Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Βαγγέλας πιάστηκε αδιάβαστος στην... Ιστορία! (VIDEO)

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Κι όμως έχει μιλήσει πολιτικός αρχηγός μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού!

Χαμός έγινε χθες στη Βουλή όταν μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πάρει τον λόγο, με τον Ευάγγελο Μειμαράκη να του λέει ένα μεγαλοπρεπές "όχι" τονίζοντας μάλιστα ότι “Μετά τον πρωθυπουργό δεν γίνεται να μιλήσει κανένας άλλος. Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό. Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό”.

Κι όμως έχει γίνει. Ήταν 6 Δεκεμβρίου 1985 όταν έξι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου για να θίξει το ίδιο θέμα για το οποίο έγινε η πρόταση μομφής, την ΕΡΤ. Ο τότε πρόεδρος της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ανδρέα Παπανδρέου για το γεγονός ότι η ΝΔ είχε υποπροβολή από τη δημόσια τηλεόραση.






Από ........ parapolitika

Στο δρόμο της Τζάκρη και ο Κασσής: Δεν θα ψηφίσω το φόρο για τα ακίνητα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Αντάρτικο από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Εγώ δεν εξουσιοδοτώ κανέναν, ούτε τον κ. Στουρνάρα, να φέρει αυτό το νομοσχέδιο ξανά στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Κασσής, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο έκτρωμα. «Οι εντάσεις μας είχαν διατυπωθεί και όχι μόνο από μένα, αλλά από πάρα πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κασσής υποστήριξε ότι στον ενιαίο φόρο ακινήτων πρέπει να εφαρμοστεί η αναλογικότητα, να φορολογηθούν, δηλαδή, οι πολίτες, σύμφωνα με την περιουσία την οποία έχουν.

Από ........  parapolitika

Σκωτσέζικο ντους από την Τρόικα σε Στουρνάρα και Μητσοτάκη

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ζητούν συνεχώς περισσότερα στοιχεία και περισσότερες διευκρινίσεις επί των όσων τους παρουσιάζει η ελληνική πλευρά

Κλειστά επιμένει να κρατάει τα χαρτιά της η Τρόικα, καθώς αν πιστέψει κανείς την εικόνα που δίνουν κυβερνητικά στελέχη, οι κ.κ. Μορς, Τόμσεν και Μαζούχ δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα το «κενό» του 2014, ζητώντας συνεχώς περισσότερα στοιχεία και περισσότερες διευκρινίσεις επί των όσων τους παρουσιάζει η ελληνική πλευρά. Αυτή η στάση ενισχύει, δε, την άποψη στην ελληνική κυβέρνηση ότι η Τρόικα παίζει καθυστερήσεις, ειδικά από τη στιγμή που αποφεύγει ακόμα και να ξεκαθαρίσει το εάν και πότε θα επιστρέψει μετά από τη διακοπή για το EUROGROUP της Πέμπτης. Κοινοτικοί κύκλοι επιχειρώντας να διασκεδάσουν αυτές τις εντυπώσεις, σημειώνουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν στην Αθήνα, ωστόσο είναι προφανές ότι διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει απόντων των επικεφαλής.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι οι αλλεπάλληλες συσκέψεις που θα γίνουν το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης, θα είναι μαραθώνιες και κρίσιμες, καθώς η Τρόικα θα υποχρεωθεί να ανοίξει τα χαρτιά της για τον Προϋπολογισμό του 2014, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Με φόντο τη συνταγματική υποχρέωση κατάθεσης του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού έως τις 21 του μήνα, η επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για τα δημοσιονομικά αναπτύσσεται σε δύο άξονες: από τη μια το υπουργείο Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να εγγράψει πρόβλεψη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 στο ύψος του 1 δισ ευρώ και πλέον, καθώς τα στοιχεία των εσόδων είναι καλύτερα από το αναμενόμενο, από την άλλη επιμένει ότι η ριζική αναδιάρθρωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του ΑΕΠ, διασφαλίζουν καλλίτερη δυναμική στα φορολογικά έσοδα του 2014.

Όσον αφορά, πάντως, στα διαρθρωτικά- που έχουν και δημοσιονομικό αποτέλεσμα- η Τρόικα δεν κρύβει τη δυσφορία της για τις καθυστερήσεις. Πέρα από τη διάσταση απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση για τις αμυντικές βιομηχανίες- κάποιοι λένε ότι είναι το πρώτο στοίχημα της Αθήνας στη μακρά πολιτική διαπραγμάτευση που μόλις ξεκίνησε- πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα "γκρινιάζει" για τις παλινωδίες κατά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.

