Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει µια κουβέντα που απώτερο στόχο έχει τη δηµιουργία ενός «φρέσκου» πολιτικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό, συζητούνται πολλά και διάφορα. Από το πώς θα «µαζευτεί» το µαγαζί της Κεντροδεξιάς έως την εκδοχή της ίδρυσης ενός νέου πολιτικού κόµµατος, που θα κατέβει για πρώτη φορά στο τερέν στις επικείµενες εκλογές, για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Ευρωβουλή, στους δήµους και στις περιφέρειες. Κοινή παραδοχή αποτελεί η εκτίµηση ότι το υπάρχον πολιτικό σύστηµα έχει κουράσει το µεγαλύτερο τµήµα των ψηφοφόρων. Αν τώρα κάποιοι στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, το κάνουν για λόγους αντίδρασης και µόνο.

 Ωστόσο, η κινούµενη (πολιτικά) άµµος κάποια στιγµή είναι σίγουρο ότι θα αράξει σε κάποια ακροθαλασσιά. Η προεδρία της Ε.Ε. αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον Αντώνη Σαµαρά. Αν η παρτίδα βγει, τότε αποθαρρύνονται οι όποιες κινήσεις έχουν ξεκινήσει. Στην περίπτωση, όµως, που δεν βγει το έργο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Στην κυβέρνηση σηµειώνεται αισιοδοξία. Θεωρούν ότι µέσα στο επόµενο εξάµηνο θα υπάρξουν συγκεκριµένα σηµάδια ανάκαµψης. Μάλιστα, πιστεύουν ότι τα νούµερα για το πρωτογενές πλεόνασµα είναι υποεκτιµώµενα.

Την ίδια ώρα που ο κ. Σαµαράς προσπαθεί να διαχειριστεί τη µεγάλη εικόνα, στο παρασκήνιο έχει αρχίσει µια διαδικασία που έχει ως στόχο τη δηµιουργία ενός καινούργιου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα έχει ως βασικό συστατικό την παρουσία νέων προσώπων. Οι πρώτες κουβέντες έχουν γίνει, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κινητοποίηση δυνάµεων, κυρίως µέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Το εγχείρηµα φαίνεται να έχει τη στήριξη ισχυρών οικονοµικών παραγόντων, που έχουν συνειδητοποιήσει ότι κάπου πιο κάτω φτάνει το τέλος του µεταπολιτευτικού συστήµατος.

Οι πρωτεργάτες της ιδέας για την ίδρυση του «κόµµατος facebook» σε πρώτη φάση εξετάζουν το ενδεχόµενο να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Αττικής, ενώ ανάλογα µε τη δυναµική που θα αποκτήσει το εγχείρηµα θα αποφασίσουν αν θα «κατεβάσουν» συνδυασµό στις επικείµενες ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σηµειωθεί ότι πρόκειται για νέα στελέχη, που έχουν θητεύσει στα υπάρχοντα κόµµατα.

ΥΓ.: Κάτι ψήνεται το τελευταίο διάστηµα σε ∆εξιά, Κέντρο αλλά και Αριστερά…
Ενδιαφέρει… Το νέο κόµµα θα «επιχειρήσει» να καταγράψει παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από .......  parapolitika