Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν το Δήμο Μπαούρδα από το Ρεγκίνι να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας με τον Συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη.

Αναρτήθηκε από .......... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη


Ενα απο τα παλαια στελεχη της Ν.Δ  φιλος του Α.Σαμαρα ,

εκτελεστικο μελος στο Δ.Σ του ΟΣΕ

ο  Δ.  Μπαουρδας παιζει με ισχυρες πιθανοτητες να ειναι .........


υποψηφιος αντιπερειφεριαρχης στην Φθιωτιδα με τον Μπακογιαννη.....

οψομεθα

Από ........   fonaklas

Τμηματάρχης: Μπαούρδας Δήμος
Ταχ. Δ/νση: Λιοσίων 22, 104 38 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5277265
E-mail: psea@cityofathens.gr
  • Τηρεί την αλληλογραφία με τις αντίστοιχες Κρατικές Υπηρεσίες και συνεργάζεται μαζί τους.
  • Θέτει σε ετοιμότητα, αξιοποιεί και συντονίζει το ανθρώπινο δυναμικό καθώς και τα μηχανικά μέσα που διατίθενται για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών εφόσον συμβαίνουν εντός των διοικητικών ορίων του.
  • Εφαρμόζει τον Ετήσιο Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας κατά το σκέλος που τα Περιφερειακά Προγράμματα, μέτρα και δράσεις έχουν τοπικό χαρακτήρα.
  • Διατυπώνει εισηγήσεις για το Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε σχέση με τα προγράμματα, μέτρα και δράσεις ώστε να ληφθούν υπόψη στον Ετήσιο Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας.
  • Προβαίνει στο σχεδιασμό ανά κατηγορία κινδύνων και λαμβάνει προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής τους (όπως Σεισμοί, Πλημμύρες, Πυρκαγιές, Καύσωνας - Χιονοπτώσεις, Ατμοσφαιρική Ρύπανση κ.λπ.).
  • Αξιοποιεί το Ανθρώπινο Δυναμικό του Δήμου (γνώσεις, εμπειρία, υπηρεσίες) διατηρώντας αρχείο υπαλλήλων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις Εκτάκτων Αναγκών.
  • Τηρεί Μητρώο Εθελοντικών Ομάδων.
  • Εκπαιδεύει το Διαθέσιμο Προσωπικό του Δήμου σε θέματα αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
  • Ενημερώνει και εκπαιδεύει τους πολίτες για τη λήψη προληπτικών μέτρων.
  • Ενημερώνει τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Σχολικών Επιτροπών περιοχής ευθύνης του Δήμου σε θέματα εκτάκτων αναγκών.
  • Συμμετέχει στις Ασκήσεις (Πολιτικής Προστασίας) που τελούνται από Κρατικούς Φορείς.

Από ..........   cityofathens


O Ν. Κιουτσούκης στο δ.σ. του ΟΣΕ. Εκτελεστικό μέλος ο Δ. Μπαούρδας

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την πλήρη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ από το οποίο ξεχωρίζουν η τοποθέτηση του Ν. Κιουτσούκη ως εκπροσώπου των εργαζομένων, αλλά και του Μπαούρδα Δήμου (δημοτικός υπάλληλος) ως εκτελεστικού μέλους.
Αναλυτικά, η σύνδεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ:
α) Θεοφανόπουλος Παναγιώτης του Αλκισθένους, πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π., ως
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
β) Σπυρόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, συνταξιούχος,
γ) Σταθούλης Σπυρίδων του Γεωργίου, δικηγόρος,
δ) Μπαούρδας Δήμος του Παναγιώτη, δημοτικός υπάλληλος, ως εκτελεστικό μέλος.
ε) Τσαμουράς Κωνσταντίνος του Γεωργίου, μηχανολόγος,
στ) Καλτσίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου, manager μεταφορών αερομεταφορών,
ζ) Κιουτσούκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, τεχνίτης, ως μέλος − εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δ.σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετέχει, ως εκτελεστικό μέλος, ο κ. Νίκος Τσαμπαρλής, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε. (Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων) για την διετία 2007 – 2009 και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.ΕΠ.Α. Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) το 2009.

