Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σε δύο νέες δημοσκοπήσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται έναντι της ΝΔ... 

Προβάδισμα 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse, την οποία δημοσιεύει την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 20,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (σε σχέση με 21% τον Ιούλιο) και το 19% ΝΔ (19% τον Ιούλιο).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13,5% (13%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6.5%), το ΚΚΕ με 5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (4%), και η ΔΗΜΑΡ με 3% (3%). Άλλο Κόμμα επέλεξε το 6% (7%), Λευκό/Αποχή 12% (11,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) 10% (9,5%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% (σε σχέση με 23,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 21,5% (21,5% τον Ιούλιο). Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 15% (14,5%), ΠΑΣΟΚ με 8% (7,5%), ΚΚΕ με 6% (6,5%), Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (4,5%) και ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 7% (7,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ 11,5% (11%).

Παράλληλα στη δημοσκόπηση της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Ωστόσο στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.

Από .......  epikaira

Πεθαίνει ο τουρισμός στην Αθήνα- Λουκέτο σε 89 ξενοδοχεία!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 3.679 δωμάτια και 6.872 κλίνες...

Η επί χρόνια κακοδιαχείρηση πόρων, η έλλειψη σχεδιασμού ανάπλασης της πρωτεύουσας και η οικονομική κρίση οδήγησαν δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας στο λουκέτο με αποτέλεσμα το κέντρο της Ελλάδας να μην θεωρείται πια τουριστικός προορισμός!

Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εξαετία στην πρωτεύουσα 89 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

«Η Αθήνα παρουσιάζει διαφορετική εικόνα από την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός, αναφερόμενος στην υστέρηση του προορισμού σε σύγκριση με τις θετικές επιδόσεις της χώρας σε αφίξεις και έσοδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΞΑΑΑ, η πορεία της Αθήνας είναι εντυπωσιακά πτωτική από το 2008:

«Η φετινή πορεία δεν πρέπει να μας καθησυχάζει» σημείωσε ο κ. Βασιλικός σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας τη γενική αυξητική τάση, με τη συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο και τους κινδύνους από την ανάφλεξη στην περιοχή. «Δεν έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε σαμπάνιες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «θα πρέπει να ξεφύγουμε από την ποσοτική προσέγγιση για τον τουρισμό» και να προσεγγίσουμε τον ποιοτικό τουρισμό και τη γεωγραφική κατανομή των αφίξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2000 η ελληνική οικονομία είχε τουριστικές εισπράξεις 10,5 δισ. ευρώ με 12 εκατομμύρια αφίξεις και «εφέτος με 17 εκατ. αφίξεις θα φτάσουμε τα 11 δισ. ευρώ», τόνισε.

Το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 3.679 δωμάτια και 6.872 κλίνες, καθώς 81 μονάδες όλων των κατηγοριών και οκτώ μονάδες (οι οποίες έχουν κλείσει αλλά δεν έχει λήξει η άδεια λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ), έκλεισαν η μια μετά την άλλη στην Αττική, εξαιτίας των πιέσεων της κρίσης.


Από .......  epikaira

Διορία 100 ημερών σε 80.000 ασφαλισμένους για να εξαγοράσουν πλασματικά έτη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Μέχρι τα τέλη του 2013 θα είναι ανοικτή η προθεσμία για όσους ασφαλισμένους θέλουν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη προκειμένου από δύο μέχρι επτά χρόνια νωρίτερα, θεμελιώνοντας σύνταξη με τις διατάξεις του 2010.

Οι περίπου 80.000 ασφαλισμένοι έχουν διορία 100 ημερών προκειμένου να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια και αν γλιτώσουν αύξηση του ορίου ηλικίας. Με την εξαγορά οι ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από δύο μέχρι και επτά χρόνια ταχύτερα και δεν επηρεάζονται από τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας που ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε φέτος, αναφέρει το Εθνος.

