Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Έλεος!!! Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει...

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Όσο καλή διάθεση κι αν έχεις απέναντι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα όποια περιθώρια ανοχής σπαταλούνται σε ελάχιστο χρόνο. 

Αρκεί μία διάταξη, όπως αυτή με τις προληπτικές κατασχέσεις έναντι... πιθανών κακοπληρωτών - φορολογουμένων για να θέλεις να έχεις μπροστά σου όλο το επιτελείο και να αρχίσεις να τους σκαμπιλίζεις έναν - έναν! 

Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι...

Ούτε Γερμανός προτεστάντης δεν θα σκεπτότανε τέτοια βασανιστήρια! Ετούτοι εδώ έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως. Προληπτικές κατασχέσεις; Τίποτα άλλο; Ισχύει κάτι ανάλογο σε άλλο μέρος του κόσμου;

Κάποτε λέγανε ότι ο πολίτης θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με εμπιστοσύνη τις φορολογικές αρχές της χώρας. Αστεία πράγματα.

 Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις με εμπιστοσύνη έναν μηχανισμό που είναι στημένος για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα επιβίωσής σου απέναντι σε μία αγορά που θυμίζει ναρκοπέδιο;

Θα περίμενε κανείς ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για  την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα ξεκινούσαν από την απλοποίηση των νόμων και την αναδόμηση των υπηρεσιών.

 Ε λοιπόν, η νομοθεσία έχει γίνει πιο πολύπλοκή και οι υπηρεσίες έχουν μείνει όπως ήταν. Με άλλα λόγια, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες συναλλαγής.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον αποτροπιασμό για διατάξεις σαν κι αυτές της... προληπτικής κατάσχεσης. 

Μόνο μία ανάπηρη κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει και να στείλει στον διάολο τους συντάκτες τέτοιων απαράδεκτων τερατουργημάτων. Κι αυτό είναι που δημιουργεί την μεγαλύτερη ανησυχία. 

Ότι δεν υπάρχει κυβερνητική αντίδραση στις προκλήσεις της Πλατείας Συντάγματος.

Δεν μιλάμε στην πραγματικότητα για οικονομική πολιτική. Αλλά για ρεσιτάλ προχειρότητας. 

Κάθε μήνα αλλάζουμε στην πράξη όλα όσα ξέραμε τον προηγούμενο για το φορολογικό καθεστώς. Κάθε μήνα όλο και μαθαίνουμε ότι κάποιοι παλιό στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη βρίσκεται κρυμμένο στο υπουργείο Οικονομίας και σερβίρει βόμβες για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης από την χώρα. 

Τέτοιο μίσος, τέτοιο κόμπλεξ, δεν έχουμε συναντήσει άλλη φορά στο παρελθόν. Λες και φταίει η μεσαία τάξη της χώρας για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έστρεψε την πλάτη του στην παντοκρατορία του κόμματος του Χρηματιστηρίου.

Ο κ. Σαμαράς έχει δείξει ατολμία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από το επιτελείο του κ. Στουρνάρα. 

 Ακόμη κι όταν ο κ. Στουρνάρας απαξίωσε να ενημερώσει ο ίδιος τους εξεγερμένους βουλευτές για τον φόρο των ακινήτων και έστειλε αντί αυτού τον κ. Καραβίτη, επικεφαλή της Στατιστικής Υπηρεσίας επί κυβερνήσεων Σημίτη. 

Το γεγονός αυτό, της ατολμίας να διορθωθούν προφανείς αδικίες, στοιχίζει ήδη στην κυβέρνηση, αφού το μένος των συμβούλων του κ. Στουρνάρα εξαντλείται στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των αστικών κομμάτων.

Και φτάνουμε στο "φαινόμενο Θεοχάρης". Κάποιοι λένε ότι ο κ. Θεοχάρης εφαρμόζει απλά τον νόμο. 

Η απάντηση είναι ότι σε μία τέτοια θέση ευθύνης, είτε συμφωνείς με την εφαρμοζόμενη πολιτική και παραμένεις είτε διαφωνείς και αποχωρείς.