 







Από ........  metaforespress

Ζεσταίνουν τις μηχανές από Δευτέρα οι αγρότες – Ετοιμάζουν τουλάχιστον 40 μπλόκα στους δρόμους

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα οι αγρότες, καθώς, μετά τις ήπιες σχετικά διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών, τώρα τα τρακτέρ θα κατέβουν στους δρόμους και αρκετά μπλόκα αναμένεται να δημιουργηθούν στις εθνικές οδούς.

Οι αγρότες θα κλείσουν αρκετά σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, αλλά και διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας με τα μπλόκα να υπολογίζονται περίπου στα 30 – 40.
Στην Κρήτη οι διαμαρτυρίες αναμένεται να κορυφωθούν με τον επ ΄αόριστον αποκλεισμό των εφοριών.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Θα στήσουν τα τρακτέρ τους σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών - Στην Κρήτη θα αποκλείσουν τις εφορίες επ΄ αόριστον - Διαμαρτύρονται για το μέτρο των βιβλιων εσόδων-εξόδων

Σημειωτέον ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για μια σειρά ζητημάτων σχετικά με το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια, ενώ οι μεγάλες αντιδράσεις αφορούν στο νέο μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Τέλος, να σημειωθεί πως νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά σε επιμέρους ζητήματα που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε το Σάββατο από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Από ...........  iefimerida

Ο κρυμμένος πλούτος του Ιονίου: Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ έδειξαν οι έρευνες των Νορβηγών

Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com


Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των υπευθύνων οι έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο πέλαγος, αλλά και νότια της Κρήτης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ τα στοιχεία βρίσκονται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και του επιτελείου του ΥΠΕΚΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής, οι εκτιμήσεις που έχουν ήδη φθάσει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για περίπου 600 με 800 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, αρκετά περισσότερα από τα κοιτάσματα στον «Πρίνο», όπου μέχρι τώρα έχει δώσει 200 εκατομμύρια βαρέλια. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τότε μιλάμε για ένα πλούτο της τάξης των 60 δισ. ευρώ.
Οι χάρτες που σχεδιάστηκαν με βάση τα στοιχεία που φωτογράφησαν οι Νορβηγοί δείχνουν ότι το υπέδαφος του Ιονίου Πελάγους έχει ομοιότητες με εκείνα της Αλβανίας και της νοτιοανατολικής Ιταλίας, ενώ στις ζώνες των δύο χωρών έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και γίνονται εξορύξεις εδώ και χρόνια.

Επιστήμονες αναφέρουν στην εφημερίδα επιβεβαιώνουν πως οι έρευνες καταδεικνύουν πως υπάρχουν «ενεργά πετρελαϊκά συστήματα, παγίδες υδρογονανθράκων».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, πάντως, απέφυγε να προσδιορίσει ποσότητες αλλά τόνισε ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή». Οι πλέον ενδιαφέρουσες ζώνες είναι η Ιόνια και των Παξών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές όπου έχουν «χτυπηθεί» πυκνές γραμμές και δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον είναι στους Παξούς, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, δυτικά στο Κατάκολο αλλά και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Αλβανία.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν πετρελαϊκές εταιρείες που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον μήνα.
Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν και τα δεδομένα της Κρήτης. Ωστόσο, όπως σημειώνουν επιστήμονες, η περιοχή δεν έχει «διαβαστεί» ξανά και θέλει προσοχή στις εκτιμήσεις και τις προσεγγίσεις.
Η βάση δεδομένων που παρέδωσαν οι Νορβηγοί στο ελληνικό δημόσιο φέρει τον τίτλο «Greece MegaProject». Πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της διεθνούς πετρελαϊκής βιομηχανίας και περιλαμβάνει 12.500 χιλιόμετρα νέων σεισμικών γραμμών, 9.000 χιλιόμετρα επανεπεξεργασμένων υφιστάμενων γραμμών και 9.000 χιλιόμετρα πρόσθετων γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί ώστε να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα.

Σε λίγες ημέρες τα... αποκαλυπτήρια
H επίσημη διεθνής προώθηση της Ελλάδας στην πετρελαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στο παγκόσμιο Συνέδριο στο Χιούστον των ΗΠΑ (4-7 Φεβρουαρίου) όπου η χώρα θα συμμετάσχει με ειδικό περίπτερο και ομιλητές.

