Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



1. ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ (ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΡΕΓΓΙΝΙ) συμβατικού ποσού 211.527 €. Έχει υποβληθεί η προκαταρκτική μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας. Αναμένεται μέχρι 20-10-2013 η παράδοση του Α1 σταδίου.

2. Ολοκλήρωση της υδραυλικής και τοπογραφικής μελέτης συμβατικού ποσού 10.455 ευρώ για την οριοθέτηση των ρεμάτων Αλιορεμα και Τρανορεμα Καμένων Βούρλων οι οποίες προωθούνται στο ΥΠΕΚΑ προκειμένου να εκδοθεί ΦΕΚ για την οριοθέτηση των ρεμάτων και την έγκριση του ρυμοτομικού της επέκτασης σχεδίου πόλεως Καμ. Βούρλων.

3. Εκπονήθηκε και υποβλήθηκε η μελέτη για την έγκριση των περιβαλλοντολογικών ορων προκειμένου να αδειοδοτηθει και νομιμοποιηθεί ο τουριστικός λιμένας των Καμ. Βούρλων ως αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών (αφού αγοράστηκε ο χερσαίος χώρος από τους δικαιούχους ιδιοκτήτες με το ποσό των 96.140,99 ευρώ με το υπ αριθμ. 4460 συμβόλαιο πώλησης).

4. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 885.000 € με το Φ.Π.Α.. Υπογράφηκαν οι δύο συμβάσεις προμήθειας των μηχανημάτων έναντι τιμήματος 672.810 € και 177.120 € αντίστοιχα και η προθεσμία παράδοσης είναι 3 μήνες (η προμήθεια αφορά 2 απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων ένα φορτηγό με αρπάγη και ένα Press Container 56 κυβικών).

5. ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΝΗΜΙΣ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 189.000 € με το Φ.Π.Α. και συμβατικής δαπάνης 109.000 € με το Φ.Π.Α.

6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕΛ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 5.489.000 € με το Φ.Π.Α. Υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου έναντι τιμήματος 2.915.545 € με το Φ.Π.Α. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες. Αναμένεται η έναρξη των εργασιών στις 9/9/2013.

7. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΩΛΟΥ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1.793.000 € με το Φ.Π.Α. Η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί για τις 8/10/2013

8. ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΕΛ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Αναμένεται η προέγκριση υπογραφής σύμβασης έναντι ποσού 65.970 € με το Φ.Π.Α.

9. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΔΥΜΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΜΝΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε το έργο προϋπολογισμού 22.500 € και συμβατικής δαπάνης 12.600 € με το Φ.Π.Α. και βρίσκεται σε πορεία διεκπεραίωσης η διαδικασία νομιμοποίησης και ηλεκτροδότησης της γεώτρησης.

10. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προϋπολογισμού 600.000 € με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί για τις 17/9/2013

11. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ. Ολοκληρώθηκε το έργο προϋπολογισμού 80.000 € και συμβατικής δαπάνης 44.000 € με το Φ.Π.Α.

12. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ προϋπολογισμού 2.600.000 € και συμβατικής δαπάνης 1.287.487 € με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους. Το ποσοστό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 40%.

13. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 795.000€. Αναμένεται η προέγκριση δημοπράτησης του έργου.

14. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ στις θέσεις Τραγάνα της Δ. Ε. Καμένων Βούρλων και Μουρτίτσα της Δ.Ε. Αγίου Κων/νου του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , προϋπολογισμού 580.000 € και συμβατικής δαπάνης 256.889 €. Η περαίωση των εργασιών προσδιορίζεται στις 30/10/2013.

15. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προϋπολογισμού 1.000.000 € και συμβατικής δαπάνης 500.000 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Άρχισαν οι εργασίες αλλά δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με τη πρόοδο των εργασιών λόγω δυσκαμψίας του εργολάβου.

16. Εκπονείται η «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΕΛ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συμβατική δαπάνη 286.944 €.

17. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ευλογιά και Νιχώρι ) με χρηματοδότηση από το LEADER προϋπολογισμού 200.000 €. Η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί για τις 1/10/2013

18. Ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Κωνσταντίνο. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

19. Συνεχίζονται οι εργασίες για τη κατασκευή ναού στο νέο κοιμητήριο στον Άγιο Κωνσταντίνο.

20. Προμήθεια κουφωμάτων αλουμινίου κλειστών γυμναστηρίων προϋπολογισμού 36.000 € και συμβατικής δαπάνης 34.000 €. Αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης εντός των επόμενων ημερών και προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση των κουφωμάτων στο κλειστό γυμναστήριο του Μώλου.

21. Αναμένεται η αποπεράτωση της μελέτης και η ανεύρεση χρηματοδότησης για την ΄΄Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αγίου Κωνσταντίνου΄΄

22. Ολοκληρωμένο πολυκαναλικό σύστημα φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας στους Καλλικράτειους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 292.805 €. Η πράξη βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού.

23. Σύστημα εξοικονόμησης πόρων στους τομείς συλλογής απορριμάτων και καυσίμων στους Καλλικράτειους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 352.000 €. Η πράξη βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

24. Ψηφιακή Δημοκρατία στις υπηρεσίες του Καλλικράτειου Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου μέσω έξυπνων μηχανισμών επικοινωνίας με τους πολίτες με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 73.326 €. Η πράξη βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Από το site του Δήμου μας

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                   Νίκης 5-7 

                                                                          Τ.Κ. 101 80, Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              Tηλ.: 210-3332553
                                                                                                             Fax: 210-333255
                                                                                                     e-mail: press@minfin.gr

                                                                                            Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:

«Η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες συνεχίζεται.

Το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι τέλος Αυγούστου, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 5,7 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, έχει ήδη μεταβιβαστεί προς τους φορείς το 71% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συνεπώς, το Υπουργείο Οικονομικών τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα αποδέσμευσης των πόρων όσο και ως προς το ύψος των δόσεων της δανειακής σύμβασης κινείται σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Σε ότι αφορά τις τελικές πληρωμές, αυτές το μήνα Αύγουστο ανήλθαν στα 566 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα το συνολικό ύψος τους ανέρχεται περίπου στα 4,3 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Έχει αποδεσμευθεί από τους φορείς, συνεπώς, το 53% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ενδεικτικά, το 1ο οκτάμηνο του έτους, έχουν χορηγηθεί 18.342 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, έχει πληρωθεί το 91% των χρηματοδοτήσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του ΝΙΜΤΣ και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και το 84% των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (967 εκατ. ευρώ από συνολικές υποχρεώσεις 1,15 δισ. ευρώ).

Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια για τον εναρμονισμό των χρηματοδοτήσεων με τις τελικές πληρωμές συνεχίζεται.
Βασική επιδίωξη είναι το κράτος, παράλληλα με την προσήλωση στο να μη δημιουργηθεί νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ώστε να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, που είναι προαπαιτούμενη συνθήκη για την ανάκαμψη της οικονομίας».





Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου. Θέσεις εργασίας Ψυχολόγου, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικού Λειτουργού.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Θέσεις εργασίας για επιστημονικούς συνεργάτες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό θεραπευτικό κέντρο στα Ιωάννινα, με υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Σχετικές  ειδικότητες:
-Θέση Ψυχολόγου
-Θέση Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτριας
-Θέση Εργοθεραπευτή/Εργοθεραπεύτριας
-Θέση Κοινωνικού Λειτουργού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής.
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να αποσταλεί μόνο ένα πλήρες βιογραφικό.

Η αποστολή του βιογραφικού γίνεται ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση diepistimoniko.edu@gmail.com ή στη σελίδα www.facebook.com/Diepistimoniko.gr .
Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού παραμένει στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε. 

