Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση των ιαματικών Πηγών.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η πώληση των Ιαματικών Πηγών είναι παράνομη, δεδομένου ο νόμος (3498/2006 (ΦΕΚ 230 Α) εκτελεστικός του άρθρου 18 παρ1 του Συντάγματος )προβλέπει ότι η κυριότητα των Ιαματικών Πηγών ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος μπορεί μόνο να τις ενοικιάζει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και όχι να τις πουλήσει. Αυτό αναφέρουν στην προσφυγή τους στο ΣτΕ 16 πολίτες κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία και Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών  Μαρία Αντωνίου και Παναγιώτης Στασινός .
Με το σκεπτικό αυτό, συνεχίζουν, εμείς, κάτοικοι της περιοχής και ενεργοί πολίτες, καταθέσαμε την Δευτέρα 03/06/2013 προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ της  Ιαματικής Πηγής Θερμοπυλών –Καλλιδρόμου. Ταυτόχρονα θα προβούμε σε κάθε πρόσφορη νομική ενέργεια ώστε να προασπίσουμε και τις υπόλοιπες ιαματικές πηγές της περιοχής μας.
Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη και  φορέα σε συντονισμό, για να αποτρέψουμε αυτό το, κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό έγκλημα.
Ακολουθεί το κείμενο της προσφυγής

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
1.      Αντωνίου Μαρίας του Ιωάννη,κατοίκου Λαμίας, οδόςΖακύνθου, αρ 55, δημοτικής συμβούλου Λαμιέων
2.      Ζούμπου Γεωργίου-Ορέστη του Κωνσταντίνου,κατοίκου Λαμίας, οδόςΛεωσθένους αρ 30
3.      Ζούμπου Νικολάου  του Κωνσταντίνου,κατοίκου Λαμίας, οδόςΛεωσθένους αρ 30, δημοτικού συμβούλου Λαμιέων
4.      Κολιοφούτη Σταύρου του Ιωάννη, κατοίκου Λαμίας, οδός Σανατορίου αρ 20
5.      Κούτρα Ιωάννη του Βασιλείου, κατοίκου Λαμίας, οδός Ροζάκη Αγγελή    αρ 30
6.      Κούτσικου Ιωάννη του Δημητρίου, κατοίκου Λαμίας, οδός Παπαναστασίου, Κάτω Νεάπολη
7.      Κυριακάκη Βασιλείου  του Κωνσταντίνου, κατοίκου Λαμίας, οδός Περσεφόνης αρ 22, βουλευτού Φθιώτιδας
8.      Λέβα Βασιλικής του Κωνσταντίνου, κατοίκου Λαμίας, οδός Πύργου αρ 1
9.      Μιχαήλ - Αντωνίου Μαρίας του Κυριάκου,κατοίκου Λαμίας, οδός  Μυλωνά αρ 5
10.  Μιχελή Αθανασίου του Ιωάννη,κατοίκου Λαμίας, οδός  Α. Δημητριάδου  αρ  5,
11.  Ντούσικου Κωνσταντίνου του Λάμπρου, κατοίκου Λαμίας,  Σ.Σ. Λιανοκλαδίου
12.  Ξεφλούδα Ελένης του Αλεξάνδρου, κατοίκου Λαμίας, οδόςΈσλιν αρ 28
13.  Σακελλάρη Ευαγγέλου του Νικολάου,κατοίκου Λαμίας, οδός Καραϊσκάκη αρ 2
14.  Σταμέλλου Στέφανου του Ελευθερίου, κατοίκου Λαμίας, οδός Πλούτωνος αρ 1
15.  Στασινού Παναγιώτη του Σταμάτη,κατοίκου Λαμίας, οδός Βελισσαρίου   αρ 2, δημοτικού συμβούλου Λαμιέων
16.  Τσιαρτσιανίδη Αχιλλέα του Νικολάου, κατοίκου Λαμίας, οδόςΚ Τριανταφυλλοπούλου αρ10
Κ Α Τ Α
1 Της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων
2. Του Υπουργού Οικονομικών
3. Του Υπουργού Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας , Οικονομικών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
4 Του Υπουργού Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
5. Του Υπουργού Τουρισμού