 Το να διαφωνείς και να εφαρμόζεις, είναι κάτι που ξεπερνάει τις δικές μας αντιλήψεις...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Από ......  capital


Πηγή:www.capital.gr

Μυστική συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή σε … ψαροταβέρνα

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Και με τη βούλα… μόνη της η Ντόρα

Μήνες τώρα διαβάζαμε για τους Καραμανλικούς που «ξεσπάθωσαν» μέσα στη Νέα Δημοκρατία και χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τον πρώην πρωθυπουργό, απειλούσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Ο Αντώναρος να στέλνει μηνύματα από τον Οκτώβριο ότι κάτι θα συμβεί. Περιμέναμε να συμβεί αυτό το κάτι, αλλά τίποτε. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και αυτοδιοριζόμενος εκπρόσωπος του κ. Καραμανλή είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να κάνει καριέρα μέντιουμ ούτε καφετζούς. Θα τον πάρουν με τις πέτρες.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης, άλλος… Καραμανλικός αυτός, έλεγε ακόμη και μέσα στη Βουλή ότι έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. «Περιμένετε και θα δείτε», τόνισε στους συνομιλητές που έμεναν… αμίλητοι μπροστά στον μέγα προφήτη Ευριπίδη.

Κάθε φορά που κατατίθετο κάποια ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, κυρίως κατά επιλογών του οικονομικού επιτελείου, διαβάζαμε ότι πρόκειται για μίνι ανταρσία Καραμανλικών βουλευτών. Πότε ο Βλάχος, πότε ο Τζαμτζής, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, «έπαιζαν» το χαρτί του Καραμανλικού για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Ακόμη και τότε γράφαμε ότι πιθανότατα μπορεί να μη γνωρίζει ο Καραμανλής τις κινήσεις ή δηλώσεις των βουλευτών που χρησιμοποιούν το όνομά του. Στο κάτω – κάτω, μπορείς να κατηγορήσεις για ένα σωρό πράγματα τον πρώην πρωθυπουργό, όμως, τέσσερα χρόνια τώρα δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Βήμα αποκάλυψε το ραντεβού Ντόρας – Καραμανλή και όλοι σκέφτηκαν «σκάβουν το λάκκο του Σαμαρά». Προφανώς ήταν διακαείς πόθοι της Εξερευνήτριας η οποία ψάχνει να βρει αποστάτες αλλά δε βρίσκει.

Σήμερα, με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρωθυπουργός βάζει τα πράγματα στη θέση τους και λέει ότι οι σχέσεις του με τον κ. Καραμανλή είναι άριστες κι ότι πρόσφατα συναντήθηκε μαζί του. Σύμφωνα με το Βήμα, το ραντεβού έγινε έπειτα από ένα τηλεφώνημα του ίδιου του κ. Καραμανλή ο οποίος διαβεβαίωσε τον Αντ. Σαμαρά ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις διαρροές και ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις κινήσεις των λεγόμενων Καραμανλικών.

Η συνάντηση έγινε σε μια ψαροταβέρνα και εκεί λύθηκαν όποιες παρεξηγήσεις υπήρξαν, το κλίμα ήταν άριστο με τον πρώην πρωθυπουργό να λέει ότι ακόμη και αν δεν επικροτεί κάποιες κυβερνητικές θέσεις δεν είναι αυτός που θα προκαλέσει πρόβλημα.

Αν ισχύουν όσα λέει το ρεπορτάζ οι δύο πολιτικοί τα είπαν σε άριστο κλίμα, ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι δεν παίζει παιχνίδια που ενισχύουν την εσωστρέφεια και γενικώς ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα.

Προφανώς και οι κινήσεις αποσταθεροποίησης δεν προαναγγέλλονται. Προφανώς και οι πολιτικές διεργασίες σε ένα κόμμα δεν βγαίνουν πρώτα στα κανάλια και τις εφημερίδες και ύστερα συμβαίνουν.

 Και βεβαίως κανείς δε θέλει να πιστέψει ότι ορισμένοι (πλην μιας) μέσα στη Νέα Δημοκρατία θα ρίξουν την κυβέρνηση χωρίς εκλογές, αίροντας την εμπιστοσύνη τους στον Αντ. Σαμαρά.

