Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Δύο δημοσκοπήσεις που αλλάζουν τα πάντα- Τρίτο κόμμα η ΝΔ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος παρουσιάζει δύο δημοσκοπήσεις- της αμερικανικής και βρετανικής πρεσβείας- που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό...

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας, που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με τη μέθοδο της κάλπης, έχει διαμορφωθεί μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και… δεύτερο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. 

Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.

Η δημοσκόπηση της βρετανικής πρεσβείας δίνει τα εξής αποτελέσματα: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 %

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Δρούγου, ο οποίος είναι ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και στρατιωτικός αναλυτής.

«OTI ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ....ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΧΑ. ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ. ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟ...ΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΧΑ.../ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ... Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

 Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ.

 Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και ... δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου.

Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ 

Δείτε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 % Ότι δεν διαβάζετε είναι εκτός βουλής…»
 
Πηγή: analystsforchange.org

O πόλεμος Κοντομηνά-Μπόμπολα-Βαρδή και οι κλαρινογαμπροί Θεοδωράκης, Μάνεσης, Σρόιτερ, Λιαρέλης

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟ MEGA ΕΓΙΝΕ MINI ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΧΑΛΗ-ΚΑΡΧΙΛΑΚΗ






Aπό τον Χρύσανθο Σπυράκη
Τις πιο κρίσιμες ώρες της ιστορίας του ζει το Μega.
Οι 3 εκδότες αισθάνονται την καυτή ανάσα του Κοντομηνά καθώς η τηλεθέαση τόσο του δελτίου ειδήσεων όσο και του καναλιού στο σύνολό της κατρακυλάει επικίνδυνα. Ο κίνδυνος να βρεθεί το Mega στην 3η θέση και από Mega να μετονομασθεί σε Mini είναι πια ορατός. Η απώλεια τηλεθέασης μεταφράζεται σε απώλεια ισχύος για τους επιχειρηματίες που έχουν συνηθίσει να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Από την άλλη ο Κοντομηνάς που βρισκόταν πριν κανα δυο χρόνια στα σχοινιά, επιχειρεί ολική επαναφορά καθώς ο μήνας Δεκέμβριος είναι και ο μήνας που αποχωρούν και οι Γερμανοί από την Κάντζα-αν δαν μας απατάει η μνήμη μας.
Τι συνέβη όμως και το Mega έκανε αυτή τη βουτιά; Κατά την γνώμη μας η εξήγηση είναι απλή και δεν έχει να κάνει με το αν είναι "φιλομνημονιακό ή αντιμνημονιακό" κανάλι. Μήπως ο ΑΝΤ1 της Χούκλη και του Μαλέλη παίζει αντιμνημόνιο; Παπαριές. Όλους τους μηντιάρχες τους χορεύει η Τρόικα καθώς είναι πολυδανεισμένοι και ανά πάσα στιγμή τους κλείνει τις στρόφιγγες.
Η απώλεια της πρωτιάς για το Mega έχει να κάνει κατ΄αρχήν με την παντελή απουσία ρεπορτάζ και αποκαλύψεων. Οι ειδήσεις του "ολοκληρώνονται" στο πρώτο 5αλεπτο αφού ακούσεις την άποψη των Πρετεντέρη-Τσίμα. Μετά πάπαλα. Οι εκδότες αποψίλωσαν το δημοσιογραφικό δυναμικό του καναλιού που έρχονταν να εξισορροπήσει το βλαχομπαρόκ lifestyle των Μπούτου-Ουγγαρέζου-Αρναούτογλου και σια.
Πριν την κατρακύλα μπορούσες να παρακολουθήσεις τις συγκονιστικές αποκαλύψεις της Μαρίας Καρχικάκη για παράδειγμα από τα διάφορα μέτωπα ή τα πολύ ενδιαφέροντα ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για τους κομπιναδόρους του ΣΔΟΕ. 
 Ο Πασχάλης έπαιζε στα δάχτυλα όλη την διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση. Τώρα αντ΄ αυτού παρακολουθείς τον  Παππού σε ρόλο spokesman της Τρόικας και την Σπυράκη σε αντίστοιχο ρόλο για το Μέγαρο Μαξίμου. Αν καμιά φορά λείψει η Σπυράκη θα μπορούσε άνετα να την αντικαταστήσει ο Χρύσανθος.
Όσο για τις εκπομπές έρευνας τύπου Πρωταγωνιστές και Έρευνα των Θεοδωράκη-Τσίμα, δεν είναι παρά ένα κρεσέντο τηλεοπτικού ναρκισσισμού των δύο παρουσιαστών. Ούτε η Μενεγάκη δεν κάνει τόσα κοντινά πλάνα όσα ο Θεοδωράκης. Αυτή την αρρώστια του ναρκισσισμού την κόλλησαν και οι Σρόιτερ-Μάνεσης και θα την πατήσουν αργά η γρήγορα όπως ο Θεοδωράκης. Ο κόσμος που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού θέλει τα βλέπει το προιόν της δημοσιογραφικής δουλειάς όχι τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές σε ρόλο λαικών λεβεντοκλαρινογαμπρών.
Άλλωστε ο Μάνεσης, ο Θεοδωράκης, ο Σρόιτερ, ο Τσίμας δεν είναι και τίποτε Μπραντ Πιτ ώστε να υγραίνονται οι γκόμενες όταν τους βλέπουν. Ελληνάρες κλαρινογαμπροί είναι οπότε ας αφήσουν το ρεπορτάζ να αναδείξει την δουλειά τους και την αξία τους.
Τέλος πάντων ο τραχανοπλαγιάς Λιαρέλης που κάθε τόσο συνήθιζε να πηγαίνει για μανικιούρ πεντικιούρ λες και είναι η Μαντόνα, με την συμβολή της φιλομνημονιακιάς Χούκλη (την θυμάσθε πως μας απειλούσε εάν δεν ψηφιζόταν το μνημόνιο) κατάφερε να είναι καβάλα στην τηλεθέαση κι αυτό αξίζει της προσοχής μας γιατί ο ΑΝΤ1, αν εξαιρέσεις την πρώτη περίοδο της ιστορίας του, ήταν ένα κανάλι του ωραίου κώλου και του στήθους. Το να καταφέρεις εκτός από ρόγα και κώλο να πουλήσεις και σοβαρό δελτίο ειδήσεων είναι επιτυχία και δείχνει επίσης και τον κατήφορο του χαζοMega το οποίο έγινε πλέον ένα άνευρο βλαχολαιφστάιλ κανάλι το οποίο τελικά πληρώνουμε εμείς μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
 Παρακαλούμε τους αξιολάτρευτους ιδιοκτήτες του να αναβαθμίσουν το τηλεοπτικό προιόν μια και εκπέμπουν χάρη στις δημόσιες συχνότητες αλλά και στα λεφτά που πληρώνουμε. Καλά θα κάνουν να ακούσουν την συμβολή μας.
Για τον Αλαφούζο τα λόγια είναι περιττά κι αυτό αντανακλάται στις μετρήσεις. Ανάμεσα στην συνταγή Μαλέλη και στην συνταγή Μιχαλολιάκου βολοδέρνεται ο ΣΚΑΙ με τον Αλέξη Παπαχελά να είναι πλέον σαν μύγα μες στο γάλα.
Αει σιχτίρ νταβατζήδες του κώλου και τηλεοπτικά βλαχαδερά που ρυπαίνεται την αισθητική μας...
Από ...........  kourdistoportocali