                                    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
1,  Της υπ' αριθ. 231/2-4-2013 Απόφασης Της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 754/Β/2-4-2013), με την οποίαμεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο κυριότητας του EOT), του οποίο η διοίκηση και διαχείριση ασκείται από την ΕΤΑΔ Α.Ε. με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής 327 μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων, εμβαδού κατά τον τίτλο κτήσης 800.000 τ.μ. περίπου, κατά δε νεώτερη και ακριβή καταμέτρηση εμβαδού 785.398.000τ.μ., περιγραφόμενο ως κτήμα των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών −Καλλιδρόμου, κείμενο στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών,  μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε
2. Κάθε συναφούς και συνεφελκόμενης προς αυτήν πράξεως ή παραλείψεως.
-------------------------------------------------------------------------------------------------.
1.ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η ως άνω πράξη της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, εκδόθηκε κατά παράβαση πλέγματος διατάξεων του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας. Ειδικότερα,
1. Η προσβαλλόμενη πράξη  αντίκειται προς το άρθρο 18 παρ 1 του Συντάγματος  και προς την εκτελεστική αυτού διάταξη  του άρθρου 6 του ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230) για την δημόσια κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων , ερειδόμενη  επί της αντισυνταγματικής διάταξης άρθρου 2 παρ. 4  γ) ν. 3986/2011.
2. Η προσβαλλόμενη αντίκειται στην διάταξη  άρθρου 13 του ν ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230), η οποία έχει τεθεί  κατ επιταγήν και σε άμεση εφαρμογή  του άρθρου 18 παρ 1 Σ και ερείδεται σε αντισυνταγματική διάταξη νόμου του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011 .
3. Το υπάρχον υδροθεραπευτήριο εντός του ως άνω ακινήτου αποτελεί πράγμα ιδιόχρηστο, ανήκον στην δημόσια περιουσία του κράτους (δημόσια κτήση) και προστατεύεται συνταγματικά βάσει των διατάξεων
άρθρου 5 παρ.1 Συντ ( αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας) άρθρου24 παρ. 1 Συντ (προστασία του Περιβάλλοντος ) , 25 παρ. 1 Συντ (περί κοινωνικού κράτους δικαίου )και της τέλος  του άρθρου 1 παρ. 2 Συντ  (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας ως βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος Συνεπώς, η μεταβίβαση της κυριότητας και επί αυτού (βάσει της αρχής «τα υπερκείμενα ανήκουν τοις υποκειμένοις») προχωρά βάσει αντισυνταγματικής διάταξης νόμου, και ειδικότερα του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011.
4. Λόγω παραβίασης ουσιώδους τύπουκαθώς στο ΦΕΚ δεν δημοσιεύεται τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της επίδικης έκτασης 
5. Παραβίαση ουσιώδους τύπου της κανονιστικής πράξης (παραβίαση του άρθρου 29 Α του ν. 1558/1985)
6. Αντίθεση της προσβαλλομένης πράξης  στο άρθρο 43 παρ. 2 εδ. β) Συντάγματος (αντισυνταγματική εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικής πράξης αντί κανονιστικού προεδρικού διατάγματος)
2. ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
   Ως προς την προσβολή της άνω πράξεως έχουμε έννομο συμφέρον δεδομένου ότι είμαστε κάτοικοι της περιοχής  και άρα απολαμβάνουμε άμεσα τα ευεργετικά για την υγεία μας ύδατα  της Ιαματικής Πηγής , η διατήρηση της οποίας ως υδροθεραπευτηρίου τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ . κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, προκειμένου να πωληθεί σε ιδιώτες.
3. ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), του οποίου η διοίκηση και διαχείριση ασκείται από την ΕΤΑΔ Α.Ε. με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής 327 μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων, εμβαδού κατά τον τίτλο κτήσης 800.000 τ.μ. περίπου, κατά δε νεώτερη και ακριβή καταμέτρηση εμβαδού 785.398.000 τ.μ., περιγραφόμενο ως κτήμα των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών−Καλλιδρόμου, κείμενο στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, όπως αυτό περιγράφεται στο με ημερομηνία 25.06.1955 έγγραφο του EOT, το οποίο έχει μεταγραφεί στα Βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θερμοπυλών στον τόμο 45 και αριθμό 648.
Εκ των πραγμάτων μεταβιβάζονται και οι Ιαματικές Πηγές Θερμοπυλών−Καλλιδρόμου, οι οποίες είναι τοποθετημένες εντός της έκτασης και  η  λειτουργία τους συναρτάται άμεσα και λειτουργικά  με το προς πώληση κτήμα γενικώς αλλά και μέσω των υφισταμένων εγκαταστάσεων, είτε μέσω νέων που πρόκειται να ανεγερθούν. Επιπλέον, η έντονη οσμή του θείου, η οποία διαχέεται σε όλη την έκταση, καθιστά ουσιαστικά αδύνατη κάθε άλλη χρήση της έκτασης πέρα από την πλαισίωση των ιαματικών πηγών.
                                    4.ΛΟΓΟΙ  ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
1. Η προσβαλλόμενη πράξη  αντίκειται προς το άρθρο 18 παρ 1 του Συντάγματος  και προς την εκτελεστική αυτού διάταξη  του άρθρου 6 του ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230) για την δημόσια κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων , ερειδόμενη  επί της αντισυνταγματικής διάταξης άρθρου 2 παρ. 4  γ) ν. 3986/2011.
Σύμφωνα  με το άρθρο 18 παρ 1 του Σ « ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση των ιαματικών ρεόντων και υπογείων υδάτων» Κατ επιταγήν της ανωτέρω διατάξεως εξεδόθη το άρθρο 6 του ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230) το οποίο προβλέπει : Άρθρο 6
Κυριότητα ιαματικών φυσικών πόρων
1. Οι ιαματικοί φυσικοί πόροι, που αναγνωρίζονται μετά την ισχύ του νόμου αυτού, ανήκουν κατά κυριότητα στον Ε.Ο.Τ. ανεξαρτήτως της κυριότητας του εδάφους επί του οποίου εμφανίζονται, αντλούνται ή αξιοποιούνται
με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός αν αυτοί ευρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας οι οποίοι ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, ενώ η χρήση και η εκμετάλλευση ανήκει στον Ε.Ο.Τ..
2. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου η κυριότητα αναγνωρισμένων ιαματικών φυσικών πόρων που ανήκει στο Δημόσιο περιέρχεται αυτοδικαίως στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).
3. Από το νόμο αυτόν δεν θίγονται ιδιωτικά δικαιώματα κυριότητας επί αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών που υφίσταντο κατά την 1.1.1920 σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 2188/1920. Το δικαίωμα κυριότητας ιδιωτών επί ιαματικών πηγών ασκείται εντός των ορίων της κείμενης
νομοθεσίας.
4. Σε περίπτωση λύσεως του Ε.Ο.Τ. ή καταργήσεως του δημόσιου χαρακτήρα του, η κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων περιέρχεται στο Δημόσιο.»
Η παραπάνω διάταξη του άρθρου 6 ν. 3498/2006 αποτελεί άμεση εφαρμογή και υλοποίηση της διάταξης του άρθρου 18 παρ. 1 του Σ για την ιδιοκτησία και την διάθεση των ιαματικών και υπογείων υδάτων. Η ratioκαι γενικότερα η τελολογία  της συνταγματικής διάταξης έγκειται ακριβώς στην προστασία της δημόσιας κυριότητας  των ιαματικών φυσικών πόρων χάριν κυρίως  της   δημόσιας υγείας, του φυσικού περιβάλλοντος  και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος. Η υπαγωγή της κυριότητας  στον ΕΟΤ εξυπηρέτησε αυτόν τον σκοπό και η σχετική διάταξη του ν. 3498/2006 πρέπει να θεωρηθεί διάταξη άμεσα εκτελεστική της συνταγματικής προστασίας. Υπό αυτήν την έννοια, η μεταβίβαση της κυριότητας από τον ΕΟΤ σε φορέα ή νομικό πρόσωπο  εκτός του Δημοσίου ή των ν.π.δ.δ., όπως το ΤΑΙΠΕΔ,  με δηλωμένο  σκοπό   την περαιτέρω μεταβίβαση σε ιδιώτες των ιαματικών φυσικών πόρων  πρέπει να θεωρηθεί ως πραγματοποιούμενη κατά εξουσιοδότηση αντισυνταγματικής διάταξης νόμου  (στον βαθμό που η μεταβίβαση βάσει  του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/ 2011 δεν εξαιρεί ρητώς τους ιαματικούς φυσικούς πόρους). Επιπλέον, δε, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγματική  απαγόρευση μεταβίβασης των ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ και περαιτέρω σε ιδιώτη δεν αφορά μόνο την πηγή ή τις πηγές  ως ρέον ύδωρ αλλά και την αναγκαία για την λειτουργία της πηγής έκταση, δηλαδή όλο το μεταβιβαζόμενο κτήμα. Χωρίς την προστασία και το αμεταβίβαστο  και της αναγκαίας για την λειτουργία της πηγής έκτασης, η οποία περιήλθε στον ΕΟΤ για αυτόν ακριβώς τον σκοπό και για κανέναν άλλον, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική προστασία της λειτουργίας της πηγής και της εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί δηλαδή να διαχωρισθεί η λειτουργία της ιαματικής πηγής από την λειτουργική για αυτήν περιβάλλουσα έκταση.  Μάλιστα, ο ν. 3498/2006 προβλέπει και την απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων υπέρ της λειτουργίας των ιαματικών πηγών και φυσικών πόρων.  

