Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Θ. Γιαννόπουλος: "Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης, χωρίς κομματικά προσωπεία ή χειροπέδες" - ΒΙΝΤΕΟ


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com







Για την υποψηφιότητα του φίλου του Θανάση Γιαννόπουλου μίλησε στην κάμερα και ο βουλευτής Φθιώτιδας, Νίκος Σταυρογιάννης. 

Δείτε τι είπε στο βίντεο που ακολουθεί: 




 Ο Νίκος Σταυρογιάννης όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι υποψήφιος για το Δήμο της Λαμίας, δεν το απέκλεισε, ωστόσο ζήτησε από τους δημοσιογράφους να έχουν λίγη υπομονή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το ανακοινώσει όταν εκείνος κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. 

Δείτε το βίντεο:






 Δείτε φώτο: 









































Από ........  LamiaReport

Ακέφαλο το ΤΕΙ Στερεάς; Ποιος θα είναι ο πρόεδρος από αύριο;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δύο ΤΕΙ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα με την διοίκησή τους μιας και από σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το ΤΕΙ Στερεάς και Πάτρας μένουν ακέφαλα!

Σύμφωνα με τη διαδικασία συγχώνευσης που ακολούθησαν τα παραπάνω ΤΕΙ, μέχρι σήμερα ο κος Αναστασίου στο δικό μας και ο κος Καπλάνης στην Πάτρα είναι πρόεδροι.

Από αύριο όμως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα ή εξουσία στο να διοικούν τα αντίστοιχα Ιδρύματα.

Στην Πάτρα ο κ. Καπλάνης βρίσκεται πολύ κοντά στην παράταση των αρμοδιοτήτων του, στο δικό μας ΤΕΙ όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport τη Δευτέρα ο νυν πρόεδρος κ. Αναστασίου ίσως προχωρήσει και σε παραίτηση αν δεν λάβει και ο ίδιος την παράταση που μόνο ο Υπουργός Παιδείας μπορεί να δώσει.

Αναρωτιόμαστε ποιος ευθύνεται που το ΤΕΙ οδηγήθηκε σε αυτήν την οριακή κατάσταση και γιατί δεν είχαν προχωρήσει νωρίτερα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου;

Να προσθέσουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της εκλογής του εκπροσώπου των φοιτητών στο Συμβούλιο και αμέσως μετά των τεσσάρων εξωτερικών μελών. Υστερα θα ανακοινωθούν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι και οι καθηγητές θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο (πρύτανη ). Εχοντας πρόσφατες όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εκλογή του κ. Αναστασίου, φοβόμαστε ότι το ΤΕΙ μπαίνει σε μία παρόμοια και με πολλά προβλήματα διαδικασία.

Οσον αφορά το νέο θέμα που προέκυψε με τον εκπρόσωπο των φοιτητών, επίσης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η όλη εξέλιξη. Οι φοιτητές πρόσφατα έβγαλαν ανακοίνωση που ρωτούσαν γιατί ο πρόεδρος του ΤΕΙ δεν ανακοίνωνε τον φοιτητή που είχαν ψηφίσει, μετά από τη διαδικασία εκλογών στη Λαμία και Χαλκίδα.

Ο πρόεδρος στις 22 Νοεμβρίου επανακήρυξε εκλογές των φοιτητών, μιας και δέχθηκε τρία ονόματα φοιτητών, από ένα που χρειάζεται. Περίεργη εξέλιξη, φέρνοντας σε «εμπόλεμη» κατάσταση τους φοιτητές με τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Εύλογα κανείς διαπιστώνει ότι το ΤΕΙ Στερεάς αντιμετωπίζει πολλά οργανωτικά προβλήματα, ενώ για κάποιο λόγο δεν ακολουθήθηκαν οι πρέπουσες διαδικασίες.

Δε φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας και η εκπαίδευση γενικότερα ερχόμαστε και εμείς να προσθέτουμε νέα στο ήδη προβληματικό μετά τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ Στερεάς.