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οριστική απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την απόλυση της εκπαιδευτικού που είχε πιάσει πριν από ενάμισι χρόνο τον γιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ.

Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση και επικύρωσε την απόλυση της καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών η οποία είχε πιάσει τον γιο του πρωθυπουργού πριν από ενάμισι χρόνο.

Η εκπαιδευτικός, με 21 χρόνια υπηρεσίας, είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 όταν και συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού και είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυσή της.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και το ΚΥΣΔΕ, το οποίο αποφάσισε να μείνει η κατάσταση ως έχει, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους του Κολεγίου.

Η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ' ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.
Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.

Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ' αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά».


Από ..........  iefimerida

Με 152 «ναι» πέρασε ο φόρος ακινήτων- Καζάνι που βράζει η Βουλή

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Υψηλοί τόνοι και μεγάλη ένταση επικράτησαν στη Βουλή και το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων, ενώ οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στη συζήτηση της Ολομέλειας για τους πλειστηριασμούς.

Ο φόρος ακινήτων πέρασε με 152 «ναι», μετά την απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη λόγω ασθένειας και το επεισοδιακό «όχι» του Βύρωνα Πολύδωρα σε βάρος του οποίου εκτοξεύθηκαν σφοδρά πυρά από τους βουλευτές της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από τους ΑΝΕΛ.

Πυρ ομαδόν κατά Πολύδωρα
Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».
Παράλληλα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή στον Βύρωνα Πολύδωρα έπειτα από την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Η βουλευτής της ΝΔ, μέσω Twitter, αποκάλεσε τον κ. Πολύδωρα «επιτομή της ρουσφετολογίας, της σπατάλης και των δικών μας παιδιών».

Εκτός της Φωτεινής Πιπιλή, πάντως, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση του διαγραφέντα, πλέον, βουλευτή, ενώ ορισμένοι τον χαρακτήριζαν «σαλεμένο».

Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγράφουν βουλευτές, όχι όμως την πραγματικότητα
Σκληρά πυρά κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με αφορμή την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα ανέφερε: «Με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν λεωφόροι για την δήμευση των ακινήτων και ταυτόχρονα αίρεται η προστασία των κόκκινων δανείων καθώς το προηγούμενο καθεστώς προστάτευε 8 στις 10 κατοικίες.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα. Σας λέμε λοιπόν ότι μπορεί να διαγράφετε βουλευτές των κομμάτων σας αυτό όμως που δεν μπορεί να διαγράψετε είναι η πραγματικότητα που βοά ότι η πολιτική σας απέτυχε», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστροφική πολιτική και ότι βρίσκεται σε σύγχυση και σε αποδρομή.

Διαφορετικά ψήφισαν ΔΗΜΑΡ και Λοβέρδος
Δημοκρατική Αριστερά, καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 31, 38, 48, 53 25 και 27, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος στα άρθρα 32, 33 και 47.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, καταψήφισαν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 38, 47 και 48, ενώ υπερψήφισαν τα άρθρα 25, 27, 31, 32, 33 και 53.
Αναμενόμενο «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ
Οχι ψήφισαν όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ

Μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια - Μύλος με την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή
Σημειωτέον ότι όλες οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια διακρίνονται από μεγάλη ένταση με αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

Εν τω μεταξύ πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή, καθώς από το γραφείου του προέδρου της Βουλής δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη επιστολής προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ η ίδια η βουλευτής έχει δηλώσει πως αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι η κυρία Μακρή αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και γίνεται ανεξάρτητη βουλευτής.
Δημοσιογράφοι βρήκαν την Ραχήλ Μακρή στο καφενείο στης Βουλής όπου επιβεβαίωσε την ανεξαρτητοποίησή τονίζοντας ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι θα εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της μόλις ανακοινωθεί και επισήμως από το προεδρείο η ανεξαρτητοποίησή της.
Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, από το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι δεν έχουν στα χέρια τους τέτοιο έγγραφο.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συνδεθεί με μία ακόμη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες.

Η κυρία Μακρή φέρεται να έχει παραδώσει την επιστολή προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής για να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της στις 7 Ιανουαρίου που ανοίγει ξανά η Βουλή, ωστόσο, το θέμα διέρρευσε και ενδεχομένως να γίνουν οι ανακοινώσεις νωρίτερα.

φωτογραφία: fosphotos.com

Από .......  iefimerida

"Παίρνετε σπίτια και καταθέσεις"

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Όλη η Βουλή στα ''κάγκελα'' με την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή – Όλο το παρασκήνιο

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Η ίδια η πρωην (;) βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διέρρευσε στους δημοσιογράφους στη Βουλή πως θα ανεξαρτητοποιηθεί
- Η Ραχήλ Μακρή διέρρευσε πως έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για την ανεξαρτητοποίηση της
- Όμως στο γραφείο του Μεϊμαράκη δεν έχει φτάσει καμία επιστολή!
- Πλήρης αιφνιδιασμός και άγνοια από τον Πάνο Καμμένο

Την ανεξαρτητοποίηση της από τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά γύρω στις 15.30 η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα η κα Μακρή φρόντισε να διαρρεύσει πως έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μειμαράκη με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όμως στο γραφείο του Ε. Μεϊμαράκη δεν υπάρχει καμία επιστολή από την Ραχήλ Μακρή.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο αιφνιδιασμός που ούτε και ο Π. Καμμένος γνωρίζει τι συμβαίνει με την βουλευτή του και τις προθέσεις της,.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν, με επιφύλαξη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της κα Μακρή, στην Ολομέλεια, καθώς η ίδια είπε πως θα εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.


Από .........  newsit

Διεγράφη ο Πολύδωρας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ!

 
 