2.Η προσβαλλόμενη αντίκειται στην διάταξη  άρθρου 13 του ν ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230), η οποία έχει τεθεί  κατ επιταγήν και σε άμεση εφαρμογή  του άρθρου 18 παρ 1 Σ και ερείδεται σε αντισυνταγματική διάταξη νόμου του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011 . 
Άρθρο 13
Διαχείριση ιαματικών φυσικών πόρων
1. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων ανήκει στον Ε.Ο.Τ.. Η διαδικασία και οι όροι ανάθεσης της διαχείρισης των ιαματικών φυσικών πόρων σε τρίτους καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τουριστικής
Ανάπτυξης, η οποία εκδίδεται μετά από πρόταση του Ε.Ο.Τ. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων περιλαμβάνει κάθε μορφής αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων, ιδίως τη χρήση τους σε εγκαταστάσεις του Ε.Ο.Τ., τη διάθεση και τη διανομή τους σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος, την αποκλειστική ή μη παραχώρηση εκτάσεων και εγκαταστάσεων σε τρίτους για ορισμένο χρόνο και έναντι ανταλλάγματος, την επεξεργασία,τυποποίηση και διάθεση ιαματικών φυσικών πόρων ήπροϊόντων τους από τον Ε.Ο.Τ. ή από τρίτους, την
εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας, την εμφιάλωση ή την παραγωγή ειδικών προϊόντων με βάση τους ιαματικούς φυσικούς πόρους. Τα προαναφερόμενα ανταλλάγματα από τη διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρωναποτελούν έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου.
3. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων λαμβάνει υπόψη τις κατά προτεραιότητα χρήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 14, καθώς και την επάρκεια του διατιθέμενου φυσικού πόρου και πρέπει να εξασφαλίζει την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης ή τις ιαματικές του ιδιότητες.
Η παραπάνω ρύθμιση της διαχείρισης από τον ΕΟΤ ή και γενικότερα από το Δημόσιο ή από νπδδ  των ιαματικών φυσικών πόρων αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημόσιας κυριότητας επί των ιαματικών φυσικών πόρων και δεν μπορεί να τροποποιηθεί νομοθετικά προς την κατεύθυνση της μεταβίβασης κυριότητας των ιαματικών φυσικών πόρων και της αναγκαίας για την λειτουργία τους έκτασης, παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει παραχώρηση της διάθεσης και χρήσης σε τρίτους των πόρων αυτών για ορισμένο χρόνο και αντάλλαγμα, όπως ορίζει ρητώς και η ανωτέρω διάταξη νόμου. Μάλιστα, η διαχείριση των πόρων  και από ιδιώτες τίθεται   acontrarioπρος την μεταβίβαση αυτών σε ιδιώτες.   Η σχετική διάταξη του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011, στον βαθμό που δεν εξαιρεί την μεταβίβαση κυριότητας στο ΤΑΙΠΕΔ και  σε ιδιώτες επί των ιαματικών φυσικών πόρων  και της αναγκαίας για την λειτουργία τους έκτασης και επιτρέπει  όχι απλώς την διαχείριση αυτών από τον ΕΟΤ ή το Δημόσιο αλλά την μεταβίβαση της κυριότητος αντίκειται στην προστατευτική διάταξη του άρθρου 18 παρ. 1 Σ.
3. Το υπάρχον υδροθεραπευτήριο εντός του ως άνω ακινήτου αποτελεί πράγμα ιδιόχρηστο, ανήκον στην δημόσια περιουσία του κράτους (δημόσια κτήση) και προστατεύεται συνταγματικά βάσει των διατάξεων  
άρθρου 5 παρ.1 Συντ ( αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας) άρθρου24 παρ. 1 Συντ (προστασία του Περιβάλλοντος ) , 25 παρ. 1 Συντ (περί κοινωνικού κράτους δικαίου )και της τέλος  του άρθρου 1 παρ. 2 Συντ  (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας ως
βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος Συνεπώς, η μεταβίβαση της κυριότητας και επί αυτού (βάσει της αρχής «τα υπερκείμενα ανήκουν τοις υποκειμένοις») προχωρά βάσει αντισυνταγματικής διάταξης νόμου, και ειδικότερα του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011.

Όπως  γίνεται δεκτό και από την θεωρία, ακίνητα ή κινητά  πράγματα, τα οποία εξυπηρετούν μόνιμα και συστηματικά δημόσιο σκοπό, πρέπει να θεωρούνται ως ιδιόχρηστα πράγματα, ανήκοντα στην δημόσια περιουσία του κράτους ( Πρ. Δαγτόγλου «Γενικό Διοικητικό Δίκαιο», Αθήνα 2004, παρ. 1206, σελ. 804). Σε αυτά ανήκουν και πράγματα, τα οποία μόνιμα και συστηματικά υπάγονται στους σκοπούς της παροχικής διοικήσεως, όπως ειδικότερα οικήματα που εξυπηρετούν την δημόσια υγεία (ενδεικτική αναφορά σε Δαγτόγλου σε νοσοκομεία και εξωτερικά ιατρεία κλπ). Το υδροθεραπευτήριο από τον σκοπό και προορισμό του ανήκει στα οικήματα που εξυπηρετούν μονιμότερα την δημόσια υγεία, καθώς  παρουσιάζει λειτουργική και τελολογική κοινότητα με τα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κλπ. Συνεπώς, η μεταβίβαση της κυριότητας και επί αυτού καθώς και επί της έκτασης όπου έχει ανεγερθεί  αντιβαίνει στην συνταγματική προστασία των ιδιοχρήστων δημοσίων πραγμάτων.

4. Λόγω παραβίασης ουσιώδους τύπουκαθώς στο ΦΕΚ δεν δημοσιεύεται τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της επίδικης έκτασης 

5. Παραβίαση ουσιώδους τύπου της κανονιστικής πράξης (παραβίαση του άρθρου 29 Α του ν. 1558/1985)

Κατά το άρθρο 29 Α του ν. 1558/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, έχει προβλεφθεί ως ουσιώδης τύπος για κάθε κανονιστική πράξη η αναγραφή στο προοίμιό της του μεγέθους της δαπάνης που η θέσπισή της συνεπάγεται, επί ποινή ακυρότητάς της, εκτός εάν προδήλως δεν συνεπάγεται η εν λόγω πράξη οικονομική επιβάρυνση (βλ. σχετικά ΣτΕ (Ολομέλεια) 3217-8/2003, πρβλ. ΣτΕ 1770/2011, 216/2011).
Στο προοίμιο της παρούσας προβλέπεται ότι από την έκδοσή της δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3986/2011, με τον οποίον ιδρύθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας…».
Συνεπώς έχει προβλεφθεί ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση-εκποίηση του Ελληνικού και των λοιπών συναφών με αυτό περιουσιακών στοιχείων, προορίζονται αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Δεδομένου λοιπόν ότι το δημόσιο θα στερηθεί πλήρως τα έσοδα που απεκόμιζε από το Ελληνικό και τους λοιπούς συναφούς με αυτό χώρους, ως βασικός μέτοχος, προκύπτει απώλεια εσόδων, άρα δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό και η προσβαλλόμενη, κρίνοντας διαφορετικά, κατέστη ακυρωτέα.

