Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πέθανε ο τραγουδιστής του "άστα τα μαλλάκια σου"- VIDEO

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η κηδεία του θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι από το Α Νεκροταφείο...

 "Έφυγε" πλήρης ημερών από τη ζωή ο Φώτης Πολυμέρης, ο τραγουδιστής που έγινε ευρύτερα γνωστός από το τραγούδι «άστα τα μαλλάκια σου».

 Γεννήθηκε το 1920 στην Πάτρα και το πραγματικό του όνομα ήταν Φώτιος Παλημέρης.

Είχε τραγουδήσει και συνθέσει περισσότερα από 100 τραγούδια. Προπολεμικά, το 1935 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο και προηγουμένως είχε ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς τραγουδιού της εποχής.

Ηχογράφησε περισσότερα από 200 τραγούδια. Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους δημιουργούς και τραγουδιστές της εποχής του καθώς και με ρεμπέτες όπως τους Τσιτσάνη, Μητσάκη, Παπαιωάννου, Βαμβακάρη και άλλους. Τραγούδια του ακούστηκαν σε ταινίες του ελληνικού σινεμά , όπως Ενας χαρούμενος αλήτης (Έλα στο θείο 1950), Άστα τα μαλλάκια σου (Εκείνες που δεν πρέπει ν'αγαπούν 1951), Θα γυρίσει κι ο τροχός (Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951). Το 2004 έγραψε και την αυτοβιογραφία του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι από
 το Α Νεκροταφείο.



                



Από ........   epikaira

Συγκλονιστική επιστολή του ποιητή Βαλαωρίτη στον πρωθυπουργό για τη Χρυσή Αυγή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τον καλεί να σπεύσει, έστω και τώρα, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής απευθύνει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μια επιστολή που τον καλεί να σπεύσει, έστω και τώρα, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που κυριαρχούν στους δρόμους της χώρας και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. «Παίρνει θάρρος», όπως λέει, για αυτή την επιστολή από τη σχέση του κ. Σαμαρά με τον Οδυσσέα Ελύτη, στενό φίλο του Νάνου Βαλαωρίτη.

Η ανάρτηση της επιστολής έγινε και στη σελίδα του στο facebook, και έχει ως εξής:
«Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζω από καιρό ότι ήσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη. Γι' αυτό το λόγο παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας, που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

Εκτός απ' το ότι έχουμε υποστεί την πιο άδικη ηθική και εξευτελιστική πολιτιστική επίθεση στην ιστορία μας εδώ και δυο χρόνια από τα γερμανικά ΜΜΕ, και με τέτοιο συστηματικό τρόπο που εξαπλώθηκε πειστικά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να φτάσει η απαξίωση ακόμα και σε απλούς Ελληνες πολίτες έξω από την Ελλαδα, έχουμε παραστεί μάρτυρες της δημιουργίας ενός βαρβαρικού μορφώματος που αυτο-αποκαλείται Χρυσή Αυγή, και χάρις στις αντίξοες περιστάσεις μας κατάφερε να μπει στη Βουλή των Ελλήνων με όλα τα σύμβολα και τις συμπεριφορές νεοναζιστών. Το πόσο δεν είναι "ελληνικό" αυτό το φαινόμενο είναι φανερό και από την ιδεολογία του και από τα σύμβολα και τις τελετές που τόσο χοντρικά και αδέξια μιμείται.

Πολλοί από τους συναδέλφους μου διανοούμενους και συγραφείς δεν μοιάζουν να το παίρνουν στα σοβαρά. Δεν βαριέσαι, έχουμε δει κι άλλα κι αυτό θα περάσει, λένε ελαφρά τη καρδία.
Ομως όταν αυτή η κίνηση αρχίζει να βιαιοπραγεί, να δέρνει μέχρι θανάτου τα θύματά της κυκλοφορώντας τις μέρες στα ΜΜΣ και τις νύχτες σε ομάδες που στοχεύουν κυρίως τους ξένους μετανάστες ατιμωρητί χωρίς ποτέ να επεμβαίνει η αστυνομία, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας για την εικόνα της οχλοκρατίας που παρουσιάζει η Ελλάδα στο εξωτερικό, πράμα που προστίθεται και δικαιολογεί εν μέρει όλες τις προηγούμενες επιθέσεις και καταδίκες εναντίον μας.