Ας φροντίσουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη διοίκησή του στην επίλυση αυτών των προβλημάτων που μπορούν εύκολα να κάνουν και να μη μας αναγκάζουν να αναρωτιόμαστε γιατί οδήγησαν σ΄αυτή την κατάσταση το νέο "αναβαθμισμένο" ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Από  .........   lamiareport

Οι μισθωτοί επιστρέφουν στη δεκαετία του 1970 λόγω φόρων και περικοπών [παραδείγματα]

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Βαριές είναι οι απώλειες στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που βρίσκονται από το 2009 σε κλοιό φορολογικών επιβαρύνσεων στο εισόδημα, στα ακίνητα- ακόμα και στη πρώτη κατοικία- στα αυτοκίνητα, στη κατανάλωση ειδών και υπηρεσιών πρώτης γραμμής, έχοντας υποστεί παράλληλα δραματική μείωση εισοδημάτων λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες άνω του 20% στις μέσες αποδοχές και οι επιβαρύνσεις από την άμεση και έμμεση φορολογία, το διαθέσιμο εισόδημα υποχωρεί στα επίπεδα της προηγούμενης 35ετίας ήτοι στη δεύτερη πενταετία του 1970!!!!
Στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών περί... υποφορολόγησης, οι ψυχροί αριθμοί αποτυπώνουν τη πραγματικότητα της τελευταίας 5ετίας.
  • Για μισθωτό με 1 παιδί και εισόδημα 18.200 ευρώ το 2008, ο αναλογών φόρος το 2009 ήταν 1.404 ευρώ. Μετά από τη μείωση φόρου για ενοίκιο, η οποία έφτανε στα 240 ευρώ και τη μείωση φόρου για δίδακτρα ξένων γλωσσών 180 ευρώ, ο τελικός φόρος το 2009 διαμορφωνόταν στα 984 ευρώ. Φέτος, για τον ίδιο μισθωτό, ο οποίος έχει υποστεί και μείωση εισοδήματος κατά 10%, ο αναλογών φόρος είναι 1.315 ευρώ αλλά επιπλέον έχει επιβαρυνθεί με έκτακτη εισφορά 163,80 ευρώ. Η μείωση φόρου για το ενοίκιο έχει περιοριστεί στα 100 ευρώ και τα δίδακτρα στα 90 ευρώ, με αποτέλεσμα ο τελικός φόρος να διαμορφώνεται στα 1.288,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 300 ευρώ υψηλότερος από το 2009!!!
Αυξήσεις φόρων καταγράφηκαν σε ακίνητα και αυτοκίνητα.
  • Για διαμέρισμα 100 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, κατασκευής του 2000, ο ιδιοκτήτης του που το 2009 απαλλασσόταν από τον τότε φόρο κατοχής- το ΕΤΑΚ- πέρσι πλήρωσε 690 ευρώ για το ΕΕΤΗΔΕ και φέτος άλλα 587 ευρώ για ΕΕΤΑ. Για Ι.Χ. 1.600 κυβικών εκατοστών, τα Τέλη Κυκλοφορίας το 2009 ήταν 202 ευρώ και φέτος 265 ευρώ.
Εντυπωσιακές είναι και οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, που χαρακτηρίζονται άδικοι επειδή επιβαρύνουν αδιακρίτως φτωχά και πλούσια νοικοκυριά. Οι συντελεστές του ΦΠΑ, που το 2009 ήταν 9 και 19%, το 2010 ανέβηκαν στο 11- 23% ενώ από το 2011 παραμένουν στο 13- 23%. Ο ΕΦΚ στη βενζίνη το 2009 ήταν 35,9 λεπτά το λίτρο αλλά πλέον βρίσκεται στα 67 λεπτά το λίτρο. Όσον αφορά, δε, στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο ΕΦΚ από τα 2,1 λεπτά το λίτρο, από πέρσι βρίσκεται στα 33 λεπτά!

Από ........  iefimerida

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: «Οφείλεις να παρέμβεις για να ανοίξει το Καποδιστριακό»

 Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την προσωπική παρέμβαση του πρύτανη του ΕΚΠΑ προκειμένου να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ιδρύματος και να μην χαθεί το εξάμηνο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο κ. Αρβανιτόπουλος κάλεσε επίσης τον κ. Πελεγρίνη, να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, «όπως έχουν κάνει οι πρυτάνεις των υπόλοιπων επτά πανεπιστημίων που έχουν υπαχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας».