6. Αντίθεση της προσβαλλομένης πράξης  στο άρθρο 43 παρ. 2 εδ. β) Συντάγματος (αντισυνταγματική εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικής πράξης αντί κανονιστικού προεδρικού διατάγματος)
Σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ.1 του ν.3871/2010 η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.) δύναται να αποφασίζει την αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, εφαρμοζομένων αναλογικά των διατάξεων του ν.3049/2002.»
Περαιτέρω, με το ν.3986/2011 προβλέφθηκε ότι στο υπό κρίση Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς Αντάλλαγμα . α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 του άρθρου 6Α του ν.2362/1995 (Α 247) …. γ) κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή ακίνητα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995.
Επομένως, η δοθείσα γενική και αόριστη εξουσιοδότηση στην κανονιστικώς δρώσα διοίκηση να ρυθμίσει όπως η ίδια κρίνει χωρίς κανένα, έστω και γενικό προσδιορισμό του αντικειμένου της ρύθμισης από κάποιο κανόνα δικαίου στο κείμενο του νόμου, δεν κείται απλώς πολύ πέραν του επιτρεπομένου πεδίου μιας νομοθετικής εξουσιοδότησης, αλλά ουσιαστικά συνιστά πρόσκληση στην διοίκηση να νομοθετήσει πρωτογενώς.
Κατά συνέπεια, η προσβαλλομένη πράξη εκδόθηκε από την διοίκηση κατά νόσφιση νομοθετικής εξουσίας σε αντίθεση με τα άρθρα 26 και 43 παρ. 2 του Συντάγματος και πρέπει, για το λόγο αυτό, να ακυρωθεί.
Περαιτέρω η νομοθετική εξουσιοδότηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η προσβαλλομένη είναι, σε κάθε περίπτωση, αντίθετη με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 2 εδ.β του Συντάγματος, με την οποία παρέχεται στον κοινό νομοθέτη το δικαίωμα του να μεταβιβάζει την αρμοδιότητα του προς θέσπιση κανόνων δικαίου στην εκτελεστική εξουσία, κατ΄αρχήν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Στο εδάφιο β΄ της παρ. 2 του άρθρου 43 του Συντάγματος προβλέπονται οι όροι υπό τους οποίους και άλλα όργανα της διοίκησης, πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορούν να εκδίδουν κατ΄ εξουσιοδότηση κανονιστικές πράξεις και τα όρια εντός των οποίων μπορεί να ασκείται η εξουσία αυτή, ως εξής. «…Εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειμένου να ρυθμιστούν ειδικά θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό..».
Συνεπώς με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 2 του Συντάγματος μόνον κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται να οριστούν ως φορείς της κατ΄ εξουσιοδότηση ασκούμενηςνομοθετικής αρμοδιότητος και άλλα πλην του Προέδρουτης Δημοκρατίας, όργανα της Διοικήσεως εφόσον πρόκειται για ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό (βλ. ΣτΕ Ολομ 1892/2010, ΣτΕ Ολομ. 3973/2009). Ως «ειδικότερα» θέματα, για τη ρύθμιση των οποίων επιτρέπεται η νομοθετική εξουσιοδότηση σε άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας όργανα Διοικήσεως εφόσον πρόκειται για ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό (βλ. ΣτΕ Ολομ 1892/2010, ΣτΕ Ολομ. 3973/2009). Ως «ειδικότερα» θέματα, για τη ρύθμιση των οποίων επιτρέπεται η νομοθετική εξουσιοδότηση σε άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας όργανα της Διοικήσεως, νοούνται μερικότερες περιπτώσεις θεμάτων που ρυθμίζονται ήδη στο νόμο σε γενικό έστω, αλλά πάντως ορισμένο πλαίσιο (βλ. ΣτΕ Ολομ. 1692/2010, Ολομ. 125/2009, Ολομ. 4025/1998), πράγμα που δεν συμβαίνει με την προσβαλλομένη.
Από τη φύση των ρυθμιζόμενων με την προσβαλλομένη θεμάτων είναι πρόδηλο ότι δεν πρόκειται περί θεμάτων με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό. Θα πρέπει εν προκειμένω να εξεταστεί εάν η νομοθετική εξουσιοδότηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η προσβαλλομένη παρέχει τη δυνατότητα στη διοίκηση να ρυθμίσει ειδικά θέματα σε σχέση με τις διατάξεις που εισάγει ο νόμος, εντός του πλαισίου της εν λόγω συνταγματικής διάταξης.
Συνεπώς ακόμη και αν θεωρηθεί ‘ότι είναι ανεκτή η παροχή νομοθετικής εξουσιοδότησης, και πάλι αυτή θα έπρεπε να δοθεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι προς την κανονιστικά δρώσα διοίκηση, και επομένως η προσβαλλομένη πρέπει να ακυρωθεί.

Επειδή η παρούσα αίτηση μας είναι νόμιμη βάσιμη και αληθής.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και για όσους τυχόν νομίμως προκύψουν
ΖΗΤΟΥΜΕ
-          Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση μας
-               Να ακυρωθεί και εξαφανισθεί  η προσβαλλόμενη πράξη όπως και κάθε συναφής πράξη ή παράλειψη της διοίκησης
-               Να καταδικαστούν οι αντίδικοι στην εν γένει δικαστική μας δαπάνη
Αντίκλητο και πληρεξούσιο δικηγόρο ορίζουμε τον δικηγόρο ΑθηνώνΔημήτριο Μπελαντή του Γρηγορίου(ΑΜ ΔΣΑ 13652), κάτοικο Αθηνών, οδός Λασκάρεως αρ. 40, Αθήνα 11472, τηλ. 210-3627464, 6938-426850.
Αθήνα , 3-6-2013
Ο  πληρεξούσιοsδικηγόροs

                                                                                                     Από ........  lamiafm1

Ο εκπρόσωπος του Δήμου στον σύνδεσμο Ιαματικών Δ. Μακρυνίτσας μας έστειλε ένα άρθρο το οποίο και δημοσιεύουμε


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4049
Aντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ,
των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις

Άρθρο 39
Ρύθμιση θεμάτων ιαματικών πηγών
3. Οι υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του ν. 3498/2006  επιχειρήσεις υδροθεραπευτηρίων εξακολουθούν
να λειτουργούν, χωρίς να τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, μέχρι τη λήξη της
προθεσμίας της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 3498/2006, όπως παρατάθηκε με την παράγραφο 1
του άρθρου αυτού, με την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν κατ’ έτος πριν την έναρξη της λειτουργίας τους, στο αρμόδιο Τμήμα Ιαματικών Πηγών της Διεύθυνσης Συντονισμού ΠΥΤ του ΕΟΤ, αίτηση συνοδευόμενη από:
α) Χημική ανάλυση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ποιότητα νερού που προορίζεται για
ιαματική και θεραπευτική χρήση από πιστοποιημένα εργαστήρια, δημόσια ή ιδιωτικά ή εργαστήρια ΑΕΙ.
β) Πιστοποιητικό μικροβιολογικού ελέγχου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του οικείου Ο.Τ.Α. μετά
από διενέργεια δειγματοληψιών στην πηγή και στους χώρους χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
γ) Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανολόγου /Ηλεκτρολόγου, μέλους του Τ.Ε.Ε., στην οποία βεβαιώνεται η καλή λει−
τουργία των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων της μονάδας.
Μετά τον έλεγχο των ανωτέρω δικαιολογητικών ο Ε.Ο.Τ. χορηγεί σχετική βεβαίωση, δυνάμει της οποίας οι
παραπάνω επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν.

Συγνώμη βρε παιδί μου αλλά που λέει ο νόμος ότι μπορούσε ο Δήμος να πάρει παραχωρηση των ιαματικών πηγών από το κράτος (αποσπώντας τις από την επιχείρηση ΓΑΛΗΝΗ?).  Ο νόμος αναφέρεται στις υπάρχουσες εταιρείες που έχουν υδροθεραπευτήρια (όπως το Γαληνη) ώστε να μπορουν να λειτουργήσουν μέχρι να συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα (βλέπε αναγνωρίσεις και Οδηγία Ε.Ε. Οκτώβριος 2013).
Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Δήμος είναι να προσπαθήσει την αναγνώριση δικής του ιαματικής πηγής, και το έχει κάνει σε μία περίπτωση (πηγή Δημαρχείου). 

Ο εκπρόσωπος του Δήμου στον σύνδεσμο Ιαματικών Δ. Μακρυνιτσας

Υ.Γ. Πίστεψε με δεν έχω πάρει χρήματα από κανέναν. Αν κάνω κάπου λάθος είναι ανθρώπινο. Δεν χρειάζεται όμως να σου βγαίνει τόσο πολύ μίσος. Δεν το καταλαβαίνω γιατί…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση




Αναδημοσιεύουμε  το  άρθρο  από την  aftodioikisi.gr  το  οποίο  αναρτήθηκε  από  το  Blog 
 energoipoliteskv.blogspot.com   στις  10/05/2013  



Σε ιδιώτες οι δημοτικές ιαματικές πηγές εάν δεν έχουν φάκελο ανάπτυξης



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους αυτοδιοικητικούς κύκλους το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις» (βρίσκεται από τις 16/1 σε δημόσια διαβούλευση), λόγω των προβλέψεών του για τα δημοτικά ιαματικά λουτρά: σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 7, «για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την παράγραφο 3 του άρθρου 39 του ν. 4049/2012 (σ.σ.: φάκελο με το αναπτυξιακό πρόγραμμα), δίδεται προθεσμία έξι (6) μηνών από την δημοσίευση του παρόντος, για την υποβολή τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής σφραγίζονται οριστικά και η αξιοποίηση της ιαματικής πηγής μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ».

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία ( Νόμος 3498 , ΦΕΚ 230/Α/2006 ), οι ιαματικές πηγές έχουν παραχωρηθεί προσωρινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ( Νόμος 4049, ΦΕΚ 35/Α/2012, άρθρο  36 ), η οποία πλέον κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό μέρος από τους πόρους της.
Εάν, λοιπόν, τα μέλη του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, δεν υποβάλουν το φάκελο που ορίζει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου στην παρ. 5 του ίδιου άρθρου, τότε χάνουν τη διαχείριση των ιαματικών πηγών,
(Κάντε  κλικ  στο  υπογραμμισμένο  για  να  δείτε  την  απόφαση  παραχώρησης  των  Ιαματικών  Πηγών  Καμένων  Βούρλων με  ΦΕΚ  στο   ΤΑΙΠΕΔ )   που πηγαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση ή ενοικίαση σε ιδιώτες.

Δείτε  ποια  κομμάτια  των  Καμένων  Βούρλων παραχωρούνται  στο  ΤΑΙΠΕΔ και ποια   όχι !!!
  
13. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητο, συνολικού εμβαδού 827.930,00 τ.μ, μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, απο­τελούμενο εκ τμήματος εμβαδού 725.594,00 τ.μ,. ανήκο­ντος κατά πλήρη κυριότητα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοίκησης και διαχείρισης της «Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.» αφενός, και εκ τμήματος εμβαδού 102.336,00 τ.μ. με ΑΒΚ 1875 αφετέρου, ανήκο­ντος κατά πλήρη κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, με τα ακόλουθα στοιχεία:


Συνολική
Επιφάνεια
(τ.μ.)
Τίτλος κτήσης επί
μέρους εκτάσεων/ 
τμημάτων 
Περιγραφή / Έκταση
Τμήμα
Περιγραφή έκτασης
(στοιχεία
περιμέτρου)
Επιφάνεια
επιμέρους
έκτασης / 
τμήματος 
σε τ.μ.
Περιγραφή ακινήτου
725.594, 00
Με στοιχεία
περιμέτρου
(Α1, 31, 30, Α24, 29, …,
20, Α31, 19,
18, 17, 16,
Α39, 15, 14,
13, 12, 11,
Α38, 10, 9,
8, 7, Α5, 6,
5, Α44, 4, 3, Α46, 2, 1, 1΄, 2΄΄, 3΄΄, 4΄΄, 5΄΄, 6΄΄, 7΄΄, 8΄΄, 9΄΄, 10΄΄, 11΄΄, 87, …, 51, Α3, 50, Α2, 49, 48, …, 33, 32, Α1)
Περιήλθαν στον
ΕΟΤ δυνάμει του Α.Ν. 1565/50 και του άρθρου 23
Ν. 1624/1951 σε
συνδυασμό με την με αριθμό
πρωτοκόλλου
42816/39-στ/
Β3/13.12.1958 πράξη
του ΕΟΤ, νομίμως
μεταγεγραμμένης
στο Υποθ.
Θερμοπυλών (τόμος 25/Α.Α. 626)
699.041, 00 τ.μ.
Α1, 31, 30, Α24, 29, …, 20, Α31, 19, 18, 17, 16,
Α39, 15, 14, 13,
12, 11, Α38, 10, 9, 8, 7, Α5, 6, 5,
Α44, 4, 3, Α46,
2, 1, 1΄, 2΄΄, 3΄΄,
4΄΄, 5΄΄, 6΄΄, 7΄΄,
8΄΄, 9΄΄, 10΄΄, 11΄΄,
87, …, 51, Α3, 50,
Α2, 49, 48, …,
33, 32, Α1
Ι
Α1, 32, 33, 34…47, 48,
Α2, Α1
69.618, 00
Ως αυτά
αποτυπώνονται στο υπ’ αρ. 764 από 03.04.2013
Τοπογραφικό
Διάγραμμα των
Τοπογράφων
Μηχανικών
της Εταιρείας
Ακινήτων του
Δημοσίου Α.Ε.,
Εμμανουήλ
Βαρσαμή και Μαρίας Σπαθάρα με σκιαγράφηση πράσινου χρώματος
ΙΙ
  