Δεν είναι ανάγκη να επισημάνω πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι αυτός για τα εθνικά μας συμφέροντα και ιδίως σε εποχή μεγάλης ύφεσης και παράλυσης της οικονομίας μας πόσο βλάπτει τον ξένο τουρισμό τον οποίο προσφάτως άρχισαν να στοχεύουν, από όπου εξαρτάται το ψωμί του Ελληνα στους έξι μήνες από τον Απρίλιο-Μάιο εως τον Οκτώβριο-Νοέμβριο της καλοκαιρίας. Οταν πλήττεται το ψωμί του μέσου Ελληνα από την ξενοφοβική συμπεριφορά ενός "κόμματος" δεν το βλέπω να έχει πολύ μέλλον.

Το ότι δεν τους έχει αποκηρύξει ονομαστικά το κόμμα σας δεν είναι δική μου δουλειά. Αλλά είναι κακό σημάδι για την ανομία που απολαμβάνουν. Μάλιστα τελευταίως έχω πληροφορηθεί για μια οδηγία που εξέδωσε η Πρεσβεία των Φιλιππίνων, να μην κυκλοφορούν πολίτες της μετά τις 10 μμ. Και στη συνέχεια το σχόλιό της, εάν συνεχιστούν αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μείνει ούτε ένας Φιλιππινέζος στην Ελλάδα ούτε καν η Πρεσβεία.

Και θα γνωρίζετε ασφαλώς, Κύριε Πρόεδρε, πόσο νομοταγείς είναι αυτοί οι εργαζόμενοι από τις Φιλιππίνες στη χώρα μας, πόσο εργατικοί/ες και πόσο μας έχουν βοηθήσει στα οικιακά και τις νοσηλείες. Για να βρεθούν αντίστοιχες Ελληνίδες είναι πλέον αδυνατον από πολύ καιρό γιατί προτιμούν, όχι παραδόξω,ς "να μεταναστεύσουν" οι ίδιες σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία ή ο Καναδάς για παράδειγμα, όπου δεν τους ξυλοκοπούν ή τους σκοτώνουν ομάδες πολιτών με το έτσι θέλω, όταν τους ρωτήσουν τι κάνουν, ούτε καν αν τους ζητήσουν αν έχουν άδειες, τελείως παράνομα γιατί δεν εναπόκειται στα δικαιώματά τους, να ρωτάνε αν δουλεύουν εδώ ή όχι.

Σας ερωτώ Κύριε Προέδρε σε ποια χώρα οι πολίτες δικαιούνται να ελέγχουν, να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν κάποιον που δεν έχει άδεια. Εχω ζήσει σε πολλές χώρες αλλά πουθενά δεν βρήκα καμιά τέτοια εξουσιοδότηση.

Τι θα σκεπτόταν ο κοινός μας φίλος και συγγενής σας Οδυσσέας αν έβλεπε αυτή την κατάσταση στην πόλη όπου του άρεσε να κάνει βόλτες τη νύχτα με φίλους συζητώντας, όπως το κάναμε τόσο συχνά, να πρέπει τώρα να φυλάγεται όχι από κοινούς κακοποιούς αλλά από φανατικές μαυροφορεμένες ομάδες νεοναζιστών εισαγόμενων συμβολικά και ουσιαστικά από τη Γερμανία.

Δεν γνωρίζω πόσο καλύπτονται από την αστυνομία μας οι τελευταίοι αυτοί, όπως διαδίδεται, αλλά γνωρίζω ότι το κρατος του νόμου πηγάζει από την πολιτική εξουσία, από τις διαταγές και οδηγίες που εσείς ως πρωθυπουργός της χώρας θα δώσετε στον Υπουργό "Προστασίας του Πολίτη" να μη ρεζιλευτεί αυτός ο τίτλος, και που αυτός με τη σειρά του θα δώσει στην αστυνομία και στους εισαγγελείς να μην ανέχονται καμιά ανομία ή οχλοκρατία και να τιμωρούνται αυστηρά όσα από τα όργανα της πολιτείας συμπράττουν ή αδρανούν.

Αλλιώς ο τόπος μας γρήγορα θα βρεθεί απομονωμένος απ' τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν αυτή η συμπεριφορά, η βάρβαρα ρατσιστική και παράλογη, εξακολουθεί να γίνεται ανεκτή χωρίς να ληφθούν αυστηρά μέτρα, θα χάσετε και σεις και τα κόμματα της συγκυβέρνησής σας τις ψήφους των Ελλήνων που ανησυχούν για τα προς το ζειν τους από την ξενοφοβική απειλή τέτοιων ομάδων, εγκληματικές, ανεγκέφαλες και εχθρικές ως προς τα συμφέροντα της πατρίδας μας που μάχεται να επιβιώσει.
Πολύ φιλικά και με την ελπίδα να λάβετε σοβαρά τη βαθιά μου ανησυχία, ενώ προσπαθώ να υπερασπισθώ τον τόπο, το λαό και τον πολιτισμό μας από τα στερεότυπα σε όλα τα άρθρα μου.

