Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Όχι σε ιδιώτη τα ιαματικά της Αιδηψού!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με αφορμή την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος εκχώρησης-πώλησης και των ιαματικών πηγών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου ζητά με ερώτηση του να εξαιρεθούν  οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού.
Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Αιδηψού κυριότητας του ΕΟΤ συνολικής έκτασης 22.115 τ.μ. μετά των έπ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων (βλ.ΦΕΚ τ.Β’ 1020/25-4-2013)
Η τοπική κοινωνία εξέφρασε από τη πρώτη στιγμή δημοσίευσης του παραπάνω το προβληματισμό και τους φόβους της τόσο για την αναφερόμενη απόφαση όσο και για τις επιπτώσεις της στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής που αντιμετωπίζει έντονα φαινόμενα οικονομικής δυσπραγίας (με ανεργία άνω του 30% και τεράστια μείωση εισοδημάτων σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας)
Πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου φέρουν γνωστό επιχειρηματία ως ενδιαφερόμενο επενδυτή με στόχο την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων για εξωτερικό τουρισμό μόνο υψηλού βιοτικού επιπέδου.
Σε επιστολή τους προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού, που προέκυψε μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 1/6/13 οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του χώρου (Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Αιδηψού, Σύλλογος Ξενοδόχων Αιδηψού, Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων Β. Εύβοιας, Σύλλογος υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού, Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Β. Εύβοιας) καταθέτουν την αγωνία και το προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας για τις διαφαινόμενες εξελίξεις αλλά και εναλλακτική πρόταση παραχώρησης του ακινήτου και του φυσικού πόρου στο Δήμο για να αξιοποιηθεί πιο αποδοτικά και λειτουργικά τόσο για τη τοπική κοινωνία όσο και για την εθνική οικονομία με τη δημιουργία ενός ευρύτερου θεματικού πάρκου και επιχείρησης θερμαλισμού και αξιοποίησης και άλλων αργούντων ακινήτων και υποδομών
Επειδή:
  1. Το ιαματικό νερό είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της χώρας με όρους και προϋποθέσεις που να υπακούουν στα πανανθρώπινα ιδανικά της κοινωνικής μέριμνας για την πρόληψη και ίαση όλων των εχόντων αυτές τις ανάγκες πολιτών και δεν αποτελεί αντικείμενο προς πώληση σε ελάχιστους και μάλιστα ξένους τουρίστες
  2. Υπάρχει ο κίνδυνος της δημιουργίας πραγματικά μονοπωλιακής κατάστασης με στόχο το μέγιστο κέρδος από τη μεριά του ιδιώτη επενδυτή από τη διαχείριση κατά το δοκούν του νερού των ιαματικών πηγών με περιορισμούς ή αλλαγή της  τιμολογιακής πολιτικής προς τις μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο και προμηθεύονται νερό από το υδροθεραπευτήριο για την εξυπηρέτηση χιλιάδων χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος λουομένων.
  3. Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού κινδυνεύει να χάσει το κατοχυρωμένο ποσοστό εσόδων του από τις ετήσιες λούσεις των επισκεπτών.
  4. Κανείς στη περιοχή, ούτε επαγγελματίας ούτε φορέας δεν καταφέρεται κατά των επενδύσεων, αλλά αντίθετα όλοι τις επιζητούν, όμως επενδύσεις που προάγουν την τοπική ευημερία και την εθνική οικονομία.
  5. Υπάρχει πρόταση ολοκληρωμένης αξιοποίησης του θερμικού πεδίου με πιθανή σύμπραξη ιδιώτη επενδυτή με το Δήμο και τους τοπικούς φορείς για μίσθωση μέχρι 40 χρόνια, όμως με διαφάνεια, μετά από διαγωνισμό και υπολογισμό των συμφερόντων της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
  6. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού με πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του (3/6/13) εξέφρασε την αντίθεσή του στη παραχώρηση του υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ και αποφάσισε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατάθεσης προσφυγής κατά της σχετικής απόφασης
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  1. Έχει εκπληρώσει το Δημόσιο τις συνολικές υποχρεώσεις του απέναντι στο παλαιό Δήμο Αιδηψού  (και νυν Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού) που απορρέουν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της 18/7/1940;
  2. Αν δεν τις έχει εκπληρώσει, προτίθεται να τις καταβάλλει με όλους τους νόμιμους τόκους; Αν δεν προτίθεται να κάνει ούτε αυτό λόγω οικονομικής αδυναμίας, προτίθεται να παραχωρήσει τα ακίνητα και τους φυσικούς τους πόρους στο Δήμο, όπως είχαν προ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης υπέρ του Δημοσίου λόγω δημόσιας ωφέλειας που έγινε το 1933 (ΦΕΚ τ. Α’ 38/29-1-1934);
  3. Προτίθενται  τα αρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν τη πράξη παραχώρησης προς το ΤΑΙΠΕΔ και λαμβάνοντας υπόψη τους τις απόψεις και προτάσεις των φορέων της περιοχής και του Δημοτικού Συμβουλίου  να ενθαρρύνουν τη λύση που προτείνεται για την αξιοποίηση του θερμικού πεδίου της περιοχής;
  4. Ενθαρρύνει το Υπουργείο Τουρισμού αντίστοιχες πρωτοβουλίες ολόπλευρης αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών που έχουν σημαντικά θερμικά πεδία από συμπράξεις ΟΤΑ, επαγγελματικών φορέων και ιδιωτών;
    Από .......... lamiafm1

