Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Άθλια η προσπάθεια καταστολής της Πανελλήνιας ειρηνικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα διόδια Πυργετού

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ





Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί πολύ επικίνδυνους τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα που χθες 11.1.2014 προσπάθησαν από όλη την Ελλάδα να συναντηθούν στο κέντρο της χώρας -στα διόδια Πυργετού- σε μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, τον ακρωτηριασμό της δημόσιας εκπαίδευσης και την υπεράσπιση στοιχειωδών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας, για Παιδεία, Ελευθερία, Εργασία.

 


 Δεχθήκαμε απροκάλυπτη αστυνομική βία η οποία εκφράστηκε με την εκτεταμένη ρίψη χημικών, βίαιων χτυπημάτων και τραυματισμών, (8 διμοιρίες ματ μας απωθούσαν συνεχώς βίαια και μας έριχναν χημικά) παρόλο που η διαμαρτυρία μας ήταν ειρηνική. Αποκορύφωμα αυτής της βίας, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας Γ. Καλομοίρη. Φαίνεται πως η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας αποτελεί μέγα κίνδυνο γι αυτό το κράτος και οι δάσκαλοι απειλή για την αφύπνιση των νέων ραγιάδων των τροικανων!! Καταστρατήγησαν κάθε έννοια συνταγματικού δημοκρατικού δικαιώματος!! Απαγόρεψαν την μετακίνηση Ελλήνων πολιτών στην ίδια τους τη χώρα!!!



 Ποιος έδωσε αυτή την εντολή; γιατί; τόσο επικίνδυνοι είναι οι καθηγητές;;;;; Απαγόρεψαν στους εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη) να πατήσουν το πόδι τους κάτω από τα διόδια του Πυργετού, ενώ κόβοντας την Ελλάδα στη μέση -θυμίζοντας άλλες εποχές- απαγόρευσαν στους συναδέλφους μας να περάσουν ακόμα και με τα λεωφορεία τα διόδια του Πυργετού και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, υποχρεώνοντάς τους να γυρίσουν πίσω!!!!!!



 Στη συνέχεια οι διαδηλωτές της "Νοτίου Ελλάδας" (Λάρισας, Αθήνας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Κοζάνης) πήγαν στη Λάρισα όπου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών αγώνα για τον καθορισμό των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων. Φεύγοντας οι διαδηλωτές με τα λεωφορεία από τη Λάρισα, συνεχίστηκαν οι αστυνομικές προκλήσεις!!



Στα λεωφορεία των Αθηνών και της Λαμίας μετά από εντολή αστυνομικών "υπευθύνων" υπήρχε συνοδεία αστυνομικών οχημάτων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία μας. Άραγε.... τόσο επικίνδυνοι είναι οι καθηγητές;;;;;







 Υ.Γ.: Από αύριο Δευτέρα 13.1.2014 Θα εκδίδονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (!!!) διαβατήρια, για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα από και προς την Βόρεια Ελλάδα!!!

 Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να σπεύσουν στα Κ.Ε.Π. να τα προμηθευτούν, για τις επόμενες κινητοποιήσεις!!!!!!


 Από ........    diathesimoiekp

Η πρωτοβουλία της Αυγής Βουτσινά και το κόμμα του Επιχειρείν

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

H Aυγή φωτογραφήθηκε από τον σπουδαίο Έλληνα φωτογράφο Σπύρο Στάβερη για το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" στο παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού)
 
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Η παρουσία μιας "ανώνυμης" Ελληνίδας-ως την στιγμή που εμφανίστηκε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Βρούτση-ήταν το έναυσμα για μια συνέντευξη στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" και στην συνέχεια μια πρωτοβουλία που βάζει κατ΄αρχήν ένα αυτονόητο ερώτημα:Για πόσο ακόμη θα κάνουμε αντίσταση μέσα από το διαδίκτυο σε ότι πληγώνει την αξιοπρέπειά μας και σκοτώνει την φαντασία στερώντας από όλους μας, το δικαίωμα να ζήσουμε σε ένα πολιτισμένο κράτος της δύσης;

Ως πότε θα κάνουμε μικρές επαναστάσεις εγωπάθειας και πνευματικού ναρκισσισμού μπροστά στον υπολογιστή την ώρα που οι ζωές μας οδηγούνται στα βράχια;
Αυτές ήταν οι σκέψεις που οδήγησαν την Αυγή Βουτσινά στο να πάρει την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή  ανθρώπους του Επιχειρείν από ολόκληρη την Ελλάδα.

