Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

"Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου", λέει τώρα ο βουλευτής της ΝΔ που είπε την χούντα "επανάσταση"

 Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Ότι διαστρεβλώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα λεγόμενά του υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Χριστογιάννης
 - Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλεσε ξεκάθαρα την χούντα, "επανάσταση"
 - Είπε: "Βάζετε τον χουντικό στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μια επανάσταση"
- Οργισμένες ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

 - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε:

 "Βάζετε τον χουντικό στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μια επανάσταση. Αλλά μην λέμε ότι είναι το ίδιο ακριβώς. Μην ξεχνάτε εκείνη την εποχή ήμουν μικρός. Εκείνη την εποχή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήταν χουντικοί; Εσείς λέτε ότι ήταν φοβισμένοι. Εγώ δε νομίζω ότι ήταν φοβισμένοι."

 Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».

 Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

"Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ κ. Χριστογιάννη ότι «η χούντα ήταν επανάσταση» είναι απαράδεκτη και ανατριχιαστική. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη", τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
 «Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».

Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».


 ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ





Από ......  newsit

Ελεύθεροι με εγγύηση 60.000 ευρώ ο καθένας Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα - Συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Το ειρηνοδικείο στο Λονδίνο τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήριά τους και να παρουσιάζονται δυο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα
- Δεν παραδόθηκαν στη Σκότλαντ Γιάρντ αλλά συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα
- Καταζητούνταν για το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
- Τους εντόπισε στη Βρετανία ο εισαγγελέας εκδόσεων
- Επιμένει ο δικηγόρος τους πως παραδόθηκαν με... ραντεβού
- Τι θα γίνει με την έκδοσή τους στην Ελλάδα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, από δικαστήριο του Λονδίνου στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψη τους από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.

Ο ειρηνοδίκης τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών (61.000 ευρώ) στον καθένα. Επίσης τους ζήτησε να  παραδώσουν τα διαβατήρια τόσο τα δικά τους όσο και των δυο παιδιών τους. Επίσης τους ζητήθηκε να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα.

Θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο στις 5 Φεβρουαρίου.

Σαν βόμβα «έσκασε» η είδηση πως στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα εμφανίστηκε στη Σκότλαντ Γιάρντ στο Λονδίνο και παραδόθηκε, καθώς καταζητούνταν για την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και είχε εκδοθεί εις βάρος τους ένταλμα από τις ελληνικές αρχές.

Όμως φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ναι μεν το ζεύγος Γριβέα είναι στα χέρια των βρετανικών αρχών, αλλά δεν παραδόθηκαν (με προκαθορισμένο ραντεβού όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος τους) αλλά συνελήφθησαν και όχι στο Λονδίνο αλλά στο Μάντσεστερ.

Ανώτατη εισαγγελική πηγή ανέφερε πως Γριβέας και Βάτσικα συνελήφθησαν στη βρετανική πόλη, ενώ και στελέχη της Αστυνομίας που συνεργάζονται με την Interpol ανέφεραν πως η ενημέρωση από τα κεντρικά της στο Μάντσεστερ ήταν περί σύλληψης.

Πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα αναφέρουν ότι τους δυο καταζητούμενους εντόπισε ο εισαγγελέας εκδόσεων, Γιάννης Αγγελής, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο και είχε εντοπίσει το σπίτι όπου διέμενε το ζεύγος Γριβέα.

Οι ίδιες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως είναι στο χέρι των δύο κατηγορουμένων να παραιτηθούν από τα δικονομικά μέσα που τους διαθέτει η βρετανική νομοθεσία και να συντομεύσουν τον χρόνο έκδοσής τους στην Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής και το διεθνές ένταλμα σύλληψης. Και αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κυριάκου Γριβέα και της Αναστασίας Βάτσικα, Γεώργιο Στ. Καψή, το ζεύγος είχε προκαθορισμένο ραντεβού με τη Σκότλαντ Γιάρντ.


Η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του ζεύγους Γριβέα


Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται.

Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά.

Το πόρισμα για το Τ.Τ.

Το πόρισμα φωτιά της Πόπης Παπανδρέου για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφερόταν στους Γριβέα και Βάτσικα και στη δανειοδότηση επιχείρησής τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.

Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.


Από ......  newsit

Επικήρυξε τρομοκράτες ο Δένδιας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Μιχελάκης: Ανοικτή η χωροταξική αλλαγή σε όρια δήμων του Καλλικράτη

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Αλλάζει και πάλι ο χάρτης της χώρας

Σε σύσταση υποεπιτροπής η οποία θα αναλάβει να σχεδιάσει την νέα αρχιτεκτονική του Καλλικράτη προχωρά έπειτα από σχετικό αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής. Η Επιτροπή συνεδριάζει από το πρωί ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ωστόσο ότι ο Υπουργός αναγνώρισε δυσλειτουργίες στον Καλλικράτη και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν συμφωνήσει και η Βουλή ακόμα και για χωροταξικές αλλαγές στα όρια δήμων του Καλλικράτη. Ο κ. Μιχελάκης έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Λέσβο όπου οι 13 δήμοι έγιναν ένας, αλλά και το Ρέθυμνο όπου οι 11 δήμοι συνενώθηκαν σε 5.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών ο κ. Μιχελάκης επέμεινε πως ο β΄γύρος των αυτοδιοικητικών θα πρέπει να συμπέσει με τις ευρωεκλογές ενώ ξεκαθάρισε ότι ο εκλογικός νόμος δεν θα αλλάξει λόγω διαφωνίας του ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του Ηλία Βλαχογιάννη της Ν.Δ, ο οποίος υποστήριξε ότι αν είναι να λυθούν πολλά από τα προβλήματα δεν χάλασε ο κόσμος να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές για το φθινόπωρο.

Ι.Δ

Από .......  parapolitika

Συζήτηση και υποβολή προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την αρτιότερη σύνταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) , του π. Δήμου Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com
















Ο ΣΥΡΙΖΑ με 7-10 μονάδες μπροστά. Εξαφανίσθηκε το ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


TΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σκηνικό ήττας για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να ξυπνήσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα –κυβέρνηση και κόμμα- καταγράφουν οι επί μέρους «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τα στοιχεία που έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, προκάλεσαν ευλόγως αγωνία καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ αντέχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και ο κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη.

Αυτή η εικόνα συναντάται σε πάρα πολλούς νομούς και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στο γενικότερο δυσμενές πολιτικό κλίμα και στην απογοήτευση που προκαλεί η κυβερνητική δραστηριότητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαρύνεται και από τον εσωτερικό κατακερματισμό των δυνάμεων της δεξιάς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν τελευταία με εντολή της Συγγρού για να μετρηθούν υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες, υπάρχουν περιπτώσεις νομών, τα λεγόμενα «κάστρα» της, όπου η ΝΔ είχε παραδοσιακά πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά πλέον προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μπροστά όχι γιατί έγινε ένα θαύμα μέρες που είναι που συζητάμε για την αθεΐα του Αλέξη Τσίπρα και τη σχέση του με την Ορθοδοξία, αλλά διότι οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν αγανακτήσει με την μνημονιακή πολιτική και θέλουν να τιμωρήσουν και αυτοί το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο στήριξαν με όλη τους τη δύναμη.

Επίσης, αυτή την περίοδο, το δράμα της ΝΔ, που εάν δεν αλλάξει πορεία γρήγορα θα υποστεί δεινή ήττα, συνθέτουν και οι διαιρέσεις των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, οι τοπικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την απογοήτευση για τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης.

Όσοι ασχολούνται με την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών και έχουν γνώση των στοιχείων δεν κρύβουν την αγωνία τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της απελπισίας.
«Αν δεν αλλάξουμε το κλίμα, κινδυνεύουμε με βαριά ήττα σε μερικές περιοχές» εξηγούσε προχθές υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο πιστεύει ότι «το σκηνικό μπορεί να μεταβληθεί μόνο ως τα μέσα Μαρτίου, μετά θα είναι πολύ αργά».

