Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησαν «λευκή απεργία» οι βουλευτές της ΝΔ;

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μόνο ένας μίλησε χθες στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

 Οι πρώτες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για το ανασχηματισμό εκδηλώθηκαν λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην συζήτηση του σ.ν. του υπουργείο Οικονομικών για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας πήρε το λόγο για να μιλήσει – πλην του εισηγητή- μόλις ένας από τους περίπου 100 Νεοδημοκράτες που βουλευτές οι οποίο δεν είναι υπουργοί ή υφυπουργοί.

Πρόκειται για τον Ηλία Βλαχογιάννη ο οποίος μάλιστα άσκησε κριτική στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη λέγοντας ότι η στήριξη των βουλευτών δεν είναι δεδομένη.

Από ........ parapolitika

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Καραμανλής στο Συνέδριο

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



Εισηγήσεις για ηχηρή παρέμβαση δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός-Βράζει η βάση της Ν.Δ.


 Να ανοίξει τα χαρτιά του με παρέμβαση από το βήμα του Συνεδρίου της Ν.Δ. δέχεται εισηγήσεις ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει ως σκέψη να καταθέσει την άποψή του για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και να κάνει αναφορά στο θέμα του ανασχηματισμού, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να είναι αυτός που θα αποτελέσει την θρυαλλίδα εξελίξεων που θα προκαλέσουν ενστάσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Καραμανλής όχι απλά δέχεται εισηγήσεις αλλά και πιέσεις από στελέχη, αλλά και γαλάζιους βουλευτές προκειμένου μέσα από την παρέμβασή του να δώσει και το καραμανλικό στίγμα στο κόμμα.

Μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι διαφωνεί με τον ανασχηματισμό και εκτιμάται μάλιστα την διαφωνία του αυτή να την εκφράσει και μέσα από τις τοποθετήσεις στελεχών και βουλευτών της στο Συνέδριο του Σαββατοκύριακου.

Στέλλα Νοβάκη

Μητσοτάκης καλείται να θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίους υπαλλήλους

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η πρώτη σύσκεψη της νέας κυβέρνησης χθες το βράδυ στου Μαξίμου αφορούσε την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων την οποία καλείται τώρα να εφαρμόσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την απομάκρυνση του Αντώνη Μανιτάκη από το υπουργείο.
Η πρώτη σκέψη του νέου υπουργού είναι να ζητήσει παράταση για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων από τον στενό δημόσιο τομέα από την Τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα την Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ζητήσουν παράταση πέραν της 30ής Ιουνίου, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία με τους δανειστές, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι, οι οποίοι αναμένεται να προέλθουν κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκπαίδευση.
Για να «ξεπεραστεί» το εμπόδιο της διαθεσιμότητας, για την οποία ο απερχόμενος υπουργός κ. Μανιτάκης παρέδωσε τον σχεδιασμό για την υλοποίησή της, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αξιοποιήσει το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2.000 απολύσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ και ότι θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης δομών και προσωπικού που θα οδηγήσουν στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλους άμεσα.
Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, από τα οποία αναμένεται να προκύψει το 80% του πλεονάζοντος προσωπικού, καθώς τα δύο υπουργεία διαθέτουν περίπου 300.000 υπαλλήλους.
Είμαι υπουργός αξιολόγησης
Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών σε δήμους και σχολικές μονάδες, ενώ ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να δεσμευτεί προσωπικά στην Τρόικα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Οπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει τις διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα υπουργεία, καθώς η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού θα γίνει αποκεντρωμένα από κάθε υπουργείο ξεχωριστά.
Το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα προβλέπεται ότι θα αμείβεται με το 75% των αποδοχών του έως και 12 μήνες, προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού. Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών στους 12 ΟΤΑ, που έχει ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, ενώ εκκρεμεί και η αξιολόγηση δομών στον χώρο της εκπαίδευσης.
Ο νέος υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του σημείωσε ότι η αξιοκρατία είναι η μαγική λέξη για τη δημόσια διοίκηση και τόνισε ότι η αξιολόγηση και η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει να είναι μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά εθνική πολιτική, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα είναι υπουργός των απολύσεων αλλά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Από ........  iefimerida

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Δήμων οι πρώτοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα – 300.000 στο στόχαστρο για να ξεκινήσει η κινητικότητα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Παράταση για τους 12.500 που πρέπει να μετακινηθούν θα ζητήσει ο Κ. Μητσοτάκης
- Ψάχνουν 1.344 απολύσεις υπαλλήλων ως το τέλος του χρόνου
- Με “ξαφνικό θάνατο” μεγάλης ΔΕΚΟ... αλά ΕΡΤ θα γίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο

Δεν υπάρχουν περιθώρια για να καταφέρει ο νέος υπουργός να έχει έτοιμο το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου. Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει ολοκληρωμένο σχέδιο και αρχή της κινητικότητας ως τις 8 Ιουλίου. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έτσι όλα δείχνουν ότι ο νέος υπουργός θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση των χρονικών περιθωρίων. Θα ζητήσει παράταση, έστω ως τα τέλη καλοκαιριού, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει τη λίστα των διαθέσιμων που θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία.

“Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε τη χρονική άνεση που θα μας εξασφαλίσει η αξιολόγηση να γίνει με αξιοκρατία και σωστά κριτήρια” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδό του σήμερα στο υπουργείο.

Ουσιαστικά είναι η πρώτη απόφαση της νέας κυβέρνησης που προέκυψε μετά από σύσκεψη Σαμαρά, Στουρνάρα, Μητσοτάκη καθώς η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιουλίου.
Από που θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν;

Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν δυο μεγάλες δεξαμενές. Ο χώρος της Παιδείας και ο χώρος των υπαλλήλων που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά στο χώρο της Παιδείας φαίνεται πως μιλάμε για υπαλλήλους που δεν βρίσκονται στην τάξη και διδάσκουν, ενώ σε ότι αφορά στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, τότε μιλάμε για τους υπαλλήλους των Δήμων.

Ανοιχτό όμως μένει και το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο καθώς οι απολύσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ έδωσαν μια ... μεγάλη αριθμητική ανάσα στην κυβέρνηση έναντι της τρόικας, όως ως το τέλος του χρόνου θα πρεπει να υπάρξουν συνολικά 4.000 απολύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν άλλες 1.344 ώστε μαζί με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ οι απολύσεις να “πιάσουν” το νούμερο που θέλει η τρόικα.

Το πως όλα θα γίνουν οι απολύσεις μάλλον όλα δείχνουν ότι απαντάται με το παράδειγμα της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν θέλει να την πατήσει και μάλλον αντί του άμεσου λουκέτου, του ξαφνικού θανάτου δηλαδή μιας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης θα επιλεγεί η μέθοδος της συγχώνευσης και αυτό κάνει πολλούς να βλέπουν προς τη μεριά της αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή στην ΕΛΒΟ, την ΕΑΒ και τα Αμυντικά Συστήματα.

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com