Από ......  antinews

Α. Σαμαράς: Δεν παραδίνω και δεν με ρίχνετε

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



της Μαρίνας Μάνη

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής παραμένουν «καλοί φίλοι», οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016 και οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τον νέο φόρο ακινήτων «έστω και με κρύα καρδιά».

Αυτή την εικόνα προβάλλει το Μαξίμου εν όψει όχι μόνο των «κρίσιμων» (πάλι...) ψηφοφοριών στη Βουλή, αλλά και του έντονου παρασκηνίου των τελευταίων ημερών για αναζήτηση πολιτικών λύσεων εάν η δικομματοκή κυβέρνηση παραδώσει ηνία – είτε λόγω μεγάλης ήττας στις ευρωεκλογές είτε από «ατύχημα».

(Το «ψηφίζουμε με κρύα καρδιά» ακούσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή της Βουλής που συζήτησε με τη διαδικασία του επείγοντος το Σαββατοκύριακο το φορολογικό πολυνομοσχέδιο, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί στην ονομαστική ψηφοφορία της Παρασκευής).

Η επιλογή του πρωθυπουργού να αναφέρει σε συνέντευξή του (στην «Καθημερινή») ότι «βρεθήκαμε και τα είπαμε με τον Κώστα Καραμανλή σαν καλοί φίλοι» οφείλεται σεαυτό ακριβώς το παρασκήνιο, καθώς ένα από τα στοιχεία του είναι οι συζητήσεις «καραμανλικών» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για κυβερνητική λύση «μεγάλου συνασπισμού» εάν προκληθούν ανεξέλεγκες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Δεν παραδίνει

Κι επειδή μία εκδοχή (σ.σ. που έχει παρουσιάσει από πέρυσι ο Κων.Μητσοτάκης) είναι η όποια εναλλακτική κυβερνητική λύση να αναζητηθεί από την παρούσα Βουλή χωρίς εκλογές, ο κ. Σαμαράς έσπευσε να την καταγγείλει, μιλώντας ευθέως για «σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».

Το μήνυμα, σαφές: ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται «να παραδώσει» όπως έκανε πριν από δύο χρόνια ακριβώς ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το πώς θα εξαντλήσει την τετραετία είναι ένα άλλο ζήτημα, καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο (εθνικές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές) ωστόσο από το αποτέλεσμα των δεύτερων θα εξαρτηθεί η αντοχή της σημερινής κυβέρνησης.

Ποια 30η Απριλίου;

Ήδη το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί από τώρα να διαμορφώσει (όσο μπορεί) ευνοϊκό περιβάλλον για αυτή την εκλογική αναμέτρηση, με βασικό στοιχείο την μοιρασιά τμήματος του πρωτογενούς πλεονάσματος σε αδυνάμους (χαμηλοσυνταξιούχους) και τμήματα πολιτών με ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία, όπως είναι οι ένστολοι και οι δικαστές.

Και όχι μόνο: έχοντας αντιληφθεί την «γκάφα»  του υπουργείου Οικονομικών να ορίσει την (...προεκλογική) 30η Απριλίου ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ανέκρουσε πρύμνα.

Δια στόματος υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη διευκρινίσθηκε χθες ότι η εν λόγω καταληκτική ημερομηνία θα ισχύσει από το 2015, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις το 2014 θα υποβληθύν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δηλαδή μετά την απομάκρυνση από την ευρωκάλπη...

Από ........  capital


Πηγή:www.capital.gr

Αυτά είναι τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ: Πρώτος σε ψήφους ο Λυκούδης [λίστα]

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με τον Σπύρο Λυκούδη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 406 ψήφους, και τον Σάκη Παπαθανασίου να έρχεται δεύτερος με 385.

Την πεντάδα συμπληρώνουν ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με 367 ψήφους και οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης και Μαρία Ρεπούση με 344 και 340 ψήφους αντίστοιχα.

