Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

-Aντώνη, με πρόδωσες... Υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Σόρος, ο Ανδρέας Ψυχάρης!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το αίσθημα της προδοσίας πνίγει από το βράδι της Δευτέρας τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.

Αισθάνεται ότι ο παιδικός του φίλος, από τα χρόνια της αθωότητας στην Πύλο και την Καλαμάτα, τον πούλησε.

Ο παθών δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος είδε όλα τα παιδιά να παίρνουν ένα καλό πόστο εκτός από τον γιο του τον Ανδρέα. Ο Μιλτιάδης πήγε στο Ναυτιλίας, ο Κυριάκος στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αδωνης στο Υγείας. Για όλους είχε ένα υπουργείο ο Σαμαράς, εκτός από τον γιο του τον Ανδρέα.

Βέβαια στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο Μάκης Βορίδης, μόνο που αυτόν εαν δεν τον κατεβάσει ο Σαμαράς στον Δήμο της Αθήνας θα τον κρατήσει το κόμμα για χρυσή εφεδρεία κόντρα στην Χρυσή Αυγή.

Ο Ανδρέας όμως πιθανόν να μην έχει δεύτερη ευκαιρία στο κοντινό μέλλον και γι αυτό ο Σταύρος έχει βγει στα κάγκελα και στέλνει ερωτικά μηνύματα στην Κουμουνδούρου.

Μαθαίνουμε ότι ήδη ο Ψυχάρης πρότεινε στον Βαρουφάκη να αρθρογραφεί στο ΒΗΜΑ με στόχο να υπάρξουν γέφυρες μετακόμισης του Ανδρέα Ψυχάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ουτως ώστε όταν (πολύ σύντομα όπως εκτιμά ο Ψυχάρης) έλθουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ-Σόρος-Βαρουφάκης να αναλάβει ο Ανδρέας Ψυχάρης το υπ. Εξωτερικών.

Πιθανόν να μην αργήσει να συμβεί ακόμη κι αυτό.
Αλλωστε στο δρόμο προς την αιματοχυσία θα ανακυκλωθούν άπειρα κυβερνητικά σχήματα…

Από ...........   kourdistoportocali

Νίκος Παππάς: Διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- Θα κάνουν ό,τι τους πει η Τρόικα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Για την νέα δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και τον ανασχηματισμό μίλησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος δήλωσε πως τα δύο κόμματα «συμπυκνώνουν το σημερινό διεφθαρμένο σύστημα».

Σε δηλώσεις του στο iefimerida.gr, ο κ. Παππάς τόνισε πως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ «είναι μια κυβέρνηση που συμπυκνώνει το σημερινό διεφθαρμένο σύστημα», ενώ τόνισε πως «είναι δύο κόμματα υπερχρεωμένα, τα οποία έχουν χρεωθεί από την Τρόικα να κλείσουν νοσοκομεία και να κάνουν απολύσεις» και συμπλήρωσε πως «δεν έχουν κανένα κοινωνικό απόθεμα».

Από ........  iefimerida

Financial Τimes: Πρωτάκια υπουργοί στα βαθιά για απολύσεις και μαύρες τρύπες

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times. Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και σε δύο συγκεκριμένους υπουργούς από τη ΝΔ που τοποθετούνται σε νευραλγικές θέσεις όπου έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις.
Στόχος του ανασχηματισμού ήταν «να αποφευχθούν οι εκλογές και να παραμείνει το διεθνές πρόγραμμα στήριξης σε τροχιά, μετά την αποχώρηση του τρίτου μικρότερου κυβερνητικού εταίρου», σημειώνουν οι Fanancial Times, θυμίζοντας, παράλληλα, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία «κρέμεται» πλέον από τρεις έδρες.
«Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να κάνουν μια κοινή δέσμευση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποκλείοντας, ωστόσο, από την άλλη πλευρά περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Η βρετανική εφημερίδα, μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην είσοδο στην κυβέρνηση δύο νέων υπουργών οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας δύο ειδικές αποστολές, σε τομείς όπου είχαν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στην πορεία των μεταρρυθμίσεων: Στον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που πρέπει να φέρει σε πέρας τις απολύσεις στο Δημόσιο και στον νέο υπουργό Υγείας (όχι ονομαστικά) που έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του ΕΟΠΥΥ.
Αναφερόμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζουν οι Financial Times: «Ο πρώτος στόχος του θα είναι να καταλήξει σε μια λίστα με τα ονόματα των 2.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα που θα πρέπει να απολυθούν ως τις 30 Ιουνίου. Ακόμη θα πρέπει να βρει τις 2.000 θέσεις εργασίας σε οργανισμούς του κράτους που θα πρέπει να μειωθούν ως το τέλος του έτους.
«Με τη νέα κυβέρνηση συγκροτημέη, η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 1,8 δισ. ευρώ», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το ελληνικό πρόγραμμα κινδυνεύει να ξεμείνει από πόρους τον Ιούλιο του 2014...με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναγκάζεται να αναστείλει τη δόση ως τα τέλη Ιουλίου αν δεν βρεθεί λύση χρηματοδότησής του».

