός, για να πάρουμε τη δόση του Μαρτίου...
http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_736.html

Σπαραγμός στη Βενεζουέλα για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες – Επταήμερο πένθος – Την Παρασκευή η κηδεία του

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Η σορός του Ούγκο Τσάβες θα τοποθετηθεί στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημίας
- Θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα
- Νέες εκλογές στη Βενεζουέλα σε ένα μήνα για να εκλεγεί ο διάδοχός του
- Το θάνατο του Τσάβες ανακοίνωσε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο αντιπρόεδρος, Νίκολα Μαντούρο

«Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες». Με αυτά τα λόγια ο Νίκολας Μαντούρο, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας και ο άνθρωπος που ο ίδιος ο Τσάβες είχε χρίσει διάδοχό του, ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν τις τελευταίες μέρες: την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βενεζουέλας.
Ο Νίκολα Μαντούρο ανακοινώνει το θάνατο του Τσάβες
Ο Νίκολα Μαντούρο ανακοινώνει το θάνατο του Τσάβες



Σχεδόν δυο χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο ο Ούγκο Τσάβες. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ το είδες του καρκίνου από τον οποίο έπασχε. Υποβλήθηκε σε τέσσερις εγχειρήσεις. Η τελευταία, τον Οκτώβριο στην Κούβα. Από την ημέρα που ανακοίνωσε, λίγο μετά τη νέα νίκη του στις εκλογές, πως αναχωρεί ξανά για την Αβάνα, κανείς δεν τον είδε. Άλλες φορές, προήδρευε ακόμη και σε υπουργικά συμβούλια από το νοσοκομείο. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση.

Μετά από δυο μήνες, ο δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με τις κόρες του και επέστρεψε στην Βενεζουέλα για να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε μεγάλο μέρος του λαού της Βενεζουέλας. Ο Τσάβες ήταν αγαπητός και στο λαό (στην πλειοψηφία) και στο στράτευμα (κυρίως), γι’ αυτό και εκτός του 2002 όταν ανατράπηκε για μια μέρα, δεν είχε την τύχη άλλων ηγετών της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση κήρυξε επταήμερο πένθος και αναστέλλονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές δραστηριότητες, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Καράκας.
Η κηδεία του, παρουσία αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών την Βενεζουέλας Ελίας Χούα.

«Η κηδεία και τα μεταθανάτια αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή» δήλωσε ο Χούα, χωρίς να όμως να διευκρινίζει εάν θα γίνει «Χριστιανική ταφή» του Τσάβες.

«Την Παρασκευή στις 10 π.μ.( ώρα Βενεζουέλας) , θα έχουμε την επίσημη τελετή στην Στρατιωτική Ακαδημία», είπε ο Χούα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αρχηγούς κρατών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραστούν στην κηδεία του Τσάβες . «Εμείς θα παρέχουμε κάθε διοικητική μέριμνα για το πλήθος των πολιτών μας, ώστε να μπορέσουν να δουν τον πατέρα τους, τον ελευθερωτή τους, τον προστάτη τους», πρόσθεσε.

Η διαδοχή...

Ο Τσάβες έχρισε διάδοχό του τον Νικολάς Μαντούρο και τώρα που ο «κομαντάντε» δεν είναι στη ζωή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει το γενικό πρόσταγμα μέχρι να γίνουν οι νέες εκλογές. Ορίστηκαν να γίνουν σε 30 μέρες και ο Μαντούρο θα διεκδικήσει την ηγεσία, όπως ήθελε ο Τσάβες.

«Ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία ως πρόεδρος, και οι εκλογές θα διεξαχθούν τις επόμενες 30 μέρες. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο κομμαντάντε Ούγκο Τσάβες », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χούα.

Μέχρι τότε, ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα, δήλωσε ο Μαντούρο.

Από ........ newsit

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com