 Ποιους συμφέρει η εξαγορά πλασματικών ετών
Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και σε ειδικά ταμεία, που με την αναγνώριση θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 58 με 10.500 ημέρες ασφάλισης.
Οσοι δεν «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, σταδιακά αυξάνονται τόσο οι ημέρες ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας. Φέτος η «έξοδος» γίνεται στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς.
Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 60 με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Ισχύει ό,τι και στο ΙΚΑ για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και των ετών ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες, εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα. Στην πρώτη περίπτωση αποφεύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά ένα εξάμηνο και στη δεύτερη περίπτωση κατά δύο έτη.

Μητέρες ανηλίκων που με 5.500 ημέρες ασφάλισης στο τέλος του 2010 παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ στα 50 μειωμένη και στα 55 πλήρη.
Μητέρες ανηλίκων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που με 25ετία παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 50 με τις διατάξεις του 2010.

Γυναίκες που συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των 10.000 ημερών στο ΙΚΑ στα 57 με πλήρη και στα 55 με μειωμένη. Με τη θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 αποφεύγουν τόσο την αύξηση του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.
Αντιθέτως, η διορία των 100 ημερών δεν επηρεάζει ασφαλισμένους που θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ισχύουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Από ..........  iefimerida

Την Παρασκευή το νέο κύμα διαθεσιμότητας -Εκτός Δημοσίου 2.500 υπάλληλοι

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο έχει ξεκινήσει και μέχρι την Παρασκευή οπότε και έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα έχουν υπογραφεί κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση συνολικά 2.500 οργανικών θέσεων από 11 υπουργεία. Με αυτές τις ΚΥΑ θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για να μπουν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για τον αριθμό και τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων
Οπως αναφέρει η Καθημερινή πλην των 2.000 απολύσεων που εκκρεμούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2014 –δηλαδή έως τα τέλη Μαρτίου– θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου 1.000 ακόμα υπάλληλοι. Εως τον Ιούνιο επιπλέον 4.000, 1.500 εντός του Ιουλίου και 1.500 εντός του Αυγούστου. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δηλαδή του τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να γίνουν 2.000 ακόμα απολύσεις, ενώ απομένουν άλλες 1.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός.

Οι αριθμοί της διαθεσιμότητας

Οπως αναφέρει και το Εθνος που δημοσιεύει του αριθμούς, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι 12.500 και θα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Προβληματισμός από την εμπλοκή στα Πανεπιστήμια
Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η άρνηση των πρυτάνεων να συνεργαστούν, προκειμένου να προκύψουν οι 1.500 υπάλληλοι για τους οποίους έχει δεσμευθεί το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, που θα προέλθουν κυρίως από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ. Τα ιδρύματα υποστηρίζουν ότι έχουν έλλειμμα υπαλλήλων και δεν στέλνουν τις λίστες με τα ονόματα.

Ξεκινά η αξιολόγηση -Θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου
Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών στους δήμους όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα ενταχθεί στο 2ο κύμα της διαθεσιμότητας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ξεκαθάρισε πως θα γίνει από τους δήμους προκειμένου να φανεί που υπάρχει υπερστελέχωση και υποστελέχωση.

Από .......  iefimerida

Το ΕΣΠΑ και τα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα αντικατέστησαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog  από αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

  Το ΕΣΠΑ και τα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα αντικατέστησαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των κυβερνήσεων που μας το μοιράζει η ΕΕ αφού τους το εκχωρίσαμε ως δικαίωμα.  Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στον προγραμματισμό των έργων του Δήμου και να διαπιστώσει ποια έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (όπως και στις λίστες του Υπουργείου Εσωτερικών).  

