Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες Μέρκελ-Σαμαρά στα χέρια του Ομπάμα. Τεκτονικός σεισμός στο πολιτικό σκηνικό!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

AΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ











 
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Ωραία λοιπόν. Βασιζόμενο σε έγγραφα της NSA, που διέθεσε ο πρώην συνεργάτης της Έντουαρντ Σνόουντεν, το περιοδικό SPIEGEL υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα και το προσωπικό για τις παρακολουθήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα στεγάζονται στον τέταρτο όροφο της αμερικανικής πρεσβείας-κεντρική photo.


Αν αυτό σας φέρνει στο νου εικόνες από την πλατεία Μαβίλη (στη φωτό η "ύποπτη" ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα), τον νεκρό Τσαλικίδη, τον Κορωνιά να συναντά τον Αγγέλου στο Μαξίμου, μετά από τις καλές συστάσεις του Βουλγαράκη, το γεγονός δεν είναι καθόλου συμπτωματικό. Ε, ναι λοιπόν,  οι Αμερικανοί (NSA) παρακολουθούσαν και το τηλέφωνο της Μέρκελ. Κι όχι μόνο αυτό: Αποδέκτης των συνομιλιών της Γερμανίδας ήταν απευθείας ο Λευκός Οίκος!
Πάμε δυο χρόνια πίσω. Κάννες, μίνι σύνοδος των G 20 με θέμα την Ελλάδα. Eίναι η στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί τον αναγκάζουν να καταπιεί το δημοψήφισμα. Μαζί του στις Κάννες και ο τότε υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος. Λίγους μήνες αργότερα με τον Καρατζαφέρη να χτυπιέται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και να εκβιάζει για να γίνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου θα εγκατέλειπε σχεδόν κυνηγημένος την εξουσία.
Στην σύνοδο ήταν παρόν και ο Ομπάμα που στο μεταξύ γνώριζε από τις παρακολουθήσεις ακόμη και τις πιο μύχιες σχέψεις της Μέρκελ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές και το μόνο που δεν ήθελε σ΄εκείνη την συγκυρία ήταν μια ηρωική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ-κάτι που θα προκαλούσε πανικό και κερδοσκοπία στις αγορές. Ο Ομπάμα σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να έχει το ευρωπαικό πρόβλημα με το όνομα Ελλάδα στην προεκλογική του ατζέντα, ενώ Σαρκοζύ φοβόταν ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έδειχνε και στη Γαλλία την πόρτα της εξόδου.
Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν θα περιγράψει τις δραματικές εκείνες στιγμές για τον ΓΑΠ στο βιβλίο του με τον τίτλο «Ημερολόγιο της κρίσης». 

 «Είμαστε στις Κάννες, όπου διεξάγεται το G20. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να υποβάλει το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα για ένα εθνικό δημοψήφισμα, καλείται να δώσει εξηγήσεις. [...] Οι πόρτες κλείνουν. Η συζήτηση διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες χωρίς διάλειμμα. Το κλίμα είναι βαρύ, η ένταση είναι ακραία. Αρχίζει μια αναμέτρηση με τον Παπανδρέου, επικουρούμενο από τον υπουργό του των Οικονομικών». Στη συζήτηση, που κράτησε δύο ώρες χωρίς διακοπή, ήταν παρόντες, εκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Νικολά Σαρκοζί με τον Φρανσουά Μπαρουέν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Από την πρώτη στιγμή άρχισε η επίθεση του Σαρκοζί» γράφει ο Μπαρουέν. «“Σ’ το λέμε καθαρά, αν κάνεις το δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει σχέδιο σωτηρίας” είπε ο Σαρκοζί. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ του λέει το ίδιο με αυστηρό ύφος. Είναι ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους με τόνο τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.
Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι, όταν η ένταση ανεβαίνει.
Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και περισσότερο, μπερδεύει τα λόγια του και μετά καταρρέει [ψυχολογικά]. Στριμωγμένος, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πει [ότι το δημοψήφισμα είναι] ‛“ναι” ή “όχι” στο ευρώ. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή την ερώτηση, υποβάλλοντάς τη στον λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό του θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Επειτα από δύο ώρες μάχης καταθέτει τα όπλα».
«Ερχεται η σειρά του Μπερλουσκόνι» συνεχίζει ο Μπαρουέν και σχολιάζει ότι και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δέχτηκε μεγάλη πίεση και λύγισε. «Είμαστε σε εποχή ειρήνης. Δύο αρχηγοί κρατών θα “πέσουν” από την ίδια διεθνή πίεση» λέει χαρακτηριστικά ο Μπαρουέν.
 Ας ξαναδούμε λοιπόν τις συγκλονιστικές αυτές τις στιγμές κάτω από τα νέα δεδομένα: O Oμπάμα γνώριζε την κάθε επόμενη κίνηση του διδύμου Μέρκελ-Σαρκοζύ στην σκακιέρα. Άφηνε το παιγνίδι να εξελίσσεται όσο δεν έθιγε τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Έβλεπε την Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει το προσωπικό της παιγνίδι με τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι δεν ήταν παρά οργανά της, σε αντίθεση με τον ΓΑΠ, ο οποίος δεν πρόδωσε ποτέ την μητέρα Αμερική.
Η Μέρκελ έχοντας στο τσεπάκι της Παπαδήμους, Πικραμμένους και Σια αλώνιζε την Ελλάδα. Θα ακουλουθούσαν οι εκλογές του 2012 και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Η νέα κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο δοτική με την Γερμανίδα καγκελάριο σε τέτοιο βαθμό που τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για τον έρωτα Μέρκελ-Σαμαρά. Ο Ομπάμα ο οποίος ήθελε να εξασφαλίσει την δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο απλά άκουγε, σιωπούσε περίμενε. Ώσπου επανεξελέγη με άνετη επικράτηση.
Τώρα ήταν η σειρά του να κάνει παιγνίδι. Φαντασθείτε απλά τον Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα προσωπικά να έχει σε ηχητικά ντοκουμέντα όλες τις κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τους ξένους ηγέτες όπως ο Πούτιν, ο Σαρκοζύ, ο Κάμερον αλλά και τους δικούς μας Αντώνης Σαμαρά και Νίκος Αναστασιάδη.





