Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συνέδριο για τον θερμαλισμό στα Καμένα Βούρλα 24-25 Μαίου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από  εφημερίδα '' Ημέρα ''

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 16/04/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Mε επιτυχία η δράση για τον συμβολικό καθαρισμό του Ξηριά, στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης «let’s do it”

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας
http://www.pepla.grΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696



Mε επιτυχία η δράση για τον συμβολικό καθαρισμό του Ξηριά,
στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης «lets do it

Λαμία, 15/4/2013
Στα πλαίσια της προώθησης και ανάδειξης του εθελοντισμού, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας ανταποκρίθηκε και φέτος στον, παγκόσμιο πια, θεσμό του «Lets do it», καλώντας σ’ αυτή την δραστηριότητα τους συμπολίτες μας. Σαν σημείο καθαρισμού αυτή τη φορά επιλέχτηκε ο Ξηριάς Λαμίας. Στο κάλεσμά μας για τον καθαρισμό της παραπάνω περιοχής ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας, σύλλογοι και ομάδες.
Οι φορείς που συμμετείχαν στο «Lets do it», εκτός από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, είναι:
  1. Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας
  2. Ιωνικός Λαμίας, Ομάδα Χάντμπολ
  3. Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Λαμίας 
  4. Περιβαλλοντική Ομάδα Προστασίας του Ξηριά Λαμίας 
Ο Ξηριάς είναι ένα ανεκτίμητο δώρο της φύσης στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Δυστυχώς όμως σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο γεμάτο με κάθε λογής σκουπίδια, αστικά και βιοτεχνικά, απόβλητα από τις γύρω κτηνοτροφικές μονάδες, τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες.
Επιδιώκουμε να ενώσουμε τη δράση μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλουν για να περάσουμε το μήνυμα του υπεύθυνου ενεργού πολίτη ανατρέποντας την εικόνα του «ωχαδερφισμού» και του «ανθρώπου – καναπέ», που χαρακτηρίζει σήμερα την κοινωνία μας.


Επίορκοι: Η λίστα Ρακιντζή με τις 294 ποινικές υποθέσεις

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τη λίστα που απέστειλε χθες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.
Πρόκειται 229 για σοβαρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του κ. Ρακιντζή το τελευταίο δίμηνο (από 20 Φεβρουαρίου 2013): 208 για το στενό δημόσιο τομέα, επτά για τον ευρύτερο και 14 ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν συνολικά 160 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διαπράξει παραπάνω από ένα αδίκημα. Στην ίδια λίστα περιέχονται και ακόμη 65 ποινικές υποθέσεις που αφορούν αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες ωστόσο δεν στάλθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΣΕΕΔΔ αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς έχουν διαφορετική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.
Παιδεραστής εκπαιδευτικός, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμορίες
Τα αδικήματα για οποία κατηγορούνται οι 160 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία του υπάλληλοι υπουργειών και ΟΤΑ (περιφερειών και δήμων) είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και αφορούν μεταξύ άλλων:
- Αποπλάνηση και ασέλγεια ανήλικου (αφορά σε εκπαιδευτικό α΄ βάθμιας εκπαίδευσης)
- Εγκληματική Οργάνωση (αφορά σε υπαλλήλους του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και του υπουργείου Εργασίας)
- Συμμορία (αφορά σε υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων)
- Ξέπλυμα μαύρου χρήματος (αφορά σε υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας και φαρμακοποιό του Θεαγένειου νοσοκομείου)
- Παράνομη οπλοκατοχή
- Παράβαση καθήκοντος
- Πλαστογραφία
- Απιστία
- Εκβίαση
- Παθητική Δωροδοκία
- Υπεξαίρεση
- Δωροληψία
- Κλοπή
- Υπεξαγωγή εγγράφων
- Απάτη

Η ΛΙΣΤΑ

Διαβάστε επίσης
Νέα λίστα Ρακιντζή με 260 επίορκους
Νέα λίστα Ρακιντζή με 300 επίορκους
Ληστείες & βιασμοί από επίορκους της λίστας Ρακιντζή

