Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 03/06/2013

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

''ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ''...

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ...
προσθέτοντας πως η λιτότητα πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την ανάπτυξη.
Ο ίδιος στηρίζει, όπως είπε, «το νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην λιτότητα, η οποία υποστήριξε πως πρέπει να χαλαρώσει στις χώρες που αντιμετωπίζουν ύφεση.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε να συμφωνεί εν μέρει με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» και επεσήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο «να προτείνει πολιτικές».
Ωστόσο διαφώνησε με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.
Επίσης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί πως η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Τέλος ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Γερμανία, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τι συμβαίνει στην Τουρκία;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Ερντογάν πληρώνει την αλαζονεία του. Η πολυεθνική και πολυθρησκευτική Τουρκία οδηγήθηκε από τον επίδοξο νέο Σουλτάνο σε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρόκειται για μια φούσκα βασισμένη σε τέσσερα πράγματα: κλεμμένες πατέντες, ανασφάλιστη εργασία, μέτριας έως κακής ποιότητας προϊόντα και πολύ σουνίτικο χρήμα, από τις ίδιες πηγές με την διεθνή ισλαμική τρομοκρατία. Από τη Σαουδική Αραβία, την «μητέρα του κακού» και τα άλλα μεσαιωνικά αραβικά καθεστώτα. Φούσκα – ξεφούσκα όμως, δημιούργησε πλούτο, κυκλοφόρησε ρευστό και φτιάχτηκαν «τζάκια». Στις μεγάλες μητροπόλεις μια τεράστια σε αριθμό νεολαία, σπούδασε, γεύτηκε μια άλλη ζωή και διψά για ελευθερίες.
Τι πιο λογικό η ευμάρεια να συνοδευτεί από μια ζωή πιο άνετη αλλά και πιο φιλελεύθερη. Ο Ερντογάν όμως εντείνει τις μαύρες μεταρρυθμίσεις, που οδηγούν την Τουρκία κατευθείαν στην Σαρία. Μαντήλα και στα Πανεπιστήμια, απαγόρευση των φιλιών δημοσίως (!), απαγόρευση του…κραγιόν στις Τουρκικές Αερογραμμές και τώρα περιορισμοί και στην κατανάλωση αλκοόλ. Λεπτομέρειες; Όχι και τόσο. Προκαλούν, μαζί με τις κραυγαλέες ανισότητες, έντονη αντίδραση στους νέους.
Ενώ ο Ερντογάν πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα για τον εναγκαλισμό του, ως συνεργός, με την Αλ Κάϊντα στη Συρία, δεν μεσανατολικοποιεί μόνο την εξωτερική πολιτική της χώρας του, κάνοντας την μέρος του προβλήματος, αλλά οδηγεί την Τουρκία πίσω στο σκοτάδι του σουνίτικου φανατισμού.
Στην χώρα όμως, εκτός από τους εξεγερμένους Κούρδους, που ακόμη δεν έχουν παραδώσει ούτε σουγιά κολοκοτρωνέϊκο, εκτός από τους «κοσμικούς» κεμαλικούς, ελάχιστους οικολόγους και δυτικότροπους διανοούμενους υπάρχουν και οι μεγάλες μάζες των Αλεβιτών. Είναι το πιο φιλελεύθερο κομμάτι της κοινωνίας, προερχόμενοι από τον ίδιο κλάδο με τους μισητούς Σιίτες, όμως είναι σχεδόν κατ’ επίφαση μουσουλμάνοι. Αυτοί ανησυχούν περισσότερο απ’ όλους για το ξεδίπλωμα της σκληρής ισλαμικής ατζέντας από τον Ερντογάν, γιατί ιστορικά έχουν υποστεί αλλεπάλληλες σφαγές και συνεχείς διώξεις σε όλα τα επίπεδα.
Η κυβέρνηση των ισλαμιστών έχει ξεκινήσει κοντά στο χωριό Γκαρίπσε την κατασκευή μιας τεράστιας, τρίτης, γέφυρας που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Προγραμματίζουν δε τα εγκαίνια της για την 29η Μαΐου 2015, για να μην έχουμε αμφιβολίες για το τι συγκινεί τον Ερντογάν, που έχει δηλώσει πόσο μισεί τους Έλληνες.
Μάλιστα της έχουν ήδη δώσει το όνομα του Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ, του πατέρα του Σουλεϋμάν του Μεγαλοπρεπούς, του ολίγον σεινάμενου και κουνάμενου, αν γίνομαι αντιληπτός αλλά αυτό δεν σας το δείχνει το σήριαλ, όπως ούτε τις σφαγές. Αυτός λοιπόν, ο Σελίμ, ήταν μέγας χασάπης, ξεκλήρισε δεκάδες χιλιάδες Αλεβίτες. Έρχεται λοιπόν ο Ερντογάν κι αφού απέλυσε εκατοντάδες στελέχη Αλεβίτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού εφαρμόζει μέρα με την μέρα σκληρή ισλαμική αντζέντα στην όλη κοινωνία, αφού γίνεται συνεργός στην γενοκτονία των Αλεβιτών της Συρίας, αγκαλιά, στην ίδια συμμορία με την Αλ Κάϊντα,  τρίβει στα μούτρα των εκατομμυρίων Αλεβιτών της Τουρκίας μια προσβολή, δίνοντας το όνομα του σφαγέα τους στην νέα γέφυρα, σύμβολο, όπως λέει, των επιτευγμάτων και της προοπτικής της Τουρκίας.