  
  
  
  
  
  
  
Α3, 51, 52, …86, 87, 11΄΄, 10΄΄, …, 2΄΄, 1΄΄, 1, 2, Α46, Α47, Α48, Α49, Α50, Α51, Α52, Α53, Α13, Α14, …, Α23 κπι A3
[Μη
συνυπολογιζομένων τμημάτων (α) επιφάνειας 14.157 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΕΟΤ (δ), (ε), (ζ), συνολικού εμβαδού αυτών 6.000 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΕΟΤ, τα οποία έχουν περιέλθει στον ίδιο φορέα δυνάμει άλλης αιτίας) και
εξαιρουμένης της
επιφάνειας με λευκή
σκιαγράφηση, και
στοιχεία α, β, γ δ,
α, εμβαδού 9.000
τ.μ., ιδιοκτησίας του
Δήμου Καμένων
Βούρλων]
519.087, 00 
ΙΙΙ
Α24, Α25, Α26, …,
28, 29, Α24 [μη
συνυπολογιζομένου
τμήματος (γ),
επιφανείας 328 τ.μ.,
ιδιοκτησίας του
ΕΟΤ - περιήλθε
στον φορέα δυνάμει
άλλης αιτίας]
68.969 
IV
Α32, Α33, Α34, …,
Α41, Α42, Α32 [μη
συνυπολογιζομένου
τμήματος (β),
επιφανείας 6.068
τ.μ. - περιήλθε στον
ίδιο φορέα δυνάμει
άλλης αιτίας]
37.649 
V
Α43, Α44, 5, 6, Α45,
Α43
3.718, 00 



20.553, 00
Περιήλθαν στον
ΕΟΤ δυνάμει
πράξεως
αναγκαστικής
απαλλοτρίωσης,
κηρυχθείσης με
το Β.Δ. 15.04.1958
(δημοσιευθείσης
στο ΦΕΚ
66/Α/08.05.1958),
νομίμως
μεταγεγραμμένης στον τόμο 25 και
με αύξοντα αριθμό 630 των βιβλίων 
μεταγραφών του 
Υποθηκοφυλακείου
Θερμοπυλών
Εντός του
Τμήματος ΙΙ:
(α1, 59, 60, 61,
α2, Α21, Α22 και
α1)
Εντός του τμήματος IV (β1, Α33, Α34, β2, β3, β4, Α40, Α41, Α42, β5 και β1)
Εντός του τμήματος IΙΙ (γ1, γ2, γ3 και γ1)
α
14.157, 00 τ.μ.
Ως αυτά
αποτυπώνονται
στο υπ’αρ. 764
από 03.04.2013
Τοπογραφικό
Διάγραμμα
των
Τοπογράφων
Μηχανικών
της Εταιρείας
Ακινήτων του
Δημοσίου Α.Ε., Εμμανουήλ
Βαρσαμή και Μαρίας
Σπαθάρα με
σκιαγράφηση
πορφυρού χρώματος





β
6.068, 00 τ.μ. 
γ
328, 00 τ.μ.





Περιήλθαν στον
ΕΟΤ δυνάμει του υπ’ αρ.983/1977 συμβολαίου ανταλλαγής ακινήτων του
Συμβολαιογράφου Αθηνών Κ. 
Ζαγκλή από το
Δήμο Καμμένων
Βούρλων, νομίμως
μεταγεγραμμένου
(τόμος 68/ 391)
στα βιβλίων
μεταγραφών
του Υπ/κείου
Θερμοπυλών
Εντός του
τμήματος
δ
6.000, 00 τ.μ.(συνολικό εμβαδόν
και των τριών τμημάτων)
Ως αυτά
αποτυπώνονται στο υπ’αρ. 764 από 03.04.2013 Τοπογραφικό Διάγραμμα
των Τοπογράφων
Μηχανικών
της Εταιρείας
Ακινήτων του
Δημοσίου Α.Ε.,
Εμμανουήλ
Βαρσαμή
και Μαρίας
Σπαθάρα με
σκιαγράφηση
κυανού
χρώματος


Εντός του τμήματος
ε 
Εντός του τμήματος
ζ 













102.336, 00
Περιήλθε στο
Δημόσίο ως
παλαιός αιγιαλός,
ως προκύψας
εκ φυσικών
προσχώσεων
αφ’ενός δυνάμει
απόφασης
του Νομάρχη
Φθιώτιδας Γ/
Φ121/15591/09.09.1982
(ΦΕΚ 24/Δ/31.01.1983)
ως προς το
Ν.Α. τμήμα της
έκτασης, νομίμως
μεταγεγραμμένου
(τόμος 76/Α.Α.
218 των βιβλίων
μεταγραφών του
Υποθηκοφυλακείου
Θερμοπυλών) και
αφ’ ετέρου δυνάμει
της 6851/Φ.αιγ-
παρ./13.12.2005
απόφασης του
Γ.Γ. Περιφέρειας
Στ. Ελλάδος (ΦΕΚ
1501/Δ/30.12.2005,
νομίμως
μεταγεγραμμένης,
τόμος 116/Α.Α. 324).
Περιγραφόμενο
με τα
αριθμητικά και
αλφαβητικά
στοιχεία
περιμέτρου :
87, 88, 89, 90,
Α4, 12΄, 11, 10΄,
Α8, 9΄, 8΄, …, 2΄,
1΄, 1΄΄, 2΄΄, …, 10΄΄,
11΄΄, 87
VI
Α.Β.Κ. 1875
Ως αυτό
αποτυπώνεται
στο υπ’ αρ. 764
από 03.04.2013
Τοπογραφικό
Διάγραμμα
των
Τοπογράφων
Μηχανικών
της Εταιρείας
Ακινήτων του
Δημοσίου Α.Ε.,
Εμμανουήλ
Βαρσαμή
και Μαρίας
Σπαθάρα με
σκιαγράφηση
ελαφρώς
κυανού
χρώματος
Εξαιρούνται ρητά από την κατά τα ανωτέρω μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.:
(α) έκταση εμβαδού 16.340 τ.μ. στη θέση ΝΤΑΜΑΡΙΑ, αποτυπωμένη στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα ως έκταση Ε1, ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙΙ, και περιγραφόμενη με τα αριθμητικά και αλφαβητικά στοιχεία περιμέτρου 26΄, 23΄, 23, 24, 25, 26΄΄ και 26΄, η οποία έχει παραχωρηθεί για αόριστο χρόνο στο Δήμο Καμένων Βούρλων για εγκατάσταση και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού δυνάμει της υπ’ αριθ. 505863/383 ΚΥΑ, με την οποίαν εγκρίθηκε η υπ’ αριθμόν 101/4/10.02.1993 σχετική απόφαση του ΕΟΤ.
(β) έκταση εμβαδού 11.035 τ.μ. στη θέση «Φλοίσβος», αποτυπωμένη στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα ως έκταση Ε2, ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙ, περιγραφόμενη με τα αριθμητικά και αλφαβητικά στοιχεία πε­ριμέτρου δ, γ, γ΄, δ’, δ, η οποία έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ προς το Δήμο Καμένων Βούρλων με σκοπό την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, δυνάμει της με ημερομηνία 05.10.1977 σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ ΕΟΤ και Δήμου Καμένων Βούρλων, πεντηκονταετούς διάρκειας
(γ) έκταση, συνορεύουσα προς την τελευταία, ομοίως ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙ, εμβαδού 11.283 τ.μ., αποτυπωμένη στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα ως έκταση Ε3 και περιγραφόμενη με τα αριθμητικά και αλφαβητικά στοιχεία περιμέτρου α, α΄, α΄΄ , γ΄, γ, β, α, εντός της οποίας εκτείνεται τμήμα των υφιστάμενων αθλη­τικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
15. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιο­ποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητο, συνολικού εμβαδού 488.089, 00 τ.μ, μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, ανήκοντος κατά πλήρη κυριότητα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοίκησης και διαχείρισης της «Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.», με τα ακόλουθα στοιχεία:


Επιφάνεια
Τμήμα
Περιγραφή έκτασης
Επιφάνεια
Τίτλος κτήσης
Περιγραφή ακινήτου
479.564, 00 τ.μ.
Ι
Κ1, Κ2, Κ3,
Κ4, Κ5, Κ6,
Κ7, Κ8, Κ1
16.384, 00
τ.μ.
Περιήλθαν στον ΕΟΤ
δυνάμει των διατάξεων
του Α.Ν. 1565/50 και του άρθρου 23 Ν. 1624/1951
σε συνδυασμό με την
με αριθμό πρωτοκόλλου 42816/39-στ/Β3/13.12.1958
πράξη του ΕΟΤ, νομίμως
μεταγεγραμμένης στον τόμο 25 και με αύξοντα αριθμό 626 των
βιβλίων μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου
Θερμοπυλών
Ως αυτά αποτυπώνονται
στο υπ’ αρ. 765 από
03.04.2013 Τοπογραφικό Διάγραμμα των
Τοπογράφων Μηχανικών
της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.,
Εμμανουήλ Βαρσαμή
και Μαρίας Σπαθάρα με σκιαγράφηση έντονου πράσινου χρώματος
ΙΙ
Κ10, Κ11, Κ12,
…, Κ23, Κ24,
Κ10
10.623, 00 
τ.μ.,
 ΙΙΙ
  
  
Κ25, Κ26, Κ27, …, Κ58, Κ59, Κ25
258.940, 00 τ.μ. 
IV
Α, Β, Γ, Δ, Ε,
Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Α
187.172, 00 
τ.μ.
15.911, 00 τ.μ.
(α, β, 23 , γ, δ, ν,
μ, λ, κ, ε, ζ, η, 26,
20 , 19 , 18 , 17 ,
α)
V
α΄, 19΄΄, γ΄, γ, β΄, α΄
6.445, 00 τ.μ.
γ, 20΄΄, 26, η,
ζ, ε, κ, λ, μ, ν,
δ, γ γ΄
7.897, 00
τ.μ.
Περιήλθε στον ΕΟΤ
δυνάμει του υπ’ αρ.
2824/1961 συμβολαίου
ανταλλαγής ακινήτων
του Συμβολαιογράφου
Θερμοπυλών Δ. Παπαλελούδη από την Κοινότητα Καμένων Βούρλων, νομίμως μεταγεγραμμένου στον τόμο 26 και με αύξοντα αριθμό 231 των βιβλίων μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θερμοπυλών
Ως αυτά αποτυπώνονται
στο υπ’ αρ. 765 από
03.04.2013 Τοπογραφικό
Διάγραμμα των
Τοπογράφων Μηχανικών
της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., Εμμανουήλ Βαρσαμή και Μαρίας Σπαθάρα με σκιαγράφηση προφυρού χρώματος
α, 17΄΄, 18΄΄,
α΄, β΄, β, α
628, 00 τ.μ.
Περιήλθε στον
ΕΟΤ, ως τμήμα ευρύτερης εκτάσεως, δυνάμει κηρύξεως της με αρ. πρωτ. Π.15137/5884/05.08.1960 πράξεως αναγκαστικής απαλλοτριώσεως των Υπουργών Οικονομικών & Προεδρίας της Κυβερνήσεως προς το σκοπό εκτέλεσης έργων εξωραϊσμού και τουριστικής αξιοποιήσεως υπέρ του ΕΟΤ (δημοσιευθείσας στο ΦΕΚ 133/Δ/22.09.1960) και συντελεσθείσης δυνάμει της αναγγελίας παρακαταθέσεως της αποζημιώσεως, δημοσιευθείσης στο ΦΕΚ/Δ/23.08.1961, νομίμως μεταγεγραμμένης στον τόμο 26 και με αύξοντα αριθμό 108 των βιβλίων μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θερμοπυλών
Ως αυτό αποτυπώνεται
στο υπ’ αρ. 765 από 03.04.2013 Τοπογραφικό Διάγραμμα των Τοπογράφων Μηχανικών της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., Εμμανουήλ Βαρσαμή και Μαρίας Σπαθάρα με σκιαγράφηση ελαφρώς πράσινου χρώματος
Εξαιρούνται ρητά από την κατά τα ανωτέρω μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.:
(α) έκταση εμβαδού 9.100 τ.μ., οριζομένη ως επιφάνεια Ε1, ευρισκομένη εντός του Τμήματος IV, η οποία έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καμένων Βούρλων δυνάμει της υπ’ αρ. 524793/67/27.07.1987 πράξης παραχώρησης προς το σκοπό δημιουργίας αθλοπαιδιών, επί της οποίας έχουν κατασκευασθεί και λειτουργούν κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο καλαθοσφαίρισης και η οποία εμφαίνεται στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα με σκιαγράφηση γαλάζιου χρώματος με τα αλφαβητικά και αριθμητικά στοιχεία περιμέτρου Ε1, Ε2, Ε3, Ε4 και Ε1
(β) έκταση εμβαδού 4.465 τ.μ., οριζόμενη ως επιφάνεια Ε2, ευρισκομένη ομοίως εντός του Τμήματος IV, η οποία περιλαμβάνει δημοτικό παιδικό σταθμό μετά του προαύλιου αυτού χώρου, η οποία αποτυπώνεται στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα με σκιαγράφηση γαλάζιου χρώματος με τα αλφαβητικά και αριθμητικά στοιχεία περι­μέτρου Ε5, Ε6, Ε7, Ε8 και Ε5.
Κεφάλαιο ΙΙ