Μέχρι στιγμής η ΝΔ σώζεται σε πολλές περιοχές από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στην επιφάνεια δυναμικά και ικανά στελέχη που μπορεί να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες, αν και εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν να ψηφίσουν αντικυβερνητικά.

Για να ανατραπεί η υφισταμένη κατάσταση και η ηττοπάθεια που βασανίζει τη ΝΔ υψηλόβαθμα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται τολμηρές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες εσωτερικής πειθαρχίας, αλλά και κινήσεις για να ενωθούν οι δυνάμεις της παράταξης.

Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του υπερασπιζόμενος το έργο της, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί ακόμα και το σενάριο του ανασχηματισμού.

Εκ παραλλήλου ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα ανατρέψει το εσωτερικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, αν και είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η ηττοπάθεια κυριαρχεί.

Πολλοί υπουργοί και βουλευτές, εμφανίζονται παρατημένοι, ενώ στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών παρατηρούνται οι παθογένειες του παρελθόντος.

Σε πολλούς νομούς καταγράφεται ανταγωνισμός των ίδιων των βουλευτών και ορισμένων υπουργών, οι οποίοι δεν βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μάχη της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον στις επόμενες εθνικές εκλογές.

 Μάρκος Αυρήλιος
 Πηγή

Από .........    kourdistoportocali

Ζυμώσεις για ανασχηματισμό

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό στο αμέσως επόμενο διάστημα με κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα...

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τα δημοσιεύματα που μιλούν για επικείμενο ανασχηματισμό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η αντικατάσταση και μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει τους επόμενους μήνες. Μάλιστα έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα πρώτα ονόματα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης στον αρχικό του σχεδιασμό σκόπευε σε ανασχηματισμό τον Μάιο, αφού θα είχε επιβεβαιωθεί από τις Βρυξέλλες το πρωτογενές πλεόνασμα και θα είχαν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δίνοντας παράλληλα και ένα τόνο αισιοδοξίας και νέας αρχής που θα είχε θετικές επιπτώσεις για τος ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η δημοσκοπική πίεση όμως και οι εισηγήσεις συμβούλων οδηγούν τον κ. Σαμαρά να ξανασκεφτεί τον σχεδιασμό του. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει τον κ. Στουρνάρα πριν ολοκητρωθούν οι άμεσες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

 Ο πολιτικός χρόνος ομως είναι τόσο συμπυκνωμένος και οι εξελίξεις καταιγιστικές που οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι επισφαλής.

Από ......  epikaira

Αναδρομικά από το 2012 θα πάρουν οι ένστολοι -Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθού

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Από την 1η Αυγούστου 2012 ισχύει η περίοδος αντισυνταγματικότητας των περικοπών στους ενστόλους όλων των Σωμάτων, όπως έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών. Ως εκ τούτου, θα πάρουν τα χρήματα αναδρομικά.
Η Ολομέλεια έκρινε ότι οι ένστολοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής προστασίας και μεταχείρισης, σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Έτσι, κρίθηκε αντισυνταγματική η επίμαχη υπουργική απόφαση που προβλέπει την περικοπή των αποδοχών τους.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016 (Μνημονίου ΙΙΙ).
Πέραν της περικοπής των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κλπ, η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει την υποχρέωση επιστροφής των αποδοχών που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς, αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012. Ο νομοθέτης χαρακτηρίζει την αναδρομική αυτή επιστροφή, από 1η Αυγούστου 2012 και μετά, ως «αχρεωστήρως καταβληθείσες» αποδοχές.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και λιμενικοί υπάλληλοι.

