Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Aυτός είναι ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης που διέγραψε η ΝΔ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Από τα μητρώα των μελών της διέγραψε η ΝΔ τον δικηγόρο και πολιτευτή στη Β' Αθηνών Παύλο Σαράκη καθώς ανέλαβε συνήγορος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που συνελήφθη το Σάββατο και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη.

Μετά την κίνηση αυτή του κ. Σαράκη, η ΝΔ , όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τον διέγραψε από μέλος της λόγω αντικομματικής και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς.

«Με σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ

Από   ......  iefimerida

Aιφνιδιαστικό ταξίδι Τσίπρα στις Βρυξέλλες – Τον προορίζουν για υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com


Φουντώνουν οι φήμες πως το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Το ταξίδι διοργανώθηκε με μεγάλη μυστικότητα και συμπεριλαμβάνει συναντήσεις με την ευρωομάδα της Αριστεράς (θα δειπνήσουν σήμερα) αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και με τον Χάνες Σβόμποντα, πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών. Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει Συνέντευξή Τύπου μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο.

Φωτογραφία fosphotos

Από .....  iefimerida

Financial Times: Η άγρια λιτότητα της τρόικα έφερε τη Χρυσή Αυγή

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Σε αφύπνιση των απανταχού δημοκρατών καλούν σε editorial οι Financial Times αναφορικά με τις άγριες επιπτώσεις της λιτότητας στην Ελλάδα που οδήγησαν στην άνοδο των φασιστικών ακροδεξιών δυνάμεων. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να συνέλαβε τους πολιτικούς εγκληματίες, αλλά θα χρειαστεί περισσότερη διεθνής βοήθεια για να εκτονωθεί η πικρία που τους υποστηρίζει.
Συγκεκριμένα, αναφέρει το άρθρο:
Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής της Ελλάδας έχει δημιουργήσει δίλημμα στους δημοκράτες εντός κι εκτός της χώρας. Φέρει ενοχλητικές ομοιότητες με τα νεοναζιστικά κινήματα τα οποία επιδεικνύουν ελάχιστο σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο ηγέτης του κόμματος, χαιρετίζεται ενίοτε με την ναζιστική χειρονομία από τα μέλη και συνοδεύεται από μαυροφορεμένους σωματοφύλακες με στρατιωτικές εμφανίσεις. Οι υποστηριχτές του κόμματος περιφέρουν ρατσιστικές ομιλίες κι έχουν συσχετιστεί με δεκάδες βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Ωστόσο, το κόμμα εξασφάλισε 7% της εκλογικής ψήφου πέρσι, λαμβάνοντας 17 έδρες στο κοινοβούλιο. Οι δημοκράτες δεν μπορούν να αγνοήσουν τέτοιου μεγέθους εκφράσεις λαϊκής υποστήριξης.

Επί ένα έτος και πλέον, οι αρχές αντιδρούσαν συγκρατημένα στις αυξανόμενες ενδείξεις της βίαιης φύσης του κόμματος. Όλα άλλαξαν δύο εβδομάδες πριν, όταν ο Παύλος Φύσσας, 34χρονος αντιρατσιστής ράπερ, δολοφονήθηκε από οπαδό της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση αντικατέστησε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες, όταν υπονοήθηκε ότι η αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια στα εγκλήματα που διαπράττουν οι οπαδοί τους κόμματος. Το σαββατοκύριακο οι αρχές προχώρησαν παραπάνω, συλλαμβάνοντας τον κ . Μιχαλολιάκο και τέσσερις από τους συναδέλφους του βουλευτές. Αναμένεται να κατηγορηθούν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η κυβέρνηση αξίζει τα εύσημα που αναγνώρισε την σοβαρότητα της απειλής που θέτουν οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και που βρήκε την βούληση να τους αντιμετωπίσει. Σίγουρα παρακινήθηκε από την λαϊκή κατακραυγή που ακολούθησε τον θάνατο του κ. Φύσσα, η οποία και ανέτρεψε τα κέρδη που απολάμβανε το κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Όμως παρά τα ευοίωνα αυτά σημάδια, είναι μια επικίνδυνη ώρα. Η Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις συλλήψεις ως βεντέτα με πολιτικά κίνητρα. Οι διαδικασίες μπορεί να προκαλέσουν συσπείρωση, αν οι ενάγοντες υποστούν ήττες στο δικαστήριο ή αν θεωρηθεί ότι λειτούργησαν άδικα. Οι αρχές της νομικής συμμόρφωσης πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Η άνοδος της ακροδεξιάς από το 2009, αποδεικνύει την απόλυτη απώλεια ελπίδας για πολλούς ψηφοφόρους. Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί περίπου 4% φέτος, στο έκτο έτος ύφεσης.

Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες και δύο τρίτα των νέων είναι άνεργοι. Οι άγριες επιπτώσεις της λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να αφυπνίσει τους απανταχού δημοκράτες.

 Η κυβέρνηση μπορεί να συλλαμβάνει τους εγκληματίες της ελληνικής πολιτικής, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία –ή να δοθεί περισσότερη διεθνής βοήθεια- για να εκτονωθεί η πικρία που ενισχύει την υποστήριξή τους.

Από ......  iefimerida

Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ! Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό και οδηγούν τον Μπαράκ Ομπάμα να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησης του κράτους.

Τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) το Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού και ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο στις συζητήσεις των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Δημοκρατικών που ηγούνται στη Γερουσία.

Σήμερα, 1η Οκτωβρίου, ξεκινά το νέο οικονομικό έτος
Το λεγόμενο shut down έχει να κάνει με τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Δηλαδή το κράτος δε μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Πλέον, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Περισσότεροι από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, που θα θεωρηθούν μη απαραίτητο προσωπικό βρίσκονται στον αέρα, ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κλείσουν και οι εργαζόμενοι, το πιθανότερο είναι, να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι νεοτέρας.

Λίγα λεπτά πριν από τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης , η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.
Πριν ακόμη την σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.



Διάγγελμα Ομπάμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Λίγα λεπτά αφού δόθηκε η εντολή για στάση πληρωμών, ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ενημέρωσε ότι οι ένστολοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

"Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Το δραματικό παρασκήνιο

Παρά τις προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα και τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με βουλευτές και γερουσιαστές, η πολυπόθητη συμφωνία στο Κογκρέσο δεν επετεύχθη και οι ΗΠΑ οδηγήθηκαν στη στάση πληρωμών.

Η Γερουσία απέρριψε δυο φορές σε μια μέρα το νομοσχέδιο χρηματοδότησης -περιορισμένης χρονικής διάρκειας- της κυβέρνησης, το οποίο είχε εγκριθεί νωρίτερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε αυτό υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα το αποκαλούμενο Obamacare.
Με ψήφους 54 κατά και 46 υπέρ η Γερουσία όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί απέρριψε τις αλλαγές στο Obamacare και το έστειλε και πάλι πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπόνερ καλώντας τον να μην γυρίσει την πλάτη στο νόμο για την κυβερνητική χρηματοδότηση και να ψηφίσει ώστε να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Αλλά η έκκλησή του έπεσε στο κενό.
Επίσης, είχε και χωριστές τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες του Κογκρέσου, Τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο ίδιο σώμα Μιτς Μακκόνελ.
Μίλησε επίσης τηλεφωνικά με την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόσι.

Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα χρήματα που απαιτούνται για το νομοσχέδιο για την υγεία, το «Obamacare» όπως αποκαλείται ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία που επί της ουσίας ισοδυναμεί με κοινωνικοποίηση των ιατρικών παροχών.


Από .........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com