Η ανάπλαση λοιπόν της Πλατείας Ταξίμ ήταν η αφορμή. Στην αρχή βγήκαν κάτι οικολόγοι, αστοί, νοικοκύρηδες που θίγονται οι γειτονιές τους αλλά η μεγάλη μάζα είναι οι Αλεβίτες κι οι κύριες αιτίες τα παραπάνω.
Θυμηθείτε δε και την αλαζονική απρέπεια του Ερντογάν πέρυσι όταν χλεύαζε πως «η Ελλάδα άπλωσε μαντήλι ζητιανιάς». Τώρα είδε να εξεγείρονται εναντίον του σε 48 πόλεις, ενώ στο επικίνδυνο παιχνίδι του στη Συρία δέχθηκε φρονηματισμό από την Ουάσιγκτον και βλέπει τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού να πετσοκόβουν αυτούς που διευκόλυνε, στήριξε και χρηματοδότησε, τα καθάρματα του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Ένα κατσαπλιάδικο συνονθύλευμα από πάσης προέλευσης μουτζαχεντίν, τρομοκράτες φονιάδες και πλιατσικολόγους, τους οποίους οι στρατιώτες του Άσαντ σκοτώνουν πια σαν μπεκάτσες.
Στους δρόμους προστέθηκαν στους Αλεβίτες, τους νοικοκυραίους και τους οικολόγους, οι Κεμαλικοί φασίστες, ακροαριστεροί, πλιατσικολόγοι και άλλοι, χωρίς όμως ηγεσία της προκοπής. Ο Ερντογάν έχει την υποστήριξη της μεγάλης μάζας των αγράμματων και θρησκόληπτων σουνιτών, απείλησε δε να τους κινητοποιήσει ενάντια στους διαδηλωτές. Αν αποπειραθώ πρόβλεψη, θα σας πω πως ο Ερντογάν θα επιβληθεί προσωρινά και θα εκτονώσει την κατάσταση. Η Τουρκία θα κάνει άλλο ένα βήμα προς το σκοτάδι και ο ισλαμοφασίστας Πρωθυπουργός θα προχωρήσει πιο επίμονα προς το νέο χαλιφάτο, που ονειρεύεται, εντείνοντας έτσι τις αντιδράσεις της άλλης Τουρκίας. Αυτή, η άλλη Τουρκία, δεν έχει μόνο Αλεβίτες, κοσμικούς κεμαλικούς, λίγους οικολόγους κι αριστερούς. Έχει και κρυπτοχριστιανούς, όπως και μεγάλες μάζες με απροσδιόριστη ταυτότητα. Αρκετοί με επίγνωση της ελληνικής ή αρμένικης καταγωγής τους και του ιστορικά πρόσφατου βίαιου εξισλαμισμού τους. Άνθρωποι μορφωμένοι, επιτυχημένοι, που θεωρούν δεσποτικό παραλογισμό να κυνηγάς τα φιλιά των ερωτευμένων και να θες να φτιάξεις ομοίωμα οθωμανικού στρατοπέδου στο κέντρο της Βασιλεύουσας.
Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι ο πιο οργανωμένος και δυναμικός παίκτης, που ακόμη έχει όλα του τα όπλα με το δάχτυλο στη σκανδάλη, παρατηρεί άγρυπνα: οι Κούρδοι.
Μπορεί ο επίδοξος Σουλτάνος να τρομοκρατήσει προσωρινά τους διαδηλωτές, να επιβάλλει κι άλλες μεταρρυθμίσεις – άλματα στο σκοτεινό παρελθόν. Μπορεί να φτιάξει την γέφυρα του, βαφτίζοντας την με το όνομα του σφαγέα των Αλεβιτών. Από κάτω της όμως περνάει ο Βόσπορος. Έχουν πνιγεί στα νερά του αλαζονείες μεγαλύτερες από αυτήν του Υβριστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…
Εμείς τί κάνουμε; Μύθος που βαρέθηκα να διαβάζω, πως η Τουρκία όταν έχει εσωτερικά προβλήματα τα εξάγει και μπορεί να αποπειραθεί τετελεσμένα σε βάρος μας. Η Ιστορία δεν το επιβεβαιώνει. Το 1974 η Τουρκία δεν είχε ιδιαίτερα εσωτερικά προβλήματα. Απλά μας βρήκε μπόσικους.
Οι Τούρκοι είναι «σιγουρατζήδες». Αν δεν είσαι πισθάγκωνα δεμένος και να σε κρατούν Άγγλοι κι Αμερικανοί και με ηλίθια ηγεσία, δεν τολμούν. Αν εκπέμψεις όμως το μήνυμα της αδυναμίας, του φόβου, τότε προκαλείς την επιθετικότητα τους. Άρπαγες ήρθαν από τη στέπα κι έτσι έμειναν. Ένα «μη έθνος» οικοδομημένο πάνω στο πλιάτσικο και την Γενοκτονία, όπου τους έπαιρνε όμως. Χρέος μας λοιπόν η αποτροπή, η επαγρύπνηση. Γι’ αυτό πρέπει τάχιστα, χθες, να αναστρέψουμε το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, να αποκαταστήσουμε τον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Κυριαρχίας μας, ηθικά και υλικά. Όχι αύριο, χθες! Να εκπέμπουμε άγρυπνα και σταθερά το μήνυμα πως μνημόνιο – ξεμνημόνιο, αν τολμήσουν, θα φάνε χώμα. Πολύ περισσότερο με μια στρατιά μειονότητες να βράζουν πίσω τους.