Ο Λευκός Οίκος έχει στην κατοχή του λέξη προς λέξη τους διαλόγους του Έλληνα πρωθυπουργού με την Μέρκελ στην περίοδο της κορύφωσης του δράματος αλλά και του πολιτικού πάθους ανάμεσα στους δύο. Φυσικά έχει στην διάθεσή του και τις συνομιλίες της Μέρκελ με τον Σόιμπλε.
Είναι λοιπόν η ώρα του Ομπάμα να κάνει παιγνίδι αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες συνομιλίες και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι η Γερμανία είχε στίψει τους Έλληνες και πολύ θα ήθελε να υποθηκεύσει και τα πλούσια ελληνικά κοιτάσματα. Έτσι σε συννενόηση με το Ισραήλ, που στο μεταξύ τα είχε βρει με την Κύπρο για τα Οικόπεδα στο Αιγαίο, αρχίζει να κάνει την ζωή δύσκολη στον Σαμαρά.
Είναι η περίοδος που οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν στο Αιγαίο και τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για τον κίνδυνο ατυχήματος. Ο Σαμαράς θα αισθανθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση όταν οι Ισραηλινοί θα του ακυρώσουν το ταξίδι στη χώρα τους που επρόκειτο να γίνει στις αρχές Ιουλίου. Τον Αύγουστο ο Έλληνας πρωθυπουργός καταφέρνει επιτέλους να δει τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο οποίος διέκοψε προς στιγμή την θερινή του ανάπαυλα. Στην διάρκεια της συνάντησής τους ο Σαμαράς τα είδε και τα άκουσε όλα. Διαπίστωσε έκπληκτος ότι ο Ομπάμα γνώριζε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια όσων εκείνος συζητούσε με την Μέρκελ. Λες και ένας Κοριός είχε καταγράψει τις συνομιλίες τους. Ήταν ακριβώς έτσι. Ο Ομπάμα παρακολουθώντας το κινητό της Μέρκελ είχε στο χέρι και τον Σαμαρά.
Τον απείλησε, όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί, πιθανόν και να τον κλώτσησε στην διάρκεια των συνομιλιών τους. Ο Σαμαράς τα χρειάσθηκε και έντρομος θα πραγματοποιούσε και δεύτερο ταξίδι στις ΗΠΑ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πλέον είχαμε αλλάγή του αγαπημένου πρωθυπουργικού προορισμού: Aπό το Βερολίνο στην Ουάσινγκτον. Η Μέρκελ έβλεπε με οργή την Έλληνα πρωθυπουργό  να την εγκαταλείπει και κρατούσε την οργή της, η οποία θα ξεσπούσε σαν τσουνάμι στην διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου των Βρυελλών.
-Είδα τον Σαμαρά, μόνο για 5΄...
θα δηλώσει στους Γερμανούς δημοσιογράφους αντιμετωπίζοντας τον πρωθυπουργό με απαξιωτικό τρόπο. Ποιος την εμπόδιζε να τον δει για 10, 20, 30 η μία ώρα; Κανείς πέρα από τον θυμό της για την παράδοση του Σαμαρά στους Αμερικανούς. Μόνο που η αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις του κινητού της από τους Αμερικανούς θα έκαναν την ίδια να αισθάνεται γυμνή σε δημόσια θέα.
Ο Ομπάμα γνώριζε ακόμη και τις σκέψεις της, μπορούσε να προλαβαίνει τις κινήσεις της. Την είχε στο πιάτο. Όπως επίσης και όλους εκείνους που επέλεξαν να κάνουν παιγνίδι με το γερμανικό στρατόπεδο. Ανάμεσα σ΄αυτούς και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο ο Σόιμπλε μιλούσε εγκωμιαστικά στην διάρκεια των τηλεφωνικών του συνομιλιών με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Ο Στουρνάρας γνωρίζει πλέον πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον ίδιο. Λίγο πριν και λίγο μετά τα ταξίδια Σαμαρά σε ΗΠΑ και Ισραήλ αρχίζει να ξηλώνεται η Χρυσή Αυγή και επιχειρηματίες που έβλαψαν να αμερικανικά συμφέροντα να οδηγούνται στη φυλακή ή να δραπετεύουν από την Ελλάδα για να διασωθούν. Την ίδια στιγμή πρώην υπουργοί που είχαν λαδωθεί από γερμανικά συμφέροντα είναι έτοιμοι να συναντήσουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο-αυτή τη φορά όχι σε κάποιο πολυτελές γαλλικό εστιατόριο αλλά στα μέρη του θρυλικού αρχιφύλακα Αραβαντινού, του πισινάτου.