Σας Χαιρετώ με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δημοκρατική σας συνείδηση.

Δικός Σας

Νάνος Βαλαωρίτης

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 28/05/2013

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Bλέπουν ακόμη και αντικατάσταση Σαμαρά στην Ιπποκράτους. Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις των 3

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η ανατροπή του Σαμαρά δεν συνεπάγεται  και πτώση της τρικομματικής κυβέρνησης. 

Το αντίθετο: Κάτω υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε  είναι εξαιρετικά  επωφελής για την σταθερότητα και την πυκνότητα της συγκυβέρνησης...

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι της Ιπποκράτους, οι οποίοι σπεύδουν να κατατάξουν τον πρωθυπουργό στους φίλους της ακροδεξιάς! 

Ο ίδιος ο Βενιζέλος το δήλωσε σχεδόν ανοιχτά όταν είπε ότι η ΝΔ (Σαμαράς) συζητά με τις παρυφές της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια εικόνα για τον πρωθυπουργό έχουν και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ με τον Ρουπακιώτη ιδιαίτερα να πνέει μένεα εναντίον του. Αίφνης ο πρωθυπουργός βρέθηκε απέναντι σε ένα κοινό μέτωπο αυτό της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ και κινδυνεύει πλέον να υποστεί δεινή πολιτική και προσωπική ήττα σε περίπτωση που το νομοσχέδιο που θα φέρουν στη Βουλή οι δύο εταίροι υπερψηφισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Τι συνέβη όμως και τα πράγματα έφτασαν ως εδώ για τον πρωθυπουργό;
Πρώτα απ΄όλα ήταν η διαρκή ανοχή της ΝΔ απέναντι στις ναζιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στελέχη της οποίας ξεπέρασαν κάθε όριο βρίζοντας χυδαία τον Τσίπρα στα Τρίκαλα «Τσίπρα κ@@@@λα γ@@ω τον Τσε Γκεβάρα», με επικεφαλής τον βουλευτή  Παναγιώτη Ηλιόπουλο.
Η προκλητική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή συνδυάζεται και από ένα πρωτόγνωρο κρεσέντο αλαζονίας η οποία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια στελεχών του Μαξίμου αλλά και βουλευτών της ΝΔ με ιδιαίτερες επιδόσεις στα social media. 
 

Προσθέστε εδώ και την έπαρση του Στουρνάρα-για τον οποίο βγάζει έτσι κι αλλιώς σπυράκια ο Μπένι-και θα έχετε μια ακόμη αφορμή ρήξης. Σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί και η απαξιωτική μεθόδευση του Μαξίμου με τις διαρροές σε βάρος του Ρουπακιώτη και του νομοσχεδίου του.
Μόνο που σ΄αυτή την περίπτωση η ομάδα του Μαξίμου είχε υπολογίσει χωρίς τους "ξενοδόχους" κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται και εκτός συνόρων και αναφερόμαστε σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν την άρνηση της κυβέρνησης να νομοθετήσει ώστε να υπερασπισθεί την ίδια την δημοκρατία από τα φαινόμενα βίας και ρατσισμού της Χρυσής Αυγής. 

Ο Βενιζέλος στη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στη Γερμανία για την γιορτή του  SPD,  είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει το θέμα της Χρυσής Αυγής με στελέχη των ευρωπαικών σοσιαλιστικών κομμάτων οι οποίοι δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για τις βιαιότητες της.
Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα τα δημοσιεύματα μεγάλων διεθνών ΜΜΕ για την ακροδεξιά στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν. 


Σε όλα σχεδόν εκτός από την Χρυσή Αυγή ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στους Βορίδη-Γεωργιάδη. 
Σ΄ αυτές τις συνθήκες είναι πολύ εύκολο και σίγουρα πολύ «εμπορικό» για τα διεθνή ΜΜΕ να πουλάνε μια εικόνα «ενός ακροδεξιού Έλληνα πρωθυπουργού».

Για τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη ήταν η ιδανική στιγμή να επιτεθούν στα γεμάτα στον εταίρο τους στην συγκυβέρνηση με την ελπίδα πως πολύ σύντομα θα συνομιλούν με τον αντικαταστάτη του...

