Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις Κεδίκογλου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι δηλώσεις Κουβέλη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δηλώσεις Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλεί στο 6 ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Με το έκτο χορωδιακό φεστιβάλ ο Όμιλος Παράδοσης- Λαογραφίας Καμ. Βούρλων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου.
Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί και με την ευκαιρία του θερινού Ηλιοστασίου, που συμβαίνει το μεσημέρι στις 21 Ιουνίου, πλαισιώνεται από τις χορωδίες :
-Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων
-Δημοτική Χορωδία Ν. Αγχιάλου και
-Χορωδία Καμ. Βούρλων, που αποτελεί τμήμα του Ομίλου Παράδοσης- Λαογραφίας Καμένων Βούρλων. 

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Μώλου- Αγ. Κων/νου και χορηγοί, επιχειρηματίες της περιοχής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Μενουδάκος: Δεν έδωσα καμία διευκρίνιση επί της απόφασης για την ΕΡΤ!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο πρόεδρος του ΣτΕ διέψευσε την ερμηνεία ότι «η πλευρά του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου» φέρεται να υποστηρίζει τη δημιουργία μεταβατικού φορέα...

Οι «εξηγήσεις» και οι «ερμηνείες», επί της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ, που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣτΕ Κ.Μενουδάκου, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ, δεν δόθηκαν από τον ίδιο οδηγίες ως προς την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του και πως αυτές ενδεχομένως προέρχονται από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.

Την Τρίτη υπήρξαν πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από επίσημες πηγές και οι οποίες επικαλούνταν διευκρινίσεις από πλευράς του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, λόγω των «νομικών και πρακτικών προβλημάτων» που έχουν ανακύψει από την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ.

Αυτό που επιχειρήθηκε να ερμηνευθεί από τις πηγές αυτές είναι η διαταγή του κ. Μενουδάκου προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σ.Κεδίκογλου να λάβουν «τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστηµα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Τα «αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών κλπ» κατά μία ερμηνία αφορούν στην ΕΡΤ και τον τρόπο που θα εκπέμψει και πάλι στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητές της. Κατά την ερμηνεία που προβλήθηκε από τις επίσημες πηγές, «η πλευρά του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου» φέρεται να υποστηρίζει τη δημιουργία μεταβατικού φορέα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο περί μεταβατικού φορέα προετοιμάζει πυρετωδώς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπέρ της άμεσης επιστροφής της ΕΡΤ στις συχνότητές της τάσσονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Αναλυτικότερα, όπως επισημάνθηκε από τις επίσημες πηγές πληροφόρησης, που επικαλούνται την πλευρά του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σ.Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης.

Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Οι πηγές διευκρίνιζαν ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά στην κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός. 

Επιπλέον, οι πηγές διευκρίνιζαν ότι οι υπουργοί θα πρέπει να ορίσουν και τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα «στρώσει το δρόμο» για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
 
Οι ίδιες πηγές έδιναν, δε, περαιτέρω οδηγίες για το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο διαχειριστής, σημειώνοντας ότι αυτός θα κρίνει ποιος είναι ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, ενώ θα καθορίσει και τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα επαναπροσληφθούν, όπως και εκείνα που θα απολυθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στη διαταγή του κ. Μενουδάκου γίνεται απλώς αναφορά στους συναρμόδιους υπουργούς, στη διακριτική ευχέρεια των οποίων είναι να επιλέξουν τον τρόπο που θα κινηθούν για την υλοποίηση της προσωρινής απόφασης.
 
Όσον αφορά, δε, στο γεγονός ότι η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ εξακολουθεί να μην υλοποιείται από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι εξ ορισμού πρόκειται για άμεσα εκτελεστή εντολή, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας, τους οποίους επικαλέστηκαν οι επίσημες πηγές πληροφόρησης, συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμόδιων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης, ενώ θεωρούσαν την καθυστέρηση στην εκτέλεση της εντολής «δικαιολογημένη», επειδή «εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος».

