Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

"Πέρασε" η διάταξη για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com

Εκπλήξεις και ... απουσίες κατά την ψηφοφορία

Υπερψηφίστηκε με την στήριξη των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η διάταξη με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότηση τους.

Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές και κατά 115 βουλευτές, ανάμεσά τους ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Την ίδια στιγμή η απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίστηκε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

Αρκετές απουσίες σημειώθηκαν και από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ ενώ εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη απόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Νίκη Φούντα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Από ......  parapolitika

Ο Τσίπρας στο Τέξας προσχώρησε εθελοντικά στο λόμπι του ευρώ. Γνωστός καθηγητής έτοιμος για το κόμμα της δραχμής

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


photo Mενέλαος Μυρίλλας-Fosphotos

"Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς. Κάποιοι λένε ότι ορισμένες χώρες, θα έπρεπε ίσως να μην είχαν ενταχθεί. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά εγώ προτιμώ να  αφήσουμε στους ιστορικούς αυτή τη συζήτηση. 

Δεν έχει σημασία σήμερα. Σήμερα, η Ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. 

 Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη.Αλλά υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος. Μία  έξοδος της  Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε  κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν. 

Προς το παρόν αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on. Είναι μια διαδικασία που, έτσι και ξεκινήσει, δεν μπορεί να σταματήσει. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή είναι η χώρα που αποχωρεί. Δεν έχει σημασία αν αποχωρεί εθελοντικά, ή την πετάνε εκτός.

Το παραπάνω απόσπασπα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Όστιν του Τέξας, προβλημάτισε πολλούς. Το θεώρησαν ως κατάθεση όπλων χωρίς να έχει προηγηθεί η μάχη για την τιμή τους. Παρότι και στο παρελθόν είχε εκφράσει «χαμηλόφωνα» αντίστοιχες απόψεις, μια τέτοια παραδοχή από τις ΗΠΑ δίνει επιχειρήματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά αφήνει κι ένα μεγάλο κενό για τους σκληροπυρηνικούς υπερασπιστές της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

 Σ΄αυτή την κατεύθυνση εκτός από το συγκρότημα Κουρή και το  Σχέδιο  Β΄ του Αλέκου Αλαβάνου, κινείται και πολύ γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος και κύρος διαθέτει και επιχειρήματα ως προς το σχετικό εγχείρημα.

Μάλιστα ο καθηγητής δέχεται το τελευταίο διάστημα πολλές προσκλήσεις για συναντήσεις με επιχειρηματίες που επιδιώκουν την έξοδό μας από την Ευρωζώνη. Στο πρόσωπό του βλέπουν έναν δεινό πολιτικό ηγέτη ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ακόμη και των συντηρητικών κεντρών ψηφοφόρων.

Είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι τους οποίους επιχειρεί να γοητεύσει (και να καθησυχάσει) κι ο Αλέξης Τσίπρας με την προτροπή να τον επιλέξουν μια και δεν πρόκειται η χώρα να εξέλθει από την Ευρωζώνη (και) με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας διαβεβαιώνει τόσο ο Αλέξης όσο και ο Δραγασάκης.

Προφανώς ο Τσίπρας διαπιστώνει πως όσους ψήφους είχε να πάρει από τον χώρο της Αριστεράς τους κέρδισε και για να γίνει κυβέρνηση πρέπει να πείσει και τους κεντρώους. Στόχος του είναι πλέον οι νοικοκυραίοι οι οποίοι εξαιτίας του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων τρώνε κατακέφαλα ένα φόρο κατοχής. Οι συντηρητικοί νυκοκοιραίοι είναι εν δυνάμει τα καλύτερα πελατάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το λόμπι της δραχμής το όνομα του καθηγητή όταν αποκαλυφθεί θα προκαλέσει αίσθηση.

Από ........  kourdistoportocali

Newpost Ο Γιάννης Στουρνάρας παρέδωσε την οικονομική πολιτική στα «παιδιά του Σημίτη»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Από την Άρτεμις Παραδείσου

H φαρσοκωμωδία του νομοσχεδίου για την φορολογία των ακινήτων και οι αντιδράσεις σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έφεραν στο προσκήνιο το μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα της κυβέρνησης, που είναι η ριζική έλλειψη πολιτικής δεσμών, ή έστω στοιχειώδους εμπιστοσύνης, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της χώρας και των αντιπροσώπων του λαού, που καλούνται να του παράσχουν πολιτική στήριξη και κάλυψη στη Βουλή.