Και με υπογραφή η Λαμία έδρα του ΤΕΙ Στερεάς!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τις αλλαγές σε επειδή τμημάτων, σχολών και έδρας το  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος.
Εδρα του ορίζεται η Λαμία και μέχρι την  διεξαγωγή εκλογής για την ανάδειξη προέδρου του νέου φορέα την Διοίκηση του  περιφερειακού ΤΕΙ θα ασκεί ο  πρόεδρος του  ως  τώρα  ΤΕΙ Λαμίας  Ντίνος Αναστασίου.
Ανάμεσα στις αλλαγές που επέρχονται είναι και η αναβάθμιση του τμήματος του Καρπενησίου που γίνεται Σχολή.
Τα σημαντικότερα σημεία του Προεδρικού Διατάγματος.
Το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και το Τ.Ε.Ι. Λαμίας συγχωνεύονται σε Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.
1. α) Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με έδρα τη Χαλκίδα και το Τμήμα Ηλεκτρολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας με έδρα τη Λαμία συγχωνεύονται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα.
Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των συγχωνευομένων Τμημάτων.
β) Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Παραρτήματος Θήβας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με έδρα τη Χαλκίδα συγχωνεύονται σε Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Θήβα.
Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Διοίκησης Συ
στημάτων Εφοδιασμού του Παραρτήματος Θήβας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.
γ) Το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με έδρα τη Χαλκίδα και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας συγχωνεύονται σε Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα.
Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με έδρα τη Χαλκίδα.
δ) Το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρπενησίου του
Τ.Ε.Ι. Λαμίας και το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας συγχωνεύονται σε Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Καρπενήσι.
Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των συγχωνευομένων Τμημάτων.
Μέχρι την ανάδειξη Προϊσταμένου στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της
Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Καρπενήσι, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013, καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος ασκεί ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας με έδρα το Καρπενήσι.
Τα συλλογικά όργανα του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος συγκροτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Οι φοιτητές εντάσσονται αυτοδίκαια στο εκάστοτε Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση, με
διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.
Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας
Το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας αποτελείται από τις εξής
Σχολές:
1. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, με έδρα τη Χαλκίδα, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., με έδρα τη Λαμία και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε.
β) Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τ.Ε.
γ) Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε.
2) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τη Χαλκίδα.
3) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τη Χαλκίδα.
4) Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τη Λαμία.
5) Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών Τ.Ε.,με έδρα τη Χαλκίδα.
6) Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε., με έδρα τη Χαλκίδα.
2. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, με έδρα τη Χαλκίδα, η οποία συγκροτείται από τα εξής τμήματα:
1) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα τη Χαλκίδα.
2) Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, με έδρα την
Άμφισσα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
α) Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.
β) Μουσειολογία.
γ) Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων.
3) Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, με έδρα τη Θήβα.
3. ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,με έδρα τη Λαμία, η οποία συγκροτείται από τα εξής τμήματα:
1) Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Λαμία.
2) Τμήμα Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Λαμία.
Άρθρο 2
Ίδρυση Σχολής
Ιδρύεται Σχολή Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, η οποία συγκροτείται από το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα το Καρπενήσι.
Άρθρο 3
Ίδρυση Τμήματος
Ιδρύεται Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Άμφισσα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
α) Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.
β) Μουσειολογία.