Γεγονός είναι ότι η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας και έως το πρωί της Τετάρτης παραμένει ανεφάρμοστη από την κυβέρνηση.

Οι διαρροές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του ΣτΕ, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει κάποια οδηγία ως προς την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του και πως οι ερμηνείες αυτές ενδεχομένως προέρχονται από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.
 
Επί των διαρρών αυτών, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: 
 
«Προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν "συμμόρφωσης" στην προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 
»Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα  είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη».

Από ......  epikaira

Κολλάνε στη μοιρασιά των υπουργείων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ενδοκυβερνητική μάχη από τους εταίρους για τις καρέκλες

 Ρόλους, υπουργεία, υφυπουργεία, Γενικές Γραμματείες, χαρτοφυλάκια και κρατικές θέσεις ρίχνουν στο τραπέζι οι κυβερνητικοί εταίροι που «πιάστηκαν» από το θέμα του ανασχηματισμού για να κάνουν το δικό τους πολιτικό και κομματικό παζάρι.

 Ο Βενιζέλος μολονότι διαρρέει με κάθε τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει να αναλάβει κάποιο κυβερνητικό πόστο, ωστόσο προβάρει όπως ακούγεται το κοστούμι του αντιπροέδρου, όταν και πάλι θα επικαλεστεί το ... καθήκον.

Για το «καθήκον» και την «σωστή λειτουργία» της κυβέρνησης έπεισε τελικά και τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αφήνει τον Βενιζέλο να βγαίνει μπροστά με τις διαρροές κι εκείνος απλά ακολουθεί ... τύπου «τραβάτε με κι ας κλαίω» στο δρόμο προς την εξουσία.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στη σημερινή συνάντηση η ενδοκυβερνητική μάχη θα δοθεί σε πολλά επίπεδα, αλλά κυρίως για το ποια υπουργεία θα πάρουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στ. Νοβ.

Από ........  parapolitika

Νόμος του Βενιζέλου επιτρέπει την κατάργηση της ΕΡΤ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Και πάλι εκτεθειμένος ο Βενιζέλος – Δείτε τι καταγγέλλουν Ζέτα Μακρή και Στέφανος Μάνος

 Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση της ΕΡΤ στηρίζεται σε άρθρο νόμου του Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώνουν τόσο ο Στέφανος Μάνος όσο και η Ζέτα Μακρή.

Συγκεκριμένα το πρωί η Ζέτα Μακρή δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ βασίζεται σε νόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Λίγες μέρες πριν ο Στέφανος Μάνος έγραφε στο twitter «Η ΚΥΑ που κατάργησε την ΕΡΤ στηρίζεται στο άρθρο 66 του ν.4002/11 (έργο Βαγ. Βενιζέλου) που ρητά προβλέπει τη δυνατότητα κατάργησης της ΕΡΤ.»

Από ........  parapolitika

Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ: Η Ελλάδα δεν είναι το τίποτα, αλλά ήθελαν να την πετάξουν σαν ένα κομμάτι χαρτί

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


«Οτιδήποτε έκανα, ήταν για να πείσω τους άλλους να απομακρυνθούν από το εγκληματικό εγχείρημα να πετάξουν την Ελλάδα σαν ένα κομμάτι χαρτί, σαν το τίποτα. Η Ελλάδα δεν είναι το τίποτα». Συναισθηματικός για άλλη μια φορά ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αποκάλυψε πτυχές της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης.

«Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, δεν μπορώ να πω πάνω από τα πάντα, αλλά ένα μεγάλο μέρος των όσων θεωρώ σημαντικά στην Ευρώπη», είπε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διαφωνία που είχε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και ορισμένους από τους ευρωπαίους εταίρους για την επιβολή σκληρών μέτρων που θα επηρέαζαν δραματικά κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα. «Πιστεύω ότι το πλουσιότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν είχε την ίδια συνεισφορά σε σχέση με τον πιο αδύναμο μέρος των Ελλήνων. Είναι οι ταπεινοί, οι πιο φτωχοί Έλληνες, που υπέφεραν περισσότερο. Αυτοί που έχουν χρήματα δεν υπέφεραν το ίδιο με αυτούς που δεν έχουν. Αυτές ήταν και είναι οι αμφιβολίες μου. Και το ΔΝΤ δεν το κατακρίνει πραγματικά αυτό. Εγώ το κατακρίνω αυτό. Το ΔΝΤ πίεζε γι' αυτό, κι εγώ το επικρίνω. Και όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και άλλοι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, κράτη μέλη -όχι εγώ- και γι αυτό το λέω κιόλας, όχι εγώ, πίεζαν για το γενικό πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής, που ήταν χωρίς άλλη επιλογή η επιβολή νέων θυσιών στο φτωχότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».
Αποκάλυψε μάλιστα, σε ποια στιγμή έφθασε στο σημείο να απειλήσει τους ευρωπαίους εταίρους και συναδέλφους του με παραίτηση από το αξίωμά του. «Αυτό που θυμάμαι είναι ότι όταν ο κίνδυνος πλησίαζε ξαφνικά, είτε λόγω εσωτερικών πολιτικών ζητημάτων των άλλων που έδειχναν προς τα εκεί ή λόγω αντίδρασης των αγορών που υπεδείκνυαν κάτι τέτοιο σαν λύση στην κρίση, εγώ πάντοτε αντιδρούσα έντονα (...) Εκεί ξεκαθάριζα ότι αν κάποιος προσπαθούσε - και το προσπάθησαν - να φέρει την Ελλάδα στον προθάλαμο της εξόδου, τότε θα υπέβαλα παραίτηση από πρόεδρος του Eurogroup».

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ πήρε και ξεκάθαρη θέση στα σενάρια για το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εντός του 2014, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μια τέτοια συζήτηση βλάπτει την αξιοπιστία της Ελλάδας. «Μια ελάφρυνση χρέους, ένα κούρεμα, ή όπως αλλιώς το πείτε, δεν είναι στο τραπέζι. Θα το συζητήσουμε, όταν θα τεθεί. Αν συζητούσαμε τώρα ένα κούρεμα, μία ελάφρυνση χρέους, ένα χρηματοδοτικό κενό το 2015-16 ενδεχομένως, χωρίς να έχουμε αυτή την πρόθεση, να κάναμε κακό στην νεοαποκτηθείσα αξιοπιστία της Ελλάδας. Κανείς σήμερα δεν αμφιβάλει ότι η Ελλάδα θα πετύχει. Αν συζητούσαμε σήμερα, χωρίς πραγματικά στοιχεία στα χέρια μας τα ζητήματα της ελάφρυνσης χρέους θα προκαλούσαμε τις αγορές να ξαναενδιαφερθούν γι' αυτό που αυτές θα ονόμαζαν ελληνική αδυναμία».

Από .......  iefimerida

Πάγκαλος: Ο Βενιζέλος είναι του 5% και ο Τσίπρας αγράμματος και κάφρος

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Με το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνωρίζει αγγλικά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος γαλλικά ασχολήθηκε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή του στον Βήμα FM. Δεν δίστασε δε, να αποκαλέσει «κάφρο και αγράμματο» τον Τσίπρα.

«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα «"του". Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά.
 Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος.
 Και όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες, να προσέχουν.
 Διότι και ο κ. Βενιζέλος εκεί που ήταν (στο Παρίσι), είπε "la termination violante". Δεν υπάρχει αυτό στα γαλλικά», είπε ο Πάγκαλος.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο κ. Βενιζέλος είναι ο γνωστός άνθρωπος του Ζαππείου που είπε «ψηφίστε εμένα και όχι τον Παπανδρέου». Συνέχισε την υπονόμευσή του, του βγήκε και έγινε αρχηγός του «όλου ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και το πήγε από το 40% στο 5%».

