Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

H θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεανικός Παλμός παρουσιάζει την αγγλική κωμωδία του Φίλιπ Κινγκ "ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ... ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ...".

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων και ώρα 9:00μμ.

"Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα τυπικό αγγλικάνικο πρεσβυτέριο κάπου ανάμεσα στα Χοτ Βούρλα, Νιου Βίλατζ, Σεντ Κονσταντίνο... 
 
Ο εφημέριος Τζέημς Τουπ και η σύζυγός του Ίντα Τουπ (πρώην ηθοποιός και...μεγάλο ταλέντο) περνούν μια τυπική μέρα. 
 
Ο εφημέριος όμως πρέπει να φύγει για λίγο και η Ίντα δέχεται μια απρόσμενα ευχάριστη επίσκεψη...
 
 Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα!!! Η συνέχεια; Άκρως Ξεκαρδιστική!!!"
 

Παρατηρητήριο Σεισμών

«Φθηνές» απολύσεις, «φθηνές» προσλήψεις, φθηνή ζωή απαιτούν οι δανειστές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέα επίθεση στα (εναπομείναντα) εργασιακά δικαιώματα ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα το φθινόπωρο - επέκταση της προσωρινής απασχόλησης, νέες μειώσεις μισθών και πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων απαιτεί η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες

Επέκταση της φθηνής, προσωρινής απασχόλησης και απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων ζητεί η Τρόικα από το υπουργείο Εργασίας, δεσμεύοντάς το μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να έχει καταρτίσει μελέτες με τις… «βέλτιστες πρακτικές» των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή, στο “τραπέζι” της Τρόικας ξαναβγαίνουν οι απαιτήσεις για νέες μειώσεις σε κατώτατους μισθούς και τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. 
Πρόκειται για τρία καυτά θέματα, που αναμένεται να προκαλέσουν έντονες πολιτικές αναταράξεις, καθώς όποιες αλλαγές θεσμοθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου θα αφορούν σε νέα μέτρα και όχι κάποια προαπαιτούμενα προηγούμενων δεσμεύσεων ή αστοχιών. 
Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία είναι πιο αποκαλυπτική των προθέσεων και πιο συγκεκριμένη των δεσμεύσεων, περιγράφεται η ανάγκη για μέτρα περαιτέρω ευελιξίας στις συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης και τις ομαδικές απολύσεις. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πρόβλεψη ότι κατά το τρέχον έτος ο μέσος μισθός θα πρέπει να μειωθεί κατά 7% και 1,5% το 2014 και το 2015 ώστε συνολικά η μείωση να φθάνει στο τέλος του 2016 το 20%, έναντι πρόβλεψης για μείωση 15% έως το 2014, του προηγούμενου μνημονίου… 
Το Ταμείο θέτει το θέμα της αναθεώρησης του θεσμού της προσωρινής απασχόλησης στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ανάπτυξης, καθώς και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. 
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να ολοκληρώσει συγκριτική μελέτη σχετικά με το τι ισχύει στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη ως προς τους κανονισμούς εφαρμογής του θεσμού της προσωρινής απασχόλησης και το πεδίο εφαρμογής του. 
Εργοδοτικές οργανώσεις, αποθρασυμένες από την προθυμία της κυβέρνησης να γυρίσει τις εργασιακές σχέσεις στο Μεσαίωνα, ζητούν δυνατότητα ακόμη και δίμηνων συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης προκειμένου να καλύπτονται οι εποχικές τους ανάγκες, με εύκολο και χαμηλού κόστους τρόπο. 
 
Οι προωθούμενες αλλαγές στηρίζονται στην λογική του easy hire - easy fire, με στόχο την «ευελιξία διαχείρισης του κόστους εργασίας». 
Περαιτέρω «απελευθέρωση»  στις απολύσεις
Αντίστοιχη μελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τον Δεκέμβριο το υπουργείο Εργασίας, και ως προς το καυτό θέμα των ομαδικών απολύσεων. 
Η ευρύτερη αυτή μεταρρύθμιση, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, θα πρέπει να καταρτιστεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να εφαρμοστεί έως το τέλος του 2013. 
Μέσα από την κατάργηση της παρέμβασης του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση ομαδικών απολύσεων και την εξέταση του κάθε αιτήματος στη βάση της αναδιάρθρωσης, σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων.
capital.gr

