Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής σε νέα δημοσκόπηση- Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com



Στην παράσταση νίκης ωστόσο προηγείται η ΝΔ με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%...

Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής, στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία VPRC, και η οποία δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «rizopoulospost.com».

Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% (28,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 29% (28%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% (14,5%), το ΚΚΕ με 7,5% (7,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (5,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (2,5%). Άλλο Κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Από  .......   epikaira

Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι…», «συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%. Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».


Η εφημερίδα Le Monde πλέκει το εγκώμιο του Τσίπρα: Είναι το χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής Αριστεράς

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα είναι μάλλον υποψήφιος της Αριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014 για τη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν, γράφει στο επαινετικό της άρθρο η εφημερίδα Le Monde.

H απόφαση για την υποψηφιότητά του θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σημειώνει η εφημερίδα και κάνει το πορτρέτο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι σημαντικό να έχουμε επικεφαλής στις ευρωεκλογές κάποιον που ασκεί δριμύτατη κριτική στην λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία ή στην Ιρλανδία» λέει πηγή της Αριστεράς.

«Αυτός ο σαραντάχρονος που δείχνει Βενιαμίν στην ελληνική πολιτική σκηνή έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τους αγώνες του εναντίον της Τρόικα και την αμφισβήτιση της πολιτικής λιτότητας. Μέσα σε λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το δεύτερο κόμμα της χώρας και πέρασε από το 4% στο 19% το 2012.

«Απέναντι σε μια πολιτική τάξη στην οποία δεσπόζει ο νεποτισμός και η πελατοκρατία και κυριαρχεί η εναλλαγή στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κόμματα που κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο Τσίπρας τόλμησε να επιβάλει μια νέα δυναμική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρώτο κόμμα στις ηλικίες κάτω των 40 ετών.

«Τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο 2012 η πιθανότητα να επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είχε προκαλέσει ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε, και προτείνει πάντα, να μπει ένα τέλος στα προγράμματα λιτότητας και να απομειωθεί το χρέος με την ταυτόχρονη παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Από τότε αναδιοργάνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατέστησε ένα κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει αντί να είναι ένας συνασπισμός συνιστωσών της Αριστεράς.

Το χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαικής Αριστεράς
Εγινε το χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής Αριστεράς και προσκαλείται τακτικά από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λυκ Μελενσόν ή από το Die Linke της Γερμανίας. Η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά θεωρείτο personna non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

«Είναι ένα πρόσωπο που το παίρνουν πλέον σοβαρά, θεωρείται ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο κλειδί» παρατηρεί ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Αθήνα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του Μνημονίου αλλά επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» συμπληρώνει.

Την Τετάρτη, καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα καθώς και τον Επίτροπο για θέματα εργασίας Λάζλο Αντορ.

Σε όλους τους συνομιλητές του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα ήταν ικανοποιημένος από τις έρευνες που γίνονται για τη Χρυσή Αυγή «να βρεθεί η διαφορά» στα κόμματα της αντιπολίτευσης ανάμεσα στις εξτρεμιστικές δυνάμεις και στο δικό του κόμμα.

Από ........  iefimerida


Standard&Poor's: Σταθερές οι προβλέψεις για την Ελλάδα- Εξισορροπείται η οικονομία της

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνεχίζει να θεωρεί σταθερή την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ο οποίος τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ του Β- και του Β και θεωρεί σταθερή την προοπτική της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, η δημοσιονομική εξυγίανση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αποδεικνύουν ότι η οικονομία επανεξισορροπείται.

«Θεωρούμε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ως εκ τούτου επιβεβαιώνουμε την αξιολόγησή μας Β-/Β για τη χώρα», αναφέρει η Standard & Poor's σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το capital.

«Οι προβλέψεις για την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση είναι σταθερό, και ισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής, σε σχέση με τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που συναντά στην προσπάθειά της να το κάνει», επισημαίνει ακόμη.

Αναμένει δε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 4% το 2013 και κατά 1% το 2014, διότι τα διαθέσιμα εισοδήματα μειώνονται ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Το ΑΕΠ αναμένεται να εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1%, το 2015, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Από  ........  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Προφυλακιστέος ο Χ.Παππάς

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com