γ) Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων.
Άρθρο 4
Συγχώνευση Σχολών
Η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας συγχωνεύονται σε Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα.
Άρθρο 5
Μετονομασία Τμημάτων
1. α) Το Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με
έδρα τη Χαλκίδα μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα.
β) Το Τμήμα Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με έδρα τη Χαλκίδα μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα.
γ) Το Τμήμα Ηλεκτρονικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας με έδρα τη Λαμία μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.
δ) Το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του
Τ.Ε.Ι. Λαμίας με έδρα τη Λαμία μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε.
β) Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τ.Ε.
γ) Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε.
ε) Το Τμήμα Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με έδρα τη Χαλκίδα μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε.της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Χαλκίδα.
2. Οι φοιτητές και το πάσης φύσεως προσωπικό εκάστου εκ των παραπάνω Τμημάτων εντάσσονται αυτοδίκαια στο αντίστοιχο μετονομαζόμενο Τμήμα.
3. Στο γνωστικό αντικείμενο των Τμημάτων που μετονομάζονται ουδεμία μεταβολή επέρχεται.
Άρθρο 7
Κατάργηση Παραρτημάτων
1. Το Παράρτημα Θήβας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας καταργείται.
2. Το Παράρτημα Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας καταργείται.
3. Το Παράρτημα Καρπενησίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας καταργείται.
Άρθρο 8
Κατάργηση Γενικού Τμήματος και Κ.Ξ.Γ.Φ.Α.
1. Το Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας καταργείται.
2. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας καταργείται.
3. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Λαμίας καταργείται.
4. α) Τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού που υπηρετούν στα καταργούμενα Τμήματα κατά τη δημοσίευση του παρόντος εντάσσονται στα υπόλοιπα Τμήματα,με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι.ή του αρμόδιου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 (Α/ 141) οργάνου, με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, η οποία δημοσιεύεται στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
β) Τα μέλη του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού
(ΕΡ.ΔΙ.Π.) και του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) που υπηρετούν στα καταργούμενα Τμήματα κατά τη δημοσίευση του παρόντος εντάσσονται στα υπόλοιπα Τμήματα, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος, ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. ή του αρμόδιου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 (A/ 141) οργάνου, με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
γ) Η διαδικασία ένταξης ολοκληρώνεται έως την 31η Αυγούστου 2013.
δ) Για τη μεταφορά του εξοπλισμού, των εργαστηρίων,του αρχείου και της βιβλιοθήκης των καταργούμενων Τμημάτων εκδίδεται απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι.ή του αρμόδιου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 (A/ 141) οργάνου.
ε) Οι διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης και μονιμοποίησης μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των καταργούμενων Τμημάτων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πριν τη δημοσίευση του παρόντος, συνεχίζονται κανονικά με τα Εκλεκτορικά Σώματα όπως αυτά είχαν συγκροτηθεί πριν την κατάργηση των Τμημάτων και ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα των Τμημάτων, στα οποία εντάσσονται.
11. Χρέη Γραμματέα του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας ασκεί ο Γραμματέας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.
12. Στις Σχολές στις οποίες στα Τμήματά τους έχει επέλθει μεταβολή στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που ορίζεται άνω του 1/5 των μελών τους διενεργούνται εκλογές για ανάδειξη του νέου Διευθυντή Σχολής. Η διαδικασία της εκλογής ολοκληρώνεται μέχρι 30−11−2013. Έως τότε καθήκοντα Διευθυντή ασκεί ο μέχρι τότε Διευθυντής της Σχολής.
13. Στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας μέχρι την ανάδειξη του νέου Μονομελούς Οργάνου Διοίκησης, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι τις 30−11−2013, χρέη Προέδρου ασκεί ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Να προσέξει ο Στουρνάρας να μην έχει την τύχη του Παπακωνσταντίνου εξαιτίας της εγκυκλίου για την λίστα Λαγκάρντ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Nα προσέξουν ο Στουρνάρας και ο Θεοχάρης να μην έχουν την τύχη του Παπακωνσταντίνου εξαιτίας των χειρισμών τους στη λίστα Λαγκάρντ. 