Από .... Antinews

Eπαφές Σημίτη-Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Από τον   Νίκο Παναγιωτόπουλο

Την άνοιξη του 1995, ενόψει της λήξης της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναμενόταν η νέα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, ο Ανδρέας Παπανδρέου χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τις 300 της Βουλής.
Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Πολιτική Άνοιξη με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστής Στεφανόπουλος, στηριζόμενος με τον συνδυασμό των ψήφων του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και έγινε.
Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, και τον τότε πρόεδρο της Μιλτιάδη Έβερτ, η οποία ήθελε να διεξαχθούν εκλογές με σκοπό την εκμετάλλευση της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ώστε να κερδίσει τις εκλογές.
Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις κατά του Σαμαρά μετά την εκλογή Στεφανόπουλου… Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα, υποστήριζε ο Μαρξ.
Ήδη στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια αν και το 2015 είναι ακόμα μακριά…
Μάλιστα εκλεκτό μέλος των εκσυγχρονιστών συνομιλώντας με οικονομικούς παράγοντες, υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Σαμαρά και Σημίτη για την προεδρία της Δημοκρατίας.    
Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει, ότι αν δεν έβαζε πλάτη ο Σημίτης στις εκλογές του Ιουνίου, τότε ο Τσίπρας θα ήταν σίγουρος νικητής των εκλογών. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι καταλυτική ήταν η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και για την αποκατάσταση στις σχέσεις του Σαμαρά με την κ. Μερκέλ.
Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, υπάρχει εκνευρισμός στο Σημιτικό στρατόπεδο, γιατί ο πρωθυπουργός καθυστερεί τον ανασχηματισμό, ενώ κάνει δεύτερες σκέψεις και για το μέλλον του Γιάννη Στουρνάρα.      
Έτσι εξηγούνται και οι τελευταίες παρεμβάσεις εκσυγχρονιστών που δεν είναι απόλυτα υποστηρικτικές στον Αντώνη Σαμαρά, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.  
Ένα επίλεκτο μέλος αυτού του κύκλου, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έδωσε το στίγμα των προθέσεων τους, να επαναπροσδιορίσουν δηλαδή τη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει επερχόμενων εξελίξεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας, όχι μόνο παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ, αλλά απηύθυνε ερώτηση για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Ελλάδα, με σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση. 
Το «σύστημα Σημίτη», το οποίο εκπροσωπείται από τον Λουκά Παπαδήμο και μάλιστα ασκούνται πιέσεις για επιστροφή του σε ρόλο κλειδί στην κυβέρνηση.
«Ο Σαμαράς μας χρωστάει» λένε οι εκσυγχρονιστές, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο και εντός της Δημοκρατικής Αριστεράς, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση που οδηγούσε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο τα ΜΜΕ που λάτρεψαν τον κ. Σημίτη, υποστηρίζουν τον τυφλά τον Αντώνη Σαμαρά.  
Όπως έχουν διαμηνύσει, λοιπόν, ήρθε η ώρα και για τον Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει τις δικές του υποσχέσεις.
Σε πρώτη φάση με τον ανασχηματισμό και σε δεύτερη φάση με τη δρομολόγηση της διαδοχής του Κάρολου Παπούλια από τον Κώστα Σημίτη. Δεν είναι τυχαία και κάποια σχόλια που πέρασαν στα ψηλά, περί ενόχλησης του Μεγάρου Μαξίμου από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ταξιδεύει, συχνά, στο εξωτερικό για να προωθήσει το καλό κλίμα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση προς προσέλκυση επενδυτών.