Ο Αμερικανικός Κοριός στην Μέρκελ όπως όλα δείχνουν θα αποδεχθεί μοιραίος και για τον φιλογερμανό Στουρνάρα. Όσο για τον ίδιο τον Σαμαρά, οι Αμερικανοί ευχαρίστως θα τον άδειαζαν εάν ο Τσίπρας ήταν σοβαρή περίπτωση και είχαν κάπου να πατήσουν.
Ο Ομπάμα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο-φυσικά και τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- και μην έχοντας κανένα λόγο να απολογηθεί στην ηγέτιδα μια χώρας που μόλις μερικές δεκαετίες πριν προκάλεσε τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο είναι αποφασισμένος να κάνει την ζωή δύσκολη στην Μέρκελ και αν διαπιστώσει ότι η διάλυση της ευρωζώνης είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ-διαίρε και βασίλευε- δεν θα διστάσει να οδηγήσει τα πράγματα ως εκεί.

Όσο για τον ΓΑΠ θα μπορούσε να αποτελέσει μια απέλπιδα λύση  για τις ΗΠΑ σε περίπτωση που στο μεταξύ δεν εμφανιστεί στο προσκήνιο, σοβαρός και νοήμων Έλληνας πολιτικός με σφόδρα φιλοααμερικανικά αισθήματα. Κρατήστε το αυτό ως την στιγμή που θα δείτε τον ΓΑΠ να σταματάει τις διαλέξεις και να ανακοινώνει με τον Καρχιμάκη στο πελυρό του την δημιουργία του νέου πατριωτικού κόμματος.
Η γνώση ότι ο Ομπάμα γωρίζει όλους τους διαλόγους Σαμαρά-Μέρκελ αλλάζει τα δεδομένα στην διαχείριση της ελληνικής κρίσης αλλά και στην σχέση της κυβέρνησης με τους δανειστές της. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί από εδώ και στο εξής η τριγωνική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ-Γερμανίας. Στο μεταξύ οι Γερμανοί δεν κρύβουν την οργή τους για την παρακολούθηση της Μέρκελ και ο ίδιος ο Βεστερβέλε απειλεί με την γερμανική Δικαιοσύνη τους Αμερικανούς:
Ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ότι επί γερμανικού εδάφους ισχύει το γερμανικό δίκαιο, και αυτό για όλους, «για Γερμανούς και αλλοδαπούς, για πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και για διπλωμάτες και πρεσβείες».

Ήδη από το 2010 ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει σήμερα η κυριακάτικη BILD. Επικαλούμενη κύκλους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο διευθυντής της NSA Κιθ Αλεξάντερ είχε τότε ενημερώσει προσωπικά τον κ. Ομπάμα για την μυστική επιχείρηση σε βάρος της Α. Μέρκελ.