Έτσι άρχισε ήδη να δημιουργείται ένα δίκτυο από αξιοπρεπείς πολίτες που έχουν διοικήσει έστω ένα περίπτερο (μια μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση) και οι οποίοι αποτελούν την απάντηση στους επαγγελματίες πολιτικούς της μεταπολίτευσης.
Απώτερος στόχος ένα πολιτικό κόμμα το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με όλα όσα γνωρίσαμε στην διάρκεια της νοσηρής μεταπολίτευσης.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στηρίζει ολόψυχα την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και καλεί τους ανθρώπους του Επιχειρείν από ολόκληρη την Ελλάδα να γίνουν μέρος της Ιστορίας, να γίνουν οι ίδιοι οι αντικαταστάτες του αποτυχημένου πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης και να αποδείξουν ότι δεν είναι άβουλοι ψηφοφόροι (ή παθητικοί αρνητές) των σημερινών κομμάτων που δεν είναι παρά σύμβολα της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Έχεις διοικήσει ένα περίπτερο;
Είσαι ιδιοκτήτης-εργοδότης μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης κάπου στην Ελλάδα;
Έχεις πετύχει, χωρίς την διαπλοκή σου με το κράτος, να κάνεις κερδοφόρα την επιχείρησή σου, σεβόμενος παράλληλα τους εργαζόμενους;

Έχεις καταφέρει να κερδίσεις την αγάπη και τον σεβασμό όσων εργάζονται για σένα;
Είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου, στους εργαζόμενους, στους προμηθευτές, τις τράπεζες, τους πελάτες σου;

ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ!
Εάν  δεν ανήκεις σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα και πιστεύεις στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης των Πολιτών -που περνάει και μέσα από το ευρώ- τότε μπορείς να γίνεις μέρος της Ιστορίας.
Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης, το δικό σου.
Μην το αφήνεις στα χέρια τους.

Έλα μαζί μας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τους αρίστους ανάμεσά μας-ο καθένας στον τομέα του- και όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη της χαμένης μας αξιοπρέπειας.

Κάνε την δικαιολογημένη οργή σου, δημιουργική ορμή και έλα μαζί μας να τους κερδίσουμε στην πιο κρίσιμη σκακιέρα που έχει στηθεί μεταπολεμικά με φόντο την όμορφη πατρίδα μας.
Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει μόνο στα δημιουργικά μυαλά του επιχειρείν για να καταφέρει να αποφύγει την μοιραία πρόσκρουση. (Στη συνέχεια θα προστεθούν στην μάχη οι νέοι επιστήμονες, τα φωτεινά μυαλά με τις εξαιρετικές σπουδές, αλλά και οι νέοι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες σπουδές αλλά με δίψα για ζωή και με τη λάμψη του νικητή στο βλέμμα τους.)

Μην ξεχνάς ότι ζεις μονάχα μια φορά και είναι πολύ πιθανό να μετανιώσεις, εάν στην πιο κρίσιμη στιγμή για την μοίρα του τόπου σου, μείνεις απλός παρατηρητής.

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Στείλε ένα  email στο bepartofhistory@gmail.com με λίγα λόγια για σένα και την επιχείρησή σου.

