Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σταυρίδης: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Το ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ καθώς και για να οριστικοποιηθεί το συμβόλαιο με το οποίο κάποιος θα μπορεί να καταθέσει την προσφορά του», δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Στέλιος Σταυρίδης στην εκπομπή Πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤΕ.

Ο κ. Σταυρίδης διευκρίνισε ότι το συμβόλαιο αυτό θα ισχύει για όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και δεν θα επιδέχεται αλλαγές, ανάλογα δηλ. με το τι θέλει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, ενώ πρόσθεσε ότι «ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ πωλούνται μαζί αλλά και ξεχωριστά».
Ερωτηθείς για τον ΟΠΑΠ, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ξεπουλήθηκε, σημειώνοντας ότι έγινε «υποδειγματικός και αδιάβλητος διαγωνισμός», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δήλωσε «το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, αυτό όμως που συζητείται είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που το διαχειρίζονται».
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα, στο οποίο συνόδευε τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς όπως και πολλοί άλλοι ξένοι επενδυτές, θεωρούν πλέον την Ελλάδα επενδυτικό παράδεισο.

Τόνισε ότι αν γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας θα ωφεληθεί η κοινωνία μας αλλά και ο τουρισμός μας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών.

ΝΕΤ

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 23/05/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Μνημόνιο για πολεμικά αεροσκάφη του Αθνάρ στο Σημίτη

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Τον Νοέμβριο του 1998, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Σημίτης "παζαρεύει" με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μαρία Αθνάρ την αγορά 15+5 πολεμικά αεροσκάφη.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός, στέλνει στον κ. Σημίτη την προσφορά της πολεμικής βιομηχανίας της Ισπανίας Κάζα, δίκην μνημονίου στην οποία αναφέρονται τιμές, εκπτώσεις, αντισταθμιστικά.

Διαβάστε το χειρόγραφο σημείωμα του Κώστα Σημίτη στον Άκη Τσοχατζόπουλο!

 
Δείτε αναλυτικά την προσφορά- μνημόνιο στα αγγλικά και την αντίστοιχη μετάφρασή της στα ελληνικά:
 img042
img044


Διαβάστε και τη σχετική μετάφραση:

Τον Οκτώβριο του 1990, η ελληνική κυβέρνηση εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα την απόκτηση 15 στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών. H CASA, η LOKCHEED-MARTIN/ ALENIA (LMATTS) και η ANTΟNOV απάντησαν (με προσφορά) τον Νοέμβριο του 1998. Η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.
Εν τω μεταξύ, σε τρεις περιπτώσεις (Νοέμβριος 1999,Ιανουάριος 2000 και Φεβρουάριος 2000), η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως βελτίωση αυτών των προσφορών. Τον Φεβρουάριο του 2000 η προσφορά της ANTONOV αποσύρθηκε.
Η προσφορά της CASA περιλαμβάνει 15 +5 αεροσκάφη, είτε C-295 είτε CN-235 και ένα σετ πρόσθετου εξοπλισμού, πρόσθετα ανταλλακτικά κλπ. Η αρχική προσφορά έφτανε τα 291 εκατομμύρια δολάρια για τα CN-235 ΚΑΙ 377 εκατομμύρια δολάρια για τα C-295s.
Κατά τη διάρκεια των αναθεωρήσεων των προσφορών, η προσφορά της CASA τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριλάβει τις παρακάτω μειώσεις τιμών και παραχωρήσεις:
-Μείωση της τελικής τιμής (278 ή 352 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους)
-Δωρεάν υποστήριξη logistics που φτάνει τα 8-15 εκατομμύρια δολάρια
-Δωρεάν ενοικίαση ενός αεροσκάφους μέχρι να παραδοθεί το πρώτο.
-Βελτιωμένα αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 180% της αρχικής προσφοράς
- Σημαντικά καλύτερες ημερομηνίες παράδοσης (οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους)
Κατά συνέπεια, η προσφορά της CASA είναι άκρως ανταγωνιστική.
H CASA έχει υπόψη της το ποσό σημαντικός στρατηγικά είναι ο πελάτης και έχει προσφέρει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Επιπλέον τα περιθώρια κέρδους της CASA θα είναι πολύ χαμηλά.
Η καθυστέρηση λήψης της τελικής απόφασης είναι επιβλαβής για την υλοποίηση της
σύμβασης, αφού οι τιμές και οι όροι έχουν καθοριστεί και η κατασκευαστική δυνατότητα της CASA πρέπει να προσαρμοστεί και με άλλες παραγγελίες πελατών.
Ο κύριος στόχος της CASA να ξεκινήσει η διαδικασία το δυνατόν συντομότερα. Έχοντας υπόψη μας ακριβώς αυτό, η CASA προτίθεται να κάνει μια τελική βελτίωση των όρων της προσφοράς, με την προϋπόθεση ότι η επιλογή της CASA θα ανακοινωθεί επισήμως και θα δημοσιοποιηθεί πριν τον Αύγουστο, και η σύμβαση θα υπογράφει εντός του 2000.
Η μείωση της τιμής θα περιλαμβάνει μείωση της τιμής του αεροσκάφους κατά 3%. Αυτό σημαίνει 7 έως 10 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα, ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους που θα επιλεγεί.