Να αναλογισθεί ο Στουρνάρας που έκανε την χαριστική εγκύκλιο για τους φοροφυγάδες της λίστας ότι κάποτε και ο Παπακωνσταντίνου ήταν πανίσχυρος και τώρα τρέμει μην μπει στον Κορυδαλλό.


Να προσέξουν ο Στουρνάρας και ο Θεοχάρης τα γυρίσματα της ζωής. Αλλωστε η άλλοτε πανίσχυρη Μέρκελ, προστάτιδά τους, πολύ σύντομα θα βρεθεί στον καναβάτσο.


Iδού το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για τον Παπακωνσταντίνου.
Με ψήφους 234 υπέρ, 21 κατά και επτά «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών με το αδίκημα της απιστίας

Στην απολογία του, πριν από την ψηφοφορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου «είδε» παντού εχθρούς, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι εξιλαστήριο θύμα. Επιχείρησε παράλληλα να επιρρίψει ευθύνες για τη μη αξιοποίηση και απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη.

«Με την παραπομπή μου, κάποιοι στην κυβέρνηση νομίζουν ότι θα κάνουν την κοινωνία να ξεχάσει το γεγονός ότι εφαρμόζουν σε πιο σκληρή εκδοχή αυτά που μέχρι τις περυσινές εκλογές κατήγγειλαν» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι, διασύροντας έναν άνθρωπο που σε σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία» σημείωσε επίσης.

«Κάποιοι στην αντιπολίτευση» είπε επίσης, «προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο με παραμύθια, όπως ότι "αν είχε αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, δεν θα είχε χρειαστεί να κοπούν μισθοί και συντάξεις"».

Επιμένοντας στην εκδοχή περί «προσπάθειας ενοχοποίησής» του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στο διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να βάλει στο «κάδρο» τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά: «... Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε  η επιστολή των Γάλλων, παρακολούθησα με κατάπληξη τις αντιδράσεις του κ. Διώτη και του κ. Βενιζέλου. "Αν ήξερα το πώς ήρθε η επιστολή, θα την χειριζόμουν διαφορετικά" λέει ο ένας. "Ουδέποτε ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος..." ακούμε από το ΠΑΣΟΚ. Σοβαρολογούμε; Τους εμπόδισε η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων για να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που το ΣΔΟΕ μπορεί και οφείλει να αξιοποιεί ακόμα και ανώνυμες πληροφορίες;» σχολίασε.

Έκανε μάλιστα λόγο για «θράσος» του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τον έβαλε πρόσφατα στην ίδια πρόταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Δεν είμαι εγώ αυτός που υπερασπίστηκε στη Βουλή τον Άκη Τσοχατζόπουλο» είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου, υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα; Και αλήθεια, αυτό ήταν το πρόβλημα; Τότε γιατί δεν με ρωτούσαν να τους διευκρινίσω πώς ακριβώς ήρθαν τα στοιχεία; Τηλέφωνα δεν  υπήρχαν; Γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο ο κ. Διώτης να μου πει: "Υπουργέ, προβληματίζομαι πώς να τα χρησιμοποιήσω τα στοιχεία που μου έδωσες. Μου ξαναλές πώς τα πήρες; Κανένα χαρτί είχαμε;"».

