Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δημόσιο: 12.000 απολύσεις από τους Δήμους – Όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά και όσοι προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό και κριτήρια φεύγουν άμεσα

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com 



 - Λ. Γρηγοράκος: έχουμε τον αριθμό, ως το τέλος του μήνα θα έχουμε και ονόματα
- Είναι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από το 2003 ως το 2010
 - Δεν γίνεται λόγος για διαθεσιμότητα αλλά για απευθείας απόλυση από το δημόσιο
- Πογκρόμ στους Δήμους για να καλυφθούν οι απολύσεις που ζητάει η τρόικα

 Αποκαλυπτικότατος ήταν μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος Όταν ρωτήθηκε εάν ισχύει η πληροφορία ότι η τρόικα ζητά να απολυθεί το 40% όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα έδωσε απάντησε που εξέπληξε Γρηγοράκος: οι αποχωρήσεις από τους ΟΤΑ αρκουν να καλύψουν τις απαιτήσεις της τρόικας

Ο υπουργός ανέφερε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ και μόνον όσοι πρόκειται να απολυθούν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις της τρόικας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος οι υπηρεσίες του υπουργείου περνούν από κόσκινο τις χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν από το 2033 ως και το 2010. Οι έλεγχοι αφορούν τόσο στον τρόπο με τον οποίο έγινε η πρόσληψη, όσο και η γνησιότητα των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι υπάλληλοι.

 Πλαστά δικαιολογητικά και "πλάγια" πρόσληψη οδηγούν στην απόλυση Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός ήδη υπάρχει μια εικόνα για τον αριθμό εκείνων που έχουν πλαστογραφήσει δικαιολογητικά αλλά και όσων έχουν προσληφθεί χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Όπως υπογράμμισε το υπουργείο θα είναι μάλιστα σε θέσει να έχει και τον κατάλογο των ονομάτων ως τα τέλη του μήνα. Το επόμενο στάδιο;

Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος. Οι υπάλληλοι αυτοί αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο. Με λίγα λόγια έχουν εντοπιστεί περίπου 12.000 υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά ή που προσλήφθηκαν με πλάγιο και όχι καθ' όλα σύννομο τρόπο.

Από ...... newsit

Η τρόικα δείχνει τα δόντια της- Διώξτε το 40% όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Απαίτηση να τεθούν εκτός Δημοσίου υποχρεωτικά τέσσερις στους δέκα υπαλλήλους, που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εγείρει η τρόικα...

 Στο μάτι του κυκλώνα μπαίνουν ουσιαστικά περίπου 5.000 από τους 12.500 εργαζόμενους, που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας σε τρεις φάσεις. Η πρώτη αυτή του Ιουνίου περιελάμβανε 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η δεύτερη περιελάμβανε 1.700 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας. Η τρίτη, του Σεπτεμβρίου, περιελάμβανε 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς, περίπου 2.000 υπαλλήλους υπουργείων και το μεγάλο ερωτηματικό των 1.700 διοικητικών υπαλλήλων από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η συζήτηση περί του 40% ξεκίνησε στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πριν από ένα μήνα περίπου, όταν για πρώτη φορά οι επικεφαλής της τριμερούς ζήτησαν το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τη μεθοδολογία μέσω των οποίων θα προκύψει η επιλογή των προσώπων που θα απολυθούν.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το σκεπτικό της τρόικας εδράζεται στη βασική αρχή των δανειστών μας ότι σε διαθεσιμότητα οδηγούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είτε δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, είτε έχουν χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της εργασίας τους.
Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας για το 2014

Από τον Ιανουάριο του 2014 ξεκινάει και το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα:
-1.000 εργαζόμενοι από τους δήμους το πρώτο τρίμηνο
-4.000 υπάλληλοι ως τα τέλη Ιουνίου
-1.500 ως τα τέλη Ιουλίου
-1.500 ως τα τέλη Αυγούστου

-2.000 υπάλληλοι ως τέλη Σεπτέμβρη
-1.000 διαθεσιμότητες ως τα τέλη Δεκέμβρη του 2014

Για το 2014 η μνημονιακή υποχρέωση αναφέρει την απόλυση άλλων 15.000 υπαλλήλων.
Από ........  epikaira

 




Τώρα που κατέρρευσε το success story, τι θα πουν στο λαό; Μέτρα 6,7 δισ. ευρώ ζητά το ΔΝΤ- Τα 3 δισ. μέσα στο 2014- Μηδενικό το πρωτογενές πλεόνασμα

Αναρτήθηκε  από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Νέα βόμβα για την κυβέρνηση από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που απαιτεί νέα μέτρα προβλέποντας την ανάγκη για ένα νέο "κούρεμα"...