Οι ανεκδιήγητες προσπάθειες του κ. Νίκου Καραβίτη, εμπνευστή του περιώνυμου νομοσχεδίου και βασικού συμβούλου του Γιάννη Στουρνάρα, να υπερασπιστεί το «έργο» του από τα κανάλια της τηλεόρασης, επιδείνωσαν τα πράγματα.

Ταυτόχρονα, όμως, έφεραν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας έναν βασικό πόλο της μικρής ομάδας «συμβούλων», στην οποία έχει εναποτεθεί εν λευκώ εκ μέρους του κ. Στουρνάρα η χάραξη της οικονομικής πολιτικής και της διαπραγμάτευσης και εφαρμογής των όρων του Μνημονίου, ερήμην των περισσότερων επίσημων μελών της κυβέρνησης, αλλά κυρίως της Βουλής, στην οποία ό,τι αποφασίζουν οι σύμβουλοι έρχεται την τελευταία στιγμή για τυπική επικύρωση «με το πιστόλι στο κεφάλι».

Έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση από το ύφος και την επάρκεια του κ. Καραβίτη, η κοινή γνώμη αναρωτιέται, ποιοι ακριβώς είναι οι άνθρωποι που ευθύνονται για τα παράλογα και εν πολλοίς αντιπαραγωγικά φορολογικά και άλλα μέτρα, που όχι μόνο έχουν πλήξει βάρβαρα το εισόδημα και την περιουσία του κάθε Έλληνα, αλλά και δημιουργούν τέτοια αντικίνητρα, που καθιστούν αδύνατη την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η αυτόκλητη παρακυβέρνηση του Υπουργείου Οικονομικών, λοιπόν, έχει όνομα – για την ακρίβεια, τέσσερα βασικά ονόματα, πέραν εκείνου του ίδιου του υπουργού: Νίκος Καραβίτης, Πάνος Τσακλόγλου, Θεοχάρης Θεοχάρης και Απόστολος Ρεφενές. Ας δούμε με μεγάλη συντομία, ποιοι και τι είναι αυτοί.

Ο Νίκος Καραβίτης, 54 ετών, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με μάλλον ισχνό επιστημονικό έργο τα τελευταία χρόνια, κυρίως ως συνεργάτης του ΙΟΒΕ σε έρευνες διεξαγόμενες υπό την υψηλή εποπτεία του κ. Στουρνάρα, έχει διακριθεί για την μακρά θητεία του σε θέσεις εντός των μηχανισμών του Υπουργείου Οικονομικών.
Μετά από κάμποσα χρόνια στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ανέλαβε το 1997 την ηγεσία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, όπου παρέμεινε μέχρι την πτώση της κυβερνήσεως Σημίτη τον Μάρτιο του 2004.
Στην θέση αυτή διέπρεψε ως μάστορας της δημιουργικής λογιστικής, όπως απέδειξε η προηγούμενη διόρθωση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat. «Θρίαμβος» της καριέρας του στην στατιστική –άμεσα σχετιζόμενος, μάλιστα, με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που δημιούργησε για την χώρα μας ο τρόπος εισόδου της στην ΟΝΕ– υπήρξε, το δίχως άλλο, η έντεχνη «λογιστική αποτύπωση» του περιβόητου swap της Goldman Sachs.
Ο ίδιος άνθρωπος επανήλθε πλέον δριμύτερος επί της νυν ηγεσίας του Υπουργείου, ως «εγκέφαλος» της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και βασικός συντάκτης φορολογικών νομοθετημάτων, με κορυφαίο αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Πάνος Τσακλόγλου, 53 ετών, είναι Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Πρωτοδιόρισθηκε στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (αλλά και σε άλλες θέσεις, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής) από την κυβέρνηση Σημίτη.
Επανήλθε δριμύτερος πέρυσι στο σύστημα Στουρνάρα, αναλαμβάνοντας την προεδρία του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αλλά και την εκπροσώπησή μας στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα – όπου, όμως, τα πράγματα εσχάτως δεν πάνε και τόσο καλά!
Επιπλέον, ως ευαίσθητος μελετητής των ζητημάτων του κοινωνικού κράτους, καλύπτει και την «αναμόρφωση» του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσακλόγλου, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών του, ήταν ο εισηγητής της κατάργησης του αφορολόγητου για τα παιδιά.
Πολλοί αναρωτιούνται, πάντως, με ποιο ακριβώς τρόπο, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά ως... τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης, προωθείται ο βασικός στόχος του επιστημονικού έργου του καλού καθηγητή και δεδηλωμένου «κεντροαριστερού», που είναι η καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας, της φτώχειας και του οικονομικού αποκλεισμού. Πολιτικά, ο κ. Τσακλόγλου έλκεται, λένε, από τη ΔΗΜΑΡ. Εκτός, βέβαια, και αν η σημιτική «μπίλια» κάτσει τελικά σε κάποιο νέο σχήμα σημιτικής εμπνεύσεως, τύπου κίνησης των «58».