«Και γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Βενιζέλος; Ή γιατί  δεν με ρώτησε, στο περιθώριο των  αναρίθμητων συσκέψεων που βρεθήκαμε από κοινού, "που τα βρήκες αυτά τα στοιχεία που έδωσες στον Διώτη και δεν ξέρουμε τώρα τι να τα κάνουμε;". Ή, αν δεν ήθελε να ρωτήσει εμένα, γιατί δεν ρώτησε την κυρία Λαγκάρντ, με την οποία είχε τακτικές συναντήσεις στα Συμβούλια Υπουργών Οικονομικών εν πάση περιπτώσει;» σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Και καθώς αναφέρομαι στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος είχε στη διάθεσή του επί τόσους μήνες το περίφημο USB, πιστεύοντας -όπως ισχυρίζεται- ότι πρόκειται για αντίγραφο και ότι το ΣΔΟΕ συνεχίζει την έρευνα, υπάρχει ένα απλό ερώτημα: τι ακριβώς έκανε ο ίδιος για τη λίστα αυτή; Ζήτησε ποτέ ενημέρωση επί τόσους μήνες από τον κ. Διώτη για την πορεία των ερευνών;» συμπλήρωσε.

Όσο για τις ενέργειές του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να πείσει ότι έδωσε αρχικά μόνο 20 από τα ονόματα της λίστας, επειδή γνώριζε τα προβλήματα σε τέτοιες υποθέσεις και, όπως είπε, ήθελε «η προσπάθεια να επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στα μεγαλύτερα ποσά, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα, αντί να διαχυθεί και να μην γίνει τίποτα στο τέλος με προφάσεις του είδους "2.000 ονόματα, που να προλάβουμε να τα ψάξουμε;"».

Επιμένοντας στην αθωότητά του, τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια απόπειρα να καταδείξει ότι ουδέποτε έκανε «ρουσφέτια» ή ευνόησε κάποιον... Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή έλεγαν: Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ  ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες.
Από .........   kourdistoportocali

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 06/06/2012

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Wall Street Journal: Ερχεται κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι μέχρι πρότινος ασφαλείς καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Βάσει μιας νέας οδηγίας που ετοιμάζει η ΕΕ, η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι έρχεται κούρεμα και στις τραπεζικές καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα έμεναν στο απυρόβλητο.

Την αποκάλυψη κάνει σε άρθρο της η οικονομική συντάκτρια της Wall Street Journal Gabriele Steinhauser, η οποία αναφέρει ότι στο τελευταίο προσχέδιο οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις «εκ των έσω» διασώσεις τραπεζών (bail-in), τονίζεται ότι υποψήφιες για κούρεμα θα είναι και οι μέχρι σήμερα εγγυημένες καταθέσεις, κάτω από 100.000 ευρώ για τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης σχετικά με τους νέους κανόνες για την κατανομή των ζημιών κατά τη διάρκεια οικονομικών προβλημάτων μίας τράπεζας. Στόχος είναι η επιπλέον προστασία των καταθέσεων που ανήκουν σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις σε βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων και των ανώτερων ομολογιούχων.

Προβλέπεται δε, κατηγοριοποίηση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Επιφυλάσσεται, δηλαδή, ευνοϊκότερη μεταχείριση στους ιδιώτες και τις μικρές επιχειρήσεις στη «σειρά προτίμησης», καθώς θα κουρεύονται μόνο ύστερα από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγάλους ομολογιούχους.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, μετά το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει: «Δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους το κράτος ή ο φορολογούμενος. Οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες θα πρέπει επίσης να συμβάλουν».