«Ο Ομπάμα δεν διέκοψε τότε την επιχείρηση, αντιθέτως επέτρεψε τη συνέχισή της», αναφέρει ανώνυμη πηγή των μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται η εφημερίδα. Και όχι μόνο: λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος φέρεται να «παρήγγειλε» από την NSA έναν αναλυτικό φάκελο για την καγκελάριο.

Προφανώς ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εμπιστευόταν την Μέρκελ και ήθελε να μάθει τα πάντα για τους Γερμανούς, υποστηρίζει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της NSA σύμφωνα πάντα με την BILD.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, αυτό θα σήμαινε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν είπε την αλήθεια στην καγκελάριο, όταν μόλις την περασμένη Τετάρτη τη διαβεβαίωνε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι εάν γνώριζε για την παρακολούθηση, θα την είχε σταματήσει.

Aντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις τίποτε πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στην σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της μια και μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων Αμερικανοί (ΔΝΤ) και Γερμανοί βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και κανείς δεν «βλέπει» τον Βρούτση, τον Μητσοτάκη, των Γεωργιάδη, τον Στουρνάρα. Το φαινόμενο της κινούμενης άμμου είναι πιο έντονο από ποτέ και ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να συμβούν: Aκόμη και να βρεθούν στην φυλακή σημερινοί φαινομενικά πανίσχυροι υπουργοί...

Δημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2013, 09:45

Από  ..........  kourdistoportocali

Το νου σας... έρχεται αλλαγή!!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Του Γιώργου Κράλογλου

Ξεχάστε τον νέο φόρο ακινήτων. Μην πληρώνετε την εφορία. Αγνοείστε τα δάνεια στις Τράπεζες, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα τέλη κυκλοφορίας. Μην μετακινείστε και μην απογράφεστε οι κρατικοί υπάλληλοι. Μηνύστε το κράτος για την μείωση των εφάπαξ. Η μεγάλη «αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανάσα. Την υποσχέθηκε χθες ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Τα πράγματα είναι απλά.

Την επόμενη ημέρα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλων προοδευτικών δυνάμεων... θα βγουν στην αυλή της Βουλής ο κ. Στρατούλης και ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, που θα ορισθεί εκτάκτως, και θα σχίσουν τα μνημόνια.

Από εκεί και πέρα ο δρόμος είναι ανοικτός για τα λεφτά του κ. Γ. Παπανδρέου που ασφαλώς και υπάρχουν... αφού από το 2009 μέχρι σήμερα πρώτον δεν βρέθηκαν και δεύτερον όλες οι κυβερνήσεις της πενταετίας τρώνε, με φόρους, μόνο τα δικά μας...

Το μόνο πρόβλημα είναι να κάνουμε εκλογές.

Εθνικές εκλογές γιατί οι Δημοτικές και οι Ευρωεκλογές απλώς θα μας μπερδέψουν και θα βγάζουμε νοήματα και σενάρια όλο το υπόλοιπο 2014...

Τι θα κάνει όμως ο κ. Σαμαράς;

Θα συνεχίσει τους παληκαρισμούς με τους δανειστές; Και αν τον δέχονται όλοι «για πέντε λεπτά μόνο» όπως η κ. Μέρκελ που φρόντισε και να το διατυμπανίσει... Πόσο θα το αντέξει;

Αν λοιπόν ο κ. Σαμαράς θέλει πράγματι να σώσει την χώρα έχει μόνο ένα τρόπο. Να προκηρύξει άμεσα πρόωρες εκλογές για να τις χάσει και να ξεμπλοκάρει έτσι τον δρόμο για την μεγάλη «αλλαγή».

Πρέπει να το καταλάβει και ο κ. Σαμαράς ότι το πρόβλημά μας δεν είναι τίποτε άλλο από την «αλλαγή».

Την δεύτερη «αλλαγή» (μιας και δεν μας έπιασε η πρώτη του Ανδρέα) για να δουν οι δανειστές τι πάει να πει Ελλάδα και ελληνικός τσαμπουκάς...

Στο κάτω – κάτω δεν έχουμε τίποτε άλλο να μας απασχολεί.

Οι άνεργοι σιγά-σιγά μεταναστεύουν αν σημειώσουμε ότι υπάρχουν 400.000 αναζητήσεις εργασίας μέχρι και στις Φιλιππίνες...

Αν φύγουν αυτοί θα έχουμε να πανηγυρίζουμε ότι έπεσε και η ανεργία... και θα μπορέσουμε να βγάλουμε στην θέση τους άλλους 400.000 που ετοιμάζονται αλλά τρομάζουν τον συνωστισμό...