Η «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ
Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ που φθάνει στα δύο δισ. ευρώ αποτελεί τη μεγαλύτερη, από μια ολόκληρη σειρά προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Την περασμένη εβδομάδα η Τρόικα ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών του ΕΟΠΥΥ, έχοντας δώσει μάλιστα τελεσίγραφο δυο εβδομάδων στην προηγούμενη ηγεσία.
«Οι υπερβάσεις στον ΕΟΠΥΥ προκλήθηκαν από καθυστερήσεις στο κλείσιμο δεκάδων μικρών νοσοκομείων σε όλη τη χώρα και από την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών που εργάζονται στον οργανισμό», σημειώνουν οι FT.

Απολύσεις εδώ και τώρα
Αυτός που αναλαμβάνει σίγουρα την πιο «ηλεκτρική καρέκλα» είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος θα κληθεί να κάνει σε χρόνο ρεκόρ ότι δεν δεν έκανε ο προκάτοχός του σε ένα χρόνο, να «περικόψει» το Δημόσιο τομέα.
Η απαίτηση της Τρόικα για απόλυση 2.000 δημοσιών υπαλλήλων εδώ και τώρα, καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας 12.500 άλλων είναι μόνο η αρχή των όσων πρέπει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

Από .......  iefimerida

ΕΡΤ, Ιαματικά και Τουρισμός

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog από αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Τα γεγονότα στην ΕΡΤ δείχνουν τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση να ξεπουλήσει οτιδήποτε δημόσιο απαξιώνοντας και παραδίδοντας τη δημόσια περιούσια στους επενδυτές. Επίσης, δείχνει το ρόλο των νεοναζί που θα στήριζαν την κυβέρνηση αν κάποιο κόμμα της συγκυβέρνησης έθετε θέμα αποχώρησής του. Η ΔΗΜΑΡ από την άλλη, διατηρείται ως εφεδρεία για το μέλλον.

Το ίδιο ξεπούλημα ετοιμάζεται και για τον ιαματικό πλούτο στην περιφέρεια μας. Το ποιος κατέχει τον ιαματικό πλούτο συσχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες για διακοπές και αναψυχή του λαού μας και αν αυτό αναγνωρίζεται ως δικαίωμα του λαού. Για να εξυπηρετήσουν τα ιαματικά λουτρά τέτοιες ανάγκες δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια και αναβαθμισμένα. Ταυτόχρονα οι αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό πρέπει να οργανωθούν και να σταματήσουν όλους αυτούς που θέλουν να τους κλείσουν. Δηλ. τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τους ανταγωνίζονται.

Κατά τη γνώμη μου, ο τουρισμός στον τόπο μας θα πρέπει να αναπτύσσεται σε αναλογία με την βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, τις ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές, την ανάγκη εκπαίδευσης και ειδίκευσης των νέων εργαζόμενων και τις φροντίδες υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Δεν μπορεί ένας τόπος να ζει μόνο από τον τουρισμό, αλλά θα πρέπει ισόρροπα να αναπαύσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητές του.

Κλείνω με τις ερωτήσεις στη Βουλή των κ.κ. Αποστόλου και Κυριακάκη για τα ιαματικά λουτρά Αιδηψού και Υπάτης. Η πρότασή τους για τάχα μου «συνεργατικό» σχήμα είναι στην πραγματικότητα σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτών, όπου πάλι ο κόσμος θα πληρώσει τη συμμετοχή των δήμων, σε έργα που θα τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες, με πενιχρά έσοδα για τους δήμους. Νέα τζάκια ετοιμάζονται, άλλωστε. Πόσο αριστερή είναι αλήθεια αυτή η πολιτική!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

Γ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δικομματική κυβέρνηση: Οι δύσκολες συγκατοικήσεις, εκείνοι που δεν μιλιούνται και ο γιος του Μητσοτάκη

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Ακτινογραφία της νεας κυβέρνησης που είχε ευτράπελα από τα πρώτα λεπτά του σχηματισμού της
- Η Βούλτεψη δεν ήθελε τον Γεωργιάδη
- Η δύσκολη αποστολή - κάποιοι μιλούν για παγίδα - του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Οι έξι δημοσιογράφοι - υπουργοί
- Οι δυο Κεδίκογλου που δεν μιλούνται

Άλλοι την ονομάζουν Εθνική Ελλάδος και άλλοι κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης. Το κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσαν χθες Σαμαράς και Βενιζέλος έχει δύσκολες συγκατοικήσεις, έχει περίεργα ζευγάρια στο σχήμα του και έχει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι από μόνο του είδηση αυτό, λένε όσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Και εκτός από τα παραπάνω, είναι και οι αντιδράσεις στα δυο κόμματα που δεν λείπουν και μάλιστα είναι περισσότερες στο ΠΑΣΟΚ παρά στη ΝΔ.