Από ....... aftodioikisi

Δημοσκόπηση Marc: Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Οριακό προβάδισμα 0,2% έναντι της ΝΔ

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Ξαναπέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αφού σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Marc προηγείται με 0,2% στην πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Marc ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε οριακό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο και τα δύο κόμματα έχουν μειωμένα ποσοστά σε σχέση με τον περασμένο μήνα.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,3% των ερωτηθέντων και η ΝΔ το 22,1%.
Αναλυτικά τα κόμματα συγκεντρώνουν
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνοντας το 46,6% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει την προτίμηση του 31,8%, ενώ ένα 21,6% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 43% και ακολουθεί η ΝΔ με 38,4%.

Από ........  iefimerida

Για ποια παραπτώματα κατηγορούνται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Αναρτήθηκε από ...... energoipolliteskv.blogspot.com


Νέα «λαβράκια» προέκυψαν από τις 294 νέες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διώκονται για σοβαρά παραπτώματα, καθώς μετά από ελέγχους ήρθαν στο «φως» νέα απίστευτα περιστατικά. Εκπαιδευτικοί και γιατροί οι οποίοι ασελγούν σε μαθητές και ασθενείς, υπάλληλοι οι οποίοι υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα ή προχώρησαν σε σύσταση συμμορίας και παρά τις κατηγορίες εξακολουθούν να εργάζονται στο Δημόσιο και να χτυπούν κάρτα κανονικά.
Ο κατάλογος των επίμαχων υποθέσεων στάλθηκε χθες από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να τεθούν σε αργία οι επίορκοι υπάλληλοι, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».
Από τις 294 υποθέσεις, οι 229 αφορά υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα, όπως εργαζόμενους σε νοσοκομεία, δήμους, και εφορίες, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ειδικές κατηγορίες, όπως αστυνομικούς, πυροσβέστες, και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο. Για τους επίορκους του στενού δημοσίου τομέα, θα αποφασίσουν τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, ενώ για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθούν άλλες πειθαρχικές διαδικασίες.
Το πιο συχνό παράπτωμα για το οποίο κατηγορούνται οι επίορκοι υπάλληλοι, είναι η απιστία στην υπηρεσία και η παράβαση καθήκοντος, οι υποθέσεις αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, ενώ συχνό παράπτωμα είναι και οι ψευδείς βεβαιώσεις για προσωπικό όφελος, με την λίστα του Γενικού Επιθεωρητή να περιλαμβάνει 24 τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων οι πέντε αποτελούν κακουργηματικές πράξεις καθώς το ποσό με το οποίο ζημίωσαν το Δημόσιο, υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Από ...... iefimerida