Μας μένουν ακόμη 1-120.000.00 αλλά θα τους βολέψουμε και αυτούς στα σουβλατζίδικα και στις ταβέρνες που σιγά – σιγά θα αντικαταστήσουν την βιομηχανία, την βιοτεχνία και τις εμπορικές αλυσίδες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου...

Και επειδή όσοι τολμήσουν και επενδύσουν στην Ελλάδα ή αποφασίσουν να στερήσουν από τον λαό τις καταχρεωμένες κρατικές επιχειρήσεις θα μπουν φυλακή δεν έχουμε λόγο να κρατάμε και τους επιστήμονες.

Άλλωστε οι 10.000 αιτήσεις για δουλειά γιατρών, μηχανικών, πολεοδόμων και οικονομολόγων στελεχών επιχειρήσεων στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Γερμανία αλλά και την διπλανή μας Τουρκία είναι σε καλό δρόμο και ελπίζουμε να απορροφηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το μόνο που θα χάσουν όλοι οι μετανάστες θα είναι η «αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα χάσουν ακόμη την τελετή σκισίματος των μνημονίων στην αυλή της Βουλής. Δεν πειράζει όμως γιατί θα έχουμε επέτειο κάθε χρόνο...

Θα χάσουν μια θέση χωρίς δουλειά στο κράτος που θα ανοίξει πάλι τις πόρτες στους κρατικούς υπαλλήλους για να υπηρετήσουν την νέα αριστερή Ελλάδα που θα συνεχίσουν να πληρώνουν όσοι έλληνες δεν μεταναστεύσουν.
Είναι λοιπόν ή δεν είναι να αναρωτιέται κανείς πότε επιτέλους θα σοβαρευτούμε σ αυτόν τον τόπο;

Πότε θα καταλάβουν, όλοι τους, ότι αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι σοβαρότητα, κοινός νους, ικανότητα και πολιτικοί που να έχουν εργαστεί έστω και σε εμπορικό κατάστημα για να μπορούν να κατανοήσουν τους εργαζόμενους.

Γέλαγε μαζί μας (κρυφά τότε) όλη η Ευρώπη το 1981-1990 όταν τους λέγαμε κουτόφραγκους και μοιράζαμε τα λεφτά για την περιφερειακή ανάπτυξη σαν λεφτά του ΠΑΣΟΚ.

Γέλαγε φανερά όλη η Ευρώπη όταν με την δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης του κ. Σημίτη μπήκαμε στην ΟΝΕ επειδή έκαναν (γελώντας) στραβά μάτια.

Γέλαγε μαζί μας όλη η Ευρώπη όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μίλαγε για ανάπτυξη ενώ η οικονομία μας ήταν σε επιτήρηση.

Γέλαγε όλη η Ευρώπη με τον τσαμπουκά του κ. Γ. Παπανδρέου για το περιβόητο δημοψήφισμα.

Γελάει μαζί μας όλη η Ευρώπη με τους παληκαρισμούς του κ. Σαμαρά και οι δανειστές τον ειδοποιούν να σοβαρευτούμε ως χώρα γιατί αυτοί συζητάνε μόνο χώρες και όχι με κόμματα.

Πότε και πως θα σταματήσουμε να τους κάνουμε να γελάνε όταν απένταροι και καταχρεωμένοι τους  ζητάμε βοήθεια αλλά διαδίδουμε από εδώ και από εκεί ότι αν δεν μας τα δώσουν όπως θέλουμε δεν θα τους πληρώσουμε και τα χρωστούμενα;

george.kraloglou@capital.gr

Αδιέξοδες πολιτικές και εθνική τραγωδία


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Του Άγη Βερούτη

Επιταχύνουμε προς την άβυσσο.

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να δει κάποιος ότι οδηγούμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο, όχι από κάποια οδηγία της τρόικας, αλλά από τις ίδιες τις επιλογές είτε των σημερινών κυβερνώντων, είτε των επόμενων.

Εξηγούμαι. Δοκιμάστε μια σειρά από απλά ερωτήματα προς οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό πολιτικό, για να δείτε ξεκάθαρα το αδιέξοδο που οδηγούμαστε, ή μάλλον ήδη βρισκόμαστε.

Παρακάτω βάζω τις συνήθεις απαντήσεις που λαμβάνω από όλους σχεδόν, και που είναι σύμφωνες με τις εξαγγελίες και τα προγράμματα των κοινοβουλευτικών κομμάτων τους.