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά την απόφαση συνέχισης της απεργίας, που ελήφθη δια βοής και την ένταση που προκλήθηκε σήμερα στο ΕΚΠΑ όπου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, περίπου 50% των υπαλλήλων προσήλθε στις διοικητικές υπηρεσίες για να εργαστεί. Σύμφωνα μάλιστα με υπαλλήλους που προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους σήμερα, έγιναν δέκτες απειλών από απεργούς συναδέλφους τους.

Τις πληροφορίες αυτές διαψεύδει από την πλευρά της η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων, που υποστηρίζει ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι ουδείς εκ των υπαλλήλων προσήλθε στην εργασία του, δεδομένου ότι η απεργία περιφρουρείται.
Με επίσημη δήλωσή του ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας  κατήγγειλε ότι διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Όσον αφορά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, διευκρίνισε ότι του ζήτησε:
  • 1ον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και
  • 2ον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.
Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, «όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας.

Σήμερα εξάλλου, ο  κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ. Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική» από παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΜΠ λειτουργούν τέσσερις από τις εννέα σχολές (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών), ενώ οι υπόλοιπες πέντε τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Από .......  iefimerida

Δηλώσεις Στoυρνάρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Αυξήσεις έως και 60% στα διόδια και περισσότεροι σταθμοί!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

- 60% η αύξηση των διοδίων στην Αττική
- Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο και στο Βαθύ
- Μεγάλες αυξήσεις και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, στην Ολυμπία Οδό
- Το ανακοίνωσε στην Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
 

Αλμυρή γεύση θα έχουν οι τιμές των διοδίων και θα πληρώσουμε ακριβά τις αναθεωρημένες συμβάσεις έργων που θα κυρωθούν από την Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν κυρωθούν από τη Βουλή οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, θα αλλάξει και η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων. Με άλλα λόγια θα ακριβύνουν σχεδόν όλα τα διόδια!

- Στα διόδια Αφιδνών, για παράδειγμα, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

- Στο τμήμα Μεταμόρφωση - Μαλιακός, θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.

Στους συχνούς χρήστες που πραγματοποιούν διελεύσεις ηλεκτρονικά, στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων θα παρέχονται εκπτώσεις έως και 50%, ανάλογα με τη συχνότητα των διελεύσεων

Μεγάλες αυξήσεις, όμως, θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων, όταν αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, για παράδειγμα, το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αυξηθεί κατά 26,3% για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν ηλεκτρονικά, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν 2,4 ευρώ από 1,9 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, το ύψος των διοδίων στον σταθμό Μοσχοχωρίου θα αυξηθεί κατά περίπου 30%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 4 ευρώ από 3,1 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τους οδηγούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά, η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη. Εκπτώσεις, ωστόσο, έως και 80% θα προβλέπονται για τους συχνούς χρήστες μετωπικών σταθμών.

Στην Ολυμπία Οδό, θα αυξηθεί κατά 30% το αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Ελευσίνας. Ωστόσο, τα διόδια θα μειωθούν στους μετωπικούς σταθμούς στο Ζευγολατιό, το Ρίο και τη Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%.

Οι αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης και, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν καθυστερήσει να εφαρμοστούν λόγω της διακοπής των έργων.

Δημόσιο και παραχωρησιούχοι, πάντως, έχουν συμφωνήσει να χρεώνονται, στο μέλλον, οι οδηγοί ανάλογα με τις αποστάσεις που καλύπτουν.

Eντός της ημέρας, κατατίθενται στη Βουλή, προκειμένου να κυρωθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι αναθεωρημένες συμβάσεις για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν παγώσει από το 2010, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή έως τις 10 Δεκεμβρίου, το αργότερο.