Μέτρα της τάξεως των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν μέσα στο 2014, οπότε και η χώρα μας εκτιμάται πως θα καταγράψει έλλειμμα της τάξης του 3,3% του ΑΕΠ, παρά την προβλεπόμενη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,4%.

Η έκθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την διευθύντρια του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ και θα προκαλέσει σάλο, αφού αναιρεί όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Φυσικά, μπορεί να αποτελεί αυτή η έκθεση και μία προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, θέλοντας δηλαδή να τους πιέσει για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το άλλο εκπληκτικό που αναφέρει η έκθεση του Ταμείου είναι πως στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 ΜΗΔΕΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 344 εκατομμύρια ευρώ και έτσι αυτή η έκθεση βάζει μπουρλότο στα όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση περί πλεονάσματος.

Στην έκθεση αυτή γίνεται σαφής αναφορά για νέα επιπρόσθετα μέτρα ίσα με το 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 6,7 δισεκατομμύρια. Το επικαιροποιημένο πάντως Μνημόνιο αξίζει να σημειωθεί ότι γικα το 2014 δεν απαιτούνται νέα μέτρα από την Ελλάδα, ενώ για το διάστημα 2015-2016 τα μέτρα θα ε.ιναι της τάξεως των 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το χρέος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2013 είναι συνεπείς, αλλά οι περαιτέρω προβλέψεις προϋποθέτουν ένα νέο κούρεμα με τη συμμετοχή και του επίσημου τομέα προκειμένου να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Επίσης, στην έκθεσή του το Ταμείο αναφέρει πως έχει καταγραφεί απόκλιση της τάξης 4,5% του ΑΕΠ στους φόρους έναντι του τι προβλεπόταν να εισπραχθεί. Η απόκλιση αυτή αποδίδεται στην απόκλιση κατά 2% του ΑΕΠ στους φόρους κατανάλωσης, κατά 2,8% του ΑΕΠ στη φορολογία εισοδήματος και κατά 1% του ΑΕΠ από τους φόρους που επιβαρύνουν τη μισθοδοσία. Αντιθέτως, όλοι οι άλλοι φόροι υπεραπόδωσαν κατά 1,3% του ΑΕΠ.

Το Ταμείο σημειώνει επίσης ότι στην Ελλάδα (όπως και σε Ιρλανδία και Πορτογαλία) παραμένει στο επίκεντρο της αναδιάρθρωσης του καθεστώτος φορολόγησης των ακινήτων τόσο οι συντελεστές όσο και η δομή του φόρου.

Τι απαντάει το ΥΠΟΙΚ
Έμμεση απάντηση στην έκθεση που δημοσιοποίησε το απόγευμα το ΔΝΤ, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, παραθέτοντας, από την πλευρά του, τη συμφωνία με την τρόικα, που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με όσα αναφέρονται από το Ταμείο. Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει ότι, παρόλο που οι συζητήσεις με τους εταίρους για την επικαιροποίηση του προγράμματος συνεχίζονται, σε κάθε περίπτωση, το όποιο κενό που υπάρχει έως το 2017 - με τους στόχους που υπάρχουν σήμερα -, δεν θα καλυφθεί με νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά με έλεγχο των δαπανών και με πρωτοβουλίες για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς και από την ορατή ήδη καλυτέρευση του μακροοικονομικού κλίματος.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν σχολιάζει εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Και δεν το έπραξε αυτό ακόμη και όταν ο Οργανισμός αποδέχονταν σφαλμένες παραδοχές και λανθασμένες εκτιμήσεις στη σύνταξη του αρχικού Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για τη χώρα μας.

Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται, με ευθύνη και σεβασμό στις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, μόνο επί του συμφωνημένου, με την τρόικα, Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.