Αυτό που ακούγεται έντονα από το βράδυ της Δευτέρας στην Ιπποκράτους, είναι ότι η κυβέρνηση είναι πολύ δεξιά.
Λένε, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν διαπραγματεύθηκε όσο μπορούσε και έδωσε πολύ χώρο στη ΝΔ…

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έγραψε στο facebook:«δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».

Και από το στρατόπεδο της πλειοψηφίας υπάρχει γκρίνια. Αυτή βεβαια αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν οι εκλογές, τις οποίες κανείς δεν ήθελε.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙΣ

Θα ήταν δύσκολη η συγκατοίκηση αλλά δεν έγινε τελικά. Η κα Βούλτεψη δεν ήθελε ν’ ακούει ότι πολιτικός της προϊστάμενος θα ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Έτσι υπέβαλε την πιο γρήγορη παραίτηση στα χρονικά. Πριν καν ορκιστεί.

Στο υπουργείο Εξωτερικών είναι σαφές ότι κουμάντο θα κάνει ο Βενιζέλος. Έρχεται και η Προεδρία της ΕΕ. Βεβαια ο άνθρωπος του Σαμαρά Ακης Γεροντόπουλος, θα είναι εκεί ως τα ματια και τα αυτιά του πρωθυπουργού.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπήκε τελικά στην κυβέρνηση, αλλά το υπουργείο που ανέλαβε είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε πολιτικό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πρέπει να απολύσει, να κλείσει, να διώξει να σαρώσει το Δημόσιο. Και διπλα του η Εύη Χριστοφιλοπούλου – μάτι κι αυτί κι εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΟΙ ΕΞΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Την αποκάλεσε κάποιος κυβέρνηση δημοσιογράφων. Και δεν είχε άδικο! Το ένα έκτο της κυβέρνησης αποτελούν οι δημοσιογράφοι - πολιτικοί! Μετά τον ανασχηματισμό, υπουργοποιούνται οι Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Γκιουλέκας, Σίμος Κεδίκογλου και Παντελής Καψής, συνολικά έξι εκπρόσωποι του Τύπου. Εάν παρέμενε και η Σοφία Βούλτεψη στο νέο σχήμα, οι δημοσιογράφοι θα ήταν επτά.

ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟ

Ο Σίμος Κεδίκογλου έμεινε και προστέθηκε άλλος ένας. Ο Συμεών Κεδίκογλου, πρώτος εξάδερφος του κυβερνητικού εκπροσώπου. Έχουν τις χειρότερες σχέσεις. Μάλιστα ο Συμεών κεδίκογλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, είχε καταγγείλει τον εξάδερφό του ότι τον είχε κομμένο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είχε ζητήσει μάλιστα την παραίτησή του. Τώρα συγκυβερνούν…

Από .....  newsit

Ανασχηματισμός: 12:30 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Συμβιβασμοί, εκπλήξεις και ... ηλεκτρικές καρέκλες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Νέες ισορροπίες με τον Ε. Βενιζέλο στη θέση του Αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών
- Όλες οι... φυλές της Ν.Δ. εκπροσωπούνται στο νέο υπουργικό συμβούλιο
- Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Μιχελάκης, Καψής και Αθανασίου κάθισαν σε ηλεκτρικές καρέκλες
- Οι καραμπόλες μέχρι τελευταία στιγμή με Βρούτση, Αβραμόπουλο, και Παναγιωτόπουλο
- Μόλις τέσσερις γυναίκες στην κυβέρνηση και η μία έφυγε... δυο ώρες μετά τον ανασχηματισμό!