Από ..........   kourdistoportocali

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για το σκάνδαλο στο ΤΤ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Στην Τουρκία η δικογραφία για την έκδοση του Φιλιππίδη – Πότε επιστρέφει στην Ελλάδα από τις φυλακές-κόλαση

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για το μεγάλο σκάνδαλο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ),  με τον φερόμενο ως βασικό «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης Άγγελο Φιλιππίδη να παραμένει ακόμη κρατούμενος σε φυλακές της Κωνσταντινούπολης, μετά τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο της Πόλης, βάση εντάλματος που εξέδωσαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Πρώτος στο γραφείο του ανακριτή κατά τη διαφθοράς κ. Γ. Ανδρεάδη προσέρχεται σήμερα, προκειμένου να απολογηθεί για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Τ.Τ Μάριος Βαρότσης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.
Ο Μ.Βαρότσης θα κληθεί να αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες της απάτη, της απιστίας και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου, δηλαδή για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Αύριο, Τρίτη, ο ανακριτής αναμένεται να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, νέα ώθηση στην ανάκριση αναμένεται να δώσει η απολογία στον ανακριτή του Άγγελου Φιλιππίδη. Για την έκδοσή του στην Ελλάδα οι τουρκικές δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει να λάβουν γνώση της  δικογραφίας και των κατηγοριών που ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ αντιμετωπίζει. Τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης στις τουρκικές αρχές και έτσι, εκτός απροόπτου, να ανοίξει ο δρόμος για την παράδοσή του στην Ελλάδα και την εμφάνιση του Αγγ. Φιλιππίδη στον ανακριτή.

Η μη εμφάνιση πάντως του πρώην πρόεδρου του ΤΤ στον ανακριτή ενώ είχε ενημερωθεί ότι είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του και οι ταυτόχρονες τηλεφωνικές συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ήταν στοιχεία που οδήγησαν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν και στην έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψή του.

Με την στάση του αυτή ο Αγγ.Φιλιππίδης επιβάρυνε και άλλο τη θέση του, σημείωναν δικαστικές πηγές. Αυτό που όφειλε να πράξει, ανάφεραν οι ίδιες πηγές, ήταν να εμφανιστεί αμέσως ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί και όχι να «απολογείται» στα κανάλια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως ο ίδιος έλεγε στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Το «πάρτυ» με τα εκατομμύρια των δανείων που κάποιοι λάμβαναν από το ΤΤ, χωρίς να έχουν επιστρέψει όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» περίπου 400 εκατ. ευρώ, αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Πόπη Παπανδρέου.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι επιχειρηματίες, επί των ημερών του Αγγ. Φιλιππίδη, δανειοδοτήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ που όμως ποτέ δεν επέστρεψαν πίσω.
Μέχρι στιγμής πάντως, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Τα εμπλεκόμενα πρώην, πλέον, στελέχη του ΤΤ αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για στη χορήγηση των δανείων και την  μετέπειτα χρήση τους, οι δε επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς ότι τα δάνεια του είναι όλα νόμιμα.

Οι λογαριασμοί και οι κατηγορούμενοι
Η ανάκριση που ξεκινάει τώρα για την υπόθεση αναμένεται να εστιάσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Αγγλία, Κύπρο, Λιβερία και Ελβετία ώστε να εντοπιστούν οι διαδρομές του χρήματος με απώτερο στόχο αυτό να επιστραφεί πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πορισματική αναφορά της κ. Παπανδρέου στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου, οι κατηγορούμενοι για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, είναι οι εξής:

-Για απιστία από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ είναι οι: Άγγελος Φιλιππίδης, Μάριος Βαρότσης, Αντώνιος Καμινάρης, Γεώργιος Στάμνος, Γεώργιος Μπρίνταλος, Λυμπέρης Κατσιουλιέρης, Σπύρος Πολίτης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Φωτεινή Κρέστα, Διονύσης Γκολφινόπουλος, Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Χάρης Σιγανός, Γεώργιος Ξιφαράς, Δημήτριος Κυπαρίσης, Αναστασία Σακελλαρίου, Περικλής Χανάκης, Παναγιώτα Μπέζα, Χρήστος Μαρούσος, Ιωάννης Τσαγδής, Σπυρίδων Παντελιάς, Λυδία Κεκρίδου, Αθανάσιος Χασάπης και Ιωάννης Λεβαντίδης.

- Οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα).
-Επιπλέον οι κατηγορούμενοι Μάριος Βαρότσης και Παναγιώτα Μπέζα κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα. Αμεση συνέργεια στην απιστία και στο ξέπλυμα οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Περικλής Λίβας (μόνο για την απιστία).

-Απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για ζημιά που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ οι Άγγελος Φιλιππίδης, Δημήτρης Κοντομηνάς, Ιωάννης Ρόρρης, Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Μάριος Βαρότσης.

-Επιπλέον ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για άμεση συνέργεια στην απιστία και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι "58" κατεβαίνουν ως συνδυασμός στις Ευρωεκλογές

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Γιαννίτσης υποψήφιος και το ΠΑΣΟΚ ... ακολουθεί

Τις πολιτικές συνθήκες για την κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και οι βασικές κατευθύνσεις που θα έχει το προγραμματικό τους κείμενο, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης στελεχών της Κίνησης των 58 που έγινε χθες.

Το εκλογικό όνομα της Κίνησης των 58 για τις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου όπως ανακοινώνθηκε μετά τη συνάντηση των στελεχών της θα είναι «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» και σε αυτό θα μετέχουν υποψήφιοι τόσο από την κίνηση των «58» όσο και από τις συνεργαζόμενες κινήσεις. Οι υποψήφιοι που τυχόν εκλεγούν θα ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.

Ως συνεργαζόμενες κινήσεις, εξηγείται στην ανακοίνωση, ότι νοούνται «όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού».
Ως προς τις διαδικασίες επιλογής προσώπων και συγκρότησης των οργάνων η συνάντηση κατέληξε ότι θα γίνει με διαδικασίες «ασφαλώς συναινετικές» που «θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία».

Η ανακοίνωση της Κίνησης των 58 έχει ως εξής:
«Οι "58" και οι συνεργαζόμενες κινήσεις αποφάσισαν να υποστηρίξουν το σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σε αυτή μπορούν να συναντηθούν, όπως τονίζαμε στην αρχική έκκληση-πρόσκληση, όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το ψηφοδέλτιο της Παράταξης θα αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα ενταχθούν στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα. Η συγκρότηση της Παράταξης θα πρέπει να είναι το σημείο συνάντησης των κομμάτων, των κινήσεων και των προσώπων που αυτονόμως, με δικές τους διαδικασίες, θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι διαδικασίες συγκρότησης θα είναι ασφαλώς συναινετικές και θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία. Η Παράταξη είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να τη στηρίξουν, και όχι άθροισμα κομματικών αντιπροσωπιών. Η Παράταξη πρέπει να εκφράζει την πρόθεση και την απόφαση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου να βαδίσει στην αναγέννησή του, να απευθυνθεί σε νέες ηλικιακά και πολιτικά δυνάμεις, να πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης και στην εθνική ανασυγκρότηση. Το ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκφράζει αυτή την πρόθεση και ως προς τα πρόσωπα και ως προς τις διαδικασίες.

Οι "58" και οι συνεργαζόμενες κινήσεις συζήτησαν τις βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες.Επίσης συζήτησαν τη διαδικασία επεξεργασίας προγραμματικών θέσεων για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και του κράτους, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Ιανουαρίου .

Τέλος, οι " 58 " και οι συνεργαζόμενες κινήσεις αποφάσισαν μια σειρά οργανωτικών μέτρων για την ολοκλήρωση της εθνικής δικτύωσης της Πρωτοβουλίας σε όλους τους νομούς και τους μεγάλους δήμους της χώρας.Οι Επιτροπές Πρωτοβουλίας δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα άλλα κόμματα του χώρου, αντιθέτως γίνονται εκφραστές του αιτήματος της ενότητας. Η συγκρότηση και η δραστηριότητά τους συνδυάζεται όλο και πιο στενά με την συμμετοχή της νέας Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης στις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτης θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της νέας πολιτικής κίνησης.

Από .......  parapolitika

Θα φτάσει η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές; Τρεις ακόμη βουλευτές στη φυλακή

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Τρείς ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι κκ Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οδηγούνται στις φυλακές με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή αποδυναμώνεται ραγδαία ενόψει ευρωεκλογών.

