Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Moody's: Η οικονομική στήριξη του ΔΝΤ δεν αποκλείει τη χρεοκοπία

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι προφυλαγμένες από τον κίνδυνο χρεοκοπίας, υποστηρίζει μια μελέτη του οίκου αξιολόγησης Moody's που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι χώρες αυτές "εκτίθενται σε σημαντικούς κινδύνους χρεοκοπίας καθώς είναι μακροπρόθεσμα ευάλωτες παρά τη σταθερή υποστήριξη που τους προσφέρουν γενικά αυτά τα προγράμματα βοήθειας" υπογραμμίζει στη μελέτη του ο οίκος.

Η έρευνα καλύπτει μια περίοδο 30 ετών –από το 1983 μέχρι το 2012– και αφορά 168 χώρες, εκ των οποίων οι 114 στηρίχθηκαν οικονομικά από το ΔΝΤ.

Στις μισές χρεοκοπίες χωρών που έχουν σημειωθεί από το 1983, είχαν προηγηθεί προγράμματα στήριξης από το ΔΝΤ, διευκρινίζει ο Moody's. Αυτόν τον λόγο επικαλείται ο οίκος για να μην αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα χωρών όταν λαμβάνουν βοήθεια από το ΔΝΤ. Μάλιστα, κατά την περίοδο που εξετάζεται στη μελέτη, οι χρεοκοπίες είναι διπλάσιες για τις χώρες που στηρίζονταν από προγράμματα του Ταμείου.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι χώρες οι οποίες προσφεύγουν στο Ταμείο για βοήθεια αντιμετωπίζουν περισσότερους "παράγοντες κινδύνου" οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αθέτηση πληρωμών εκ μέρους τους, όπως είναι μια τραπεζική κρίση ή ένα "πολύ υψηλό" δανειακό βάρος.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Αργεντινή, η οποία αναγκάστηκε να κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής των δανειστών της στα τέλη του 2001, ενώ επί πολλά χρόνια λάμβανε οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντως με τον Moody's, η μελέτη καταδεικνύει ότι η "μεγάλη πλειονότητα" των χωρών που στηρίχθηκαν από το Ταμείο δεν χρεοκόπησαν αν και πολλές από αυτές δεν είχαν πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. "Αυτή είναι η απόδειξη ότι τα προγράμματα του ΔΝΤ συχνά κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών", τονίζει. Περισσότερες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μέλη της ευρωζώνης (Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) λαμβάνουν βοήθεια από το ΔΝΤ.

Από.......  iefimerida

Αυτοί είναι οι πρώτοι 577 που προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση – Ξεπέρασαν τις 8.000 οι αιτήσεις - Όλα τα ονόματα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Τα ονόματα όσων συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
- Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη
- Όσες αιτήσεις δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης
- Δείτε τη λίστα με όλα τα ονόματα σε όλες τις ειδικότητες

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών και ο ειδικός διαχειριστής του παθητικού και ενεργητικού της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκας Μάναλης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας, τη λίστα με τα ονόματα όσων υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης κι έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια  όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης.

Τονίζεται επίσης οτι για την πρόσληψη απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες  πρόσληψης ο υποψήφιος διαγράφεται από τους οικείους πίνακες κατάταξης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παντελή Καψή "το 80% όσων προσληφθούν θα είναι άτομα που εργαζόταν στην ΕΡΤ και οι συμβάσεις τους στο μεταβατικό φορέα θα είναι δίμηνες και θα πληρώνονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας".


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com