Ανοίγει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ και το ματς αποκτά συναρπαστικό ενδιαφέρον αν σκεφθείς ότι πλησιάζει η ώρα να μας κυβερνήσουν και οι Deutsche Aeolia Λαφαζάνης και Παπαδημούλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαδημούλης έκανε την φοβερή μαντεψιά για δήθεν «φωτογραφική» ρύθμιση υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη σε άρθρο σχετικά με τις ΠΑΕ.
Τελικά τάχθηκε υπέρ της επανακατάθεσης του άρθρου, το οποίο, όπως προκύπτει, αφορά οφειλές Ψωμιάδη προς την ΠΑΕ ΑΕΚ τις οποίες αναλαμβάνει το Δημόσιο για να μην χαθούν! Μιλάμε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επάξιοι αντικαταστάτες των γραφικών στελεχών της συγκυβέρνησης. Είμαστε για λύπηση με αυτούς που έχουμε μπλέξει τρώγοντας σαλαμάκι-αλογάκι ΝΙΚΑΣ και ΥΦΑΝΤΗΣ. Φταίει το κρέας του αλόγου για τις α-λογες επιλογές μας και όχι οι αεροψεκασμοί. Τέλος πάντως ας δούμε την δημοσκόπηση.
Με πέντε μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, παγιώνοντας το προβάδισμα που έχει αποκτήσει απέναντι στην ΝΔ. Σημαντικά ευρήματα για τις τάσεις των «αναποφάσιστων», το είδος της κυβέρνησης που επιθυμούν οι πολίτες και τις κυβερνήσεις συνεργασίας στην ίδια μέτρηση, που επίσης καταγράφει τις τάσεις της κοινής γνώμης για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε αυτές. Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό  22,5% έναντι 17,6% της ΝΔ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7%, η οποία όμως σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Palmos Analysis ένα μήνα πριν. Οπως προκύπτει και από την ανάλυση των αναποφάσιστων στην επόμενη ερώτηση, η εκλογική απήχηση των νεοναζί μοιάζει να περιχαρακώνεται.
Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,8%.  Λίγο κάτω από το όριο του 3% η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,6%, ενώ το ΛΑΟΣ 0,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 4,7%. Στο 13,3% οι αναποφάσιστοι (αυθόρμητη απάντηση), στο 5,6% το Λευκό ενώ από την κάλπη δηλώνει πως θα απέχει το 8,1% των ερωτηθέντων.


Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τους αναποφάσιστους, καθώς όπως φαίνεται αποτελούν «δεξαμενή» ψήφων πρωτίστως για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ψηλά σε αυτόν τον πίνακα είναι και οι Οικολόγοι Πράσινοι, συγκεντρώνοντας ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ, ενώ η νεοναζιστική οργάνωση δεν φαίνεται να είναι μεταξύ των επιλογών των «αναποφάσιστων».

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αν κατανεμηθούν τα ποσοστά των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ διερύνει την διαφορά και προηγείται με 31%. Ακολουθούν ΝΔ με 24,4%, Χρυσή Αυγή με 9,1%, ΚΚΕ με 6,5%, ΑΝΕΛ με 6,4%, ΠΑΣΟΚ 6,3%. Μετά από μια περίοδο διολίσθησης, η ΔΗΜΑΡ φτάνει στο 5,6%, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης μετά το Συνέδριο της. Στο όριο εισόδου στη Βουλή η Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ενώ το ΛΑΟΣ βρίσκεται μόλις στο 0,6%. Τα άλλα κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν 7,3%.




Η παράσταση νίκης

Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ένα μήνα πριν,  τα δύο κόμματα ήταν σχεδόν ισόπαλα. Παράλληλα με την διέρευνση της υπεροχής του στη πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι διασφαλίζει την πρώτη θέση στις εκλογικές προτιμήσεις.
Διαβάστε επίσης τι πιστεύουν οι πολίτες για τις απεργίες των διοικητικών των ΑΕΙ και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Οι κυβερνήσεις συνεργασίας 
Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση για τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Τόσο στο ενδεχόμενο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές, όσο και στο ενδεχόμενο να κερδίσει η ΝΔ, οι πολίτες απαντούν πως προτιμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας (49% και 54% αντίστοιχα). Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το 26%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ φτάνει μόλις στο 17%.


Σχετικά με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του κάθε κόμματος, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μεταξύ των ψηφοφόρων που θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον  ΣΥΡΙΖΑ:  το 24% να δηλώνει πως θα ήθελε μια κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (16%), η ΝΔ (15%), το ΚΚΕ (13%) και οι ΑΝΕΛ(12%)  Αντίστοιχα για τη ΝΔ ως ο πλέον καταλληλότερος εταίρος εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 25% και ακολουθούν ο  ΣΥΡΙΖΑ (22%), η ΔΗΜΑΡ (16%) και οι ΑΝΕΛ (10%).


Καταλληλότερος πρωθυπουργός και εμφάνιση αρχηγών

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες παρακολούθησαν την συζήτηση για τον προυπολογισμό στη Βουλή, ενώ το 50% από αυτούς που την παρακολούθησαν δεν δηλώνει ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών, με τους Σαμαρά-Τσίπρα να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση αλλά με χαμηλά ποσοστά.

Στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς προηγείται με 35% του Α. Τσίπρα(30%), επιτυγχάνοντας εδώ την μοναδική πρωτιά της ΝΔ.
Τέλος για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς το 60%  δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα σε αυτόν τον χώρο. Μεγάλο ενδιαφέρον δηλώνει πως έχει το 10%, το 15% απαντάει αρκετά, ενώ το 11% λίγο ενδιαφέρεται. Επιπλέον το 52% θεωρεί πως η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις διεργασίες λειτουργεί «βλαπτικά» για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Στο 31% ανέρχεται το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΔΗΜΑΡ.