Από .......  newsit

Στον "αέρα" η δόση, μετά την αναβολή άφιξης της Τρόικας - Στουρνάρας: Δεν τα βρήκαμε με τους δανειστές, θα επιστρέψουν μετά τις 9 Δεκεμβρίου

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα στο Μαξίμου
- Η Τρόικα αναμένεται στη χώρα μας μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup
- Ούτε την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα αποκαλύπτει το Reuters
- Η νέα άφιξη των δανειστών ακυρώθηκε γιατί η Ελλάδα απέτυχε να κάνει όσα υποσχέθηκε είπαν αξιωματούχοι
- Απίθανη πια η έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου
- «Τρέξτε» είπαν χθες σε τηλεδιάσκεψη στον Γιάννη Στουρνάρα οι Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν

Ο κόσμος (Ευρώπη, Ουάσινγκτον) το είχε «τούμπανο» κι εμείς... κρυφό καμάρι. Αυτό που όλοι περίμεναν, επιβεβαιώνεται μέσω το πρακτορείου Reuters και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους η τρόικα δεν πρόκειται να γυρίσει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η αναβολή της άφιξης των δανειστών σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λιθουανία σήμερα το απόγευμα, έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε εκτάκτως με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η Τρόικα θα επιστρέψει μετά τις 9 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα καταβληθεί όλη η δόση μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Η κυβέρνηση θα δώσει αγώνα δρόμου έως και την παραμονή πρωτοχρονιάς για να επιτύχει συμφωνία με την Τρόικα και να «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες για πλειστηριασμούς, φόρους ακινήτων και μέτρα του 2014 δίνει πλέον η κυβέρνηση.

Ο στόχος για συμφωνία πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου χάθηκε και ο νέος στόχος που τίθεται πλέον είναι «ως το τέλος του έτους», πριν δηλαδή αναλάβει η Ελλάδα την ελληνική Προεδρία και για να μην έχει τότε ακόμα ανοιχτά μέτωπα με τους ευρωπαίους εταίρους της.

Στην περίπτωση αυτή, «ως το τέλος του έτους» αναμένεται ότι μπορεί να έχουν συμβεί δύο μόνο πράγματα:

- Να επιστρέψει η Τρόικα την εβδομάδα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (στις 7 Δεκεμβρίου) ή και αργότερα όμως, αν η Τρόικα σκληρύνει τη στάση της εφόσον θεωρεί ότι η Αθήνα δεν συνεργάζεται για να δεχτεί λύση στο θέμα της μερικής άρσης στην απαγόρευση των πλειστηριασμών, κατά κύριο λόγο.

- Να ολοκληρώσουν οι ελεγκτές την έκθεση αξιολόγησης και «να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος», όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


Είχαν προαναγγείλει τις εξελίξεις

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις, με κύκλους το να επικαλούνται το βαρύ πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου την ερχόμενη εβδομάδα

Και αυτό γίνεται γιατί η Αθήνα απέτυχε παταγωδώς να εκπληρώσει υποσχέσεις που είχε λάβει και να κάνει πράξη μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Η απόφαση των εκπροσώπων των δανειστών να αναβάλουν τη νέα επίσκεψή τους στην Ελλάδα καθιστά αδύνατη την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, όταν ο ένας αξιωματούχος ρωτήθηκε αν η αναβολή της επίσκεψη της τρόικας σημαίνει πως δε θα είναι δυνατή η έγκριση της δόσης, η απάντηση που έδωσε ήταν μονολεκτική: «σωστά».

Πάντως, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», είπε.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος.

Η κακή μέρα, φάνηκε από χθες το βράδυ!

Η εξέλιξη ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Είχε επί της ουσίας διαφανή και από την τηλεδιάσκεψη που είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Όλι Ρεν, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Το μήνυμα ήταν ένα: πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Δηλαδή, "τρέξτε!".

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν προαναγγείλει ουσιαστικά την αναβολή της άφιξης της τρόικας, επικαλούμενοι όμως το βαρύ πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Από την τηλεδιάσκεψη δεν έλειψαν οι εντάσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ: υπήρξαν στιγμές έντασης και διαφωνιών για επί μέρους θέματα της διαπραγμάτευσης...


Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com