Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Συνέχισε Χρήστο να........ βοηθάς τον τόπο μας δεν πιάσαμε ακόμη πάτο!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


"Κι εγώ - κι εγώ βοήθησα να… κλείσει το Πανεπιστήμιο Στερεάς"!
Αγανάκτησε ο α. υπουργός Οικονομίας  Χρ.Σταικούρας που ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς και τόσοι  άλλοι  όπου βρεθούν και όπου σταθούν  έχουν να λένε πόσο  ειδυλλιακά είναι τώρα τα πράγματα για την Λαμία. 
Μπορεί να καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Στερεάς, αλλά  έχουμε στα χαρτιά σχολή του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου  ή να συρρικνώθηκε  το ΤΕΙ αλλά απέκτησε την έδρα του ΤΕΙ Στερεάς και δεν λένε  κουβέντα για την συνεισφορά σε όλη αυτή την....χασούρα και του κ. Σταϊκούρα οπότε και αυτός βγήκε ντελάλι να το πει μόνος του.
«Ει είμαι  και εγώ εδώ»!
Τι να κάνει ο άνθρωπος;
Έτσι μας έστειλε την επιστολή του  για να μας θυμίσει ότι είναι και αυτός παρών σε ότι αρνητικό συντελείται σε αυτόν τον τόπο.
«Με την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης του Σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Με αυτό διαμορφώνεται νέα αρχιτεκτονική για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Τώρα, θεωρώ ότι είναι θεσμικά ορθό, να γνωστοποιήσω και τη δική μου συμμετοχή στην εξέλιξη αυτού του σοβαρότατου για τη χώρα και την περιοχή μας ζητήματος.
Το ενδιαφέρον, η παρακολούθηση της διαδικασίας και η συστηματική προφορική και έγγραφη συμμετοχή μου στη φάση των διαβουλεύσεων αποτελούσε χρέος μου.
Στη σειρά των έξι επιστολών μου προς τον αρμόδιο Υπουργό καταγράφονται οι χρονικά κλιμακούμενες προτεραιότητες και θέσεις μου (οι επιστολές επισυνάπτονται).
Στην παρούσα φάση, δεδομένων των γενικότερων περιορισμών που υφίστανται και της βούλησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για συγχωνεύσεις ιδρυμάτων, σχολών και τμημάτων αξιολογώ το αποτέλεσμα ως θετικό για τη Λαμία και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Πιστεύω ότι είναι ώρα, όλες και όλοι μαζί, λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, να εκλάβουμε την εξέλιξη που προέκυψε ως αφετηρία για μια νέα συστηματική προσπάθεια, ώστε η Λαμία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να καταστούν, σε νέα βάση, σταδιακά σύγχρονο κέντρο, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας & Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.»
Θα περιμένουμε  πλέον  τα επόμενα δελτία τυπου που θα μας υπενθυμίζει  ότι  συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάργηση του περιφερειακού ΕΟΤ, της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, των ΕΛΤΑ κλπ.
Συνέχισε Χρήστο τη δημιουργική σου δράση, οι Λαρισαίοι  θα σε ευγνωμονούν ες αεί, τους έκανες νοματαίους που λέει και ένας φίλος του  νεαρού βουλευτή.
Από ..........   lamiafm1