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εκλέχθηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα οι «προεδρικοί» που τάσσονται υπέρ της γραμμής Κουβέλη, ενώ από την «γραμμή Λυκούδη» η οποία προτείνει διάλογο με την «Κίνηση των 58» για την Κεντροαριστέρα, ξεχωρίζει η εκλογή του Γρηγόρη Ψαριανού και του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ:
  • ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ 385
  • ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 367
  • ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 344
  • ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ 340
  • ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ 329
  • ΒΑΛΝΤΕΝ ΣΩΤΗΡΗΣ 320
  • ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 319
  • ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 314
  • ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 301
  • ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 287
  • ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 267
  • ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 255
  • ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ 242
  • ΞΗΡΟΤΥΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ 242
  • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 236
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 235
  • ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ 234
  • ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 230
  • ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ 229
  • ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 227
  • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ 227
  • ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 214
  • ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 213
  • ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 209
  • ΣΠΙΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 205
  • ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 203
  • ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 202
  • ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ 200
  • ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΑΡΗΣ 194
  • ΜΑΛΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 193
  • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 192
  • ΚΑΡΑΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ 190
  • ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ 190
  • ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ 189
  • ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 189
  • ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΦΗ 181
  • ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 180
  • ΠΑΠΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ-ΠΑΝ) 176
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 176
  • ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 171
  • ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ 169
  • ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 169
  • ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 169
  • ΦΟΥΝΤΑ ΝΙΚΗ 169
  • ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 166
  • ΒΛΑΧΟΣ ΜΑΡΚΟΣ 164
  • ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ 160
  • ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 159
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 155
  • ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 155
  • ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 155
  • ΜΕΛΦΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 153
  • ΣΚΙΑΔΑΣ ΝΙΚΟΣ 153
  • ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΙΩΤΗ ΑΝΝΥ 151
  • ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 150
  • ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 149
  • ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 148
  • ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ 147
  • ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 146
  • ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 146
  • ΚΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 146
  • ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 146
  • ΔΑΡΣΙΝΟΣ ΤΑΣΟΣ 145
  • ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 142
  • ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΝΕΛΛΗ 140
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ 138
  • ΜΕΓΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 134
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 133
  • ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 132
  • ΤΖΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ 131
  • ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 130
  • ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 124
  • ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ 124
  • ΚΟΥΤΣΟΠΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 122
  • ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 120
  • ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 120
  • ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΘΗΣ 118
  • ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 118
  • ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 116
  • ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 115
  • ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ 113
  • ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΑΝΟΣ 112
  • ΓΚΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 111
  • ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ 109
Ενωτικό
  • ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 406
  • ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 270
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 244
  • ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 194
  • ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑ 185
  • ΚΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 174
  • ΛΙΟΝΑΡΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ 172
  • ΤΣΑΚΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 153
  • ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 148
  • ΠΙΕΡΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 144
  • ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΞΕΝΟΣ 143
  • ΧΑΪΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 141
  • ΟΚΛΑΝΤ ΑΣΤΡΙΝΤ ΖΩΗ 140
  • ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 133
  • ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΓΩΓΩ 132
  • ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΪΜ 131
  • ΖΑΡΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ 127
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ 122
  • ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 118
  • ΜΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 113
  • ΒΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 112
  • ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 110
  • ΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 101
  • ΚΑΡΑΦΕΡΗ ΜΑΡΙΑ 98
  • ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 95
  • ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ ΦΙΛΙΩ 91

Από .......  iefimerida

Guardian: Μετά από 46 χρόνια, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Για την μόνιμη επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα γράφει ο Guardian, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί «οι Ελληνες που έχουν την δυνατότητα να φύγουν να αποχωρούν κατά κύματα, ωστόσο μετά από 46 χρόνια στην εξορία ο Κωνσταντίνος ο ΙΙ επιστρέφει στην χτυπημένη από την κρίση πατρίδα του».