Οι τελευταίες εξελίξεις  επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι καθίσταται, πλέον, δύσκολη ως αδύνατη η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επικείμενες ευρωεκλογές, τουλάχιστον με τη σημερινή ονομασία και τα σύμβολά της.

Κι αυτό γιατί θα αποτελούσε παράδοξο να επιτραπεί από τον Άρειο Πάγο η ανακήρυξη ψηφοδελτίου με την επωνυμία μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται εγκληματική και ήδη, πολύ πριν ολοκληρωθεί η εν εξελίξει δικαστική έρευνα, τα μισά από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας –εννιά από τους 18- είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι κρατούνται ήδη στις φυλακές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως και οι Χρήστος Παπάς και Γιάννης Λαγός, ενώ προσωρινά ελεύθεροι με αυστηρούς
περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.
Ας σημειωθεί ότι η μεταγωγή θα γίνει σήμερα και οι κκ. Γερμενής και Ηλιόπουλος θα πάνε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας σε εκείνες του Ναυπλίου.

Από ......  iefimerida

Θύελλα στους ΑΝΕΛ: 6 βουλευτές κάνουν αντάρτικο εναντίον του Πάνου Καμμένου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


«Εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους Ανεξάρτητους Ελληνες, με κορυφαίους βουλευτές του κόμματος να συγκρούονται έντονα το τελευταίο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή ο Νότης Μαριάς ζητά Εκτακτο Συνέδριο για να λυθούν τα προβλήματα του κόμματος.

 Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, με «αποκεφαλισμούς» απειλεί ο Καμμένος.
Συγκεκριμένα, τις εξελίξεις πυροδότησε η «ανταρσία» επτά βουλευτών λίγο πριν από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος το Σάββατο, όπου απουσίασαν ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Γιοβανόπουλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιώργος Νταβρής, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Σταυρούλα Ξουλίδου επικαλούμενοι διαδικαστικές διαφωνίες, ενώ από το Συμβούλιο απείχε και η Χρυσούλα Γιαταγάνα λόγω ιατρικής επέμβασης.

Η στάση προκάλεσε αρχικά την οξύτατη αντίδραση του κ. Καμμένου που μίλησε για «αποστάτες» ενώ ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε ευθέως την παραίτηση των Γιαβανόπουλου, Χρυσοβελώνη από την γραμματεία της ΚΟ ενώ κατήγγειλε φράξια που δρα υπονομευτικά στο εσωτερικό του κόμματος.

Οργισμένη απάντηση Καπερνάρου, Νταβρή

Η απάντηση, δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Βασίλης Καπερνάρος απάντησε ότι: «Είναι υπεύθυνος και υπόλογος τουλάχιστον απέναντι στην αξιοπρέπειά του ο καθένας, διότι πρέπει, εάν δεν ξέρει τι σημαίνει φράξια, να τη μάθει. Εάν ξέρει τι σημαίνει φράξια τότε είναι και υπόλογος. Φράξια είναι μέλη κόμματος που συγκροτούν ξεχωριστή ομάδα η οποία διαφοροποιείται ή αντιτίθεται στη γραμμή του κόμματος. Εάν κάποιος δεν έχει ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ανόητος ή είναι κακόβουλος ή δεν είναι γνώστης».

Ο κ. Νταβρής αρκέστηκε να σχολιάσει στο twitter «ψέματα, υποκρισία, ίντριγκα, ιδιοτέλεια. Γιατί; Μάλλον χάσαμε το σκοπό και όπως έχω πει στο συνέδριο θα γίνουμε σκόνη στον άνεμο» ενώ σε δεύτερη ανάρτηση σημείωσε «χιούμορ 1. Επανακυκλοφορούν: Πολιτικά εικονογραφημένα κλασσικά... ο «παρασκηνιοπαπατζής» σε ρόλο «Νταρτανιάν»».