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5, ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ.  2651067320  -  6986180630 

Λαϊκισμός...άλα Ελληνικά

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Λαϊκισμός, ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που μας διακατέχει σαν κοινωνία τον τελευταίο αιώνα. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το εθνικό σπορ μας, εγώ θεωρώ ότι απλά ο λαϊκισμός είναι στο DNA μας, όπως και να το κάνουμε οι Έλληνες χαίρονται όταν οι άλλοι τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν. 

Δεν είναι τυχαίο, που τα τελευταία πενήντα χρόνια εναλλάσσονται στην πολιτική οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια πρόσωπα, ότι και να κάνουν, ότι και να ακουστεί για το όνομά τους, παραμένουν απτόητοι στην θέση τους (και να μου το......
θυμηθείτε πολλά πολιτικά ονόματα του παρελθόντος θα ξανά βγουν στο προσκήνιο).


 Οι πολιτικοί όμως, δεν είναι οι μόνοι που επικαλούνται τις μαγικές ιδιότητες του λαϊκισμού, στα ίδια μήκη κυμαίνονται και οι δημοσιογράφοι, ενδεικτικά σας παραθέτω τον τίλο ενός σημερινού άρθρου: "Η Μαρία Ρεπούση ξαναχτυπά: Να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών", που μάλιστα παρουσιάζεται ως η είδηση της ημέρας! 
 Συνοψίζοντας, μπορεί ο λαϊκισμός να έχει συμβάλλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην σημερινή οδυνηρή κατάσταση, αλλά ΜΗΝ ξεχνάμε ότι ο λαϊκισμός στηρίζεται αποκλειστικά σε εμάς! Αν εμείς συνεχίζουμε να παίρνουμε στα σοβαρά τους υπάρχοντες πολιτικούς, αν πατάμε κλικ και μπαίνουμε στην διαδικασία του σχολιασμού σε δημοσιεύματα, όπως αυτού που σας παρέθεσα, ε τότε δεν μας φταίει ο λαϊκισμός... 




Την ημέρα που ο Θεός έβρεχε εκατομμύρια...

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Η εκδοτική εταιρεία Πήγασος κατόρθωσε  το ακατόρθωτο. Σε εποχή κρίσης, την ώρα που δυσκολεύονται ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες να βρουν χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα  έπεισε την Alpha Bank να της εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ! Κι έπειτα αναρωτιούνται για ποιον λόγο είναι ο κόσμος στα κάγκελα και ποιος είναι εκείνος που έχει ανοίξει τις πόρτες του θηριοτροφείου...

Δεν ξέρουμε βασικά πράγματα για αυτό το ομολογιακό δάνειο. Δεν ξέρουμε τους όρους, το επιτόκιο. Δεν ξέρουμε αν η Alpha Bank έχει κάποιου είδους υποχρέωση να αγοράσει τις αδιάθετες ομολογίες. Επίσης, αν σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν εγγυήσεις και τι είδους είναι αυτές.

Θα σας πούμε τώρα τι ξέρουμε: Η εταιρεία Πήγασος έχει αρνητικό EBITDA. Στο εξάμηνο εμφάνισε  ζημιές 14,779 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 10,8 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2012. Οι υποχρεώσεις στο εξάμηνο ανέρχονται σε 213 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι τον ίδιο καιρό ήταν 209 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι στα 148 εκατ., έναντι 138 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Να σημειώσουμε, τέλος, και τον τζίρο, ο οποίος ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2013 έφτασε στα 40 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ πέρυσι την ίδια εποχή. Ποιό νούμερο είναι αυτό που δείχνει βελτίωση για να δικαιολογεί δάνειο 10 εκατ. ευρώ;

Εκτός κι αν η οικογένεια Μπόμπολα αγοράσει η ίδια όλες τις ομολογίες. Εκεί αλλάζει το πράγμα. Θα πούμε μπράβο στους επιχειρηματίες που βγάζουν από το σεντούκι τους χρήματα για να στηρίξουν τις εταιρείες τους και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Και θα περιμένουμε να βγάλουν ακόμη περισσότερα για να ξεχρεώσουν τα χρήματα που οφείλουν σε τράπεζες και άλλες υποχρεώσεις. Τι στο καλό; Για ένα καθαρό κούτελο ζούμε σε αυτό τον κόσμο...