Αυτός ο ανασχηματισμός είχε... απ' όλα. Θρίλερ με το τι θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.
Θρίλερ με το ποιοι θα αναλάβουν τα λεγόμενα καυτά υπουργεία.
Θρίλερ για το που θα τοποθετηθούν οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ και ποια υπουργεία θα αναλάβουν οι προερχόμενοι απ' το ΠΑΣΟΚ
Ως και μια παραίτηση είχαμε πριν καν αναλάβει ο νέος υπουργός καθήκοντα.
Το πρώτο θρίλερ έληξε ξεκίνησε εκεί που πήγε να λήξει. Ο Ε. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι μπαίνει στην Κυβέρνηση και ότι θα ήθελε να αναλάβει και το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Δ. Αβραμόπουλος ωστόσο θεωρούσε ότι θα έπρεπε να είναι εκείνος που θα είναι στην κορυφή της Ελληνικής Διπλωματίας κατά την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. Εκεί ήταν καταλυτική η παρέμβαση Σαμαρά που μοίρασε στο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ένα απ' τα άλλα κορυφαία υπουργεία, αυτό της Άμυνας.
Έπρεπε όμως έτσι να βρεθεί υπουργείο για τον μέχρι εκείνη τη στιγμή υπουργό Άμυνας και εδώ τα χαμόγελα επανήλθαν στο Μαξίμου όταν ο Π. Παναγιωτόπουλος είπε “ναι” στο υπουργείο Πολιτισμού.
Αυτό ήταν το ένα απ' τα θρίλερ. Το Μαξίμου ενδιαφερόταν πρωτίστως να “κλείσει” τις καυτές θέσεις στα υπουργεία όπου η τρόικα αναμένεται να εγκατασταθεί και να μην φύγει αν δεν ικανοποιηθεί.
Τη δύσκολη δουλειά των απολύσεων του Δημοσίου και της Διαθεσιμότητας ανέλαβε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συμμετοχή σε υπουργικό συμβούλιο.
Με τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ ανέλαβε να δώσει μάχη ο Α. Γεωργιάδης, ενώ με την αναδιάρθρωση των Δήμων (κυρίως) και τις απολύσεις στο χώρο αυτό ανέλαβε να έρθει αντιμέτωπος ο Γιάννης Μιχελάκης, επίσης για πρώτη φορά υπουργός.
Διόλου εύκολη και η δουλειά του νέου υπουργού Δικαιοσύνης καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει θέματα όπως το αντιρατσιστικό, αλλά και το θέμα του μεταναστευτικού.
Ο Παντελής Καψής κλείνει την πεντάδα των υπουργών με καυτή καρέκλα καθώς είναι αυτός που καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό της νέας δημόσια ραδιοτηλεόρασης.
Με τα πρόσωπα που μπήκαν στη βουλή και απ' τις δυο πλευρές φάνηκε ότι οι δύο αρχηγοί προσπάθησαν να κρατήσουν όλες τις ισορροπίες στο εσωτερικό των κομμάτων τους.
Πολλοί βέβαια τονίζουν ότι υπάρχουν ερωτηματικά στις σχέσεις τόσο του κ. Βενιζέλου με τον κ. Στουρνάρα, όσο και στις σχέσεις του με τον κ. Βρούτση που τελικά, αν και πολλοί των ήθελαν εκτός κυβέρνησης είναι απ' τους αμετακίνητους.
Δεν έλειψαν και οι εμπλοκές όπως αυτή με τον κ. Κουκουλόπουλο που λέγεται ότι δεν θέλησε να πάει αναπληρωτής υπουργός δίπλα στον κ Γεωργιάδη, αλλά και εμπλοκές που ... προτοτύπησαν.
Η Σοφία Βούλτεψη, δυο ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματός της αποφάσισε να μην δεχθεί τελικά τη θέση και έτσι τη θέση της κατέλαβε η Ζέτα Μακρή. Κάπως έτσι οι μόλις τέσσερις γυναίκες της κυβέρνησης ... παρέμειναν τέσσερις.



Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών

Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας

Υφυπουργός Εξωτερικών: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός : Γιάννης Στουρνάρας

Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός : Γιώργος Μαυραγάννης


Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός : Κυριάκος Μητσοτάκης

Υφυπουργός: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου


Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός : Γιάννης Μιχελάκης

Αναπληρωτής Υπουργός : Λεωνίδας Γρηγοράκος


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης



Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς

Υφυπουργός : Παναγιώτης Μηταράκης



Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός : Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος



Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Αναπληρωτής Υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης

Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου



Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Υφυπουργός: Συμεών Κεδίκογλου



Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός


Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός : Βασίλειος Κεγκέρογλου


Υπουργείο Υγείας

Υπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας

Υφυπουργός : Zέτα Μακρή (μετά την παραίτηση της Σοφίας Βούλτεψη)


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός : Αθανάσιος Τσαυτάρης

Αναπληρωτής Υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος



Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός : Χαράλαμπος Αθανασίου



Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νίκος Δένδιας


Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη


Υπουργείο Ναυτιλίας

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργός Επικρατείας

Δημήτρης Σταμάτης


Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης


Παντελής Καψής

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σίμος Κεδίκογλου


Από ....   newsit


Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com