Από ........  Spirospero

Φορολογικές δηλώσεις με καθυστέρηση και παγίδες - Τι αλλάζει με τους τόκους καταθέσεων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Oλα ανάποδα γίνονται φέτος στο πεδίο των φορολογικών δηλώσεων, καθώς δεν ξεκινά απλώς με πολύμηνη καθυστέρηση η υποβολή τους, αλλά οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το Ε1 χωρίς να έχουν καν στη διάθεσή τους το βιβλιαράκι των οδηγιών, με τις «γκρίζες» ζώνες και τις παγίδες να είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Το άκρον άωτον είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν η διευκρίνιση για ποιοι δεν υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους!

Η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ξεκινά την Παρασκευή, πιο αργά από ποτέ, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία της 30ής Ιουνίου, προκειμένου να ξεπεραστούν ομαλά τα συνήθη τεχνικά εμπόδια. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες στο φετινό Ε1, κυρίως σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων αλλά και των στοιχείων που αφορούν στα ακίνητα εκτός της κύριας κατοικίας, με τις προθεσμίες για την καταβολή του νέου επιδόματος παιδιών να πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση, το βασικό κριτήριο είναι το ύψος του εισοδήματος που θα δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εγκύκλιο που αναμένεται, θα αναφέρεται ότι η υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων θα αφορά μόνο σε ποσά από 250 ευρώ και πάνω, απαλλάσσοντας έτσι κυρίως τους λογαριασμούς μισθοδοσίας. Οι σχετικές βεβαιώσεις θα δίνονται, όμως, από τις τράπεζες κατόπιν αιτήματος του φορολογούμενου, προμηνύοντας ημέρες ταλαιπωρίας για τους υπόχρεους. Αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι φορολογούμενοι είναι ότι τα ποσά αυτά θα συνυπολογίζονται για πρώτη φορά στο εισόδημα από άλλες πηγές, για την έκτακτη εισφορά, κάτι που μπορεί να κρύβει πρόσθετους φόρους για κάποιους ανυποψίαστους καταθέτες, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί την προβλεπόμενη παρακράτηση για τους τόκους καταθέσεων.

Υποχρεωτική καθίσταται για πρώτη φορά και η αναγραφή του ρολογιού της ΔΕΗ τόσο για τη δευτερεύουσα όσο και για εξοχική κατοικία, καθώς το ΚΕΠΥΟ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις για την ορθή καταβολή του Τέλους Ακινήτων με βάση τα σωστά τετραγωνικά μέτρα, καθώς εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις όπου άλλα στοιχεία έχει η ΔΕΗ και άλλα στοιχεία η εφορία.

