Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο γραμματέας του Σαμαρά, Μπαλτάκος, διόρισε τον γιο του στο Λιμενικό!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


“ Πρόκληση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον σε μία εποχή που η κυβέρνηση προωθεί χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων - Θα απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον συνεργάτη του;  ”

Σε αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ προχωρά αύριο η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" για έναν εκ των κορυφαίων πρωθυπουργικών συμβούλων.  Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο κορυφαίος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος...

παρενέβη και μάλιστα με σκανδαλώδη τρόπο προκειμένου να μονιμοποιηθεί ο γιος του στο λιμενικό Σώμα. Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όταν επιβάλλει βάρβαρη πολιτική λιτότητας με θύματα εκατομμύρια Έλληνες και όταν με προκλητικό τρόπο σύμβουλοι του πρωθυπουργού κουνούν το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για παρέμβαση σκάνδαλο προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διορισμός και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των δύο δικαστικών αποφάσεων, όπως επίσης και την περίεργη αλλαγή της βαθμολογίας. Ακόμη δίνει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που εκθέτουν τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και κατ΄επέκταση τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή είχε απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο τότε υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης για αντίστοιχη υπόθεση που αφορούσε τον γιο του. Τι θα πράξει τώρα ο Αντώνης Σαμαράς; Θα παρέχει κάλυψη στον γραμματέα της κυβέρνησης;

Από ......  parapolitika

Πενταπλάσιος ο φόρος για τα αγροτεμάχια με κατοικία

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Αντιμέτωποι με τη τιμωρητική, σχεδόν εκδικητική, διάθεση του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων ακόμα και των... γιαπιών, καθώς οι στρεβλώσεις που παρατηρούνταν στο ισχύον πλαίσιο φορολόγησης, παίρνουν μόνιμη μορφή με τον Ενιαίο Φόρο.

Τουλάχιστον παραλογισμός χαρακτηρίζεται το ότι είναι 5πλάσιος ο φόρος στα αγροτεμάχια εάν έχουν κατοικία ανεξαρτήτως επιφάνειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι για 10 στρέμματα στη Π. Φώκαια, παραθαλάσσια, σε επαρχιακή οδό, ο φόρος- εάν δεν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο- υπολογίζεται στα 173,25 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει κατοικία, τότε ο φόρος πενταπλασιάζεται και φτάνει στα 866,25 ευρώ!!! Για 3,5 στρέμματα στη Ραφήνα, με μονοετή καλλιέργεια, όχι παραθαλάσσιο, ο Φόρος χωρίς κατοικία υπολογίζεται στα 20,21 ευρώ, αλλά αν υπάρχει κατοικία διαμορφώνεται στα 101,05 ευρώ!

 Για 20 στρέμματα στην Καλαμάτα, ελαιώνα, όχι παραθαλάσσιο, ο Φόρος χωρίς κατοικία είναι 65 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει κατοικία ο ιδιοκτήτης "τιμωρείται" με 325 ευρώ!

Το χέρι στη τσέπη θα συνεχίσουν να βάζουν και όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν, πλέον, να αποπερατώσουν τη κατασκευή κατοικίας, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ο φόρος στα γιαπιά υπολογίζεται με Συντελεστή απομείωσης 0,4, ενώ ως ημιτελή θεωρούνται όσα δεν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή έχουν εργοταξιακό ρεύμα και παραμένουν «κενά». Για 70 τ.μ. Μονοκατοικία, 5ετίας, στη Νάξο, ο Φόρος εάν είχε ολοκληρωθεί η κατοικία, θα ήταν 514 ευρώ αλλά και τώρα θα επιβαρύνεται με φόρο 206 ευρώ! Ανάλογες είναι οι επιβαρύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Για 100 τ.μ. μονοκατοικία, 5ετίας, ο φόρος... γιαπιού στη Τήνο διαμορφώνεται στα 245 ευρώ, στην Ερέτρια στα 157 ευρώ, στα Χανιά στα 294 ευρώ, στη Κέρκυρα στα 490 ευρώ!

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου φαίνεται να υπάρχει ελάφρυνση από την εφαρμογή του νέου Φόρου, αυτό προκύπτει εάν η σύγκριση γίνει και με το Τέλος Ακινήτων, που είχε υποτίθεται Έκτακτο χαρακτήρα. Για 80 τ.μ. στη Πετρούπολη, 10ετίας, 3ου ορόφου, με πρόσοψη, το 2013 ο ιδιοκτήτης του δεν επιβαρύνθηκε με ΦΑΠ αλλά μόνο με Έκτακτο Τέλος Ακινήτων 391 ευρώ. Το 2014, θα κληθεί να πληρώσει Ενιαίο Φόρο 341 ευρώ. Για 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη, 5ετίας, 4ου ορόφου, γωνιακό, το 2013 ο ιδιοκτήτης του επιβαρύνθηκε με ΦΑΠ 90 ευρώ αλλά και με Έκτακτο Τέλος Ακινήτων 1.020 ευρώ. Το 2014, ο φόρος, που ενσωματώνει το Έκτακτο Τέλος, υπολογίζεται στα 756 ευρώ.

