Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο Αλέξης "ψεκάζει" τους Έλληνες;

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Ο πολιτικός λόγος έχει χαρακτηριστικά και κανόνες. Έχει ύφος, πλοκή και επικλήσεις στη λογική, στο συναίσθημα, στο ήθος και πολύ συχνά σε αυθεντίες. Από  την εποχή του Αλκιβιάδη -του πρώτου ανήθικου ηγέτη στις δημοκρατίες- ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο χαρακτήρας της πολιτικής επικοινωνίας έχει όλα τα δείγματα για να μπορέσει κάποιος να αναλύσει  τη θεωρία και τις προθέσεις των πολιτικών ανδρών.

Ο  Αλέξης Τσίπρας  υπόσχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, κούρεμα των δανείων, αποκατάσταση των «αδικιών», προσλήψεις στο δημόσιο, «τσαμπουκά» στους δανειστές και ό,τι άλλο μπορεί να ποθεί το θυμικό του «λαού». Δίνει την εντύπωση πως ό,τι και να του ζητήσεις, θα πει ένα μεγαλοπρεπές και ανακουφιστικό «ναι»!  Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μόνιμοι μαϊντανοί στα κανάλια δεν κάνουν τίποτε από το να αφήνουν πόρτες ελπίδας για όλους.

Αναρωτιέται λοιπόν, κανείς τι είναι αυτό που ορίζει το status επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα, εν έτει 2013. Πως και η κοινωνία μας, με τόσο μεγάλη πρόσβαση στην ενημέρωση, στις γνώσεις και στο διάλογο, ανέχεται έναν πολιτικό λόγο που θυμίζει γονείς που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με υποσχέσεις και δωράκια. Θυμίζει ίσως και τη διαφήμιση του Τζάμπο για «να ζεσταθεί το κοκκαλάκι» του  πιτσιρίκου ή  του κακομαθημένου μαθητή που ο λαϊκιστής δάσκαλος λέει συνεχώς ψέματα στους γονείς για να μην μπλέξει με τις αντιδράσεις τους. Πάνω απ΄ όλα όμως, δείχνει  την «κρυφή» διάθεση που έχει το 33% των Ελλήνων για «ψεκασμούς» απ΄όπου κι αν προέρχονται.

Γιατί λοιπόν, πρέπει να απορεί κανείς για τη νομιμοποίηση του απόλυτου λαϊκιστικού λόγου, από την κοινή γνώμη, όταν ένας στους τρεις  Έλληνες  αποδέχεται  την επικοινωνία των φαντασιώσεων και την απόρριψη του ορθολογισμού. Σε άλλες μετρήσεις ακόμα, ένα τεράστιο  ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνει ότι εμπιστεύεται  την εκκλησία πιο πολύ από τους πολιτικούς θεσμούς. Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές  θεωρούν ότι, μολονότι οι βαθμοί τους μέχρι τη Β΄Λυκείου είναι κάτω από 14, στις Πανελλαδικές θα καταφέρουν να περάσουν στις καλύτερες σχολές και χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα. Άλλοι πιστεύουν στα θαύματα και άλλοι αποδέχονται ως τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους τραγουδιστές, ηθοποιούς  και τηλεοπτικούς σταρ.

Αυτά λοιπόν τα αποκαρδιωτικά δείγματα αποκαλύπτουν την εγκληματική ανωριμότητα της ελληνική κοινωνίας. Μ΄αυτή καλείται να επικοινωνήσει ο κάθε πολιτικός που εμφανίζεται στο προσκήνιο και θέλει να εκλεγεί. Ακόμα κι αν στην  αρχή έχει άλλες προθέσεις, στη συνέχεια πείθεται ότι χωρίς «ψεκασμούς», αποκλείεται να τα καταφέρει. Γιατί απευθύνεται σε μία κρίσιμη μάζα «πελατών» οι οποίοι δεν είναι σε θέση να συνδιαλαγούν μαζί του  με διαφορετικό κώδικα, παρά μόνο με αοριστίες, συνθήματα και φαντασιώσεις. Απορρίπτουν έτσι κι αλλιώς, οτιδήποτε δεν άπτεται του ναρκισσισμού, της πρόσκαιρης επιθυμίας και της εξατομικευμένης «χορταστικής» ικανοποίησης. Άλλωστε μιλάμε για μία χώρα, όπου στην ελληνική επαρχία και ως τη δεκαετία του ΄60, οι απελπισμένοι γονείς πήγαιναν τα παιδιά τους σε εκκλησίες και βακούφια για να γιατρευτούν. Τον γιατρό άργησαν πολύ να τον εμπιστευτούν...