Εθνικός ευτελισμός: Με 500 ευρώ, νόμιμο ό,τι αυθαίρετο έγινε στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ανατροπή στον τομέα των ακινήτων φέρνει η πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο» θα περιλαμβάνει δύο νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων και ουσιαστικά θα πρόκειται για κατηγοριοποίηση αυθαιρέτων και δυνατότητα νομιμοποίησής τους.
Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται μια ολοκληρωμένη και οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου των αυθαιρέτων και ταυτόχρονα να καταγραφεί ο οικιστικός πλούτος της χώρας. Για τον λόγο αυτό προωθείται παράλληλα ο θεσμός της Ταυτότητας Κτιρίου, η καταγραφή δηλαδή όλων των στοιχείων ενός ακινήτου μέσα από ηλεκτρονικό σύστημα.
Οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παραβάσεις θα χωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες:
Ενταξη κτισμάτων με μικροαυθαιρεσίες τα οποία θα μπορούν να μονιμοποιηθούν με ένα μικρό παράβολο, όπως και τα αυθαίρετα προ του 1975.
Aφορά τα μεσαίου μεγέθους αυθαίρετα, δηλαδή έως το 40% του υφιστάμενου κτίσματος και τα οποία θα τακτοποιούνται μόνιμα με την επιβολή προστίμου, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της παρανομίας.
Εντάσσονται οι μεγάλες αυθαιρεσίες οι οποίες θα τακτοποιούνται για 30 χρόνια.
Επίσης όπως προβλέπει και ο νόμος 4014/11, δεν θα δίνεται δυνατότητα «τακτοποίησης» ή νομιμοποίησης αυθαιρεσιών σε κτίρια των οποίων ο φέρων οργανισμός ολοκληρώθηκε μετά τις 28.7.11. Ή σε κτίρια που βρίσκονται σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, τα οποία και θα κατεδαφιστούν.
Δόσεις και πρόστιμα
Από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια πρόκειται να αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής του προστίμου για αυθαίρετα που δηλώνονται για να «τακτοποιηθούν».
Επιπλέον, θα δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα των δόσεων και περισσότερες διευκολύνσεις (αλλά όχι μειώσεις στα πρόστιμα), προκειμένου να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή στη ρύθμιση.
Ολα αυτά, περιλαμβάνονται στο πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, που παρουσιάστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και πρόκειται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Ο βασικός κορμός της νέας ρύθμισης έχει ως εξής:
- Οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παραβάσεις θα χωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες, ανάλογα με τη βαρύτητά τους:
1. Μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (λ.χ. πέργκολες, περιφράξεις). Θα δίνεται δυνατότητα οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση με την καταβολή 500 ευρώ. Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση είναι ότι το ποσό θα καταβάλλεται μια φορά ανά οριζόντια ιδιοκτησία και όχι ανά παράβαση. Για όσους ήδη το κατέβαλλαν ανά παράβαση θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.
2. Αυθαίρετες κατασκευές που δεν ξεπερνούν το συντελεστή δόμησης περισσότερο από 40% (ή το ύψος κατά 20%, εφόσον βρίσκονται σε ακάλυπτους ή προκήπια). Θα δίνεται δυνατότητα οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση με την καταβολή του παραβόλου και του προστίμου όπως ακριβώς ισχύει σήμερα.
3. Αυθαίρετα με μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες ή χωρίς άδεια.
Επίσης γίνεται ένας νέος διαχωρισμός ως προς την παλαιότητα του αυθαιρέτου: όσα ανεγέρθηκαν προ του 1975 θα εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση με την καταβολή 500 ευρώ (όσοι τυχόν τα δήλωσαν μέχρι σήμερα καταβάλλοντας κανονικό πρόστιμο, θα τους επιστραφεί το υπόλοιπο). Για όσους έχουν αυθαίρετα από το 1975 έως το 1983 και από το 1984 έως το 2003, θα εξακολουθήσουν οι ίδιες ρυθμίσεις (έκπτωση 85% και 20% αντίστοιχα). Ο χρόνος ανέγερσης του αυθαιρέτου θα πιστοποιείται και με αεροφωτογραφίες (εκτός από δημόσια έγγραφα), τις οποίες θα παρέχει σε έξι μήνες από σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ. Οι αεροφωτογραφίες έχουν τραβηχθεί περί την 28η Ιουλίου 2011, πέραν της οποίας δεν επιτρέπεται να «νομιμοποιηθούν» αυθαίρετα.
Το μόνο που αποκάλυψε το υπουργείο είναι ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ο τρόπος νομιμοποίησης των πολύ μικρών πολεοδομικών παραβάσεων να είναι μόνιμος.
Επίσης θα υπάρξει μια σειρά από διαφοροποιήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες αυθαιρεσιών:
- στη διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, δεν θα καταβάλλεται κανονικά πρόστιμο αλλά εφάπαξ 500 ευρώ
-ομοίως κοστολογείται η διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης
-αντιμετωπίζεται το θέμα που έχει προκύψει από την ύπαρξη αυθαιρεσιών σε οικόπεδα ή κτίρια, στα οποία οι ιδιοκτησίες δεν είναι ξεκάθαρες (λ.χ. οι ιδιοκτήτες κατέχουν όλοι από ένα συγκεκριμένο ποσοστό)
Πρόκειται για τον έκτο νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης από το 1977.

Από ...... iefimerida

Ομιλία Σαμαρά-Συνέδριο Economist

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com