Από .......  iefimerida

ΤΑ ΝΕΑ: Καμμένος κερνάει, Καμμένος πίνει -Νοικιάζει δικό του κτίριο στο κόμμα του έναντι 6.000 ευρώ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες νοικιάζουν έναντι 6.000 ευρώ τον μήνα ακίνητο που ανήκει στον πατέρα του Πάνου Καμμένου, γράφουν τα Νέα. Οταν το νόμιμο δεν είναι ηθικό.

Μείζον ηθικό ζήτημα εγείρεται με τα ενοίκια που πληρώνουν οι ΑΝΕΛ για τα γραφεία τους στον ίδιο τον πατέρα του Πάνου Καμμένου.

 Την ίδια ώρα ανοίκιαστα γραφεία της γύρω περιοχής διατίθενται με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, έως το ένα τρίτο της τιμής, αναφέρει η εφημερίδα.
Το μίσθωμα των 6.000 ευρώ προορίζεται για μέρος του 1ου ορόφου του κτιρίου στην Καλλιθέα, το οποίο ανήκει στον Ηλία Καμμένο.

«Είναι μείζον ηθικό ζήτημα: πώς μπορεί κανείς να δαπανά σε ενοίκια κρατικό χρήμα το οποίο καταλήγει στην ίδια την οικογένειά του, ενώ θα μπορούσε να εξοικονομεί σημαντικά ποσά αν ενοικίαζε άλλο χώρο σε απόσταση μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα από τα σημερινά γραφεία» τονίζει το ρεπορτάζ των Νέων.

Καλά ενημερωμένη πηγή των Νέων αναφέρει ότι στα αρχικά σχέδια του Πάνου Καμμένου ήταν η σύναψη τριών μισθωτηρίων συμβολαίων για τρεις διαφορετικούς χώρους του κτιρίου, καθώς ακουγόταν η άποψη ότι «πρέπει να υπάρχει άπλα».

Κάθε χώρος θα ενοικιαζόταν έναντι 6.000 ευρώ, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 18.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο τα σχέδια δεν προχώρησαν: ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, ο οποίος έχει πλέον αποχωρήσει, φέρεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Από .......  iefimerida

Οκτώ βουλευτές αμφισβητούν τον Βενιζέλο: Να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της ΝΔ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τη στρατηγική του προέδρου του κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου αμφισβήτησαν ανοιχτά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος όπου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το πώς εξελίσσεται η συνεργασία με τη ΝΔ στο πλαίσιο της κυβέρνησης, ζητώντας, παράλληλα, να ξεκαθαριστεί ότι η προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανοίγει νέους δρόμους για κοινή συνεργασία ή ακόμη και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ ποια μέτρα μπορεί να ψηφίσει ενώ ο κ. Κουτσούκος ζήτησε να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει τη στρατηγική στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Βέλη βουλευτών ΠΑΣΟΚ κατά το πρωθυπουργού και υπουργών
Επίσης, οι Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Σηφουνάκης και Θεοδώρα Τζάκρη έβαλαν προσωπικά κατά στελεχών της ΝΔ. Ο κ. Μωραΐτης σχολίασε την διακήρυξη Σαμαρά περί σκληρής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα τονίζοντας ότι «έχουμε ζήσει τον αντιμνημονιακό Σαμαρά Νο1, τώρα μας λένε ότι θα ζήσουμε και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά νούμερο 2. Κανείς μας όμως δεν θέλει να δει το έργο».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σηφουνάκης επέκρινε υπουργούς της ΝΔ λέγοντας πως εκβιάζουν βουλευτές με ρυθμίσεις και αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα που ότι δηλαδή δεν υπάρχει ενημέρωση των βουλευτών για τροπολογίες και ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται. Μάλιστα, με τη θέση αυτή του κ. Σηφουνάκη συντάχθηκαν αρκετοί βουλευτές που εκτόξευσαν βέλη συγκεκριμένα κατά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.
Επίσης, ιδιαίτερα επικριτικοί για την τακτική του ΠΑΣΟΚ και ως προς τις σχέσεις που αναπτύσσει με τη ΝΔ ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δημήτρης Κρεμαστινός με την πρώτη να εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα της ΝΔ και τον δεύτερο να τονίζει κάποια στιγμή «δεν υπάρχουμε ως κόμμα».

Διαπληκτισμός Κωνσταντινόπουλου – Σκανδαλίδη
Εν τω μεταξύ τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το λόγο έλαβε ο εκπρόσπωπος τύπου του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αφού υπεραμύνθηκε της προγραμματικής συμφωνίας λέγοντας ότι περιλαμβάνει κατά 80% θέσεις του ΠΑΣΟΚ, διαπληκτίστικε με τον κ. Σκανδαλίδη ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα κατά της Σώτης Τριανταφύλλου, εκ των 58 του περίφημου κειμένου για την κεντροαριστερά.