1. Πιστεύεις ότι αυτό το επίπεδο φορολόγησης στην παραγωγική μεσαία τάξη μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον;
Απ: Όχι [όλοι]! “Εμείς” θα την μειώσουμε δραστικά/σημαντικά/άμεσα!/Μας ψεκάζουν!

2. Αν η φορολόγηση αυτή της παραγωγικής μεσαίας τάξης ΔΕΝ συνεχιστεί, πώς θα καλύψεις τη διαφορά ανάμεσα στο κόστος του Κράτους και τα έσοδα από φορολόγηση, δηλαδή το έλλειμμα;

α) Θα μειώσεις τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, δηλαδή θα κλείσεις τους χιλιάδες άχρηστους Δημόσιους Οργανισμούς;

Απ: ΟΧΙ!! [όλοι]

β) Θα μειώσεις τους μισθούς των μη παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων; (όχι ότι μειώθηκαν κιόλας, το ενιαίο μισθολόγιο ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί!)
Απ: ΟΧΙ!! [όλοι]

γ) Θα σταματήσεις να πληρώνεις συντάξεις σε πρόωρα συνταξιοδοτημένους 40άρηδες και 50άρηδες;
Απ: ΟΧΙ!! [όλοι]

δ) Θα μειώσεις τα χρήματα που δίνεις σε συντάξεις;
Απ: ΟΧΙ!! [όλοι]

ε) Θα ζητιανέψεις κι άλλα δανεικά από τους εταίρους;
Απ: Σιγά μη μας δώσουν. / Θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια. (ούτε τώρα τα πληρώνουμε, γι’ αυτό μεγαλώνει το χρέος) / Θα πάρουμε πολεμικές αποζημιώσεις. (σε 20-30 χρόνια) / Θα τιτλοποιήσουμε τα αποθέματα πετρελαίου (δε ξέρουμε πόσα είναι, ούτε πότε θα βγούνε) / Μας ψεκάζουν!

ζ) Πού αλλού θα βρεις τα χρήματα να συνεχίσεις να συντηρείς το μέγεθος του κράτους αμετάβλητο;
Απ: Θα φορολογήσω τους πλούσιους! / Θα φορολογήσω τις οφσώρ! / Θα φορολογήσω τις πολυεθνικές! / Μας ψεκάζουν!

3. Εφόσον δεν θα μειώσεις τα κόστη του Κράτους, σημαίνει πως θα μπορείς να μειώσεις την υπεφορολόγηση σε ποσό ίσο με το έσοδο από τους φόρους των πλουσίων/οφσώρ/πολυεθνικών. Πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να είναι αυτό το έσοδο;
Απ: Πολλά! / Πάρα πολλά! / Όσα μας χρειάζονται! / Μας ψεκάζουν!
(στην πραγματικότητα είναι €0.00 διότι αν μπορούσαν να πάρουν αυτό το έσοδο, σιγά μη το είχαν αφήσει μετά από το “λεφτά υπάρχουν” και από 6 χρόνια ύφεσης!)

4. Τί θα κάνεις όταν αναπόφευκτα θα φτάσει η στιγμή των δημεύσεων των περιουσιακών στοιχείων εκείνων που δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους που τους έχουν επιβληθεί;
Απ: Θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς! / Θα δώσουμε χρόνο στον κόσμο να τα πληρώσει σε 240 δόσεις! / Θα τα πάρουμε μόνο από τους πλούσιους! / Μας ψεκάζουν!

5. ΟΚ, δεν θα αφήσεις να χάσει ο κόσμος το σπίτι του, αλλά τί θα κάνεις αν τα έσοδα από τους πλούσιους/οφσώρ/πολυεθνικές είναι πχ €1-€2 δισ. (στο καλύτερο σενάριο), όταν ο νέος φόρος ακινήτων που θα βεβαιωθεί πήγε από 600 εκατομμύρια το 2007 που η οικονομία πετούσε, στα €3,6 δισ. το 2014 που η οικονομία εκπνέει τον επιθανάτιο ρόγχο της;
Απ: [ ...τίποτα - κενό βλέμμα] / Κάτι θα βρούμε να κάνουμε... / Μας ψεκάζουν!

6. Πώς θα πληρώσεις τις συντάξεις και τους μισθούς, όταν το μόνο νόμισμα που θα μπορείς να εισπράξεις φόρους θα είναι σε ακίνητα, που μάλιστα θα είναι και κατοικημένα από τους (πρώην) ιδιοκτήτες τους;
Απ: [ ...κενό βλέμμα] / Μας ψεκάζουν!