 Μερικά έργα τελείωσαν με μικτή χρηματοδότηση και άλλα συνεχίζονται, 199 χιλ. ευρώ εισπράχθηκαν για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Καμένα Βούρλα, 1,2 εκατομμ. ευρώ εισπράχθηκαν για την κατασκευή σχολείου στο Μώλο, 129 χιλ. για δεξαμενή στο Λογγό, 153 χιλ. για την ευρυζωνικότητα στα Καμένα Βούρλα. Μόνο αυτά τα έργα είναι σε εξέλιξη στο Δήμο μας. Φαίνεται  ότι πολλά έργα από τα 336 στο σύνολο της Περιφέρειας δεν θα πληρωθούν ποτέ και μεγάλα έργα δεν θα γίνουν ποτέ, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 31-12-2013. Επίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Δήμο μας θα πρέπει να τροποποιηθεί με έργα αντισεισμικής προστασίας.
Γ. Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

Αμετακίνητη η τρόικα: Απαιτεί να μπουν τώρα σε κινητικότητα 25.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Τελεσίγραφο από την τρόικα στην κυβέρνηση για το τέλος των αμυντικών βιομηχανιών
- Ζητούν άμεσα να γίνει νόμος το νέο χαράτσι στα ακίνητα
- Δεν δέχονται καμία απόκλιση από τους στόχους που έχουν βάλει για την είσπραξη των φόρων
- Επιμένουν στην κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που εισπράτει το Δημόσιο, αδιαφορώντας εαν αυτό θα σημάνει μείωση συντάξεων
- Από σήμερα ξεκινά η αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

Στα υπουργεία Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εφορμούν από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που άρχισαν να φθάνουν στην Αθήνα, ενόψει της έλευσης των επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, στις 22 Σεπτεμβρίου.


μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου

Οι χαμηλόβαθμοι παράγοντες της τρόικας περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση:

-Να ολοκληρώσει, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, τη μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου

οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή την εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

-Να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή την εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου

-Να νομοθετήσει το νέο καθεστώς για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

-Να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, προκειμένου, στη συνέχεια, αυτοί να καταργηθούν ή να μεταφερθεί η σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης

Ο έλεγχος από τα τεχνικά κλιμάκια θα αφορά και στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, στις αρχές Οκτωβρίου

-Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών

-Να ελέγξει πως οι τράπεζες επικαιροποιούν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

-Να ρυθμίσει το θέμα με τις οφειλές του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαρίσει αυτές τις οφειλές έως το τέλος Σεπτεμβρίου

-Να θεσπίσει τον νέο Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.

Ο έλεγχος από τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία και θα επιδώσουν σχετική αναφορά στους επικεφαλής, θα αφορά, μεταξύ άλλων, και στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ελληνική πλευρά, εκτός από τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, αναμένεται να προβάλει και τα θετικά αποτελέσματα από την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, καθώς και τις σαφείς ενδείξεις για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Λιθουανία, για να μετάσχει αύριο στο άτυπο Eurogroup, όπου θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις θετικές εξελίξεις στο δημοσιονομικό πεδίο.

Από ....  newsit

Bloomberg: Η προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι πάντα εδώ!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ξένοι επενδυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg απάντησαν, με συντριπτική πλειοψηφία, πως παραμένει πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Στην τελευταία έρευνα του Bloomberg διεθνείς επενδυτές, με ποσοστό 62%, απάντησαν πως παραμένει στο τραπέζι η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

διεθνείς επενδυτές, με ποσοστό 62%, απάντησαν πως παραμένει στο τραπέζι η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Υπάρχει όμως χώρος για αισιοδοξία αφού το ποσοστό του 62%, που συγκεντρώνει η θεωρία της χρεοκοπίας, είναι το χαμηλότερο από το 2010, ενώ μάλιστα το 31% των επενδυτών θεωρεί πως η Ελλάδα θα ανακάμψει χωρίς πιστωτικό γεγονός.

το ποσοστό του 62%, που συγκεντρώνει η θεωρία της χρεοκοπίας, είναι το χαμηλότερο από το 2010

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα η διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ενωση δελεάζει τους επενδυτές, σημάδι που ερμηνεύεται ως αρχή του τέλους για την ευρωπαϊκή κρίση.
Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται και από τα ποσοστά καθώς το 34% απαντάει ουσιαστικά πως τώρα ''καλοβλέπει'' τις επενδύσεις, ενώ το Μάιο το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 18%.


Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com