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν αρκεί ούτε καν η γενναιότητα ενός πολιτικού που θα αγνοήσει τα θλιβερά δεδομένα και θα προσπαθήσει να «διαπαιδαγωγήσει» το εκλογικό σώμα, σε μια κουλτούρα ορθολογισμού. Ούτε  είναι τόσο «ανώτερος» αλλά κι αν το κάνει, κάποιος περιμένει στη γωνία να πάρει τη θέση του. Κανάλια, μηχανισμοί προπαγάνδας, πελατειακά δίκτυα είναι έτοιμα να ενισχύσουν αυτόν που θα «κερδίσει» τους περισσότερους «ψεκασμένους» γιατί απλά, αποτελούν την ίδια ακριβώς, δεξαμενή πελατών για όλους.

Να γιατί ο Αλέξης μοιράζει δώρα παντού. Δεν κάνει τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ και η καραμανλική ΝΔ. Με θράσος, δεινότητα και ευκολία διενεργεί «ψεκασμούς» σε έναν λαό που είναι πλέον εθισμένος στις «παραισθησιογόνες ουσίες» των εξουσιών. Δίνει απλόχερα το «φάρμακο» στον  «άρρωστο» που ο οργανισμός του συνήθισε να ζει φασματικά, χωρίς επαγωγές, αιτίες, αριθμούς, σχέδια και ορθολογισμό. Παίρνει λοιπόν, το «ψεκαστικό» του κι όπου βρει  «χωράφι» αδειάζει  εύκολα τα «χημικά» του. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος...

azampoukas@gmail.com
Πηγή:www.capital.gr

‘’Αξιολόγηση των εργαζομένων και των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης‘’

Αναρτήθηκε από  ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6937378138 6932837696

Η τοποθέτηση στην Ημερίδα για την

‘’Αξιολόγηση των εργαζομένων

 και των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης‘’

Όταν περίπου πριν από ένα χρόνο ήρθε με τόσο άκομψο τρόπο το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στους δήμους ‘’φωνάξαμε’’ ‘’ Όχι στις απολύσεις, ναι στην αξιολόγηση και στην βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου’’.

Ένα μήνα μετά λέγαμε πως ‘’Οι διαθεσιμότητες δεν θα επιλύσουν τις παθογένειες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση’’ ενώ  εστιάσαμε και προτείναμε την αυτοαξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου σε μια προσπάθεια  ενίσχυσης του ρόλου του εργαζομένου με παράλληλη αντίσταση στις μνημονιακές απαιτήσεις για απολύσεις.