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το εσωτερικό των ΑΝΕΛ μαστίζεται από εσωτερικούς διαγκωνισμούς. Το πρόβλημα κορυφώθηκε όταν τα ηνία της ΚΟ ανέλαβαν οι Γιοβανόπουλος – Χρυσοβελώνη και αποφάσισαν να ξηλώσουν όλο το διοικητικό προσωπικό που διέθετε το κόμμα στην Βουλή χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες».

Εκτακτο Συνέδριο ζητά ο Μαριάς

Τέλος, ο Νότης Μαριάς ζήτησε Εκτακτο Συνέδριο προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος, προειδοποιώντας ευθέως πως υπάρχει κίνδυνος διάσπασης: «Οταν τα ζητήματα δεν λύνονται πάντα υπάρχει κίνδυνος διάσπασης σε ένα κόμμα. Είμαι πολύ προβληματισμένος και ανήσυχος», δήλωσε στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μαριάς μάλιστα απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στον Πάνο Καμμένο: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. Πρέπει να πάμε άμεσα σε Εκτακτο Συνέδριο να λύσουμε τις διαφορές μας».

Το Συνέδριο αυτό, είπε ο κ.Μαριάς, πρέπει να επανακαθορίσει τις μελλοντικές συνεργασίες του κόμματος είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με στελέχη που καταψήφισαν ή θα καταψηφίσουν τα Μνημόνια». Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δεν έθεσε θέμα ηγεσίας.

Από .........  iefimerida

Πως θα γλιτώσετε τις κατασχέσεις της εφορίας – Δώστε έστω ένα μικρό ποσό και ... κερδίστε

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- “Παραθυράκι” που δίνει ανάσα σε 1.800.000 φορολογούμενους
- Άτυπη ρύθμιση δίνει δυνατότητα έναντι καταβολής και όχι του ποσού της δόσης
- Μπορείτε να γλιτώσετε τις κατασχέσεις της εφορίας ακόμη και με 20 ευρώ το μήνα

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας τα 61,3 δισ. ευρώ. Μόνο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν τα 8 δισ. και έτσι το υπουργείο φαίνεται ότι ακολουθεί την λογική της παροιμίας... φασούλι το φασούλι.


Με κατάθεση μικροποσού κάθε μήνα γλιτώνετε την κατάσχεση
Με λίγα λόγια υπάρχει μια σιωπηρή απόφαση να γίνονται τα στραβά μάτια και να μην εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων καταθέσεων κλπ σε περίπτωση οφειλών, εφόσον ο φορολογούμενος δείχνει καλή πίστη.

Πως μπορεί να δείξει καλή πίστη ο φορολογούμενος;
Η διαδικασία είναι απλή. Ακόμη και για φορολογούμενους που έχουν μπει στη ρύθμιση για τις 12 δόσεις και αδυνατούν να καταβάλουν το προβλεπόμενο ποσό μια επίσκεψη σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ και η πληρωμή ενός μικρού ποσού κάθε μήνα “κλειδώνει” την κατάσχεση.
Καλό είναι οι φορολογούμενοι να ενημερώνουν οι ίδιοι την εφορία για την κατάθεση
Οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” δεν έχουν παρά να καταθέτουν ένα ποσό κάθε μήνα, όπως λέει μάλιστα ο Γ.Γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης “εφόσον οι φορολογούμενοι δίνουν αυτό το άτυπο έναντι κάθε μήνα μπορούν να προστατευθούν από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων κλπ” Καλό είναι όμως όπως τονίζει να ενημερώνουν και την εφορία οι ίδιοι για την καταβολή του ποσού για να αποφευχθεί κάποια... κατά λάθος κατάσχεση.

Ουσιαστικά η άτυπη ρύθμιση αφορά περίπου 1.800.000 φορολογούμενους με οφειλές ως 5.000 ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι που πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς.

Βέβαια, όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εάν για παράδειγμα κάποιος καταβάλει ένα μικροποσό, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει μεγάλο εισόδημα σε σχέση με την οφειλή τότε δεν γλιτώνει από την κατάσχεση.

Από ........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com