Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Περιφερειακά και Δημοτικά θέματα

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Κε αρχισυντάκτη



    Με την Χρυσαυγιάδα σε εξέλιξη και το «νόμος και τάξη» να επιβάλλεται  στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, τιμωρώντας νεαρούς καταληψίες με 20 μέρες φυλάκιση, όταν οι Κασιδιάρης Παναγιώταρος και  Μίχος είναι ελεύθεροι με περιοριστικά, είναι τουλάχιστον αντιλαϊκός αυταρχισμός. Είναι παράνομη κατάληψη σχολείων με βάση τους νόμους τους. Γιατί άραγε δεν είναι παράνομο το μάθημα σε ανθυγιεινά κοντέινερ, όπως π.χ. κάνουν οι μαθητές στα Καμένα Βούρλα;


   Από την άλλη, σε πλήρη αρμονία περιφερειάρχες και δήμαρχοι, ζητούν την επιβολή νέων φόρων στους δημότες τους καθώς και την ολοκλήρωση της δομής του Καλλικράτη. Αρνούμενοι να μας πουν ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη πόρων και τα παραπέμπουν όλα στο ΕΣΠΑ.


   Στο συνέδριο των περιφερειακών διοικήσεων (Αθήνα ξενοδοχείο Κάραβελ), ζητούσαν να έχουν και οι ίδιοι συμμετοχή στην απευθείας φορολόγηση των πολιτών. Όταν γνωρίζουν ότι το κλείσιμο υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών, η κατάργηση υπηρεσιών πρόνοιας, η επιβολή χαρατσιών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων, επιβάλλονται από τον Καλλικράτη, όπως και οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις εργαζομένων. Πρότειναν τη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων ( ΚΑΠ) κάθε έτος και την άμεση, από τους δήμους και τις περιφέρειες, φορολόγηση των πολιτών, και αυτό μάλιστα να κατοχυρωθεί και συνταγματικά.


   Συζητήθηκε και ο εκλογικός νόμος (θα έχουμε καινούργιο) και η ανάπτυξη  στις περιφέρειες. Φαίνεται ότι όλα προσανατολίζονται σε ενέργεια, τουρισμό και μεταφορές μόνο. Δηλ. κοινωνικό κράτος ανύπαρκτο.

Στην ίδια κατεύθυνση και η συζήτηση της ΚΕΔΕ (Δήμαρχοι) με τον υπουργό οικονομικών που τους ζητήθηκε οι φετινοί προϋπολογισμοί να περιέχουν λιγότερο κοινωνικό κράτος.


Στην Αγριά του Βόλου που συνεδρίασαν για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, φάνηκε ότι τα λεφτά που υπάρχουν για το καινούργιο πρόγραμμα, αρκούν μόνο για να πληρωθούν τα φέσια από το προηγούμενο πρόγραμμα. Έργα μαϊμού από το παρελθόν είναι στην λίστα του προγράμματος, π.χ. για το Δήμο μας: αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Μώλου που έχει ενταχθεί από τις 23-11-2011, έχει πληρωθεί κατά 85% με τελευταία πληρωμή 14-6-2010, χρωστάμε κάτι ψιλά και κάποιοι πανηγυρίζουν για το ΕΣΠΑ και την ένταξη του έργου στη νέα περίοδο . Έκλεισαν τις ιαματικές πηγές από τον ΤΑΙΠΕΔ για να κάνουν πιστοποίηση ISO και χωρίς καμία ειδοποίηση.


Ο διαγωνισμός για την  ενοικίαση των ιαματικών και των εκτάσεων του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα είναι σε εξέλιξη.

 Η μείωση του τουρισμού τη φετινή σεζόν στην πόλη μας οδηγεί  σταδιακά στο κλείσιμο μικρών τουριστικών μονάδων,  ενώ η κρίση, ο ανταγωνισμός από το «Γαλήνη», το κόψιμο του κοινωνικού τουρισμού, το σταμάτημα των λουτροθεραπειών από τον ΕΟΠΠΥ, είναι πολιτική επιλογή και τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν, οι νέοι επενδυτές δεν θα είναι καλύτεροι και δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς.

Βέβαια ο Δήμους μας δεν διεκδίκησε τίποτα από τα παραπάνω.


