Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δύο υπουργοί έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την ώρα που καθημερινά συλλαμβάνονται πολίτες για χρέη προς την εφορία ακόμη και της τάξης των 5.000 ευρώ, δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως αποκαλύπτει το spirospero.gr έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες μάλιστα δεν προχώρησαν καν σε ρύθμιση.

Καθώς καθημερινά ξεσκονίζονται οι λίστες των, μεγάλων και μικρών, οφειλετών οι εφοριακοί «σκόνταψαν» στους δύο επώνυμους της πολιτικής οι όμως όπως φαίνεται κώφευσαν στις κλήσεις για καταβολή των οφειλομένων ή έστω τη ρύθμιση τους με χρήση των «ευεργετικών» διατάξεων που έχει νομοθετήσει πρόσφατα η Βουλή μετά από έγκριση της τρόικας.

Είδαν και απόειδαν οι εφοριακοί και απευθύνθηκαν στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, για να φύγει και από τα χέρια τους η καυτή πατάτα των επώνυμων οφειλετών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Μαξίμου, όπου επικράτησε αναστάτωση από τον φόβο της αποκάλυψης του απίστευτου πραγματικά, περιστατικού. Το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε επιβεβαίωση των οφειλών από τις αρμόδιες ΔΟΥ και ακολούθησε επικοινωνία με τους δύο υπουργούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τράβηξαν το αυτί των δύο μελών της κυβέρνησης και τους επισημάνθηκε με τον εντονότερο τρόπο ότι πρέπει εντός της ημέρας να τακτοποιήσουν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους.

Και για να θυμηθούμε μια ρήση του παρελθόντος, ως προς το «νόμιμο» του πράγματος, οι δύο υπουργοί με τα χρέη τους συμβάλλουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο στη διόγκωση του ήδη τεράστιου ποσού των ανείσπρακτων οφειλών προς το δημόσιο. Αυτή η μαύρη τρύπα , «βάθους» πολλών δις ευρώ αποτελεί ένα από τα άλλοθι που χρησιμοποιούν κυβέρνηση και δανειστές για να επιβάλλουν με κάθε ευκαιρία δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και απολύσεις στο δημόσιο.

Ως προς το «ηθικό» του πράγματος όμως, είναι άξιο «θαυμασμού» πως δύο πολιτικοί ταγοί αντικρίζουν την κοινωνία ανερυθρίαστα κάθε φορά που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα «πάταξης της φοροδιαφυγής» και ανακοινώνουν την εφαρμογή νέων μέτρων στην κατεύθυνση αυτή.

Από .......    spirospero

Χωρίς «Ηλιο» και όνομα θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς τα σύμβολά του και το όνομα του, αλλά με τον τίτλο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES». Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία ακούστηκε έντονα στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Στο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αναμένεται να συμμετέχουν κόμματα, άτομα και πολιτικές κινήσεις. Χαρακτηριστικό είναι όπως ανέφερε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη ότι όσοι έδωσαν το παρόν στο συμπόσιο του Κινήματος -ΔΗΜΑΡ, Μπίστης, Παγουλάτος και άλλοι, άτομα και κινήσεις- θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κοινή πορεία.

Στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να ενωθούν όλοι σε μία μεγάλη παράταξη, σε ένα μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητείται και μια φόρμουλα για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος, το οποίο θα κατέλθει ως κεντροαριστερός πόλος διεκδίκησης δήμων και περιφερειών ανά τη χώρα.

Ως πιο πιθανή λύση φαίνεται να είναι η δημιουργία μιας διοικούσας επιτροπής, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει ως πρώτος μεταξύ ίσων και θα αποτελείται από έναν ευρύ συνασπισμό κομμάτων, σχηματισμών και προσώπων που θα δίνουν στήριξη σε υποψηφίους ανά την Ελλάδα. Αν το σχέδιο αυτό προχωρήσει τότε θα εξελιχθούν και οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί.

Φυσικά σε καμία περίπτωση, όπως τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν σημαίνει ότι θα απενεργοποιηθούν οι κατά τόπους μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως βραχίονες του νέου σχηματισμού.

Μάλιστα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ακούγεται πως η ιδέα της κοινής καθόδου με κόμματα, άτομα και πολιτικές κινήσεις ως Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES» να ακολουθηθεί και στις αυτοδιοίκητες εκλογές.

Από .......  iefimerida

Τραυματίας από επίθεση Χρυσαυγιτών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Κ.Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com