«Πεδίο βολής» 650.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και 80.000 καθηγητές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΕΙ

«Πεδίο βολής» 650.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
ΤΑ ΝΕΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Σε αλλαγές σε όλο το μήκος και πλάτος των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αλλά και των Γυμνασίων προχωρά το Υπουργείο Παιδείας με την κατάθεση σχεδίου νόμου μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή. 
Οι αλλαγές αφορούν στη δομή και το οργανωτικό πλαίσιο των Γυμνασίων κα των Λυκείων, στο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο ωρολόγιο - αναλυτικό πρόγραμμα. 
Οι επιπτώσεις αναμένονται δραματικές για τις 650.000 μαθητές της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για τους 80.000 εκπαιδευτικούς.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Χρήστου Κάτσικα εδώ: http://www.efsyn.gr/?p=86172
Από ......  alfavita

Οι προσδοκίες Σαμαρά από τη συνάντηση με τον Ομπάμα - Η «καυτή» ατζέντα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η οικονομία, η ενέργεια, περιφερειακά θέμα που αφορούν ευρύτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και φυσικά η κρίση στην Ευρωζώνη είναι τα πρώτα θέματα στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος αναχώρησε για τις ΗΠΑ το βράδυ της Δευτέρας επενδύει πολλά στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ομπάμα. Η συνάντηση πάντως, από μόνη της, συνιστά ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα και δείγμα της βελτιούμενης εικόνας αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ενα από τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα είναι φυσικά η οικονομία με τον κ. Σαμαρά να προσδοκά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima, μια ενθαρρυντική δήλωση από το Λευκό Οίκο για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στόχος του Ελληνα πρωθυπουργού, όπως σημείωνε η «Καθημερινή της Κυριακής» είναι μία ειλικρινής συζήτηση με τον κ. Ομπάμα που θα έχει ως άξονες την πρόοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής και την επιμονή στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τη συζήτηση των δύο ανδρών αναμένεται να απασχολήσει και  η σχεδιαζόμενη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, πιο γνωστή ως ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ - ΕΕ η συζήτηση για την οποία αναμένεται να κορυφωθεί όταν την προεδρία της ΕΕ θα αναλάβει η Ελλάδα.
Από την ατζέντα της συζήτησης δεν μπορεί να λείπει και το Κυπριακό αλλά και το Σκοπιανό θέματα διαχρονικά στις ελληνοαμερικανικές συζητήσεις.

Τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσουν και τα ενεργειακά θέματα καθώς οι Αμερικανοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον ενιαίο θαλάσσιο χώρο Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας εξαιτίας των κοιτασμάτων.

Επίσης, η συζήτηση αναμένεται να στραφεί και στον σταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αθήνα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Εν μέσω εστιών έντασης (Τουρκία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία), η Αθήνα προβάλλει για τον αμερικανικό παράγοντα ως σημείο σταθερότητας με ισχυρό γεωστρατηγικό ρόλο, ο οποίος ενισχύεται από την απόφαση για τη χάραξη του αγωγού ΤΑΡ και τις ενδείξεις ύπαρξης ικανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη.

Τι προσδοκά ο Αντώνης Σαμαράς από το ταξίδι στις ΗΠΑ
Γενικότερα με το ταξίδι του σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκή και τις επαφές που θα έχει εκεί ο κ. Σαμαράς προσδοκά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εμπέδωση της εικόνας μιας Ελλάδας που, παρά την οικονομική κρίση, έχει ένα σταθερό πολιτικό σύστημα και δείχνει βούληση να εξέλθει από τη στενωπό.
Αλλωστε και ο ίδιος τη θεωρεί ως προϋπόθεση διεκδίκησης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό επίπεδο (ΔΝΤ) ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων, προκειμένου να καμφθεί ο πενταετής κύκλος ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

Το πρόγραμμα του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνοαμερικανικών επενδυτικών ομίλων. Νωρίτερα, θα επισκεφθεί την εφημερίδα Washington Post και θα έχει συζήτηση εφ' όλη της ύλης με την διευθυντική ομάδα.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, στο οποίο έχουν προσκληθεί και στελέχη του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, του State Department και του Πενταγώνου όπως και αναλυτές που ασχολούνται με την Ελλάδα, την Ευρώπη και την ενέργεια.
Την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον Τζόν Κέρι και στις 22.00 ώρα Ελλάδος στον Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.
Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.
Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com