Όμως η  αναμονή των  αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας, σε συνδυασμό με την αμηχανία, την αδράνεια και την έλλειψη οργανωμένης  έμπρακτης αντίστασης από τους δήμους, εξυπηρετεί στην χειραγώγηση των πολιτών και  στο πέρασμα αυτών των αντιδραστικών πολιτικών στην κοινωνία.
Αν δεν προχωρήσουν οι δήμοι στην αυτοαξιολόγηση και την αναδιάρθρωση τότε θα το πράξουν  οι κυβερνώντες με το δικό τους τρόπο, δηλαδή με ανθρωποθυσίες. Έτσι χαμένες θα είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι εργαζόμενοι στον δήμο.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά ,αποτελεί  άμεση αναγκαιότητα και μονόδρομο πλέον, να προχωρήσουμε  με απόλυτη  συναίνεση  στη ριζική αναδιοργάνωση των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και το δημόσιο συμφέρον.
Να προχωρήσουμε  δηλαδή σε μια επαναθεμελίωση των υπηρεσιών του δήμου,  με σύγχρονα οργανογράμματα, με αξιολόγηση, αξιοκρατία, διαφάνεια και κυρίως με διακριτή σχέση αιρετών που αποφασίζουν και υπαλλήλων που απερίσπαστοι από πολιτικές παρεμβάσεις εργάζονται αποδοτικά και αμείβονται ανάλογα. 
Είναι καιρός πια να μιλήσουμε για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για την αποδοτικότητα των έργων σ’ όλες τους τις φάσεις: προγραμματισμός, σχεδιασμός, παρακολούθηση, ολοκλήρωση, συντήρηση
Είναι καιρός πλέον να δημιουργηθεί και στον δήμο μας, υπό την εποπτεία του Δημοτικού Συμβουλίου, με απόλυτη διαφάνεια συγκεκριμένη Επιτροπή η οποία θα  ασχοληθεί με την αυτοαξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των δομών του.
Οι στόχοι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι:
1.    Καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό και προσαρμογή  του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στις νέες συνθήκες που επικρατούν σήμερα
2.    Η αξιολόγηση που θα προκύψει να είναι συνεχής και ευέλικτη, γιατί οι ανάγκες του δήμου αλλάζουν ανάλογα με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.
Βέβαια  για να έχει νόημα και επιτυχία η όλη προσπάθεια θα πρέπει να αναζητηθούν και να στοχοποιηθούν εκείνες οι προτεραιότητες που θα δημιουργήσουν έναν ανθρώπινο δήμο που θα υπηρετεί τον δημότη και θα ιεραρχεί τις ανάγκες του για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια.
Να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις βασικές ανάγκες των πολιτών οι οποίες πλήττονται μεσούσης της κρίσης: η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Μέριμνα-με ενδυνάμωση και στελέχωση των Κοινωνικών Δομών.
Η Επιτροπή αυτοαξιολόγησης δεν θα εργαστεί αυθαίρετα και κατά τη δική της κρίση, όσον αφορά τα κριτήρια που θα τεθούν. Υπάρχουν σήμερα  μεθοδολογικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν : η πρόταση της ΚΕΔΕ, το κείμενο «Προδιαγραφές του Έργου των Ομάδων Αξιολόγησης και Αναδιοργάνωσης των Δήμων» – που αξιοποιεί και συνθέτει τη μεθοδολογία εκπόνησης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των ΟΤΑ (ΕΕΤΑΑ 2007), το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών δημόσιων οργανώσεων (ΥΠΕΣΔΔΑ, 2005) η  μεθοδολογία αξιολόγησης οργανωτικών δομών και λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης (ΥΔΜΗΔ, 2012) αλλά και οι βελτιωμένες προτάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων.
Είναι σημαντικό όλες οι δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν την διαδικασία. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι εργαζόμενοι στο Δήμο αφού με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται η θέση τους και φυσικά θα πρέπει να συμμετέχουν  με κάποιο τρόπο και οι άμεσοι αποδέκτες αυτών των αλλαγών, οι πολίτες. Μέσα π.χ. από ειδική ανάρτηση στην  σελίδα του Δήμου να μπορεί κάθε δημότης, με τις παρατηρήσεις του, να συμβάλλει στην αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.
Οι πιέσεις για ιδιωτικοποίηση των πάντων είναι προκλητικές και έξω στην κοινωνία εξελίσσεται ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που κατέχουν μια θέση εργασίας και σε όσους είναι άνεργοι.