Για το έργο του κ. Θεοχάρη (Χάρη) Θεοχάρη, 43 ετών, μόνιμου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (και Πληροφοριακών Συστημάτων) και ελέω Τρόικας «αυτοκράτορα» του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο, αφού όλοι οι Έλληνες έχουν ήδη σχηματίσει εικόνα.
Ο τηλεορασομανής κ. Γενικός είναι ο μόνος άνθρωπος του στενού πυρήνα, που δεν προέρχεται από τον πανεπιστημιακό κύκλο του υπουργού ή από τους κύκλους του ΙΟΒΕ. Μοιράζεται, όμως, μαζί τους την «κεντροαριστερή» (βλ. σημιτική) αντίληψη και την νοοτροπία του παντογνώστη.

Στο υπουργείο εισήλθε το 2009 ως σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομήδη Σπινέλλη. Είχε στις «περγαμηνές» του μια λαμπρή θητεία ως υψηλόβαθμο στέλεχος με ειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα της … «Lehman Brothers», και έπειτα επικεφαλής πληροφορικής της ασφαλιστικής «Ασπίς Πρόνοια» (ναι, αυτής που πτώχευσε λόγω συστηματικής απάτης, αφήνοντας στον «αέρα» 400.000 ασφαλισμένους), στην οποία απασχολήθηκε σε ζητήματα βελτιστοποίησης διαδικασιών!

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι η πασίγνωστη «επιτυχής» πορεία και των δύο επιχειρήσεων στις οποίες εργάστηκε, οφείλεται εν μέρει και στην ποιότητα των πληροφοριακών συστημάτων που ο ίδιος σχεδίασε, και ειδικά στην ικανότητά τους να αποτυπώνουν τους κινδύνους και να φέρνουν στο φως τους τα χρηματοπιστωτικά ρίσκα και τα περιστατικά απάτης που τις απειλούσαν.
Στο Υπουργείο Οικονομικών, πάντως, η πορεία του έχει χαρακτηριστεί από την πολιτική των ενταλμάτων συλλήψεως για φορολογικά χρέη της τάξεως των 3.000 ευρώ, όχι όμως και από την διεύρυνση της φορολογικής βάσης ή την σύλληψη αυτών που απλώς δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις.
«Σύμβουλος» με ιδιαίτερες επιδόσεις σε θέματα φορολογίας εισοδήματος είναι και ο Απόστολος Ρεφενές, 55 ετών, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε παντελώς άσχετο με την φορολογία θέμα (χρηματοοικονομικά) με διδακτορικό σε τρίτο κλάδο (επιστήμη των υπολογιστών!). Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κ. Ρεφενές στο νέο του πεδίο έχει βρει πλούσιο έδαφος για πειραματική εκμάθηση.
Ορισμένες από τις φορολογικές «εμπνεύσεις» του, μάλιστα, έχουν αφήσει έκπληκτους (όχι πάντα θετικά!) τους ειδικούς φοροτεχνικούς, ενώ άλλες έχουν προκαλέσει την μήνι των επαγγελματικών της κεφαλαιαγοράς (βλ. ΣΜΕΧΑ). Δυστυχώς, ο κ. Ρεφενές ασχολείται με την οικονομική πολιτική μόνον «τα απογεύματα», αφού το πρωί διατελεί πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ). Προφανώς, το θεσμικό παράδοξο ο πρόεδρος μιας «ανεξάρτητης» διοικητικής αρχής να είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, δεν απασχολεί κανέναν από τους «Ευρωπαίους» μεταρρυθμιστές μας!