Σημειώνεται επίσης ότι στο απόσπασμα-"πρόγευση" από την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Tvxs, οι πολίτες  δίνουν δίκιο στους διοικητικούς υπαλλήλους και τους γιατρούς που απεργούν, αποτέλεσμα το οποίο ίσως σηματοδοτεί το τέλος του “κοινωνικού αυτοματισμού”, που τα τελευταία χρόνια  έφερνε αντιμέτωπους απεργούς με σημαντικά τμήματα της κοινωνίας.

Διαβάστε την Κυριακή το αποκαλυπτικό δεύτερο μέρος της έρευνας: Ποια μέσα εμπιστεύονται οι πολίτες για την ενημέρωση τους; Κανάλια, εφημερίδες ή ενημερωτικά site και blogs;

Από ......  kourdistoportocali

O Bύρωνας γκαζώνει για το δικό του πατριωτικό κόμμα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com





ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ 


Πάνω από 10% πιάνει με το καλημέρα το πατριωτικό κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα, μετά την χθεσινή ιδρυτική διακήρυξη από το βήμα της Βουλής. Ένας λόγος που συγκλόνισε ειδικά τους Έλληνες της περιφέρειας που είναι δεμένοι με τη γη τους.

Ο Πολύδωρας είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ο Σαμαράς από την δεξιά του καθώς θα συγκεντρώσει και μεγάλο τμήμα από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Σήμερα Σάββατο είναι η μεγάλη στιγμή του Βύρωνα. Μόνος απέναντι στην πολιτική του ιστορία καλείται να αποδείξει αν είναι γενναίος και μαχητής του φωτός ή ένας δειλός που τρέμει να βγει από το μαντρί.

Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν απολύθηκαν οι 8.000 εργαζόμενοι της ΕΑΣ. Ο κ. Πολύδωρας κλήθηκε τότε να αντιμετωπίσει δημοσιογράφους που έτρεφαν ... άγριες διαθέσεις. «Όταν χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος η κυβέρνηση θρηνεί, αλλά εάν χαθεί η εθνική οικονομία θα θρηνήσουμε δέκα εκατομμύρια φορές», είπε. Σημασία είχε, όμως, πώς το εκστόμισε: Με ύφος που έκανε τους ανθρώπους του Τύπου περισσότερο να χαμογελούν και λιγότερο να σκέφτονται πώς θα τον «στριμώξουν».

 Το 1997 διεκδίκησε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή κι όπως αναμενόταν ηττήθηκε.

Καταχειροκροτήθηκε όμως, όταν σχολίασε το αποτέλεσμα ως εξής: «Σας είπα ότι θέλω την καρδιά κι όχι την ψήφο σας κι εσείς το πήρατε τοις μετρητοίς» Ανέκαθεν συνήθιζε να «πλάθει» λέξεις και όρους.

 Σε μία συνέντευξή του, ρωτήθηκε για τον Κώστα Σημίτη που τότε έδινε τα πρώτα δείγματα γραφής του, ως πρωθυπουργός και ηγέτης του - «εκσυγχρονιστικού» πλέον- ΠΑΣΟΚ. «Αυτός είναι πιο Βρυξελλιώτης από εμάς που βάλαμε τη χώρα στην ΕΟΚ», είπε. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, είπε ότι θεωρεί παιδιά του τους «πλινθορίπτες και τζαμοθρυμματιστές»- κατά κόσμον «μπαχαλάκηδες»...

 Ήταν προφανής προσπάθεια να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, από εκείνο που «φωτογράφιζαν» τα γεγονότα των ημερών. Τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωναν ανηλεώς διαδηλωτές – κυρίως φοιτητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές. Τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικοί φακοί κατέγραφαν άγριες εικόνες, ακόμη και γρονθοκοπήματα με «σιδερένιες γροθιές».

 Τον υπουργό τον «στοίχειωσε», όχι μόνο το όλο σκηνικό των ημερών, αλλά και η φράση «εσείς είστε οι πραίτορες» που απηύθυνε προς στελέχη της Αστυνομίας. Κατά το παλιότερο «εσείς είστε το κράτος», που είχε εκστομίσει ο -πρωθυπουργός τότε- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Σε εκείνη την πυρακτωμένη περίοδο , το Νοέμβριο του 2006, κατέφθασε και το γνωστό επεισόδιο της «ζαρντινιέρας», στη Θεσσαλονίκη. Με την αρωγή του Ίντερνετ, το σχετικό βίντεο έγινε αψευδής μάρτυς του - απίστευτης βαναυσότητας- ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς.