Πριν ο πόλεμος αυτός καταλήξει σε εμφύλιο θα πρέπει να συμφωνήσουμε
 σε μία νέα διαδικασία από μέρους του Δήμου και των ίδιων των εργαζομένων, καλύτερης οργάνωσης των παρεχομένων υπηρεσιών και βελτίωσης της ποιότητας και του αποτελέσματος της εργασίας σε όφελος των δημοτών.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μια αφετηρία ευρύτερου διαλόγου για τον σχεδιασμό του νέου δήμου και εμείς στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο. Πάντα υπηρετώντας και σεβόμενοι  τον δημότη.

Ιερώνυμος: Δεν θα ζητήσουμε ποτέ διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους



Αναφερόμενος σε θέματα της εκκλησίας τόνισε ότι «σε περιόδους κρίσης πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τις δομές της εκκλησίας»...

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ερωτηθείς για την οικονομική κρίση, ο κκ. Ιερώνυμος είπε ότι «το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» και μίλησε για τη μετάνοια.

«Μετάνοια σημαίνει, αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι» σημείωσε.

Αναφερόμενος σε θέματα της εκκλησίας τόνισε ότι «σε περιόδους κρίσης πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τις δομές της εκκλησίας», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί σε μια εποχή αλλαγών και ανακατατάξεων η εκκλησία να μη δει τις εσωτερικές της δομές», ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία επισήμανε:

«Έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. Η περιουσία της εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή περιουσία και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το κράτος».







Από  ..........  epikaira

Σημίτης για Πρόεδρος Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ανοίγει τα χαρτιά του ο πρώην πρωθυπουργός

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την άνοιξη του 2015, στοχεύει ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με συνομιλητές του.

 Έτσι εξηγούνται τόσο η πύκνωση των εμφανίσεών του, ώστε και η «στρατηγική συμφωνία» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της κίνησης των «58».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός στοχεύει και στη δικαίωση της πρωθυπουργικής του θητείας το διάστημα 1996-2004, όπως προκύπτει και από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. 

Μέσω αυτής ο Κ. Σημίτης επιτέθηκε σε Κώστα Καραμανλή και Χοσέ Μπαρόζο για το «φούσκωμα» του χρέους το 2004, δικαίωσε απολύτως την πολιτική της κυβέρνησής του -που μόλις ανέλαβε- στην υπόθεση των Ιμίων κ.ο.κ.

Από ......  parapolitika

Η κυβέρνηση απειλεί με εκλογές αν η Τρόικα ζητήσει νέα μέτρα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση εκπέμπει προς την κατεύθυνση των δανειστών ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσουν νέα μέτρα. Αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα του Euro Working Group Τόμας Βίζερ. Στο ίδο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρωθυπουργός, μια μέρα μετά το μήνυμα που έστειλε στους Ευρωπαίους εταίρους από τις Βρυξέλλες, από όπου τους ζήτησε να δείξουν αλληλεγγύη αλλά και υπεθυνότητα, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Βίζερ εξέφρασε την κάθετή αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιβολής νέων οριζόντιων μέτρων, ξεκαθαρίζοντας πως το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία στην Ελλάδα δεν αντέχουν άλλα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα της Ανοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.

Οσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος του έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Βενιζέλος: Νέα μέτρα δεν είναι δυνατό να συζητηθούν
Ανάλογο, πάντως ήταν και το  μήνυμα που εξέπεμψε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν όχι μόνο γιατί δε θα περάσουν αλλά και γιατί δημιουργούν φαύλο κύκλο και επιτείνουν την ύφεση και κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό».

Αδωνις: Αν η Τρόικα ζητήσει νέα μέτρα, να αποφασίσει ο λαός με εκλογές
Πάντως, όλα δείχνουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσφορία με την αδιάλλακτη στάση της Τρόικα η οποία φαίνεται να βλέπει δημοσιονομικό κενό το 2014, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει λήψη νέων μέτρων που η πλευρά των δανειστών υπολογίζει να ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά, επισήμως, το αρνείται, ωστόσο η ανησυχία για την αδιαλλαξία των δανειστών είναι έντονη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την Τετάρτη για πρώτη φορά κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ έβαλε για πρώτη φορά στο τραπέζι το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι εάν η Τόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ......  epikaira