Από ......... iefimerida

Εγγραφο φωτιά για απογραφή – εξπρές και απολύσεις από τους Δήμους

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

Μία πρώτη δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο είναι οι Δήμοι και γι' αυτό και με την αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση υπαλλήλων να έχει ξεκινήσει, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά με έγγραφο από τους Δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν.

Με το έγγραφο φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών, το δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος», ζητούνται από τους Δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.

Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των Δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.
Σύμφωνα με το έγγραφο «Στοιχεία προσωπικού Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ» το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η απογραφή των υπαλλήλων και να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαΐου.

Συγκεκριμένα οι Δήμοι θα πρέπει να καταγράψουν σε πίνακα: την επωνυμία του φορέα και τη νομική του μορφή, εάν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ή Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και κατόπιν ζητείται η αναλυτική παρουσία του προσωπικού που απασχολούν. Στον πίνακα προβλέπεται η καταγραφή των μόνιμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (πανεπιστημιακή, τεχνολογική, Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική Εκπαίδευση) και αντίστοιχα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Από ......... iefimerida

O Economist για την Ελλάδα: Υπάρχει φως, αλλά οι Ελληνες υποφέρουν

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέα εύσημα για την Ελλάδα από τον Economist, που σε άρθρο του εξαίρει τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο δίνει την αρνητική πλευρά της κρίσης για τους Ελληνες που υποφέρουν.
«Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, αλλά έχει ακόμη πολλά να κάνει», αναφέρει και στη συνέχεια παρουσιάζονται τα θετικά που έχουν γίνει.

Το Grexit έχει υποχωρήσει

Η Ελλάδα παραμένει σε ύφεση, ωστόσο η ανάκαμψη μπορεί να περιμένει στη γωνία, αναφέρει ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος ενός Grexit έχει υποχωρήσει. Τα hedge funds αγοράζουν ομόλογα και τραπεζικές μετοχές, τα κεφάλαια στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ρέουν αφού επιτυγχάνονται οι στόχοι, ενώ η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί ελαφρώς το 2014 και με ρυθμό άνω του 2% το 2015.

Κάτι κινείται στις αποκρατικοποιήσεις

Φέτος το καλοκαίρι, 17 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά τις ελληνικές παραλίες, συνεχίζει το άρθρο. Οι κρατήσεις από Γερμανία και Ρωσία αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Σε τροχιά υλοποίησης, έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εκκίνησης, βρίσκεται πλέον και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προσθέτει ο Economist επικαλούμενος τα παραδείγματα του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται σίγουρος μετά την επίσκεψή του στο Πεκίνο πως οι κινεζικές επενδύσεις έρχονται. Στο μεταξύ, έχει καταφέρει να κρατήσει υπό έλεγχο τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η κρίση έφερε ύφεση και φτώχεια

Ωστόσο, τονίζει ο Economist, η κρίση έχει αφήσει μια φρικτή κληρονομιά, καθώς τα 5,5 χρόνια ύφεσης έχουν αφανίσει άνω του 25% της παραγωγής και περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεκάδες χιλιάδες λιανοπωλητές και μικροί κατασκευαστές έχουν καταρρεύσει. Η ανεργία-ρεκόρ έχει υπερβεί το 27% και για τους νέους ξεπερνά το 60%. Με τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται, η μετανάστευση των νέων αυξάνεται.
Η Γερμανία υποδέχτηκε πέρυσι περισσότερους από 34.000 Ελληνες, ποσοστό αυξημένο κατά 43% σε σχέση με το 2011. Η φτώχεια έχει εξαπλωθεί παντού και ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Το ποσοστό αυτοκτονιών έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρία έτη.

Από ......  iefimerida

Νικολόπουλος για νέο κόμμα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com