newpost.gr

48 δόσεις - ανάσα φέρνει το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά [έγγραφα]

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τα μέτρα διευκόλυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού είναι στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.
Οπως αναφέρει και η εφημερίδα Εθνος με τη θέσπιση του προγράμματος διευκόλυνσης δανειοληπτών, οι ενήμεροι δανειολήπτες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια για τα ενυπόθηκα δάνειά τους, υπάγονται σε πρόγραμμα διευκόλυνσης για την εξόφληση των εκκρεμών απαιτήσεων με περίοδο χάριτος μέγιστης διάρκειας 48 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις.
Ποιοι έχουν δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα
  1. Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,
  2. Οσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας (η δραστηριότητά τους παρέχεται αποκλειστικά σε ένα νομικό πρόσωπο),
  3. Ανεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 01.01.2010 έως σήμερα.
  4. Επιπλέον το ως άνω ποσό αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ (δηλαδή έως 30.000 ευρώ ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα) για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και για τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Ποια είναι τα δάνεια που υπάγονται
Υπάγονται απαιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν καταγγελθεί και για τις οποίες έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις υπαγωγής
  • Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ (300.000 ευρώ για τρίτεκνους, πολύτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια)
  • Το σύνολο των καταθέσεων που βρίσκονται στην κατοχή του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ (15.000 ευρώ για τρίτεκνους, πολύτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια)
  • Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού (κεφάλαιο) δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.
Τι χορηγείται στους δικαιούχους
  1. Περίοδος χάριτος 48 μηνών.
  2. Αμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματός του νοικοκυριού.
  3. Η δόση καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος.
  4. Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατά 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης χωρίς καμία επιβάρυνση για το δανειολήπτη.
Παράλληλα για ετήσια καθαρά εισοδήματα έως 15.000 ευρώ το επιτόκιο που προβλέπεται στη σύμβαση του δανείου περιορίζεται στο 1,25% (0,75% + βασικό επιτόκιο ΕΚΤ) και με βάση αυτό υπολογίζεται η μηνιαία δόση κατά την περίοδο χάριτος.
Σε ό,τι αφορά τους ανέργους με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, πέραν των παραπάνω, παρέχεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για συνολικό διάστημα 6 μηνών εντός της περιόδου χάριτος.
Διαβάστε:
  1. Την Εκθεση Συνεπειών
  2. Την Αιτιολογική Εκθεση
  3. Τα Οφέλη από το πρόγραμμα διευκόλυνσης των οφειλετών
  4. Τον Πίνακα τροποποιούμενων διατάξεων από τον ν.3869/2010
  5. Το Πρόγραμμα διευκόλυνσης οφειλετών

Από ........  iefimerida

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com