Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Φθιώτιδα: Οι φλόγες "έγλειψαν" τις αυλές σπιτιών στο Καινούργιο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6:00΄ το απόγευμα στην παραλία του Καινούργιου σε ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και βάτα.
 
Οι φλόγες με την βοήθεια του αέρα πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασαν μέχρι τις αυλές των εξοχικών που βρίσκονται κοντά στην παραλία, ενώ ο αέρας "έσπρωχνε" γρήγορα τη φωτιά προς το χωριό.

Οι κάτοικοι πανικόβλητοι πήραν τα λάστιχα και έκαναν ότι μπορούσαν μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από Άγιο Κωνσταντίνο και Λαμία.



Ευτυχώς οι πυροσβέστες καταφεραν και με τη βοήθεια των 2 PZL, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, να "πιάσουν" έγκαιρα τη φωτιά και να την θέσουν υπό έλεγχο πριν τα πράγματα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

Από ........ LamiaReport

Το Φεστιβάλ ''Καζαντζίδεια 2013'' συνδιοργανώνουν σύλλογοι και φορείς του Αγίου Κων/νου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Το Φεστιβάλ ''Καζαντζίδεια 2013'' συνδιοργανώνουν σύλλογοι και φορείς του Αγίου Κων/νου

Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη
Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων
Ναυτικός Όμιλος '' Ν.Ο.Α.Κ.''
Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος'' Ο ΔΑΦΝΟΥΣ ''
Σύλλογος Γυναικών '' Η ΚΝΗΜΙΣ ''
Μουσικός Όμιλος '' Ο ΟΡΦΕΑΣ ''
Μουσικό-Χορευτικός Σύλλογος '' Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ ''
Αθλητικός Σύλλογος '' Α.Σ. ΑΡΗΣ ''
Αθλητικός Όμιλος '' Α.Ο. ΠΗΓΑΣΣΟΣ ''
Περιβαλλοντικός Αναπτυξιακός Σύλ. '' Ο ΕΠΙΚΝΗΜΙΔΙΟΣ ΛΟΚΡΟΣ''
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου



Λίβελος της Frankfurter Allgemeine Zeitung: H Ελλάδα έχει ανίκανους και αναξιόπιστους πολιτικούς -Απέτυχαν σε όλα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκιστή της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας», έτσι ξεκινάει ο λίβελος της FAZ.

Αρνητική εμφανίζεται στο ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου πακέτου για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία παράλληλα κατηγορεί την πολιτική ελίτ της Ελλάδας για «συνεχιζόμενη ανικανότητα, λαϊκιστική ρητορική και έλλειψη αξιοπιστίας».

Σε δημοσίευμα της, η FAZ παραπέμπει σε δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργου Τζωρτζόπουλου και επισημαίνει χαρακτηριστικά:.
Επίσης, αναφέρεται στις δυσκολίες ιδιωτικοποιήσεων στο παράδειγμα του λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεχίζει: «Από τη διαφορά ανάμεσα στις μεγαλόστομες προβλέψεις και τη φειδωλή πραγματικότητα προκύπτει το χρηματοδοτικό κενό των 11 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ μέχρι το 2016. Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε –τουλάχιστον ρητορικά– να το «κλείσει» σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης. Για να προσθέσει ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τέλος του χρόνου».

Στη συνέχεια, η FAZ αναφέρεται και στο ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως το Ταμείο «προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα τότε του χρόνου θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων, αριστεροί και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, θα ενίσχυαν τη δύναμή τους».

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο γεγονός σύμφωνα με την FAZ, είναι να «δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη η Ευρώπη», δίνοντας περισσότερα χρήματα. «Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ποιος ξέρει τι αυγή χαράζει στις δωρήτριες χώρες» καταλήγει.