Από ......  iefimerida

Ελεγχοι χωρίς έλεος και πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Για μπαράζ ελέγχων σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται, πλέον, από τη τήρηση βιβλίου πελατών (πρόσθετα βιβλία) ετοιμάζονται οι Εφορίες.  Με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι θα γίνονται εφεξής αιφνιδιαστικά στη πόρτα, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν εκδίδονται αποδείξεις από τους υπόχρεους.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Στο στόχαστρο μπαίνουν ξενοδοχεία, ξενώνες, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκπαιδευτήρια, κλινικές, θεραπευτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, χώροι στάθμευσης, γιατροί, οδοντίατροι.
Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα οι παραβάτες -Πώς διαμορφώνονται
Οι παραβάτες, πέρα από τον εξονυχιστικό έλεγχο στα βιβλία τους, θα βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωποι με τα νέα «αλμυρά» πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων. Ειδικότερα, το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ για κάθε απόδειξη, έτσι για παράδειγμα για μη έκδοση 5 αποδείξεων, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ! Σε περίπτωση υποτροπής εντός της 5ετίας, το πρόστιμο διπλασιάζεται, δηλαδή διαμορφώνεται στις 2.000 ευρώ για κάθε απόδειξη, ενώ σε περίπτωση 2ης υποτροπής εντός της 5ετίας, το πρόστιμο τετραπλασιάζεται, δηλαδή διαμορφώνεται στις 4.000 ευρώ για κάθε απόδειξη. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για όσους τηρούν βιβλία με πλήρη λογιστικά πρότυπα, είναι 2.500 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται.

Ποιοι απαλλάσσονται από τη χρήση ταμειακών μηχανών
Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιο του Χ. Θεοχάρη, σημειώνεται ότι στη φετινή μεταβατική χρονιά, πριν τη κατάργηση του ισχύοντος πλαισίου για την έκδοση αποδείξεων, απαλλάσσονται από τη χρήση ταμειακών μηχανών πολλές κατηγορίες επιτηδευματιών όπως οι γιατροί, οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες κλινικών, οι ψυχολόγοι, οι φυσιοθεραπευτές, οι πράκτορες ΠΡΟΠΟ. Ωστόσο, εάν αυτοί οι επαγγελματίες διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση από την οποία πουλάνε αγαθά, είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις από ταμειακή μηχανή γι' αυτά τα αγαθά.

Το... ξανασκέφτονται στο ΥΠΟΙΚ για το αν θα μετράνε αποδείξεις από αγορές τροφίμων
Εως το τέλος του μήνα θα υπογραφεί η πολυαναμενόμενη απόφαση που θα ορίζει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» στην εφορία για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου (στη πραγματικότητα για τη μείωση φόρου έως 2.100 ευρώ) μισθωτών- συνταξιούχων και σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν... δεύτερες σκέψεις για το εάν πρέπει να εξαιρεθούν οι δαπάνες αγοράς τροφίμων.

Ο λόγος είναι απλός. Μπορεί το ποσοστό των απαιτούμενων αποδείξεων επί του εισοδήματος να διαμορφώνεται πλέον στο 10% αντί 25%, ωστόσο οι δαπάνες μεγάλων ομάδων φορολογούμενων -όπως οι συνταξιούχοι- αφορούν κυρίως σε αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, κάτι που θα δυσχεράνει τη κάλυψη του αφορολογήτου, εάν τελικά αυτές εξαιρεθούν. Από την άλλη πλευρά, στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι η συλλογή αποδείξεων από super markets δεν έχει νόημα για τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς η παραβατικότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις αγγίζει το «μηδέν».

Από .......  iefimerida

Μπροστά με 3,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτιά και μάλιστα με διαφορά δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ η δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα των συντακτών

Στην τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου για την εφημερίδα και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ παίρνει ποσοστό 28, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά προβάδισμα 3,5 μονάδων με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έρχονται στην επόμενη θέση με 6,5% και ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 4,5 και η Δημοκρατικής Αριστερά με ποσοστό 3,5%.

Οι πολίτες επίσης πιστεύουν σε ποσοστό 52% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό39% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.

Από ......  newsit

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com