Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ευάγγελος Αντώναρος κατά Χρύσανθου Λαζαρίδη για τη δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου»

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


“ Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αντώναρου ως "θετική".  ”

"Όποιος ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα είναι επικίνδυνα ανιστόρητος και πολιτικά ανόητος".

Με αυτή του την ανάρτηση στο twitter ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος στρέφεται εναντίον του Χρύσανθου Λαζαρίδη και των απαράδεκτων δηλώσεων που πραγματοποίησε ο δεύτερος αναπαράγοντας για άλλη μια φορά την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, παραλληλίζοντας και συμψηφίζοντας τη δράση της ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ "εκτός συνταγματικού τόξου" και μάλιστα την ημέρα της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
 (Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη ΕΔΩ).

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αντώναρου ως "θετική". 

Από .........  periodista

Δείτε το tweet του Ευάγγελου Αντώναρου:

Χρύσανθος Λαζαρίδης: Εκτός συνταγματικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com



Έκκληση του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού  να σταματήσει από όλους η ένταση που οδηγεί στια βία και στο θάνατο

Στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών βρέθηκε πριν από λίγο ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης από όπου εξαπέλυσε σφοδρή είθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι είναι εκτός Συνταγματικού Τόξου από τη στιγμή που δεν καταδικάζει τα γεγονότα όπου καταλύθηκε η νομιμότητα όπως στο Πέραμα και στην Χαλκιδική.

Ο κ. Λαζαρίδης ενίσχυσε τη θεωρία των δύο ακρών λέγοντας πως η ένταση του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία απαξιώνει με το χειρότερο τρόπο τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί ακόμα και στο θάνατο.

 Η συγκεκριμένη φράση του κ. λαζαρίδη προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα ωστόσο ερωτηθείς για το αν θεωρεί την κα κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας στο Πέραμα ο κ. λαζαρίδης υποστήριξε ότι δεν είναι δικαστής για να χρησιμοποιήσει αυτόν τον νομικό όρο και πρόσθεσε ότι όλοι έχουν συνευθύνη.





Από  ......  parapolitika

Το ΦΕΚ με το νόμο 4186 για το Νέο Λύκειο

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4186-2013 (Α 193) για το Νέο Λύκειο «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», ο οποίος δεν αφορά μόνο την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , αλλά και την Τριτοβάθμια. 

Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στη Βουλή παρουσιάζει το συνολικό σχέδιο για την Εκπαίδευση.


Από ......... alfavita

Μια δολοφονία με πολιτικές προεκτάσεις: Ανω κάτω κόμματα και κοινωνία

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εκτεταμένα επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο ακροδεξιό στο Κερατσίνι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Ηδη από το πρωί της Τετάρτης όταν και άρχισε να διαδίδεται η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου ξέσπασαν επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα με αυτά της αχαϊκής πρωτεύουσα να είναι τα πιο σοβαρά, αφού βγήκε μέχρι και όπλο.
Το απόγευμα της Τετάρτης στις περισσότερες πόλεις της χώρας πολίτες πραγματοποίησαν αντιφασιστικά συλλαλητήρια, εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία Φύσσα αλλά και την ανησυχία τους για τη δράση των μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μέλος του οποίου φέρεται να είναι ο δολοφόνος.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Κερατσίνι

Από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έλειψαν και τα επεισόδια με τα σοβαρότερα να σημειώνονται στο Κερατσίνι, στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος. Μετά τη συγκέντρωση ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ τα επεισόδια μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους, μολότοφ, πετροπόλεμος, χημικά, μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ συνέθεσαν το σκηνικό.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 65 προσαγωγές εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ ανάλογο ήταν το σκηνικό και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Πάτρα, το Αγρίνιο και η Καλαμάτα. Τα επεισόδια σε όλες τις πόλεις ξέσπασαν καθώς οι διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Oμόθυμη καταδίκη από τα κόμματα - «Προβοκάτσια» καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή
Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν ομόθυμα την δολοφονία του 34χρονου ενώ η Χρυσή Αυγή με κάθε τρόπο προσπαθούσε να αποσυνδεθεί από το περιστατικό, αρνούμενη την οποιαδήποτε σχέση της με τον 45χρονο που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.
Από το πρωί στη Βουλή ανέβηκαν οι τόνοι με τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη να υποστηρίζει πως το επεισόδιο έγινε λόγω... Ολυμπιακού και τους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων να τον αποδοκιμάζουν εν χορώ.
Επίσης, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διέψευδε  το γεγονός και τόνιζε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά όσων «διαδίδουν τέτοια ψεύδη». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για προβοκάτσια σε βάρος της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «δεν έχουμε να απολογηθούμε για κανέναν», ενώ όταν πληροφορήθηκε οτι ο δολοφόνος είπε ότι είναι μέλος του κόμματος αναρωτήθηκε αν ο κάθε «ημιπαράφρων» μπροεί να υποστηρίζει ότι ανήκει στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης για γελοιότητες και συκοφαντίες»