   Χρειαζόμαστε Δήμο που να βοηθάει την εργασία και τους αυταπασχολούμενους  σε όλο το Δήμο ανάπτυξη για μας και όχι για τις επενδύσεις τους.



Για το OPEN DAY δηλαδή  την  παρουσία  της  Περιφέρειάς μας  στις  Βρυξέλες  και  τις δηλώσεις  του  κ.  Περγαντά  για  τις  Ιαματικές Πηγές και  την επιχειρηματικότητα  φαίνετε να  μην  έχει  διαβάσει  το  κείμενο  της  προκήρυξης  του διαγωνισμού του   ΤΑΙΠΕΔ  για  τις  Ιαματικές Πηγές.  Όσο  για  την  επιδοτούμενη  επιχειρηματικότητα     θα  πρέπει  να  ληφθεί  υπ` όψιν η  οικονομία  της  περιοχής  μας.                     

Γ. Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής 
Καμένα Βούρλα



Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ έπεσε παταγωδώς έξω (VIDEO)

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



Βόμβα από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ 

 «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της χώρας μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. 







Από  ....  parapolitika

Σαμαράς: Δεν εκβιάζουμε, αλλά δεν εκβιαζόμαστε – Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ετοιμοι για ευθεία αντιπαράθεση με την Τρόικα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το νέο μπρα ντε φερ που αναμένεται να λάβει χώρα από την επόμενη εβδομάδα όπου επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών.

Στην κυβέρνηση δηλώνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν μέχρι τέλους ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων και θα πιέσουν τους εταίρους με τη σειρά τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της. Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε εκβιάζουμε. Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς σε συνεργάτες του προ ημερών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να «παίξει» το «χαρτί» της πολιτικής διαπραγμάτευσης, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμείνουν στις απαιτήσεις τους για την υπογραφή ενός νέου Μνημονίου, το οποίο πιθανόν να συνοδεύεται από νέα μέτρα.

Οπως ανέφερε στην εφημερίδα τακτικός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο, αμέσως μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση και να θέσει το σύνολο των θεμάτων στην καγκελάριο Μέρκελ.

Από ........  iefimerida

Στουρνάρας: Μας περιμένει κόλαση μέχρι τον Ιούνιο, αλλά δεν θα πάρουμε νέα μέτρα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Για μια σκληρή περίοδο συζητήσεων με την Τρόικα που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει «κόλαση» τους μήνες που έρχονται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι μέχρι τότε θα παιχθούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές. Ξεκαθαρίζει ακόμη πως όσο κι αν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προβάλλει ως αίτημα ή απειλή για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται κατηγορηματικά από το Μαξίμου.

Παρουσιάζει μάλιστα ως μονόδρομο την επιστροφή των δανειστών, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τη διετία 2014 - 2014.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε θέσεις μάχης αναμένεται να τεθούν τουλάχιστον πέντε υπουργοί οι οποία θα βρεθούν και στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι υπουργοί που θα βρεθούν υπό την ιερά εξέταση των δανειστών είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα επιπλέον μέτρα - πέραν των απολύσεων στο Δημόσιο -, τα οποία θα κλείσουν την ψαλίδα έως και το 2015, ενώ στα φλέγοντα ζητήματα βρίσκεται και το έλλειμμα στα Ταμεία και την Υγεία.
Οπως δηλώνει στην εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών πάντως, δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα, αλλά μόνο στοχευμένα μέτρα, με το μεγαλύτερο βάρος να δίνεται στην περιστολή των δαπανών.

Με βάση όλα τα παραπάνω, μεγάλο βάρος θα δοθεί στην αύξηση της φορολογίας εισοδήματος κατά 820 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κατάργησης των φοροαπαλλαγών, στην αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά, ώστε να εξασφαλισθούν πόροι 190 εκατομμυρίων υπέρ του ΕΟΠΥΥ και στα αναμενόμενα έσοδα από το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν 50.000 πρόσωπα, που έβγαλαν χρήματα σε καταθέσεις στο εξωτερικό.
Στόχος της χώρας μας - σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της τρόικας - είναι ο διπλασιασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος από 2,8 δισ. το 2014 σε 5,6 δισ. ευρώ.

Από ........  iefimerida

Μάχη για την πρωτιά

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com