Ας σημειωθεί ότι τα «χρυσά» για τους κύκλους του κ. Στουρνάρα χρόνια της πρωθυπουργίας Σημίτη, ο κ. Ρεφενές διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του αμαρτωλού ΟΠΑΠ. Στην προεδρία της ΕΛΤΕ τον ανέδειξε ο «γαλάζιος» Γιάννης Παπαθανασίου, αλλά οι «πράσινοι» φίλοι του (και συγκεκριμένα, ο αλήστου μνήμης Γιώργος Παπακωνσταντίνου) τον συγχώρεσαν και τον διατήρησαν. Ορισμένες ενδιαφέρουσες διαδρομές σε σχέση με τα πεπραγμένα του κ. Ρεφενέ στην ΕΛΤΕ, έφερε πριν μερικούς μήνες στο φως η εφημερίδα «Αξία».

Σε ελάσσονες ρόλους, βρίσκονται και άλλοι. Το «δεξί χέρι» του υπουργού (και άλλοτε στενή συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο εγκατέλειψε για μια περισσότερα υποσχόμενη πορεία) κυρία Θάλεια Εμίρη Εμίρη, δεν είναι πλέον σε πρώτο πλάνο, αφού, για να διασφαλιστεί επαγγελματικά, μεταφέρθηκε προ λίγων μηνών στο ΤΧΣ, οπού ανέλαβε την εξαιρετικά καλά αμειβόμενη (και ασφαλώς, εκτός πλαφόν μισθών του Δημοσίου!) θέση του νομικού συμβούλου.
Ο διευθυντής του γραφείου του, κ. Χρίστος-Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος, 36 ετών, άλλοτε «σκιά» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και η «διαχρονική» σύμβουλος υπουργών Οικονομικών κυρία Σοφία Ρίτσου, καλύπτουν επάξια το κενό. Οι φίλοι και παλιοί συνεργάτες του υπουργού στο ΙΟΒΕ βοηθούν από το παρασκήνιο.

Κάποιοι άλλοι παλαιοί φίλοι, από το τραπεζικό σύστημα, δεν φαίνεται να έχουν σήμερα ενεργό ρόλο, αλλά μπορούν πάντοτε να κληθούν να «βοηθήσουν» σε ώρα ανάγκης. Οι δε wannabee πολιτικοί της πρόσφατης κίνησης των «58» δημιουργούν (κατά τους δικούς τους τουλάχιστον σχεδιασμούς, όχι όμως κατ’ ανάγκην και του εκλογικού σώματος) την πολιτική μαγιά για ένα σημιτικό κόμμα-σφήνα, με ακραιφνώς μνημονιακό επί της ουσίας και δήθεν «κεντροαριστερό» στην πρόσοψη χαρακτήρα.
Ας μην ξεχνάμε ότι απόπειρες –ατυχείς!– για την συγκρότηση ενός ανάλογου κόμματος είχαν γίνει, εν πολλοίς με πρωτεργάτες τους ίδιους ανθρώπους, επί ημερών της κυβέρνησης του άλλου σημιτικού «σωτήρα της πατρίδος», του κ. Παπαδήμου. Και ως ενδεχόμενος αρχηγός αναφερόταν τότε... ο Γιάννης Στουρνάρας!

Πηγή

Iδού η λίστα με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων. Είσαι μέσα;

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΔΩΝΗΣ

Νέες διοικήσεις σε νοσοκομεία ορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μετά την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης.