Νομοθετική παρέμβαση ετοιμάζει η κυβέρνηση - Εγιναν έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Οπως δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετικές παρεμβάσεις για την τροποποίηση άρθρων του ποινικού κώδικα σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτιση ένοπλης ομάδας.
Παράλληλα, την Τετάρτη η αστυνομία από το πρωί έκανε ντου τόσο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, όσο και σε πολλά τοπικά.
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τη δολοφονία Φύσσα - Αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ 
Εν τω μεταξύ το πολιτικό κλίμα βάρυνε μετά τις δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη ο οποίος εξαπέλυσε βαρύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί της Τετάρτης έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και λίγο αργότερα μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση αλλά και ότι παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου.  «Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συνταγματος όπως πχ στις Σκουριές, παραμένει εκτος συνταγματικού τόξου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθσε πως τη στρατηγική της έντασης τροφοδοτούν οι φράσεις περί «ραντεβού στα γουναράδικα» και οι δηλώσεις για δημόσια λιντζαρίσματα
Στη συνέχεια και αφού έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στη θεωρεία των δύο άκρων κατέληξε λέγοντας πως«η ένταση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική της έντασης εχει πολλούς ηθικούς αυτουργούς. Εάν συνεχίσουμε ετσι θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς».
Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του εμφανίστηκε να εμμένει στις θέσεις του και το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη «θεωρία των δύο άκρων»

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει τη θεωρία των δύο άκρων, απέδωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Οταν ακούμε σε πρωινή εκπομπή το σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον κ. Λαζαρίδη, να μιλάει για τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Όταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όπου σταθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μιλάει για την – επικίνδυνη και υπονομευτική για τη Δημοκρατία – θεωρία των δύο άκρων, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι προγραμμένες εξ αρχής. Ας αφήσουμε την υποκρισία. Ο κ. Δένδιας και ο ίδιος από τη θέση του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν ρίξει πολιτικό λάδι στη φωτιά».
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου κάλεσε τον «δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να απομονώσει στελέχη όπως ο κ. Λαζαρίδης που «με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας». Επιπλέον ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να «αποδοκιμάσει» τον Χρύσανθο Λαζαρίδη».

Αποστάσεις κρατά το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Λαζαρίδη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτεί την ένταση, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέστησε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ κρατά αποστάσεις του από αυτή την τοποθέτηση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για το πώς έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, όμως παραλληλισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στο Twitter.

Προπηλάκισαν τον Πάνο Καμμένο

Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έπεσε θύμα προπηλακισμού στο Κερατσίνι. Με το που έφθασε στην περιοχή ομάδα αγνώστων του επιτέθηκαν με καδρόνια, κλωτσιές και μπουνιές. Οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας κατάφεραν αμέσως να τον φυγαδεύσουν, ωστόσο οι άγνωστοι είχαν προλάβει να τον χτυπήσουν με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί στο Ναυτικό Νοσσοκομείο με ματωμένη μύτη για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης που δέχθηκε στο Κερατσίνι τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο, Μανώλη Καψή και Αρη Πορτοσάλτε, με τον τελευταίο και τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζεται, τον ΣΚΑΪ, να του απαντούν με αγωγή.
«Είμαι καλά, ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης υπάλληλοι συμφερόντων που θίγουμε, όπως ο Καψής ο Πορτοσάλτε, ο Παπαχρήστος», έγραψε στο twitter o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων», παραπέμποντας στο άρθρο 120 του Συντάγματος, ενώ κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο επανέλαβε ότι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης σε βάρος του είναι «όλοι εκείνοι οι οποίοι υπηρετούν τα συμφέροντα».

Παράλληλα, το κόμμα του σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για εγκάθετους προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τέτοιους είδους ενέργειες.
Το περιστατικό με τον προπηλακισμό του Πάνου Καμμένου καταδίκασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και έλαβε ο δολοφόνος
Εν τω μεταξύ νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ο δολοφόνος του 34χρονου μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο.

Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς πατέρας δύο παιδιών συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 34χρονου στον τόπο του εγκλήματος.  Ενώ οι πρώτες πληροφορίες τον ήθελαν να δηλώνει κατά τη σύλληψή του μέλος της Χρυσής Αυγής με συχνή μάλιστα παρουσιά στα γραφεία του κόμματος, το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν πως στον ανακριτή υποστήριξε ότι απλά πρόσκειται φιλικά στο συγκεκριμένο χώρο χωρίς να είναι μέλος.
Εκτός από τον 45χρονο συνελήφθη η σύζυγός του και μια ακόμη γυναίκα για ψευδορκία και ο πρόεδρος του τοπικού γραφείου Πειραιά της Χρυσής Αυγής καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Φωτογραφία: Fosphotos.gr

Από .........  iefimerida

H δήλωση του Π.Καμμένου

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com