Θα υποστηρίξει κάποιος ότι τα λεφτά είναι των τραπεζών και ότι οι τράπεζες κρίνουν σε ποιον θα δώσουν δάνειο και σε ποιον δεν θα δώσουν. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που έστεκε πριν από μερικά χρόνια, όταν η Alpha Bank και οι άλλες τράπεζες λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνο με τα κεφάλαια των μετόχων τους. Σήμερα οι τράπεζες  έχουν ακόμη ανοικτές τις πόρτες τους επειδή τα χρήματα του ΤΧΣ τα έχει εγγυηθεί ο ελληνικός λαός.

Μπορούμε να υποδείξουμε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που έχουν σίγουρα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τις εταιρείες του κ. Μπόμπολα και διψούν για χρηματοδότηση. Εταιρείες που μπορούν να βρουν κι αυτές καλές εγγυήσεις, τις οποίες, όμως, οι τράπεζες δεν αποδέχονται!

Είναι γνωστό ότι η αγορά έχει σοβαρά προβλήματα, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να είναι η έλλειψη ρευστότητας. Τα χρήματα των τραπεζών δεν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς για φρέσκο χρήμα. Θα ήταν λοιπόν ηθικό και δίκαιο τα όποια χρήματα να μοιράζονται με κάποια κριτήρια και να πείθεται κάθε φορά η κοινωνία ότι τα δικά της χρήματα πιάνουν τόπο. 

Δεν είναι τυχαία η αίσθηση που έχει αποκομίσει ο κόσμος για τον ρόλο του Τύπου και τις  ευθύνες του για την σημερινή κατάσταση του τόπου. Ούτε και η απαξίωση των εφημερίδων και των καναλιών. Ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει και έχει κριτήριο.  Σε εποχή κρίσης δεν μπορεί μία τράπεζα να αρνείται να ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης σε εταιρείες που ματώνουν για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και να χρηματοδοτεί με τόση άνεση εταιρείες που έχουν αρνητικό EBIΤDA.  Δεν μπορεί τα media να αντιμετωπίζονται με προνομιακό τρόπο.  Υπάρχουν κι άλλες εισηγμένες εταιρείες που οι μετοχές τους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης...

Καταλαβαίνουν αυτή την στιγμή τι σκέφτεται ο κόσμος; Ποιο είναι το μήνυμα που του δίνουν;  Ότι τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Όταν κάποιος τα έχει χάσει όλα και δεν έχει να χάσει κάτι άλλο ή να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, τότε δεν τον ενδιαφέρει και το μέλλον. Μπορεί να ψηφίσει οτιδήποτε, αν έτσι πιστέψει ότι θα τιμωρήσει εκείνους που τον κορόιδεψαν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στις τράπεζες υπάρχουν επίτροποι του κράτους, επίτροποι της τρόικας, επίτροποι του Έλληνα μετόχου (ΤΧΣ) και ελεγκτικές εταιρείες που έχει διορίσει η τρόικα.  Ένα σωρό, δηλαδή, κόσμος που υπάρχει για να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Αν ήξεραν κάθε φορά οι φορολογούμενοι που πάνε οι φόροι τους...

Λεπτομέρεια: Επίτροπος στην Alpha Bank είναι ο κ. Κουτσός, ο οποίος και αναφέρεται στο ΤΧΣ. Αναπληρωτής διευθυντής στο ΤΧΣ είναι ο υιός του. Ο πατέρας, δηλαδή, αναφέρεται στον γιό του! Γιάννη Στουρνάρα, το ακούς; Ποιος είπε ότι έχουμε τελειώσει με την οικογενειοκρατία;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

«Καίει» το Στουρνάρα το πετρέλαιο θέρμανσης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ποιος γαλάζιος βουλευτής λέει ότι «ο Στουρνάρας θα υποστεί με το πετρέλαιο θέρμανσης ότι έπαθε και με τους πλειστηριασμούς;»