Σημαντικά κέρδη ακόμη και από την πώληση δεδομένων
Τα δεδομένα, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», ενδέχεται να πουληθούν προς 500 δολάρια ανά χιλιόμετρο για τα 12.500 χλμ ως «πακέτο» και το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από αυτή την πώληση έως και το 50% όσο περισσότερα χιλιόμετρα και όσο περισσότερες εταιρείες τα αγοράζουν. Σε ένα ρεαλιστικό σενάριο με 10 αγοραστές 12.500 χλμ. τότε το Δημόσιο θα πάρει μέχρι και 22 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετά από αυτά τα δεδομένα σκοπεύει στο τέλος του Ιονίου με αρχές Ιουλίου να έχει εισηγηθεί θετικά για την προκήρυξη νέου γύρου παραχωρήσεων.
Εκτιμάται ότι στο Ιόνιο θα «κοπούν» 10 με 15 «οικόπεδα» προκειμένου να προσέλθουν εταιρίες πετρελαϊκές και ανάλογα με τις προσφορές που θα δώσουν να κατέβουν στον διεθνή διαγωνισμό. Οι πετρελαϊκοί όμιλοι αναμένεται να πάρουν τις περιοχές στις αρχές του 2015. Από τότε λοιπόν μέχρι την πρώτη εξόρυξη απαιτούνται γύρω στα πέντε με επτά χρόνια.

Μανιάτης: Τολμήσαμε και τα καταφέραμε
Τη βεβαιότητά του για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος επισημαίνει με δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και εμφανίζεται αισιόδοξος: «Ο κύκλος που ανοίξαμε το 2010 κλείνει με επιτυχία κι ένας νέος ελπιδοφόρος κύκλος ανοίγει με στοιχεία που έχουμε πια στα χέρια μας. Τολμήσαμε, εργαστήκαμε αφοσιωμένα και δρομολογήσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα σεισμικών ερευνών που κάλυψαν έκταση περίπου 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον θαλάσσιο χώρο δυτικά και νότια της χώρας.

Από ..........  iefimerida

"Εθνική... Αυγή"

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Διαφωνίες αλλά όχι διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους στις εκλογές

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Εσωκομματική γκρίνια και αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη
- Όλο το παρασκήνιο για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές
- Το κατηγορηματικό όχι της Σοφίας Σακοράφα στον Αλέξη Τσίπρα που άνοιξε το δρόμο για την Ρένα Δούρου
- Γιατί δεν περπάτησαν οι προτάσεις για τον Γιώργο Κιμούλη, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Λάκη Λαζόπουλο
 

Γκρίνια και διαφωνίες καταγράφηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις εκλογές, ωστόσο τα πράγματα δεν έφτασαν στα άκρα, δηλαδή στη διάσπαση όπως μεταδόθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικότερα, η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη αφού ο ανεξάρτητος βουλευτής μέσα σε δύο χρόνια πέρασε από το ΠΑΣΟΚ , μετά τη ΔΗΜΑΡ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκονται εκτός αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μήνυμα στο λαό.

Τελικά η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη καθώς και των υπόλοιπων υποψηφίων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον Αλέξη Τσίπρα να ρωτά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη: "Θα δώσουμε μαζί τη μάχη στις εκλογές ή θα απέχετε;" για να πάρει την απάντηση "Θα απέχω".

Νωρίτερα, η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε θέσει μάλιστα θέμα νομιμότητας για το αν μπορεί να αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εξηγώντας πως η εν λόγω υποψηφιότητα ξεπερνάει τα όρια των συμμαχιών που προβλέπει η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου. Το Αριστερό Ρεύμα είχε ζητήει επίσης η ψηφοφορία να μη γίνει με ενιαία λίστα και των 13 υποψήφιων περιφερειαρχών, αλλά ο καθένας θα μπορεί να εκφράσει τη διαφωνία του για το πρόσωπο το οποίο δεν συμφωνεί.


Οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ εκνεύρισαν τον Τσίπρα

Από χίλια μύρια κύματα πέρασαν οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς όλα σχεδόν τα στελέχη της «πρώτης γραμμής» εξαιτίας κυβερνητικών φιλοδοξιών δεν ήθελαν παρά τις πιέσεις ακόμη και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να μετακομίσουν σε αυτοδιοικητικά πόστα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Παπαδημούλης επέμειναν σθεναρά στο «όχι» προκαλώντας τον εκνευρισμό του Τσίπρα

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του δήμου Αθηναίων στον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά το πολιτικό «ψηστήρι» που επιχείρησε επί δύο μήνες, τουλάχιστον οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Παπαδημούλης επέμειναν σθεναρά στο «όχι» προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τον εκνευρισμό του προέδρου.