«Μας πείραξε η Σώτη και όχι που βάλαμε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στα ψηφοδέλτιά μας;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την κριτική που ασκήθηκε νωρίτερα κατά της σημερινής κυβέρνησης λέγοντας: «Να συμφωνήσουμε τι λέμε: ή ο Σαμαράς ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, στην οποία πολλοί εκ των σημερινών διαφωνούντων ήταν υπουργοί, ή έχει αλλάξει πολιτική. Και τα δύο δεν γίνονται».
Ρόλο υπερασπιστιστή ανέλαβε και ο Χρήστος Γκόγκας ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εγώ νιώθω ότι σώζω την πατρίδα μου και δεν νιώθω δεξιός, με αυτά που κάνουμε».

Ο Βενιζέλος προσπάθησε να καθησυχάσει τους βουλευτές
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα πνεύματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η προγραμματική συμφωνία είναι μια «δική μας πρόταση στη βάση της», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία μετατόπιση του κ. Σαμαρά, από όσα έλεγε το 2010 στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές και την αξιακή φυσιογνωμία του.
«Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι, σου λένε κάποιοι «πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές». Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο.

Το «δεν υπάρχουν μέτρα», θέλει και αντοχή πολιτική, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάληκρίση. Μπορείς όμως να βρεις αυτά που σου λείπουν, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις επεμβάσεις περαιτέρω στον κοινωνικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύεται να ψηφίσει νομοσχέδια, εάν δεν έχει συμφωνήσει. « Γι αυτό, πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα», πρόσθεσε.

Από ......  iefimerida

Μαριάς: «Μετά τον πολιτικό «γάμο» εφαρμόζουν τις εντολές των «κουμπάρων»

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νότης Μαριάς για τον ενιαίο φόρο και την προγραμματική συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Μετά τον «πολιτικό γάμο» Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, οι δυο μνημονιακοί εταίροι εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των «κουμπάρων» δηλαδή της τρόικας, μονιμοποιούν και διευρύνουν το χαράτσι στα ακίνητα φορολογώντας πλέον ό,τι δεν κινείται, στέλνοντας έτσι, το λογαριασμό στον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό».

Από ..........   spirospero.gr

Οι δανειστές τώρα απαιτούν πλήρη απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Νέος πονοκέφαλος έρχεται για τους εργαζομένους αφού όπως φαίνεται όλα είναι πλέον ανοιχτά για την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως το ισχύον πλαίσιο είναι ξεπερασμένο και ότι εγκλωβίζει τους εργαζόμενους.

Ωστόσο όπως φαίνεται πρόκειται για μία νέα απαίτηση της Τρόικα, καθώς μετά το ζήτημα περικοπής των αποζημιώσεων ζητείται αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο που απαγορεύει απολύσεις περισσότερες από το 5% του συνόλου των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 ως 150 άτομα.Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έξι απολύσεις θεωρούνται ομαδική απόλυση και χρειάζεται την άδεια του κράτους η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ποτέ.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί η διαδικασία με την οποία μια επιχείρηση υποβάλει αίτημα για ομαδικές απολύσεις σε συνδυασμό με την επίκληση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη μελετάται ένα σχέδιο απελευθέρωσης.

Από .......  iefimerida

Νέες μειώσεις στις συντάξεις - Επιπλέον εισφορά στις πρόωρες για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Νέο σχέδιο με αυξημένη εισφορά για όσους βγαίνουν πρόωρα σε σύνταξη
- Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για ασφαλισμένους πριν το '92 και το '83
- Η ηλικία και το ποσό της σύνταξης θα “βγάζουν” το ποσό για την επιπλέον εισφορά

Η κατακραυγή και μόνο στο άκουσμα της αύξησης των ορίων ηλικίας ακόμη και για παλιούς ασφαλισμένους προ του '92 και του '83 που έχουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης έκανε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα αναζητώντας άλλη λύση για να κλείσει η μαύρη τρύπα των Ταμείων.

Ούτε αυτό που τώρα μελετάται ως λύση είναι βέβαια ευχάριστο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σχέδιο περιλαμβάνει εξτρά εισφορά στις συντάξεις όσων βγαίνουν πρόωρα σε σύνταξη.

Με λίγα λόγια όσοι επιλέγουν να βγουν σε σύνταξη πριν τα 62 ή τα 67 έτη που είναι σήμερα τα γενικά όρια θα έχουν επιπλέον εισφορά, θα παίρνουν δηλαδή μικρότερη σύνταξη.

Πόση θα είναι αυτή η επιπλέον εισφορά και ποιο θα είναι το ποσό που θα περικόπτεται δεν έχει καθοριστεί καθώς μελετάται να υπάρξει ένας συντελεστής μέσω του οποίου θα προκύπτει η επιπλέον κράτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ένας συνδυασμός ποσού σύνταξης των ετών εργασίας και της ηλικίας του δικαιούχου.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αυξηθούν τα έσοδα στα Ταμεία, καθώς τα εισρεύσει ζεστό χρήμα από τις εισφορές των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη πρέπει να υπάρξει στόχευση και όχι οριζόντια μέτρα ώστε να βρεθεί η λύση για το δημοσιονομικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ.


Από ......  newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com