 Ο κ. Πολύδωρας καταδίκασε τον ξυλοδαρμό, ο οποίος όπως αποδείχθηκε - στο νοσοκομείο- λίγο έλειψε να οδηγήσει το θύμα στο θάνατο. Επικρίθηκε όμως για απροθυμία δώσει αμέσως συνέχεια στο θέμα. Κυρίως όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σημαντική μερίδα του Τύπου τον στηλίτευσαν, δριμύτατα, για την εξής δήλωση: «Είναι παράξενο και άξιο απορίας πώς κάθε φορά έπειτα από μία μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας έρχεται κάποια κλωτσιά από τη Θεσσαλονίκη να μειώσει την επιτυχία».

 Ακόμη κι αν κάποιος έκρινε ως «επιτυχές» το γενικό έργο της Αστυνομίας εκείνη την περίοδο, μάλλον θα δυσκολευόταν πολύ να προσυπογράψει την εκτίμηση πως η υπόθεση της ζαρντινιέρας ήταν θέμα «κάποιας κλωτσιάς»... Λίγους μήνες νωρίτερα, ο κ. Πολύδωρας είχε χρεωθεί κάτι ακόμη, το οποίο σχετιζόταν με την υπόθεση της απαγωγής Πακιστανών: Για να καλύψει την ΕΥΠ και το Γιώργο Βουλγαράκη, προκάτοχό του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε: «Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον».

 Σε συμπεράσματα εκ διαμέτρου αντίθετα κατέληξε το πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Δεγαΐτη, του οποίου η έρευνα έδειξε πως το καλοκαίρι του 2005 όντως έγιναν απαγωγές Πακιστανών, με δράστες όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου δεν είδε με κακό μάτι τη φιλότιμη προσπάθεια του υπουργού να κηρύξει ανύπαρκτο ένα θέμα, αυτό των απαγωγών, που τότε έπληττε την κυβέρνηση. Αντιθέτως, το Μαξίμου δυσφόρησε όταν ο κ. Πολύδωρας, πιεσμένος από την κριτική του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, ενδεχομένως και από εσωκομματικές μομφές, είπε από το βήμα της Βουλής: «Σας είπα και σας το λέω για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και τώρα και ανά πάσαν ώρα. Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω. Τι είμαι, ο ευτυχισμένος μετά από τριάντα χρόνια βουλευτίας να πάω να κάνω τον κυματοθραύστη για να μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος της βίας ή των ατυχών φραστικών διατυπώσεων»; Δεν θα αργούσε όμως να καταφθάσει μια ακόμη ατυχής φραστική διατύπωση.

Το καλοκαίρι του 2007 ο κ. Πολύδωρας ενοχοποίησε το «στρατηγό άνεμο», για τις ολέθριες πυρκαγιές που αφάνισαν τεράστιες εκτάσεις στην Ηλεία. Η Ηλεία, η ορεινή, ήταν και η περιοχή στην οποία μεγάλωσε- αυτός και τα πέντε αδέλφια του. Ο πατέρας του, ο Γιώργος, ήταν μικρέμπορος. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν απαλλαγμένα από τη φτώχεια, αλλά ο Βύρων μιλά με μεγάλα νοσταλγία για αυτά. Κάποτε εργάστηκε ως πλανόδιος παγοπώλης. Απέκτησε τρία παιδιά. Το Γιώργη και τις δίδυμες κόρες, Κωνσταντίνα και Μαργαρίτα. Κάποια στιγμή χώρισε και τότε ανέλαβε την επιμέλεια και των τριών παιδιών.

Ο χωρισμός με τη σύζυγό του υπήρξε ήρεμος, αξιοπρεπής. Τα «κουτσομπολιά» είχαν ανιχνεύσει ως αιτία ή τουλάχιστον αφορμή τη φημολογούμενη σχέση – ή το φλερτ- με την τραγουδίστρια Μαντώ. Άλλοι διατείνονται πως όλα αυτά τα είχε πλάσει το μάρκετινγκ της τραγουδίστριας. Ότι δεν υπήρξε ποτέ έρωτας με τη Μαντώ. Σήμερα, ούτως ή άλλως, ελάχιστοι νοιάζονται για εκείνη την υπόθεση. Γνωστή ήταν η αγάπη του για τη μηχανή του, μια «Harley Davison». Όπως κάθε «χαρλεάς» που σεβόταν το εαυτό του, ο κ. Πολύδωρας ανέθετε στη μηχανή ρόλο όχι μόνο μεταφορικού μέσου, αλλά και μέσου απόδρασης.