Βράζει ένα μεγάλο κομμάτι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση του πετρελαίου θέρμανσης . Μάλιστα ο «Παράτυπος» στον Ελεύθερο Τύπο στην στήλη με το γνωστό κουίζ αναφέρει : «Ποιος βουλευτής της ΝΔ λέει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα υποστεί με το πετρέλαιο θέρμανσης ότι έπαθε και με τους πλειστηριασμούς;» Ίσως είναι παραπάνω από ένας…

Από  .......  parapolitika

Μέτρο-σοκ για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ -Θα τους μπλοκάρουν τις συναλλαγές

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά τα... παρακάλια, μετά τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, μετά τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές οχλήσεις, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να τρίξει για τα καλά τα δόντια σε όσους δεν συμμορφώνονται και να τους βγάλει στη... σέντρα, λαμβάνοντας πρωτοφανή μέτρα.

 Το «όπλο» που θα χρησιμοποιήσει το οικονομικό επιτελείο έχει ως στόχο να αποκόψει ουσιαστικά τους παραβάτες από την αγορά, αφού θα υιοθετηθούν ισχυρά αντικίνητρα για όσους συναλλάσσονται με επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και δεν αποδίδουν τον αναλογούντα φόρο.

Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι σταθερά το 25% των υπόχρεων δεν συμμορφώνεται ακόμα και μετά από τις οχλήσεις του ΚΕΠΥΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως μέτρο συμμόρφωσης σχεδιάζεται «μπλόκο» στις συναλλαγές με τους επίμαχους ΑΦΜ, οι οποίοι θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΠΥΟ και η "ποινή" για όσους συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τους εν λόγω παραβάτες, θα είναι ότι δεν θα αναγνωρίζεται από την εφορία το επίμαχο τιμολόγιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον υπολογισμό των φόρων.

Ως μέτρο διευκόλυνσης των υπόχρεων ΦΠΑ προωθείται, πάντως, νομοθετική διάταξη για διεύρυνση του πεδίου των συμψηφισμών σε όλο το Δημόσιο, έτσι ώστε να εκλείψει και το τελευταίο επιχείρημα όσων σταθερά υπεξαιρούν τον ΦΠΑ.

Από .......  iefimerida

Αρχίζει η Σύνοδος των G20 σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η διαφορά μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα της Συρίας θα επισκιάσει την ατζέντα της οικονομικής Συνόδου των G20 που ξεκινάει σήμερα Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στο εντυπωσιακό παλάτι του Κωνσταντίνου.

Η ατζέντα μεταξύ των ηγετών των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου αφορά στην ανάπτυξη, τις εμπορικές συναλλαγές, την χρηματοπιστωτική διαφάνεια και την μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής. Οι 20 χώρες που εκπροσωπούνται στη Σύνοδο αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και το 90% του παγκόσμιου πλούτου του πλανήτη.

Ωστόσο, η κατάσταση στη Συρία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός επίσημης ατζέντας, θα βρίσκεται στο προσκήνιο, καθότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας.

Η τοποθεσία της Συνόδου έξω από την Αγία Πετρούπολη, επιλέχτηκε σύμφωνα με τους όρους της ύψιστης ασφάλειας των 20 ηγετών, που θα είναι προφανώς απομονωμένοι από το ευρύ κοινό και τις πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση. Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.

Μέρκελ: Θα συνεχίσω τις προσπάθειες για ειρηνική λύση
Εν όψει της Συνόδου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες το βράδυ ότι παρά τη μείωση των προσδοκιών για μια ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για τη διευθέτηση του ζητήματος, στη Σύνοδο Κορυφής της G-20, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

«Ακόμα και αν δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελπίδα», δήλωσε η Μέρκελ σε εκδήλωση στο Γκίσεν της Γερμανίας, «κάποιος πρέπει πάντα να συνεχίζει την προσπάθεια, τουλάχιστον αυτός θεωρώ πως είναι ο ρόλος μου».

Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com