Είπε δε, ότι δεν ξέρει τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές: «Δεν ξέρω τι θα κάνω! Πραγματικά δεν ξέρω... Τώρα, όμως, βρίσκομαι σε ένα κόμμα του 5% και δεν γουστάρω. Δεν το γουστάρω! Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει. Εγώ θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να με αφήσει».

Από .......  iefimerida

Ολο το σχέδιο Σαμαρά για τη νέα ΕΡΤ - Γιατί αντιδρούν οι εταίροι

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πυρετωδώς προετοιμάζει η κυβέρνηση το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει το σχέδιο το απόγευμα της Τετάρτης στην κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση.

Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Συμβάσεις και προσωπικό
Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων.
Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.
Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από που θα εκπέμψει σήμα
Το κλίμα στην Αγία Παρασκευή παραμένει φυσικά τεταμένο και το σχέδιο για την μεταβατική εκπομπή της ΕΡΤ  δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο ραδιομέγαρο. Η κυβέρνηση αναζητά στούντιο και εξοπλισμό, τα σενάρια και οι εναλλακτικές λύσεις εξετάζονται με προσοχή, δεδομένων των εύθραστων ισορροπιών.

Η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ σε πόλεμο με το ΣτΕ
Η κατάσταση, βεβαίως, παραμένει πολύπλοκη. Γνωμοδότηση επί της δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ εξέδωσε την Τρίτη η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ και υποστηρίζει πως η ΕΡΤ ΑΕ παραμένει σε ισχύ αφού δεν υπάρχει ρητή κατάργηση της εταιρείας. «Από το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης δεν φαίνεται να υπάρχει ρητή κατάργηση της παραπάνω διάταξης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά «δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι διατηρείται η υπόσταση της ΕΡΤ ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, προκειμένου, κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο, να συνεχίσει να ασκεί την αποστολή της ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδοντας ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, που διεκόπησαν με την ανασταλείσα κοινή υπουργική απόφαση και λειτουργώντας τους διαδικτυακούς τόπους. Για τους ίδιους νομικούς λόγους, παραμένουν σε ισχύ οι συμβάσεις των εργαζομένων για την επίτευξη του στόχου της μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και της λειτουργίας των διαδικτυακών ιστοτόπων».
Το προσωπικό της ΕΡΤ ΑΕ, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εργάζονται στη «Ραδιοτηλεόραση», το Αρχείο Μουσείου και τα Μουσικά Σύνολα, θεωρείται «αυτοδικαίως ως μηδέποτε απολυθέν».
«Σε σχέση τέλος με την πρόβλεψη της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, επισημαίνουμε το αυτονόητο ότι η ΕΡΤ αποτελεί, προφανώς και σήμερα, το μοναδικό υφιστάμενο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη χώρα μας που σύστησε το κράτος προς εκπλήρωση της συνταγματικής διαταγής, παρά το γεγονός ότι τούτο, δεν αναφέρεται ρητά στο κείμενο αυτής», καταλήγει η γνωμοδότηση.

Διέψευσε ο Μενουδάκος ότι έδωσε διευκρινίσεις
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ότι δεν δόθηκαν από τον ίδιο οδηγίες ως προς τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ.
Ο κ. Μενουδάκος προσέθεσε ότι τα σχόλια και οι διευκρινίσεις που διατυπώνονται σχετικά με αυτή δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά ενδεχομένως από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.

Σκληρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ 
Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι το βράδυ της Τρίτης το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας. Τόνισε: «Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν "συμμόρφωσης" στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
«Κάποιοι νομίζουν», υποστηρίζει η Ιπποκράτους, «ότι το θέμα είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στην διαταγή του ΣτΕ,», για να υπογραμμίσει ότι «το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας».
«Οποίος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Από ......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com