Σύμφωνα με αυτό:
1ον. Η Ελλάδα, το 2012, υπερκάλυψε τους δημοσιονομικούς της στόχους. Σημειώνεται ότι στο Μνημόνιο (Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality), και συγκεκριμένα στην παράγραφο 1 «Επίτευξη υγιών δημόσιων οικονομικών (Achieving sound public finances)», αναφέρεται ότι «το πρωτογενές ισοζύγιο σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος ανήλθε στο -1,3% του ΑΕΠ το 2012 ελαφρώς καλύτερα από το στόχο του -1,5% του ΑΕΠ», τονίζοντας μάλιστα ότι «η υποκείμενη δημοσιονομική βελτίωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι επετεύχθη κατά τη διάρκεια μιας βαθειάς ύφεσης» (ύφεση 6,4% το 2012 όταν οι στόχοι είχαν τεθεί με ύφεση 6%).

2ον. Η Ελλάδα, το 2013, θα πετύχει μικρό, βιώσιμο, πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους τουλάχιστον 340 εκατ. ευρώ. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις και των εταίρων μας. Μάλιστα, το κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Η έκθεση του ΔΝΤ το επιβεβαιώνει (σελ. 70: Ελλάδα = 4,2% του ΑΕΠ, Ευρωζώνη = 1,1% του ΑΕΠ).

3ον. Στην τελευταία επικαιροποίηση του Προγράμματος αναφέρεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013-2014.

Οι συζητήσεις με τους εταίρους για την επικαιροποίηση του προγράμματος συνεχίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, το όποιο κενό που υπάρχει έως το 2017, με τους στόχους που υπάρχουν σήμερα, θα καλυφθεί με έλεγχο των δαπανών και με πρωτοβουλίες για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και από την ορατή ήδη καλυτέρευση του μακροοικονομικού κλίματος».

Πηγή :   ΑΜΠΕ


Αλλάζει ο τρόπος συνταξιοδότησης των ένστολων: Ποια είναι τα νέα όρια και οι προϋποθέσεις- Ποιοι είναι οι «τυχεροί»

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 24,5 έτη ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, όσοι θεμελίωση δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τα τέλη του 2010, δεν θα επηρεαστούν από όσες αλλαγές επήλθαν στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και στον χρόνο ασφάλισης, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού σύνταξης, αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος».
Η ειδικές διατάξεις για την συνταξιοδότηση των ένστολων, αφορούν όσους υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην ΕΛ.ΑΣ, στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό, με καθοριστικό ρόλο να παίζει το έτος υπαγωγής στην ασφάλιση καθώς όσοι ασφαλίστηκαν ή διορίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, ανήκουν στην κατηγορία των «νέων ασφαλισμένων», ενώ πριν από αυτή την ημερομηνία έχουμε τους «παλαιούς» ασφαλισμένους.

Σημαντικό είναι το γεγονός, πως όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι το τέλος του 2010, δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που θα «τρέξουν» σταδιακά από το 2011, ενώ ρόλο- κλειδί για την έξοδο διαδραματίζει η «μάχιμη πενταετία» στο συνολικό συντάξιμο χρόνο.

Τι θα θεωρηθεί συντάξιμος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας:
  • Ο χρόνος κανονικής, εκπαιδευτικής ή αναρρωτικής άδειας
  • Ο χρόνος της διαθεσιμότητας, εφόσον αυτή δεν οφείλεται σε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχικό παράπτωμα για τα οποία επακολούθησε έξοδος από το στράτευμα, ή μετάθεση σε αργία με απόλυση
  • Ο χρόνος της αργίας με πρόσκαιρη παύση εφόσον δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες
  • Ο χρόνος της πολεμικής αποστρατείας και πολεμικής διαθεσιμότητας μέχρι την κατάληψη από το όριο ηλικίας
Τα νέα όρια συνταξιοδότησης και οι προϋποθέσεις
  • Οσοι έχουν συμπληρώσει μέχρι το 2010 24,5 έτη υπηρεσίας θα μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει για τους υπόλοιπους καθώς θα ισχύσουν άλλα όρια και προϋποθέσεις:
  • Το έτος 2011 απαιτούνται πλέον 26 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας
  • Το 2012 απαιτούνται 27,5 έτη υπηρεσίας
  • Σταδιακά, τα απαιτούμενα συντάξιμα έτη θα αυξηθούν έτσι ώστε η έξοδος να γίνεται στα 40 χρόνια, στα οποία θα υπολογίζονται αθροιστικά:
  • Τα 35 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένων και των ετών φοίτησης στις παραγωγικές σχολές
  • Μέχρι πέντε πλασματικά χρόνια που λογίζονται ως συντάξιμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
  • Ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης
φωτογραφία: fosphotos.com

Από ........  iefimerida

M.Βαρβιτσιώτης για εμπρηστική επίθεση

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com