Από τη ρουτίνα, ή και από δυσάρεστες σκέψεις. Τέτοιες δυσάρεστες σκέψεις και άσχημα συναισθήματα τον κυρίευσαν τον Μάρτιο του 2004, όταν ο Κώστας Καραμανλής τον άφησε έξω από το πρώτο κυβερνητικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία ή αφορμή; Μια δήλωσή του για την είσοδο των «γαλάζιων παιδιών» στο Δημόσιο. Η πίκρα που ένιωσε τότε, τον ώθησε να κλειστεί για λίγο στον εαυτό του και να επιδοθεί στη μελέτη χριστιανικών κειμένων. Όλο το τελευταίο διάστημα η οργή κόχλαζε μέσα του. -Έχω πλεόνασμα οργής..., επαναλαμβάνει διαρκώς. Ιδού λοιπόν ήγγικεςν η ώρα ο στρατηλάτης Βύρων να πηδήξει την κομμένη γράνα...

Από ...........  kourdistoportocali

Ευχές από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου για το 2014

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


O Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας Παναγιώτης Στασινός στο Star Κεντρικής Ελλάδας

 Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Ο Παναγιώτης Στασινός ανακοινώνει,στο Star Κεντρικής Ελλάδας,την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Λαμιέων στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 ως επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, μετά την Γενική Συνέλευση της κίνησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.


                   

Κόβεται το ΕΚΑΣ σε 60.000 συνταξιούχους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


της Ρούλας Σαλούρου

Με την καταβολή της Σύνταξης Ιανουαρίου, από σήμερα, χιλιάδες συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραστικά, καθώς Μνημονιακός νόμος προβλέπει την διακοπή καταβολής του Επιδόματος, από 1η Ιανουαρίου 2014, σε όσους δικαιούχους  είναι κάτω των 65 ετών. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει (επίσης βάσει μνημονιακής υποχρεώσης) την επιβολή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων σε όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης,  μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν από σήμερα κιόλας, αφού το ΙΚΑ καταβάλλει την σύνταξη Ιανουαρίου, τα εισοδήματά τους να μειώνονται συγκαταλέγονται και περισσότερα από 20.000 άτομα με αναπηρία, που έλαβαν σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους, εξαιτίας της αναπηρίας τους.

Στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 και λαμβάνουν συντάξεις μεταξύ 400 και 600 ευρώ.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν πως το ετήσιο κόστος χορήγησης για τους αναπήρους προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος και για τους υπόλοιπους κάτω των 65 φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ.

Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές να υπάρξει ρύθμιση του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι με αναπηρία οδηγούνται σε τεράστια «φτωχοποίηση».

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν δραστικές περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας, μέσα από την επιβολή  νέων εισοδηματικών κριτηρίων, όπου δεν υπάρχουν καθώς και περιουσιακών στοιχείων.

Ήδη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως προχωράει στην αναστολή καταβολής 10.500 προνοιακών επιδομάτων, επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αναστολής στην καταβολή των επιδομάτων τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, προέρχονται από τον ΟΓΑ.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική καταγραφή των προνοιακών επιδομάτων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας στο σύστημα «Ήλιος» ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 172.751 και χορηγούνται μέσω Δήμων σε 164.106 δικαιούχους. Το Δεκέμβριο καταβλήθηκε ποσό 55.232.691 ευρώ για προνοιακά επιδόματα. Υπάρχουν 48.729 συνταξιούχοι που λαμβάνουν και προνοιακά επιδόματα, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ανάπηροι (22.590).  Το 29,5% των δικαιούχων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, χωρίς να είναι απαραίτητα συνταξιούχοι είναι ηλικίας έως 25 ετών. Επίσης, το 35,7% των δικαιούχων είναι ηλικίας 26 – 50 ετών.

Από ........  capital


Πηγή:www.capital.gr

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των Ελλήνων: Το 81% πιστεύει ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Σχετικά με την απασχόληση το 99% των Ελλήνων, χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 78%. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο το 22% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Αντίθετα στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών.

Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Πάντως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση υπάρχει μια αύξηση 4 μονάδων των θετικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.
Σε ερώτηση για το πως προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες το 14% (+3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, ενώ το 45% (-4 μονάδες) υποστηρίζει το αντίθετο.

Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος το 12% (+2 μονάδες) υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερη και το 52% (-5 μονάδες) χειρότερη.
Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος το 11% προβλέπει βελτίωση και το 77% επιδείνωση της κατάστασης.

Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία.

Εξάλλου, ειδικότερα, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει το 10% των ερωτηθέντων (αύξηση 1 μονάδα σε σχέση με πέρσι), ενώ το 87% απάντησε αρνητικά (μείωση κατά 3 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 23% έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του και 72% όχι.