Πηγή: Deutsche Welle

Ο Σταϊκούρας «ξηλώνει» την διοίκηση της ΕΑΒ, για το πλαστό μεταπτυχιακό του γενικού διευθυντή Θανάση Χρονόπουλου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Δικαιοσύνη στα μέλη της διοίκησης της εταιρείας και στον γενικό διευθυντή Θανάση Χρονόπουλο, για το πλαστό μεταπτυχιακό που κατέθεσε για να προσληφθεί στην Βιομηχανία.

Οπως αναφέρει το γραφείο του κ. Σταϊκούρα σε ανακοίνωση του, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον ίδιο τον κ. Χρονόπουλο, για τον οποίο κινήθηκε η διαδικασία παύσης του.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών «παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη του ζητήματος, ενεργώντας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της φήμης της εταιρείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Στις 30/07/2013 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη γνωστοποιώντας την πρόθεση της Κυβέρνησης για έναρξη, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, των κοινοβουλευτικών διαδικασιών αλλαγής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ ΑΕ. Την εν λόγω επιστολή ακολούθησε η από 12/08/2013 επιστολή της Διευθύντριας του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών που αφορούσε στη διαβίβαση σχετικών με την αλλαγή των μελών του ΔΣ εγγράφων.
Στις 06/08/2013 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΑΒ ΑΕ κ. Κυριάκο Λινάκη ζητώντας να κινηθεί αρμοδίως και αναλόγως μετά την εμπιστευτική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Ειδικότερα, όσον αφορά στη νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής και της συναφθείσας σύμβασης για την πλήρωση θέσης διευθυντικού στελέχους της εταιρείας, καθώς και των αποδοχών που καταβλήθηκαν σε αυτό, ζητήθηκε η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της εταιρείας λόγω μη κατοχής από το εν λόγω στέλεχος των τυπικών προσόντων βάσει των οποίων, κατά τις προβλέψεις της σύμβασης εργασίας του, υπολογίσθηκαν οι αποδοχές του. Επιπλέον, ζητήθηκε η προώθηση κάθε απαραίτητης ενέργειας για την επίλυση του ζητήματος και για τη θεσμική διασφάλιση ότι κάτι αντίστοιχο δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Παράλληλα, σε συνέχεια των στοιχείων της Ετήσιας Έκθεσης για το 2012 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την ΕΑΒ ΑΕ, ζητήθηκε η ενημέρωση για τις ενέργειες που θα δρομολογηθούν για την αντιμετώπιση των περιγραφόμενων στην εν λόγω έκθεση φαινομένων.
Στις 06/08/2013 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος γνωστοποιώντας το περιεχόμενο της εν λόγω έκθεσης του ΣΕΕΔΔ και ζητώντας τις δέουσες ενέργειές του στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του.
Στις 12/08/2013 ο Πρόεδρος της ΕΑΒ ΑΕ κ. Κυριάκος Λινάκης απέστειλε επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα γνωστοποιώντας, μεταξύ άλλων, ότι κατά την υπ' αριθ. 1321 Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΒ ΑΕ αποφασίστηκε:
Η παύση του εν λόγω στελέχους από τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου,
Η άμεση διερεύνηση και ο προσδιορισμός των χρηματικών ποσών που αχρεωστήτως καταβλήθηκαν στον εν λόγω στέλεχος καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του,
Η προετοιμασία της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΑΒ ΑΕ ώστε να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού όσο και την αποκατάσταση της δυσφήμισης που προκλήθηκε στην εταιρεία από τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Από ......  iefimerida

Απόφαση βόμβα κατά της διαθεσιμότητας! Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους δυο σχολικοί φύλακες!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Επιστρέφουν με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης
- Είναι οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας
- Επικαλέστηκαν ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω της διαθεσιμότητας
- Η κρίση του Πρωτοδικείου είναι οδηγός και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων λένε οι δικηγόροι τους!

Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.‪

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, οι εντολεις του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους.

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες, ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013.

Κατά τον συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).


Από ......   newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com