Ο υπαινιγμός του για επέκταση του κουρέματος και για τους καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ, είχε τότε προκαλέσει αντιδράσεις εντός της ΕΕ, με τους επικεφαλής της Κομισιόν να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να πειραχθούν αυτοί οι καταθέτες.

Από ........  iefimerida

Γερμανία: Αποτυχημένο το πρώτο Μνημόνιο - ''Πειραματόζωο'' η Ελλάδα

Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com

Με διαρροές η κυβέρνηση της Μέρκελ ''μπήκε'' στον καυγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν για την Ελλάδα.Διαβάστε πως το Βερολίνο παραδέχεται εμμέσως πως η Ελλάδα έγινε ''πειραματόζωο''.

«Ναι, το πρώτο πρόγραμμα δεν ήταν επιτυχημένο. Για τον λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε βελτιώσεις στο δεύτερο πρόγραμμα», διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.
Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (afp), οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαιώνουν ότι όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση διορθώθηκαν στη συνέχεια.

Όσον αφορά την «αυτοκριτική αξιολόγηση του ΔΝΤ», αυτή χαιρετίζεται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που με τις διαρροές του παρουσιάζεται η Ελλάδα ως ''πειραματόζωο'' από το οποίο έμαθαν αρκετά.
«Η ανάλυση καθιστά σαφές πόσο δύσκολη και πόσο ιδιάζουσα ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα το 2010. Από τότε υποχρεωθήκαμε να διδαχθούμε πολλά», αναφέρει το υπουργείο, σύμφωνα με το afp, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «η Γερμανία δραστηριοποιήθηκε προκειμένου να υιοθετηθεί μια ευρεία και δομική προσέγγιση του ζητήματος έτσι ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί στη ρίζα του».

Σύμφωνα με το Βερολίνο, «σήμερα είναι σε όλους σαφές ότι αυτός ήταν ο ορθός δρόμος». Πέραν τούτου, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι το 2010 δεν ετίθετο καν προς συζήτηση το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» εξαιτίας του φόβου να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης η κρίση.

Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι στη Γερμανία ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας εξαιτίας της έκθεσης του ΔΝΤ και της παραδοχής των σφαλμάτων που έγιναν στο πρώτο μνημόνιο. «Όλα αυτά είναι άγριες θεωρίες συνωμοσίας», δηλώνουν οι ίδιοι κύκλοι στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από ......  newsit

Μείωση 20% στο εφάπαξ – Αλλαγές κάθε χρόνο ανάλογα με τις συνταξιοδοτήσεις

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com

Με ασανσέρ θα μοιάζει το εφάπαξ από δω και πέρα. Δεν θα υπάρχει σταθερό ποσό ανά ταμείο. Το ποσό που θα παίρνουν όσοι βγαίνουν σε σύνταξη θα καθορίζεται ανάλογα με τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που βγαίνουν σε σύνταξη.

Αλλάζουν τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τον υπολογισμό του εφάπαξ. Οι αλλαγές έρχονται από το 2014 και θα επηρεάσουν όσους βγουν σε σύνταξη από αυτό το έτος και ύστερα.

Επί της ουσίας με βάση τη μνημονιακή δέσμευση της χώρας το εφάπαξ από βοήθημα όπως ονομάζεται σήμερα θα μετατραπεί σε ό,τι αφορά υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών σε έντοκη επιστροφή των εισφορών που έχουν καταβάλει.

Για τον καθορισμό του εφάπαξ θα λαμβάνονται πλέον υπόψη τα έσοδα των Ταμείων ανά έτος, οι παροχές και τα έξοδά τους, αλλά και το πλήθος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Έτσι τα ποσά μπορεί να πέφτουν τη μια χρονιά στις 10.000 και την επόμενη να ανεβαίνουν στις 20.000 ευρώ.

Αυτά με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε το τελικό σχέδιο.


Από .........  newsit

Η συγκίνηση Παπακωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ψηφοφορία για Παπακωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com