Από .........  kourdistoportocali

Ο Κουβέλης «αδειάζει» τη Ρεπούση, αλλά εκείνη επιμένει: Δίνει συνέντευξη Τύπου για γκέι, λεσβίες, τρανς

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Φώτης Κουβέλης «άδειασε» τη Μαρία Ρεπούση για όλα όσα έγραψε στην επιστολή της για τη γενοκτονία των Ποντίων. Είπε με νόημα το αυτονόητο, σε κομματική συνεδρίαση χθες Τρίτη. «Για μας είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρεωτική τιμή η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων».
Απτόητη, ωστόσο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη. Οχι για τη γενοκτονία των Ποντίων και τις απόψεις της που προκάλεσαν αντιδράσεις, αλλά για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Η κυρία Ρεπούση, μαζί με την επίσης βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου θα μιλήσουν την Πέμπτη στον Ιανό για τα δικαιώματα που έχουν οι λεσβίες, οι τρανς, οι αμφί, οι γκέι και οι intersex.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, οι τρεις κυρίες θα αναπτύξουν τις πολιτικές τους θέσεις και τις δράσεις που αφορούν αυτές τις κατηγορίες ατόμων.

Να σημειωθεί ότι ο σάλος προκλήθηκε, διότι η Μαρία Ρεπούση έστειλε email το οποίο φέρεται να είχε ως αποδέκτες την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο την καλούσε να αντιδράσει για να μην «περάσει» η «προβληματική» διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου.

Στην επιστολή όπως προκύπτει, η κυρία Ρεπούση καλεί τους αποδέκτες να παρακινήσουν «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» για να μην περάσει η συγκεκριμένη διάταξη, καθώς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, όπως φαίνεται από την επιστολή που έστειλε, τάσσεται κατά του χαρακτηρισμού των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου ως γενοκτονία.

Από .........  iefimerida

Αυτοί είναι οι 21 της λίστας Λαγκάρντ που «ξέπλυναν» τις καταθέσεις τους το 2010 με το νόμο Παπακωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα 21 φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία το 2010 εκμεταλλεύτηκαν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επαναπατρίζοντας κεφάλαια από το εξωτερικό με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αποκαλύφθηκαν σήμερα στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.

Στην ουσία πρόκειται για καταγραφή που προέκυψε από έρευνα του ΣΔΟΕ επί των 2.062 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα και παραδόθηκε στην προανακριτική επιτροπή.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται 21 πρόσωπα με 33 λογαριασμούς κυρίως στην Ελβετία και το συνολικό ποσό του επαναπατρισμού δεν ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία «ξεπλύθηκαν» πληρώνοντας φόρο της τάξης του 5%. Δηλαδή τα έσοδα που προέκυψαν για το δημόσιο δεν  ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στο συνοδευτικό που απέστειλε το ΣΔΟΕ στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και διαβιβάστηκε στη Βουλή σημειώνεται μεταξύ άλλων:
«Σας υποβάλλουμε τρεις καταστάσεις στις οποίες διαλαμβάνονται τα φυσικά πρόσωπα που προέβησαν σε επαναπατρισμό κεφαλαίων, μέσω των τραπεζικών εταιρειών ALPHA BANK. MILLENNIUM BANK και HSBC κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 παρ. 1 του Νόμου 3892/2010 και αρθ. 21 παρ. 19 του Ν. 3943/2011.

Τα ως άνω φυσικά πρόσωπα διαλαμβάνονται και στα στοιχεία των ηλεκτρονικών μέσων αποθηκεύσεως βάσει των οποίων η υπηρεσία μας, σε εκτέλεση της παραπάνω σχετικής ενεργεί προκατακριτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκε από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και τη Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η ανακοίνωση των στοιχείων (φυσικών και νομικών) που προέβησαν κατ' εφαρμογή των προαναφερθεισών διατάξεων, σε επαναπατρισμό κεφαλαίων ή σε δήλωση κεφαλαίων που διατηρούν στο εξωτερικό, αντίστοιχα.
Στην υπηρεσία μας έως σήμερα περιήλθαν στοιχεία από 29 συνολικά τραπεζικές εταιρείες. Εν συνεχεία του παρόντος εγγράφου θα σας ενημερώσουμε για τυχόν ύπαρξη και άλλων προσώπων εκ των διαλαμβανομένων στα ως άνω ηλεκτρονικά μέσα αποθηκεύσεως, που έχουν προβεί στην εφαρμογή των προαναφερθεισών διατάξεων».






Από ........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com