Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διεργασίες για Ενωτικό Ψηφοδέλτιο απο τα Καμένα Βούρλα εν όψει των προσεχών Δημοτικών Εκλογών

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη

ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Υψηλής πολιτικής εγρήγορσης στα Καμένα Βούρλα οι διεργασίες γιά Ενωτικό ψηφοδέλτιο,εν
όψει των προσεχών Δημοτικών Εκλογών.

Πρώην Δήμαρχοι,Δημότες με άποψη και ειδικό βάρος, απαρτίζουν μία άτυπη επιτροπή
αξιολόγησης ενδιαφερομένων υποψηφίων Δημάρχων από την Λουτρόπολη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές δύο υποψήφιοι ο ένας προερχόμενος από τον Κεντροδεξιό χώρο,
και ο άλλος από τον κεντροαριστερό, δήλωσαν συμμετοχή στην διαδικασία.

Μοναδική προυπόθεση για να λάβει μέρος ένας ως υποψήφιος είναι να αποδεχθεί,ρητά και κατηγορηματικά τήν όποια επιλογή γίνει στο πρόσωπο κάποιου,με την έμπρακτη
συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του προκριθέντος.

Μετά το 1964 και το ενωτικό ψηφοδέλτιο του πρώτου Δημάρχου ΛΑΜΠΡΟΥ,ειναι η προσπάθεια
αυτή μακρά η ποιό ριζοσπαστική,απο τα εως τώρα δεδόμενα,που δίνει διαφοροποίηση στο
εκλογικό παιχνίδι.

Το όφελος είναι ακτινωτό και γία τις άλλες περιοχές που ακόμη προσπαθούν με παλαιές
μεθόδους[ομαδούλες]να επικρατήσουν μη ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των καιρών.

Η διαφαινόμενη συγκέντρωση εμψύχου υλικού στο Ενωτικό ψηφοδέλτιο,θα προσελκύσει
λόγω τις σοβαρότητος του εγχειρήματος Δημότες που θα απέφευγαν να πολιτευθούν με τις "παρέες" και τα ατομικά παιχνίδια.

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 3 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ –Τρίτη η Χρυσή Αυγή

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse στην οποία καταγράφεται ακόμη προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Ειδικότερα στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι» και θα δημοσιευθεί αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 23% και ακολουθούν η ΝΔ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Η ίδια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,5%, η ΝΔ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 12%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της εφημερίδας «Ποντίκι».

Από ......  iefimerida

Και ο Κουφοντίνας αδειάζει τον Ξηρό: Η 17Ν έκλεισε το 2002, δεν είναι συνεχιστής της

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και το έτερο αρχηγικό μέλος της 17Ν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή του, «αδειάζει» τον Χριστόδουλο Ξηρό και του απαντά με σκληρή γλώσσα λέγοντας πως όχι μόνο δεν μπορεί να είναι εκείνος συνεχιστής της οργάνωσης, αλλά δεν έχει και το δικαίωμα να αναφέρεται σε αυτήν οργάνωση ως συνεχιστής της.

Στη δήλωση του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο «Λουκάς» της 17Ν, επιβεβαιώνει -όπως φαίνεται- ότι ο εμφύλιος μέσα στην ίδια την οργάνωση και πως τα μέλη της, εδώ και χρόνια, να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, όσο και μεταξύ των διάφορων λεγόμενων "επαναστατικών" οργανώσεων, καλά κρατεί.

Ετσι λοιπόν μετά τον Γιωτόπουλο και ο «Λουκάς» της 17Ν άφησε υπόνοιες για τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η απόδραση του

Ολόκληρη η δήλωση Κουφοντίνα στην Εφημερίδα των Συντακτών
Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου πιο μητροπολιτικό με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.
Και το κίνημα στην ώρα του θα αξιολογήσει στις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ όμως σήμερα από τη δική μου μεριά οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση, προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας.

Από .........  iefimerida

Διαπληκτισμοί Ντινόπουλου με Καμμένο-Μαριά

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com