Σε ότι αφορά τα πολιτικά κόμματα το 94% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη, και 4% να απαντάει θετικά. Στην ΕΕ οι μέσοι όροι ήταν 82% και 4% αντίστοιχα. Το 21% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, ενώ το 77% απάντησε αρνητικά, ενώ το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει και η Ευρώπη ευθύνη για την κρίση.

Από .........  iefimerida

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δείχνει την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται με 2,5 μονάδες έναντι της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 25% έναντι 22,5% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 13% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5% και στο όριο της εισόδου στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 47% και η ΝΔ μόλις 33%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς είναι μπροστά με 29% και ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 25%.

Από ........  iefimerida

Στις 12.00 η ψηφοφορία για το φόρο ακινήτων – δοκιμασία για τη συνοχή της κυβέρνησης – Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής και οι φόβοι για διαρροές

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Σε ονομαστική ψηφοφορία 15 άρθρα του νομοσχεδίου για το Φόρο Ακινήτων
- Νέες προσθήκες και αναδιατυπώσεις διατάξεων του νομοσχεδίου
- Αποσύρθηκε το άρθρο 39 που αφορά την εισαγωγή νέου συστήματος διαπίστευσης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ
- Ο Βύρων Πολύδωρας δεν ξεκαθάρισε τι θα ψηφίσει αλλά από όσα είπε φαίνεται αποφασισμένος για το "όχι"

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από βουλευτές της συγκυβέρνησης διεξάγεται στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ. και τη ΔΗΜΑΡ ζήτησαν ονομαστικές ψηφοφορίες για 15 άρθρα.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυκτα σειρά νέων προσθηκών και αναδιατυπώσεων διατάξεων του νομοσχεδίου.

Έτσι, για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, για γήπεδα ή οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, στη συνολική αξία των εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, δεν θα υπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των κτηρίων που είναι προγενέστερα των - εκάστοτε - τελευταίων 100 ετών και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «ιστορικά διατηρητέα μνημεία» ή «έργα τέχνης».

 Η διάταξη βρίσκεται στο άρθρο 5, για το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα ονομαστική ψηφοφορία.

Την ειδική μεταχείριση των διατηρητέων κτηρίων, είχε ζητήσει σειρά βουλευτών της πλειοψηφίας.
Αναδιατυπώνεται επίσης, η ρύθμιση που απαλλάσσει τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη από προσωπικές ευθύνες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (με εξαίρεση τις ευθύνες για ζημίες προκληθείσες από δόλο η βαρειά αμέλεια).

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, "ο κος Μάναλης που μοχθεί και βοηθά, έχει δεχθεί πάρα πολλές μηνύσεις. Προσαρμόζουμε τη διάταξη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχουν διατυπωθεί, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση για τη σκοπιμότητα της κατάθεσής της" ανέφερε ο κος Στουρνάρας.

 Σημειώνεται πως η διάταξη είχε δεχθεί σαφή κριτική και από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο σημείωνε πως αν η απαλλαγή του κου Μάναλη αφορά ήδη τελεσθείσες πράξεις του, η αμνήστευσή του μπορεί να δοθεί μονάχα υπό συγκεκριμένους όρους που περιγράφονται από το Σύνταγμα - ενώ η προκαταβολική απαλλαγή του για μελλοντικές ενέργειές του, «δεν συνάδει προς την αρχή διάκρισης των λειτουργιών».

Με τη νέα διατύπωση, προβλέπεται πως ο κ.Μάναλης «υπέχει αστική, ποινική και κάθε άλλη ευθύνη έναντι μόνο του Δημοσίου για κάθε ζημία, την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του» - και σημειώνεται πως «για πράξεις ή παραλείψεις του ειδικού διαχειριστή, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί, νομιμοποιείται παθητικά το Δημόσιο, το οποίο και συνεχίζει τυχόν εκκρεμείς αστικές δίκες».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αντέδρασε αρνητικά στην εξέλιξη, θεωρώντας τη νέα διάταξη «ακόμα χειρότερη», καθώς «οι εργαζόμενοι που έχουν αξιώσεις και αιτήσεις για αποζημιώσεις, δεν έχουν δυνατότητα να ασκήσουν τα έννομα δικαιώματά τους απέναντι στον ειδικό διαχειριστή». Σε κάθε περίπτωση, η τύχη και αυτής της διάταξης θα κριθεί σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία.


Αποσύρθηκε το άρθρο 39

Τέλος, ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 39 του νομοσχεδίου, που αφορά την εισαγωγή νέου συστήματος διαπίστευσης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, το άρθρο αποσύρεται προκειμένου να επανέλθει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είχε εκφράσει έντονες ενστάσεις για τη διάταξη, και είχε ζητήσει την απόσυρσή της από το νομοσχέδιο.


Από .......  newsit

Πολύδωρας στη Βουλή

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com