Σε δημοσίευμα του, ο Guardian επισημαίνει πως «ο εκθρονισμένος μονάρχης ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα μετά την ανατροπή του από την εξουσία από αξιωματικούς του Στρατού το 1967, σοκάρει την Ελλάδα και τους συγγενείς του, επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο». «Αυτός και η Αννα- Μαρία αποφάσισαν να μετακινηθούν εδώ μόνιμα. Ο γιος του πρίγκηπας Νικόλαος και η γυναίκα του πριγκίπισσα Τατιάνα, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο λίγους μήνες πριν», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα μέλος του μικρού φιλοβασιλικού κύκλου της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος εδώ και καιρό νοσταλγούσε την Ελλάδα, ενώ τονίζει πως αντιμετωπίζει διπλό πρόβλημα, καθώς όχι μόνο είναι ανεπιθύμητος στη χώρα του, αλλά έχει και οικονομική στενότητα: Το 1994 υπέστη το ταπεινωτικό χτύπημα να δει τα παλάτια του και τα άλλα βασιλικά κτήματα να απαλλοτριώνονται σε ένα έθνος όπου ο ρεπουμπλικανισμός έχει βαθιές ρίζες. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο ο μονάρχη αναγκάστηκε να καταφύγει στη συνέχεια, έκανε λίγα για να ανακουφίσει την κατάσταση του, όταν πάνω από μια δεκαετία αργότερα, απεφάνθη ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να αποζημιώσει τον Κωνσταντίνο με ένα μικρό τμήμα από τις 320 εκατ. λίρες που αρχικά ζήτησε ως αποζημίωση.
Νωρίτερα αυτό το έτος ωστόσο, ο Κωνσταντίνος στάθηκε τυχερός όταν πούλησε το αρχοντικό του στο Βόρειο Λονδίνο, που ήταν το σπίτι του για τα τελευταία 30 χρόνια, για 9.5 εκατ. λίρες. Αντίθετα, οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα έχουν μειωθεί σε σημείο όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει ακίνητη περιουσία με ένα τραγούδι: Εάν θέλει για παράδειγμα ο βασιλιάς μια γκαρσονιέρα, θα πρέπει να ξέρει ότι πωλούνται για μόλις 6.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης».
«Από την άποψη αυτή, θεωρήθηκε η καλύτερη στιγμή για την Μεγαλειότητα Του για να επιστρέψει», είπε ένας άλλος φιλοβασιλικός στον Guardian, προσθέτοντας ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έστελνε «κατασκόπους» να ελέγχουν την αγορά ακινήτων με σκοπό την αγορά μιας μόνιμης κατοικίας στο Αθήνα .

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως «με την Ελλάδα να είναι βυθισμένη στο έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης και με την ανεργίας σε ύψη ρεκόρ, εκτιμάται ότι περίπου 300.000 Ελληνες - η συντριπτική πλειοψηφία επαγγελματίες με υψηλά προσόντα - έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους. Η αντιστροφή της τάσης αυτής από τον Κωνσταντίνο , ο οποίος δεν έχει ακόμη συγχωρεθεί για την υποστήριξη που έδωσε αρχικά στους πραξικοπηματίες - οι κατώτεροι αξιωματικοί του στρατού που έριξαν τη χώρα σε επτά σκληρά χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας - είναι απίθανο να περάσει στα ''ελαφρά'' από την Αριστερά αν και ο ίδιος δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, όωπς δηλώνει».

Ωστόσο κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει πως η νεότερη βασιλική γενιά της Ελλάδας φαίνεται πως έχει ξεχάσει τα παλιά, καθώς υποστηρίζει ότι ο Πρίγκηπας Νικόλαος νοικιάζει τώρα το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, «του αποβιώσαντα σοσιαλιστή ηγέτη που προξένησε τόση πίκρα στον πατέρα του».

Από ......  iefimerida

Υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν και επισήμως με 84,1% ο Αλέξης Τσίπρας

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Με τη θετική ψήφο του 84,1% των συνέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας σάρωσε τα πάντα και ανακηρύχθηκε επισήμως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν.

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει "ιστορική" την υποψηφιότητα Τσίπρα, καθώς στέλνει το μήνυμα σύγκρουσης με τις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές ομάδες που τις εφαρμόζουν.

 "Και μπορεί οι συσχετισμοί να είναι λίγο έως πολύ γνωστοί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι λαοί παραμένουν αδρανείς μπροστά στην καταστροφή", σημειώνει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως επικεφαλής της μάχης των ευρωεκλογών ξεκινά από δω και στο εξής την προεκλογική εκστρατεία - το πρόγραμμα της οποία θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε 28 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες-, ενώ αδιαμφισβήτητα ανεβάζει τις "μετοχές" του στο πολιτικό χρηματιστήριο συγκεντρώνοντας πάνω του το "βλέμμα" της διεθνούς σκηνής.