Άρθρο 10: Ιαματικός τουρισμός

1.Στον ν.3498/2006 «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού, θέματα Ε.Ο.Τ. και άλλες διατάξεις» ΦΕΚ (Α 230) προστίθεται άρθρο 1Α με τίτλο «Ορισμοί» ως εξής:
«1. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:
α. Ιαματικοί φυσικοί πόροι είναι φυσικά νερά ψυχρά ή θερμά, ατμοί φυσικά αέρια, καθώς και πηλοί, που συνδέονται με συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο και έχουν ιαματικές ιδιότητες,
β. Ιαματική πηγή είναι φυσική ανάβλυση ή άντληση ιαματικού φυσικού πόρου με τεχνικό έργο υδροληψίας ή φυσική δημιουργία πηλού
γ. Θερμαλιστικός-ιαματικός τουρισμός: είναι μια μορφή τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος, η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των σχέσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της προσωρινής μετακίνησης και διαμονής ανθρώπων που επιθυμούν να βελτιώσουν, να σταθεροποιήσουν ή να επαναφέρουν την σωματική και ψυχική τους υγεία μέσα από την χρήση ιαματικών φυσικών πόρων. Η ανωτέρω μορφή βασίζεται στην παροχή υπηρεσιών σε περιοχές- κέντρα των οποίων κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η χρήση αναγνωρισμένων ιαματικών φυσικών πόρων σε ειδικές εγκαταστάσεις και στόχο έχει την πρόληψη, διατήρηση και αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας του ατόμου.
δ. θερμαλισμός: αφορά ένα ευρύ πεδίο προληπτικών και θεραπευτικών εφαρμογών για την σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου οι οποίες πραγματοποιούνται με την χρήση ιαματικών φυσικών πόρων σε χώρους με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά και με εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.
ε. Κέντρο θερμαλιστικού-ιαματικού τουρισμού: αποτελεί ένα εξειδικευμένο και ειδικώς εξοπλισμένο κέντρο όπου η πρόληψη και η αποκατάσταση της υγείας του χρήστη των υπηρεσιών του κέντρου ή η αναζωογόνηση γίνεται με υδροθεραπεία, ποσιθεραπεία, εισπνοθεραπεία, ρινοπλύσεις, κατιονισμούς, ατμόλουτρα, πηλοθεραπεία και άλλες μεθόδους. Στα κέντρα θερμαλιστικού τουρισμού παρέχονται υπηρεσίες ιαματικής θεραπείας, ευεξίας και θαλασσοθεραπείας, όπου γίνεται χρήση θερμαινόμενου θαλασσινού νερού, άμμου, λάσπης, φυκιών και άλλων θαλασσίων υλικών για προληπτικούς ή θεραπευτικούς λόγους υγείας, υπό ιατρική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με το θαλάσσιο περιβάλλον.
2. Στο άρθρο 8 του ν. 3498/2006 προστίθεται παράγραφος 4 που έχει ως εξής:
«4. Εάν εκλείψουν οι λόγοι που προκάλεσαν την άρση της αναγνώρισης ενός φυσικού πόρου ως ιαματικού μπορεί να υποβληθεί νέα αίτηση για αναγνώριση αυτού σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 4 του παρόντος νόμου.»
3. Η παράγραφος 3 του άρθρου 10 του ν. 3498/2006 τροποποιείται ως εξής:
«3. Η Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού και υποστηρίζεται στο έργο της από μόνιμη γραμματεία και προσωπικό που διαθέτει η Διεύθυνση τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού.»
4. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του ν. 3498/2006 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
« Οι φορείς οι οποίοι αναλαμβάνουν την διανομή του ιαματικού πόρου έναντι οικονομικού ανταλλάγματος βαρύνονται με:
α) την κατασκευή των αναγκαίων τεχνικών έργων για την άντληση ή την διατήρηση ή βελτίωση της απόδοσης και διατήρηση της ποιότητας των ιαματικών φυσικών πόρων ή την προστασία αυτών,
β) την κατασκευή του δικτύου και των εγκαταστάσεων διανομής
γ) την εγκατάσταση μετρητών διανομής του ιαματικού φυσικού πόρου στα κέντρα θερμαλιστικού-ιαματικού τουρισμού».
5. Στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παραγράφου (2) του άρθρου 39 του ν. 4049/2012 (ΦΕΚ Α’ 35), προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Εντός προθεσμίας τριών (3) ετών από την δημοσίευση της κανονιστικής πράξης του άρθρου 16 του ν. 3498/2006, όπως ισχύει, οι ως άνω αναφερόμενοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή οι αναπτυξιακές εταιρείες αυτών, υποβάλουν για έγκριση στον Ε.Ο.Τ. οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης. Η οικονομοτεχνική μελέτη εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, μετά από σχετική εισήγηση του Ε.Ο.Τ.. Τα έργα αξιοποίησης ολοκληρώνονται μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) ετών από την έκδοση της ως άνω αναφερόμενης απόφασης. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης των ως άνω αναφερομένων προθεσμιών, οι διοικητικές πράξεις παραχώρησης ή μίσθωσης ανακαλούνται αυτοδίκαια. Ο Ε.Ο.Τ. εκδίδει διαπιστωτική πράξη για την αυτοδίκαιη ανάκληση των πράξεων παραχώρησης ή μίσθωσης και αποβάλει τους κατόχους από τους χώρους και εγκαταστάσεις τους
6. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν την πιστοποίηση των εργαστηρίων τα οποία χορηγούν τις προβλεπόμενες από τον ν.3498/2006 αναλύσεις για την αναγνώριση ιαματικών φυσικών πόρων.
7. Οι υφιστάμενες κατά την δημοσίευση του ν. 3498/2006 επιχειρήσεις υδροθεραπευτηρίων εξακολουθούν να λειτουργούν, με τις σχετικές βεβαιώσεις που τους έχουν χορηγηθεί από τον Ε.Ο.Τ., για δεκαοκτώ (18) μήνες από την εκπνοή της προθεσμίας της παράγραφος 1 του άρθρου 39 του ν. 4049/2012.

Για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την παράγραφο 3 του άρθρου 39 του ν. 4049/2012, δίδεται προθεσμία έξι (6) μηνών από την δημοσίευση του παρόντος, για την υποβολή τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής σφραγίζονται οριστικά και η αξιοποίηση της ιαματικής πηγής μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από .....  aftodioikisi