 "Είναι παλαιό μέτρο και εάν εφαρμοστεί πλήρως, αποφεύγονται νέα μέτρα" τονίζει αξιωματούχος της Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας τη δυσφορία της Τρόικας για το ότι σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα η εφαρμογή του Μισθολογίου είναι τουλάχιστον ελλιπής.

Από ......  parapolitika

Αποκάλυψη κόλαφος Πάνου Καμμένου για ευρωπαϊκό στρατό...με συμμετοχή "Μακεδονίας"

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Απίστευτη αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου...ο οποίος στην χθεσινή του ομιλία επικαλούμενος έγγραφο του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου, αποκάλυψε την δημιουργία ενός European Union Battle Group υπό το Βέλγιο με συμμετοχή δυνάμεων χωρών της Ε.Ε, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ..
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Πάνου Καμμένου..

"Σήμερα το πρωί, κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, μου ήρθε ένα email από το Βέλγιο, το οποίο αναφέρεται στο European Union Battle Group, δηλαδή στον ευρωπαϊκό στρατό. Μπήκα στο επίσημο site του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Βελγίου και ξέρετε τι λέει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ότι το Βέλγιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναλαμβάνει την ευθύνη του ευρωπαϊκού στρατού με δυόμισι χιλιάδες στρατιώτες που θα προέρχονται από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο και τη Μακεδονία.
 
Από πότε, κύριε Υπουργέ, έχετε παραχωρήσει τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» χωρίς να έχετε ενημερώσει καν τον ελληνικό λαό; Μήπως ήταν αυτές οι συζητήσεις με τον κ. Νίμιτς για τις οποίες σας ζητήσαμε οκτώ φορές να έρθει εδώ ο Πρωθυπουργός και αρνήθηκε;
Ποιος είναι αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός, ο οποίος, λέει, θα καταστέλλει τις εξεγέρσεις έξι χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες; Πώς διαμορφώνεται αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός και πώς θα επεμβαίνει και πού; Μήπως θα χρειάζεται να επέμβει αν έχουμε ταραχές; Εάν, δηλαδή, η θεωρία των δύο άκρων την οποία στηρίζει ο Πρωθυπουργός, οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε συγκρούσεις μεταξύ μας; Γιατί αυτό είναι που επιδιώκει ουσιαστικά η Κυβέρνηση και η πολιτική των δύο άκρων, να γυρίσουμε την Ελλάδα στο 1947. Σας λέμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε."
Από ........  exomatiakaivlepo

New York Times: Το σκηνικό στην Ελλάδα είναι έτσι στημένο που μπορεί να οδηγήσει σε έναν νέο γύρο εμφυλίου πολέμου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com
 

Για την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά και τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα αλλά και των δύο μελών της Χρυσή Αυγής αναφέρονται σε άρθρο τους οι New York Times, οι οποίοι αναφέρουν πως σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. ίσως βγουν πολύ ενισχυμένοι.

Μάλιστα στο άρθρο γίνεται λόγος ακόμα και για έναν νέο γύρο εμφυλίου πολέμου μετά από δεκαετίες ειρήνης. Το σκηνικό είναι στημένο με τέτοιο τρόπο το οποίο στηρίζει πολλά στο τι θα διαλέξουν να κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα».

Tο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Κωνσταντάρας, αναφέρεται αρχικά στην δολοφονία των μελών της ΧΑ και επισημαίνεται πως «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλες χώρες και κυρίως δημοκρατίες της Δύσης όπου η δολοφονία δύο απλών μελών ενός σχετικά μικρού κόμματος θα δημιουργούσε σοβαρούς φόβους πολιτικής αστάθειας και εθνικού διχασμού.

Ωστόσο έτσι έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην Ελλάδα καθώς η χώρα μπαίνει στον έκτο χρόνο ύφεσης και τον τρίτο χρόνο του προγράμματος ανάκαμψης το οποίο επιτάσσει πολύ λιτότητα και λίγη ανάπτυξη. Οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις τρέφονται από την τωρινή μιζέρια και βασίζονται σε βαθιές ιστορικές ρίζες διχασμού».

Στη συνέχεια, οι NYT αναφέρονται και στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την είσοδο στη Βουλή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής «με ενοχλητική παρουσία στην πολιτική και την κοινωνία» και υποστηρίζουν:

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου υποσχόμενα πως θα επαναφέρουν όλα όσα έχουν χαθεί στα χρόνια της λιτότητας. Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη. Αυτό ίσως να προκαλέσει εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, αλλά παράλληλα θα έχουν ως αποτέλεσμα και ένα αποτέλεσμα το οποίο οδηγεί σε μεγαλύτερο κατακερματισμό, διαίρεση και αστάθεια».