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια θα συμβάλει επίσης στην προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στοχεύει στο να θέσει τη συντηρητική Ευρώπη ενώπιον πρωτόγνωρων για εκείνη διλημμάτων.

Τέλος, είναι μία χρυσή ευκαιρία και για το ΚΕΑ να ανεβάσει τα ποσοστά του, σε σύγκριση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού η υποψηφιότητα Τσίπρα και το νεαρό της ηλικίας του υπερτερεί έναντι των υποψήφιων "δεινοσαύρων" των άλλων σχηματισμών.

Από ........  iefimerida

Κομμάτια και θρύψαλα η Αριστερά -Γιατί δεν συνεργάζεται κανείς με κανένα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Καμία προοπτική συνεργασίας δεν φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στα κόμματα της Αριστεράς, αφού οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι τους σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνουν πως κρατούν κλειστές της πόρτες σε οποιαδήποτε μορφή συνεννόησης.

Ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ,με την άνεση που του έδωσε και η επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του κόμματος επανέλαβε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να κινηθεί αυτόνομα προς τις ευρωεκλογές και επισημοποίησε το χάσμα που χωρίζει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσιπρας με το αβανζάτ που του δίνουν τόσο οι δημοσκοπήσεις, όσο και και η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν φαίνεται να επιδιώκει κάποια συνεργασία. Ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερά αμετακίνητο στη θέση του «όχι» σε όλα.

Κουβέλης: Προχωράμε αυτόνομα -Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, 58

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε με τη θέση του στο διπλό «όχι», αφενός προς το ΠΑΣΟΚ και την πρωτοβουλία των «58» για ενοποίηση της Κεντροαριστεράς, με τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου και αφετέρου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η θέση του επικροτήθηκε και από τους συνέδρους της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι τον επανεξέλεξαν πρόεδρο με ποσοστό 81,21%.

Ο κ. Κουβέλης έλαβε 778 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 169 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια, που προέρχονται κυρίως από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα οποία συγκροτούν μια ευδιάκριτη μειοψηφία στο εσωτερικό της που υποστηρίζει την κίνηση των «58» και ορισμένοι εξ αυτών συμμετέχουν στις διαδικασίες της, όπως τα μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λειβαδάς, αλλά και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός που μίλησε στην τελευταία εκδήλωση.

Μάλιστα παρά τη στάση του απερχόμενου γραμματέα της ΚΕ Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο άσκησε κριτική στον πρόεδρο του κόμματος και για την αποχώρηση από την κυβέρνηση και για τη στάση του έναντι των «58», ο κ.Κουβέλης δείχνει αμετακίνητος από τη θέση του.

Το μοναδικό παράθυρο συμμαχίας στο χώρο της Καντροαριστεράς που φαίνεται να ανοίγει η πλευρά της ΔΗΜΑΡ είναι προς τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου. Παράλληλα ενόψει των ευρωεκλογών ανοιχτό ζήτημα παραμένει η ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ευρωπαϊκή οικογένεια της σοσιαλδημοκρατίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κ. Κουβέλης δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την Κομισιόν, νυν πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς, αφού με δεδομένες τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να αντιμετωπίζει προσκόμματα στην επιδίωξή της να είναι το δεύτερο ελληνικό κόμμα που θα εκφράζει τους ευρωσοσιαλιστές.

Μάλιστα ο κ.Κουβέλης επικαλέστηκε, μιλώντας στο Συνέδριο επαφές με τον επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος ανέφερε ότι θέλουν τη ΔΗΜΑΡ στην Ομάδα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού υπάρχει προηγούμενο συμμετοχής δύο σοσιαλιστικών κομμάτων από την ίδια χώρα.

Καμία κίνηση και από τον Αλέξη Τσίπρα

Ούτε στην Κουμουνδούρου φαίνεται πάντως να «καίγονται» για συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, αφού κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την επισημοποίηση της υποψηφιότητας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επικύρωσε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το κόμμα επιδόθηκε σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων με τη Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης, επισημαίνοντας πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο δεν προσπάθησε να κάνει κάποιο άνοιγμα συνεργασίας στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς παρά το αβαντάζ που του έδινε η επικύρωση της υποψηφιότητας του.