Σκάνδαλο με τα εφάπαξ - Άλλαξαν σειρά για να μην έχουν μειώσεις – Υπάλληλοι ΔΕΚΟ πήραν εφάπαξ χωρίς μείωση

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Κομπίνα στα Ταμεία με αλλαγή στη σειρά προτεραιότητας
- Κάποιοι έχασαν ως και 35.000 ευρώ από το εφάπαξ χάνοντας τη σειρά τους
- Έρευνα σε 2.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ που ... ξαφνικά βγήκαν πρώτοι στη σειρά

Μέγα σκάνδαλο με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται μετά από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Όπως δείχνουν τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα, άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το πόρισμα της έρευνας των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο ΤΑΥΕΚΩ επιβεβαιώνει ήδη της πρώτες 280 περιπτώσεις.

Ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Όλα δείχνουν πως έγινε διεκπεραίωση εκτός σειρά αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.

Το “τρικ” των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.

Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.

Τώρα και με βάση τα ευρήματα του ΤΑΥΕΚΩ θα γίνει ευρύτερη έρευνα σε όλα τα Ταμεία πρόνοιας για να εξεταστεί εάν και κατά πόσο η φάμπρικα είχε στηθεί και αλλού.


Από ......   Newsit

Κατάσχονται περισσότεροι από 50.000 λογαριασμοί καταθέσεων - Βάζουν χέρι ακόμα και στα επιδόματα ανεργίας

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τσουνάμι κατασχέσεων από την Εφορία σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ γίνονται παράνομα κατασχέσεις ακόμα και σε επιδόματα ανεργίας
- Οι κατασχέσεις γίνονται αδιακρίτως σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δηλαδή τρεχούμενους, μισθοδοσίας ενώ ''σπάνε'' ακόμα και προθεσμιακές καταθέσεις
- Απροστάτευτοι είναι οι καταθέτες καθώς γίνται μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και Τραπεζών
- Διαβάστε ποιοί κινδυνεύουν με κατάσχεση καταθέσεων και πως μπορούν να προστατευθούν

Κατά χιλιάδες φεύγουν τα κατασχετήρια από τις εφορίες προς τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.


Από την αρχή της χρονιάς εως τώρα η Εφορία έχει βάλει χέρι σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς και σύμφωνα με τα ΝΕΑ είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των κατασχετηρίων που γίνεται λόγος για αύξηση εως και 130%

Από την αρχή της χρονιάς εως τώρα η Εφορία έχει βάλει χέρι σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς και σύμφωνα με τα ΝΕΑ είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των κατασχετηρίων που γίνεται λόγος για αύξηση εως και 130%.

Οι κατασχέσεις γίνονται σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε είναι τρεχούμενοι είτε μισθοδοσίας αλλά ακόμη ακόμη και σε προθεσμιακές καταθέσεις!

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των κατασχέσεων που γίνονται ακόμα και σε επιδόματα ανεργίας, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά.

σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες οφείλουν να ελέγξουν εαν ο τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να κατασχεθεί ή όχι, όπως για παράδειγμα οι λογαριασμοί μισθοδοσίας ή τα επιδόματα ανεργίας

Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που οι πολίτες βλέπουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει παράνομα και να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους γιατί γίνονται μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και Τραπεζών.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι Εφορίες στέλνουν ομαδικά κατασχετήρια στις τράπεζες εις βάρος φορολογουμένων, χωρίς να γνωρίζουν εαν οι καταθέσεις τους προστατεύονται από κατασχέσεις ή όχι.
Δηλαδή σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες οφείλουν να ελέγξουν εαν ο τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να κατασχεθεί ή όχι, όπως για παράδειγμα οι λογαριασμοί μισθοδοσίας ή τα επιδόματα ανεργίας.

Ποιοί τραπεζικοί λογαριασμοί μπορούν να κατασχεθούν

Όπως ρητά προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ''δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ''.


Από  ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com