Αλλαγές γίνονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Αναλυτικά όλοι οι διοικητές:


Πηγή

Υδρογονάνθρακες Νέα δεδομένα για Κρήτη, Ιόνιο & Shale Gas


Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com



ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ AAPG ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Η NOBLE ENERGY

Aπό τον Χάρη Φλουδόπουλο

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, το περίφημο συνέδριο της ένωσης αμερικανών γεωλόγων AAPG Regional, στο οποίο παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι εξελίξεις γύρω από τις γεωλογικές έρευνες της πετρελαϊκής βιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον του συνεδρίου που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας (παραδοσιακά φιλοξενείτο στην Κωνσταντινούπολη) επικεντρώνεται σε δύο κομβικά ζητήματα σε σχέση με τις προοπτικές της αγοράς υδρογονανθράκων.

Κατ΄ αρχάς η νορβηγική εταιρεία PGS, που θα παραστεί στο συνέδριο με δύο εκπροσώπους, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα τεχνικά στοιχεία για τις έρευνες που διεξήγαγε σε Ιόνιο και Κρήτη. Θυμίζουμε ότι οι πρώτες ενδεικτικές σεισμικές γραμμές δόθηκαν στη δημοσιότητα σε συνέδρια της Βαρκελώνης και του Λονδίνου, ενώ αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν νέα στοιχεία.

Το γεγονός μάλιστα ότι στο συνέδριο της AAPG θα δώσουν το "παρών" σημαντικές εταιρείες όπως η Noble Energy που ήδη δραστηριοποιείται στο Ισραήλ και την Κύπρο, μαρτυρά το ενδιαφέρον  για τις ανακοινώσεις των Νορβηγών. Πρέπει να διευκρινιστεί πάντως ότι ούτε στο συνέδριο της Αθήνας, δε θα δοθούν πλήρη στοιχεία από την PGS, παρά μόνο «φωτογραφίες» δεδομένων, με στόχο να προσελκυθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές του συνολικού πακέτου της έρευνας που έχει κόστος κοντά στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο κομβικό θέμα που αναμένεται να απασχολήσει το συνέδριο είναι οι προοπτικές στην περιοχή για μη συμβατικούς υδρογονάνθρακες και ειδικότερα για το περίφημο shale gas. Μάλιστα στο συνέδριο θα παραστούν ως ομιλητές εκπρόσωποι της τουρκικής Anna Energji και της αμερικανικής Chevron, με θέμα τόσο τα κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου της Τουρκίας (που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και έχουν εντοπιστεί τόσο στην Ανατολία όσο και στην Ανατολική Θράκη) όσο και τις προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, της Ευρασίας και της Μέσης Ανατολής.

Πάντως στο συνέδριο σε επίπεδο ομιλητών, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών που θα μιλήσουν για τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής: το "παρών" θα δώσουν μεταξύ άλλων Shell, Chevron, Noble Energy, OMV, PGS, Circle Oil, San Leon Energy, TPAO αλλά και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.



Πηγή:www.capital.gr
Πηγή



Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων με εντολή στις τράπεζες

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον επόμενο μήνα αυτό που μέχρι τώρα φάνταζε... αδιανόητο ότι θα συμβεί θα γίνει πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών με μια απλή ηλεκτρονική εντολή προς τις τράπεζες μέσω της Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων θα μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.

Η σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την “Ημερησία” αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών και όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα ενεργοποιηθεί από το Δεκέμβριο.

Με το νέο σύστημα μια κατάσχεση που διαρκεί ως και τρεις μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να ... λάβει τα μέτρα του, θα διαρκεί πολύ λιγότερο. Οι διαδικασίες θα γίνουν... συνοπτικές και δεν θα ξεπερνούν τις δέκα ημέρες.

Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Η εφορία θα έχει πρόσβαση στο μητρώο όλων των καταθετών και θα πληροφορείται άμεσα τα τραπεζικά υπόλοιπα που διαθέτει ο οφειλέτης του δημοσίου.

Θα εκδίδει στη συνέχεια το κατασχετήριο σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι τράπεζες θα δεσμεύουν στη συνέχεια το τραπεζικό υπόλοιπο του λογαριασμού και θα τα αποδίδουν στον λογαριασμό του δημοσίου.

Από ........   newsit

"Να φύγουμε απ'το ευρώ"

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com