Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αυτά είναι τα 12 ελληνικά έργα που θέλει να χρηματοδοτήσει η Κομισιόν [λίστα]

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com



Δώδεκα έργα ελληνικού ενδιαφέροντος εντάχθηκαν στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της ΕΕ, σύμφωνα με τον κατάλογο που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Περιλαμβάνονται, επίσης, οι διασυνδέσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος-Ισραήλ).

«Η Ελλάδα πέτυχε να εντάξει 12 συνολικά έργα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, έπειτα από σειρά τεχνικών συναντήσεων εμπειρογνωμόνων των αρμοδίων φορέων και συστηματικών επαφών του ΥΠΕΚΑ με την Επιτροπή και τα εμπλεκόμενα κράτη-μέλη», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναφέρει ακόμη ότι τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος διασφαλίζουν ταχύτερη αδειοδοτική διαδικασία και, κατά συνέπεια, πιθανή ευκολότερη πρόσβαση σε ιδιωτική χρηματοδότηση, σύμφωνα πάντα με την πάγια πρακτική και εκτίμηση των αγορών.

Επιπλέον, ορισμένα από αυτά είναι επιλέξιμα για μερική χρηματοδοτική συνδρομή από την ΕΕ υπό τη μορφή επιχορηγήσεων για μελέτες.

Αναλυτικά, τα έργα ελληνικού ενδιαφέροντος είναι:

Ηλεκτρική Ενέργεια
  • NSI East Electricity (Διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας Βορρά- Νότου στην κεντροανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη).
  • Διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας μεταξύ Hadera (Ισραήλ) και περιοχής Αττικής, γνωστή ως Euro Asia Interconnector.
  • Διασύνδεση μεταξύ Maritsa East 1 (Bουλγαρία) και Νέας Σάντα (Ελλάδα).
  • Υδροηλεκτρικό αντλησιοταμίευσης (hydro- pumped storage) στην Αμφιλοχία.
Φυσικό Αέριο
  • NSI East Gas (Διασυνδέσεις αερίου Βορρά-Νότου στην κεντροανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη).
  • IGB: Διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας μεταξύ Κομοτηνής και Stara Zagora (BG).
  • Πλωτός Σταθμός αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου - INGS LNG Greece.
  • Πλωτός Σταθμός αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου - Aegean LNG import terminal.
(Από τους δύο υπεράκτιους σταθμούς θα υλοποιηθεί μόνο ένας).
  • Σταθμός Μόνιμης Ανάστροφης Ροής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μεταξύ Σιδηροκάστρου (EL) και Kula (BG).
  • Εγκατάσταση αποθήκευσης στη Ν. Καβάλα.
Southern Gas Corridor (SGC, Νότιος Διάδρομος).
  • Αγωγός ΤΑΡ.
  • ITGI.
  • Αγωγός από υπεράκτια περιοχή Κύπρου προς ελληνική ενδοχώρα μέσω Κρήτης. Ο αγωγός αυτός αποτελεί συμφωνημένη με την κυπριακή πλευρά και την Επιτροπή ενοποίηση δύο αρχικών παράλληλων οδεύσεων (East-Med ΔΕΠΑ /Trans- Med Κύπρος).
  •  Σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου στους Κήπους του Έβρου.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε: «Η συνεχής προσπάθεια των τελευταίων ετών, η υπευθυνότητα, αλλά και η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων εμπιστοσύνης στη χώρα, μας επιτρέπουν να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η ένταξη των νέων ενεργειακών υποδομών στα έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με τις ήδη υφιστάμενες ενεργειακές υποδομές, η υιοθέτηση βασικών ενεργειακών αρχών απελευθέρωσης των δυνάμεων της αγοράς και προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών, καθώς και οι πρωτοβουλίες στην έρευνα υδρογονανθράκων, ενισχύουν σημαντικά το ρόλο της χώρας στο ενεργειακό γίγνεσθαι της Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες προοπτικές», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από  ......  iefimerida


Τα μεροκάματα της φοροδιαφυγής -Στη λίστα του ΣΔΟΕ ο τραγουδιστής Πλούταρχoς και ο εργατολόγος-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Εκτός από το όνομα του τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου που φιγουράρει από τα πρώτα στη λίστα της φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές εντόπισαν και έναν πλαστικό χειρουργό και ένα δικηγόρο – βουλευτή, οι οποίοι ελέγχονται για φορολογικές παραλείψεις-παραβάσεις.