Το ΚΚΕ παραμένει... σταθερό στα δικά του «όχι»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει φροντίσει από νωρίς να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και να επιμένει στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο έχει πει ότι είναι ένα κόμμα που μεταλλάσσεται και κάνει συνεχείς κωλοτούμπες.

Η πόρτα συνεργασίας λοιπόν παραμένει επιμεριστικά κλειστή αφενός με τον κ.Κουτσούμπα να υποστηρίζει «εάν μιλάμε για εναλλακτική λύση πραγματικής συνεργασίας και συμμαχίας, προφανώς αυτό που απαντάμε είναι ότι δεν υπάρχουν σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων τέτοιες» και αφετέρου μόλις πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν σφοδρές επιθέσεις κατά του ΚΚΕ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Με τον βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ γιατί όπως είπε το αριστερό ρεύμα που γεννήθηκε μετά το 2010 το πετροβολάει συνεχώς. Φυσικά το ΚΚΕ σήκωσε το γάντι και απάντησε με τον βουλευτή ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη να λέει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τον καπιταλισμό με τα μπούνια, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου κάνοντας συνεχώς κωλοτούμπες.

Από .........   epikaira

Επιστροφή φόρου τέλος! Συμψηφισμός με τα χρέη σε εφορία και Ταμεία

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Το Δημόσιο δεν θα κάνει πληρωμές όταν υπάρχουν οφειλές ληξιπρόθεσμες ή μη
- Οι πληρωμές θα παγώνουν ακόμη και όταν ο φορολογούμενος δεν έχει κάνει δήλωση
- Το μέτρο θα ισχύσει από 1/1/2014

Νέο τρικ από την εφορία ώστε να μην υπάρχουν επί της ουσίας επιστροφές φόρου ή πληρωμές από το δημόσιο και ταυτόχρονα να γίνεται αναγκαστική είσπραξη.


Οι φορολογούμενοι θα παίρνουν ό,τι απομένει
Ουσιαστικά μέσω συμψηφισμών από 1/1/2014 το δημόσιο στήνει μπλόκο σε όσους έχουν οφειλές είτε στην εφορία, είτε στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι υπηρεσίες από την πρώτη του επόμενου χρόνου θα ελέγχουν πριν κάθε πληρωμή το προφίλ του φορολογούμενου.

Με βάση το ΑΦΜ θα γίνεται έλεγχος για τυχόν οφειλές είτε φόρου, είτε εισφορών. Επί της ουσίας οι υπηρεσίες θα ζητούν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει οφειλές, ακόμη και στην περίπτωση που η οφειλή δεν είναι ληξιπρόθεσμη το δημόσιο αντί επιστροφής φόρου θα κάνει συμψηφισμό και ο φορολογούμενος θα παίρνει ό,τι απομένει, αν απομένει.


Όποιος δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα κινδυνεύει με αναγκαστικό συμψηφισμό
Μπλόκο στις πληρωμές θα γίνεται ακόμη και όταν ο φορολογούμενος δεν έχει κάνει δήλωση, καθώς η πληρωμή θα παγώνει και θα μπαίνει σε... αναμονή.

Η πληρωμή από το δημόσιο θα μπλοκάρει και στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει εντολή να μην εκδίδεται έντυπο φορολογικής ενημερότητας.

Βέβαια η εντολή Στουρνάρα και Μαυραγάνη έχει ένα... μικρό λάθος. Δεν προβλέπει κάτι για την περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές του φορολογούμενου, αλλά του Δημοσίου.

Ως γνωστον ο μεγαλύτερος μπαταχτσής είναι το κράτος ωστόσο ανάλογη πρόβλεψη δεν προβλέπεται και έτσι μιλάμε για ακόμη μια φορά για έναν τρόπο αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, χωρίς μάλιστα να έχει το δικαίωμα ο οφειλέτης να επιλέξει το ποσό που θα καταβάλει.

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίωνΤα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com