Κλείνοντας, η εφημερίδα αναφέρει πως «με τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς να ενισχύονται και να ετοιμάζονται για σύγκρουση και με το Κέντρο να αγωνιά να διατηρηθεί, μπορεί να δούμε αυτό το οποίο μας φαινόταν απίθανο μέχρι πρόσφατα: «έναν νέο γύρο εμφυλίου πολέμου μετά από δεκαετίες ειρήνης και προόδου. Αν και μια στροφή στην πολιτική βία δεν είναι επικείμενο, το σκηνικό είναι στημένο με τέτοιο τρόπο το οποίο στηρίζει πολλά στο τι θα διαλέξουν να κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα».

Από  .......   iefimerida

Όλοι στο ΙΚΑ – Σύνταξη 360 ευρω από το κράτος και... ιδιωτική ασφάλιση

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Ένας φορέας σύνταξης για όλους και μόνη υποχρέωση του κράτους η Εθνική Σύνταξη
- Τα επαγγελματικά ταμεία θα δίνουν τα επιπλέον χρήματα που θα συμπληρώνουν τη σύνταξη
- Μπαίνουν στο παιχνίδι οι ιδιωτικές εταιρίες για να εκμεταλλευτούν την κατάρρευση του κράτους
- Κάτω από το 60% θα πέσει η αναπλήρωση της σύνταξης και στην Ελλάδα

Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. Η φράση ανήκει στον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ελλάδας που αναφέρθηκε στις δυνατότητες εισόδου των ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα των συντάξεων.

Με παράδειγμα τις ευρωπαϊκές χώρες ή τις χώρες του ΟΟΣΑ όπου το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης είναι στο 60% το μέλλον για την Ελλάδα είναι σχεδόν προκαθορισμένο.

Τα ποσοστά αναπλήρωσης ακόμη και στο 95% του μισθού σύντομα θα αποτελέσουν μακρινό παρελθόν στη χώρα. Το σχέδιο δείχνει μία σύνταξη για όλους, ένα ταμείο και από 'κει και πέρα συμπλήρωμα ανάλογα με τις κρατήσεις και τις προβλέψεις του καθενός εργαζόμενου ξεχωριστά.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τι συμβαίνει στα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να δει ποιο είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί.
Στην Ολλανδία για παράδειγμα η σύνταξη είναι μεν στο 90% του μισθού όμως το κράτος βάζει μονάχα το 25%.
Αντίθετα στη Γερμανία όπου η σύνταξη προέρχεται συνολικά από το κράτος η αναπλήρωση είναι στο 40%, δηλαδή ένας συνταξιούχος δεν παίρνει ούτε τα μισά χρήματα ως σύνταξη σε σχέση με τον μισθό που έπαιρνε ως εργαζόμενος.
Κάπως έτσι στην Ελλάδα των κατεστραμμένων Ταμείων είναι μονόδρομος η μείωση των συντάξεων. Ωστόσο η πλήρης εξάρτηση των εργαζόμενων (λόγω του νόμου) με τα ασφαλιστικά ταμεία δεν επιτρέπει και πλήρη αποσύνδεση.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός και μόνο εθνικού φορέα συντάξεων στον οποίο θα υπαχθούν μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες. Αυτός ο φορέας πιθανότατα θα είναι το ΙΚΑ σε μια νέα μορφή.

Θα καθοριστεί παράλληλα εθνική σύνταξη η οποία θα καθοριστεί στα 360 ευρώ και στη συνέχεια θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη η οποία θα καθορίζεται βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει στους μισθωτούς ή τις εισφορές που έχουν πληρώσει οι αυτοαπασχολούμενοι.

Βέβαια τα Ταμεία είναι προβληματικά και έτσι εδώ έρχεται ο μαθηματικός τύπος που σε καμιά περίπτωση δεν ευνοεί τον πολίτη.

Με τα Ταμεία κατεστραμμένα και προβληματικά υπάρχει σχεδιασμός για θεμελίωση επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων μέσω επαγγελματικών Ταμείων για επιπλέον εισόδημα και παροχές υγείας.

Με λίγα λόγια το νέο μοντέλο προβλέπει σύνταξη 360 ευρώ και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει το Ταμείο. Επί της ουσία δηλαδή ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.

Από ......   newsit

Γρηγοράκος για απολύσεις

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com