Οπως αναφέρει και η Espresso το ΣΔΟΕ στους 3.000 ελέγχους που έκανε εντόπισε όργιο φοροδιαφυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πέντε επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 59.100.000 που ζημίωσαν το κράτος με 13.600.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ο τραγουδιστής εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 2.793.000 ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, όπως λέει η σύζυγός του η υπόθεση έχει κλείσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώθηκε ο δεκαετής έλεγχος του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου.,
Για απόκρυψη εσόδων ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται από το ΣΔΟΕ και ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιώργος Παπαδόπουλος.

Για υπόθεση μη έκδοσης απόδειξης ύψους 1.000.000 δολαρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στοχοποιείται από το ΣΔΟΕ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος που ως εργατολόγος είχε εισπράξει το ποσό και όπως τονίζει είχε καταθέσει βεβαίωση επίσημης μεταφοράς και δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό.

Το ΣΔΟΕ έκανε φύλλο και φτερό εκ νέου τα στοιχεία του Γιάννη Καρούζου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές. Εταιρεία στο όνομά του εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή άνω των 7,8 εκατομμυρίων.
Και φυσικά οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής δεν σταματούν εκεί αφού άλλος γνωστός δικηγόρος από τον Άγιο Δημήτριο δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών 1,1 εκατομμυρίου, ενώ γνωστή εταιρεία στο χώρο της εστίασης επίσης, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής ·
  • Δικηγόρος στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353 ευρώ.
  • Κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε 3 φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173 ευρώ.
  • Δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω είχε προσαύξηση περιουσίας 195.352€ από άδηλη πηγή.
Στο πλαίσιο των Ειδικών Ελέγχων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών καταλογίσθηκαν πρόστιμα σε 2 τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα και στην Πάτρα και σε 2 εμπόρους οικοδομικών υλικών στην Ανατολική Αττική ύψους 13.694.000 ευρώ, γιατί εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.

Από ........  iefimerida

Σε ελεύθερη πτώση η απασχόληση -Μειώθηκαν και τα ημερομίσθια

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Kατά 1,97% μειώθηκε η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, φέτος το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (Α.Π.Δ.).Αναλυτικά, υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν «Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις» (Α.Π.Δ.) από 182.379 κοινές επιχειρήσεις και 9.323 από οικοδομοτεχνικά έργα.

Σύμφωνα με τη Real ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Α.Π.Δ. ανέρχεται σε 1.448.382, εκ των οποίων 1.421.695 σε κοινές επιχειρήσεις και 26.687 σε οικοδομοτεχνικά έργα.
Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,68% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,84% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,77%, ενώ με μερική απασχόληση το 38,28%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων 20,95% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 55,73% έως 39 ετών και 15,70% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών. Στο σύνολο των ασφαλισμένων 90,97% έχουν Ελληνική υπηκοότητα, 1,63% άλλης χώρας Ε.Ε. και 7,40% χώρας εκτός Ε.Ε.

Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 91,57% έχουν Ελληνική υπηκοότητα, 1,58% άλλης χώρας Ε.Ε. και 6,84% χώρας εκτός Ε.Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 58,78% , 3,94% και 37,28%.Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 10,59% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,22% των ασφαλισμένων γυναικών.

Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων 53,02% έχουν Αλβανική υπηκοότητα. Το 22,88% των ασφαλισμένων απασχολείται στον κλάδο«Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 15,39% στον κλάδο «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 9,32% στη «Διαχείριση ακίνητης περιουσίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τo μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 6,20%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 21,95% και στο σύνολο μειώθηκε κατά 6,44%.Ο μέσος μισθός μειώθηκε στις κοινές επιχειρήσεις κατά 7,23% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 14,36%.Στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 5,09%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 5,51%.

Οι μειώσεις την απασχόληση και τις αμοιβές, δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέες απώλειες στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να εμφανίζεται καθησυχαστική και τον υπουργό κ. Ι. Βρούτση να δηλώνει το Σαββατοκύριακο σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι «Όπως το 2013 κλείνουμε απολύτως εντός στόχων και προβλέψεων, έτσι και το 2014 αν και έτος μειωμένης συμμετοχής του κρατικού μηχανισμού στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή ροή της συνολικής χρηματοδότησης των συντάξεων.

Από ......  iefimerida

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com