Οι εναλλακτικές του κ. Τσίπρα για τον πρώτο δήμο της χώρας ήταν οι επίσης βουλευτές Ρένα Δούρου και η Σοφία Σακοράφα, με την δεύτερη ωστόσο να αρνείται κατηγορηματικά ακόμη και όταν η ηγεσία του κόμματος έπεσε πάνω της προκειμένου να τη πείσουν τελικά να κατέβει υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής καθώς οι έρευνες που είχε κάνει η Κουμουνδούρου την έδειχναν φαβορί για την επικράτηση έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου από τη ΝΔ.

Σκέφτηκαν ακόμη και Κιμούλη, Θάνο Μικρούτσικο και Λάκη Λαζόπουλο

Σε κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες του σκέφτηκαν υποψηφιότητα από τον καλλιτεχνικό χώρο με πρώτο τον Γιώργο Κιμούλη, ακολούθως τον Θάνο Μικρούτσικο και τελευταίο τον Λάκη Λαζόπουλο, ωστόσο έπεσαν πάνω σε έντονες επιφυλάξεις ή αρνήσεις.

Τελικά, η Πολιτική Γραμματεία έλυσε το «γόρδιο δεσμό» αποφασίζοντας να χρίσει υποψήφιο στον πρώτο δήμο της χώρας ένα αουτσάιντερ, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ…Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, εν δυνάμει υπουργός Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον δεν εκλεγεί, η οποία την τελευταία στιγμή επείσθη από τον πρόεδρο του κόμματος να κατέβει υποψήφια, καθώς η κ. Σακοράφα παρέμενε ανένδοτη στη στάση της.

Στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης ανέμενε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ίσως τον έκανε περιφερειάρχη μετά την καλή εμφάνιση του 2010, αλλά οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος ήταν εντελώς αρνητικές στο να στηριχθεί ένα πρόσωπο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε μάλιστα το πρώτο μνημόνιο και έτσι επελέγη η βουλευτής της πόλης Δέσποινα Χαραλαμπίδου που το όνομα της «έπαιζε» όπως επίσης και του βουλευτή Τάσου Κουράκη.

Στην περιφέρεια Κρήτης διακαής πόθος του λέξη Τσίπρα ήταν ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος με βάση τις μετρήσεις που είχαν διεξαχθεί ήταν το φαβορί όχι μόνο για να είναι υποψήφιος αλλά και για να κερδίσει τη μάχη ίσως και από τον πρώτο γύρο, ωστόσο κι αυτός ήταν αρνητικός στις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να καταλήξει στο Νο2 βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη προκαλώντας όπως λένε…γλώσσες της Κρήτης στεναγμό ανακούφισης στον νυν περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Αρναουτάκη.

Η περίπτωση της περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αξιοσημείωτη καθώς μετά το χρίσμα στον ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη πιθανολογείται βάσιμα ότι μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και ενόψει γενικότερων πολιτικών εξελίξεων. Πάντως το γεγονός ότι ο κ. Βουδούρης μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει τρία κόμματα, ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, πήγε στη ΔΗΜΑΡ και τώρα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσμετράται στα συν του.

Στη περιφέρεια Θεσσαλίας η υποψηφιότητα της Ηρώς Διώτη, βουλευτή Λάρισας ήταν «κλειδωμένη» εξαρχής, αναμενόμενη της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη στη περιφέρεια Ηπείρου, ενώ αίσθηση προκάλεσαν η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Αγλαϊας Κυρίτση, καταγόμενη από τη Χίο, στο Βόρειο Αιγαίο, η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα προέρχεται από το ΚΚΕ, μάλιστα ο πατέρας της είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και του επίσης δημοσιογράφου Θοδωρή Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία.

Στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέλος η Κουμουνδούρου επένδυε στην υποψηφιότητα του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου, ωστόσο ο ίδιος ήταν αρνητικός εξαρχής στις πιέσεις που δέχθηκε να κατέβει και τελικά το χρίσμα δόθηκε στον βουλευτή Αχαϊας Βασίλη Χατζηλάμπρου που ήταν η κύρια εναλλακτική πρόταση.


Από ........ newsit