Ένα είναι ξεκάθαρο, ότι κανείς από τους σημερινούς πολιτικούς δεν σκοπεύει, ή μάλλον ούτε καν διανοείται να πάρει αποφάσεις για να μειώσει το μέγεθος του δημοσίου, το οποίο κοστίζει πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να πληρώσει ο Λαός.

Είναι ξεκάθαρο, ότι κανείς δεν σκοπεύει να αντιστρέψει τη σατανικής επινόησης υπερφορολόγηση.

Ο συνδυασμός των δυο παραπάνω, διατήρηση των εξόδων και συνέχιση της υπερφορολόγησης, οδηγεί τον ελληνικό Λαό με μαθηματική ακρίβεια στην κόλαση του Δάντη.

Οι εναλλακτικές πλέον είναι ανύπαρκτες, διότι εκείνοι που καλούνται να τις επιλέξουν, αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν ως επιλογή τη μείωση του μεγέθους και των εξόδων του Κράτους.

Αντί αυτού, με ένα μαγικό τρικ προσπαθούν (και καταφέρνουν) να μεταφέρουν τους κομματικούς πελάτες τους από μισθωτές θέσεις στο δημόσιο, που πληρώνονται σήμερα με το αίμα και τις σάρκες της παραγωγικής μεσαίας τάξης, σε συνταξιοδότηση από το δημόσιο, που πληρώνονται με εφάπαξ και μηνιάτικο, πάλι από το αίμα και τις σάρκες της παραγωγικής μεσαίας τάξης.

Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει από τον εαυτό μας. Εκτός αν κάποιος περιμένει ότι 4 εκατομμύρια Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας, θα υπομείνουν τη χειροτέρευση της ζωής τους και το εντεινόμενο φοροκυνηγητό του Κράτους, με τα χέρια σταυρωμένα.

Η πορεία προς την αλλαγή νομίσματος, αν οι πολιτικές διατήρησης του σημερινού μεγέθους του κράτους συνεχιστούν ως έχουν, είναι δεδομένη ανεξαρτήτως κυβερνώντων.

Οι σημερινοί πολιτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τις πραγματικές λύσεις, της ουσιαστικής μείωσης του δημοσίου, το κλείσιμο των χιλιάδων άχρηστων οργανισμών, και τις απολύσεις κυρίως αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων ως επακόλουθο, τη διακοπή των συντάξεων σε όλους όσους έχουν ηλικία μικρότερη των 65 ετών στο όνομα της ισότητας με εμάς τους πληβείους, όπως συμβαίνει στη Γερμανία πχ, και την απεμπλοκή του Κράτους από τον συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της παραγωγικής οικονομίας.

Είναι σαν να περιγράφεις σε έναν εκ γενετής τυφλό το ουράνιο τόξο, ή την άβυσσο προς την οποία τρέχει. Δεν αντιλαμβάνεται.

Οι αδιέξοδες πολιτικές οδηγούν σε πολιτικό αδιέξοδο και εθνική τραγωδία.

Προσδεθείτε.

ΥΓ. Ο J.F. Kennedy, πρόεδρος των ΗΠΑ πριν 50 χρόνια, παραφράζοντας από το Inferno του Δάντη Αλιγκέρι, είχε πει: “Οι πιο σκοτεινές γωνιές της Κόλασης είναι κρατημένες για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν την ουδετερότητά τους.”
Ακολουθήσε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agisilaos

agissilaos@gmail.com

Από .......  capital

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέλυσε τον Μπογιόπουλο από το «Ριζοσπάστη»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Επειτα από το πρόσφατο κόψιμο της στήλης που είχε επί σειρά ετών- «Ημεροδρόμος»- ο Νίκος Μπογιόπουλος απολύθηκε από τον «Ριζοσπάστη», απόφαση που υπαγορεύθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει το Βήμα, ο κ. Μπογιόπουλος είχε ενημερώσει τους αρμόδιους για την αποφασή του να μην υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του. Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ' εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.

Ωστόσο, ο κ. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιήθηκε τον κομματικό μισθό του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.

Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι απολύθηκε και ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Ριζοσπάστη Γιάννης Φωτούλας και έτσι η εφημερίδα μένει στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

 Ο Φωτούλας ήταν ο τελευταίος από τους 14 συντάκτες που είχαν υπογράψει πρόσφατα κείμενο με το οποίο ζητούσαν εξηγήσεις γιατί δεν πληρώνονται από τον Ριζοσπάστη και ανέφεραν ότι το θέμα έπρεπε να συζητηθεί από τα όργανα της εφημερίδας. Οι υπόλοιποι 13 συντάκτες έχουν ήδη απολυθεί.

Πηγή: Βήμα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ...........  iefimerida

Δηλώσεις Πάγκαλου

Αναρτήθηκε από ........    energoipoliteskv.blogspot.com


Ξαφνικός θάνατος στο Δημόσιο – 1.270 απολύσεις μέσα στους επόμενους δύο μήνες με... στρατιωτικό νόμο

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Δεν μετράει ως απολύσεις τις αποχωρήσεις από την αμυντική βιομηχανία η τρόικα
- Με ΕΡΤ και επίορκους η κυβέρνηση δεν βρίσκει πάνω από 2.500 απολύσεις μέσα στο 2013
- Ψάχνουν σχεδόν 1.500 υπαλλήλους βάζοντας λουκέτα - εξπρές σε φορείς και οργανισμούς χωρίς αξιολόγηση υπαλλήλων

Η τρόικα δεν χαρίζεται και δεν κάνει πίσω. Αυτό είπε με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η όποια διαπραγμάτευση έπεσε σε τοίχο.
Έτσι η κυβέρνηση αναζητά άμεσα και μάλιστα μέσα στους επόμενους δύο μήνες μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων, ανάλογη της ΕΡΤ ή πολλούς μικρούς οργανισμούς για να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες σχεδόν 1.500 άτομα.


Απολύσεις με ξαφνικό θάνατο οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου
Μέχρι στιγμής απ' τις 4.000 απολύσεις που απαιτούνται από το Δημόσιο μέσα στο 2.013 έχουν γίνει 2.000 στην ΕΡΤ.
Αυτές είναι και η μόνες επί της ουσίας απολύσεις.
Από 'κει και ύστερα η κυβέρνηση ελπίζει σε περίπου 230 απολύσεις επίορκων υπαλλήλων, αλλά και σε περίπου 500 αποχωρήσεις λόγω ψυχικών μκαι άλλων χρόνιων νοσημάτων.
Και πάλι όμως το “νούμερο” δεν βγαίνει. Η τρόικα δεν θα μετρήσει, ακόμη και αν γίνουν, τυχόν απολύσεις από την αμυντική βιομηχανία αφού έχει γίνει μεταβίβαση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ στο ΤΑΙΠΕΔ και έτσι με ... μπακαλίστικο τρόπο η τρόικα δεν μετράει τους υπαλλήλους στο Δημόσιο.
Κάπως έτσι στην καλύτερη περίπτωση απομένουν 1.270 απολύσεις ως το τέλος του έτους.
Από που θα τους βρει η Κυβέρνηση;
Μεγάλη δεξαμενή όπως η ΕΡΤ δεν υπάρχει για να μπει λουκέτο και έτσι όπως όλα δείχνουν θα επιλεγεί ο “ξαφνικός θάνατος” πολλών μικρότερων φορέων.

Είναι σαν στρατιωτικός νόμος οι απολύσεις στο Δημόσιο
Σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 11.000 απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν το 2014 υπάρχουν εργαζόμενοι στο δημόσιο (συμβασιούχοι) που παραμένουν στη θέση τους με αποφάσεις δικαστηρίων.

Σε ότι αφορά το σχέδιο κινητικότητας υπογράμμισε οτι την επόμενη βδομάδα το Υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει το προσωπικό που υπολείπεται ώστε να συμπληρωθούν οι σχετικοί κατάλογοι.

Θα ακολουθήσουν άλλοι 12.500 εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του έτους για τους οποίους όμως η κυβέρνηση έχει ζητήσει παράταση από την Τρόϊκα. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα προέλθουν κυρίως από τους τομείς της υγείας και τους ΟΤΑ, ενώ ένα μεγάλο μέρος θα έχει τη μορφή εθελοντικής κινητικότητας, για παράδειγμα από δήμους με πλεονάζουν προσωπικό σε δήμους που έχουν ελλείψεις.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απολύσεις πέραν των 15.000 φέτος και του χρόνου. "Ουδέποτε η Τρόικα έθεσε θέμα αύξηση των απολύσεων πέραν του παραπάνω αριθμού", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, "όσοι δεν προστατεύονται πλέον από την ιδιότητά του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι κάπως σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου. Είναι δύσκολο και οδυνηρό για μια κοινωνία που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, οι οποίοι προέρχονται όλοι από τον ιδιωτικό τομέα. Η ελληνική κοινωνία το αποδέχεται, εφʼ όσον αυτές οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και οδηγήσουν σε βελτίωση της δημόσιας διοίκησης".


Από .......   newsit

Τσίπρας στη Βουλή

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com