Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καρυπίδη -Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα ζητά ο Λαφαζάνης

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Διαστάσεις παίρνει το θέμα Καρυπίδη  στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα εξέταζε το θέμα της υποψηφιότητας του στελέχους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναβλήθηκε με δικαιολογία την απουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά.

Και μόνο το γεγονός ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στη συνεδρίαση κρίνεται  ως απαραίτητη  είναι ενδεικτικό του κλίματος στην Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Πάνος Λάμπρου, οι οποίοι προέρχονται από συνιστώσες που πρόσκεινται στην πλειοψηφία, ζήτησαν να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα ενώ εντονότερες  ήταν οι αντιδράσεις και από την μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας (Λαφαζάνης, Νταβανέλλος, Κοσμάς, Θεωνάς).
 Όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, πρόταση της Πλατφόρμας είναι να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως αντίθετος με κάθε μορφή ρατσισμού, άρα και με τον αντισημιτισμό. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται όλοι».

Σε κάθε περίπτωση, μείζονα σημασία θα έχει η εισήγηση Τσίπρα και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει εκ νέου σε δύο εβδομάδες.

Yπερατλαντική αντίδραση για τα «αντισηματικά σχόλια» του υποψήφιου Περιφερειάρχη
Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής προκάλεσαν οι επίμαχες αναφορές του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Σε ανακοίνωσή της, η American Jewish Committee καταγέλλει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αντισημιτικές δηλώσεις.
Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον ισχυρισμό του κ. Καρυπίδη ότι το όνομα της ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά», υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), τονίζοντας όμως, ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων-Εβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

«Η Ελλάδα», σημειώνεται μεταξύ άλλων, «έχει σήμερα ένα εβραϊκό πληθυσμό που αριθμεί περίπου 5.000, σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, έχοντας χάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας και της απέλασης προς τα στρατόπεδα θανάτου».
Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, αλλά και στον ισχυρισμό Καρυπίδη ότι το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί -Ner- και ότι «τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα».


Επίσης, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, «για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης» και ότι ο Καρυπίδης έγραψε: «Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».

«Το μαστίγωμα μέχρι μίσους κατά των Εβραίων, για όλα τα είδη των φερόμενων συνωμοσιών, είναι μια γνωστή, για πολύ καιρό, τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών, με τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στα θέματα της πραγματικής ζωής που αντιμετωπίζει η χώρα τους», παρατηρεί ο κ. Χάρις και προσθέτει ότι «η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, για άλλη μια φορά ότι, για όλες τις δήθεν διαφορές τους, άκρα δεξιά και αριστερά, οι πολιτικοί μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορετικά θα μπορούσαν να παραδεχτούν -την ικανότητα στο τυφλό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την δημαγωγία».

Στην ανακοίνωση, τέλος, σημειώνεται ότι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, έρχεται στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο μετά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις. «Μέχρι στιγμής, οι ηγέτες του κόμματός του δεν αντέδρασαν» σ' αυτό που έγραψε ο Καρυπίδης στο Facebook, αναφέρει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή και επισημαίνει ότι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι πρόκειται για «απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές» δηλώσεις.

Τι απαντά ο Καρυπίδης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έδωσε πάντως τη δική του απάντηση σε όσα του καταλογίζουν κάνοντας λόγο για προπαγάνδα από τα ΜΜΕ σε βάρος του και για «απαράδεκτη συσχέτισή του με εθνικιστικά μορφώματα και κόμματα», ενώ δηλώσει στρατιώτης της Αριστεράς.
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καρυπίδη:
Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε από την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου. Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη.
Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μΆ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις,

Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

 Δηλώνω στρατιώτης στον στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Από ......... iefimerida

Bαρουφάκης: Η Ελλάδα τετέλεσται!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης 
Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της, γράφει στο protagon.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης και προτείνει τρεις τρόπους για να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό....

Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ” ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα… τετέλεσται.

Ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά) έχουν εκχωρήσει τις τύχες της χώρας στους δήθεν «ισχυρούς» της ΕΕ, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα ελεήσουν και για εμάς, ενώ κατά βάθος γνωρίζουν ότι το μόνο που, σε τελική ανάλυση, τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα επιμηκύνουν την… Κρίση μας ώστε να μη χρειαστεί να παραδεχθούν ότι έσφαλαν το 2010, το 2011, το 2012, πέρσι – ότι η ιδέα να δώσουν, υπό τον όρο της δραστικής συρρίκνωσης του εθνικού της εισοδήματος, το μεγαλύτερο δάνειο στην πιο πτωχευμένη χώρα του κόσμου, και κατόπιν να της δώσουν κι άλλα δάνεια για να καλύψουν την αποτυχία των προηγούμενων, ήταν εγκληματικά ανόητη.

Τρία χρόνια τώρα επιχειρηματολογώ ότι πρέπει να σταματήσουμε να πασχίζουμε για την επόμενη δόση δανείων που μας βυθίζουν ακόμα περισσότερο στις μαύρες μας τρύπες. Στο πιο πρόσφατό μου άρθρο, εδώ στο protagon, άλλη μια φορά επιχειρηματολόγησα υπέρ μιας σκληρής διαπραγματευτικής στάσης και παράθεσα τρεις στόχους που πρέπει να έχουμε – δεν θα τους επαναλάβω εδώ (όποιος θέλει μπορεί να τους δει εδώαριθμημένους, στο τέλος του κειμένου εκείνου). Πολλοί έθεσαν, θεμιτά, το ερώτημα:

«Ποια ακριβώς θα είναι απειλή μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους αυτούς στο πλαίσιο μιας εφ” όλης της ύλης, και εκ του μηδενός, πολιτική διαπραγμάτευση της δανειακής συμφωνίας μας με τα αφεντικά της τρόικας (κι όχι με τους υπαλλήλους Τόμσεν και Μαζούχ);».

Απαντώ άμεσα και σταράτα:

1. Έως ότου αρχίσει η διαπραγμάτευση που η Γερμανία αρνείται, μονομερής διακοπή των συνομιλιών με τους υπαλλήλους της τρόικας και της εφαρμογής του συμφωνημένου «προγράμματος προσαρμογής», π.χ. διαθεσιμότητα σε υπηρεσίες που είναι ανόητος ο θεσμός (π.χ. στα πανεπιστήμια όπου οι γραμματείες πάσχουν από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού) – όχι όμως και των μεταρρυθμίσεων που εμείς κρίνουμε ότι έχει ανάγκη η χώρα.

Π.χ. θα πρότεινα τη μονομερή εφαρμογή της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό περιορισμό (π.χ. διάθεση φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγογράφηση από όσα καταστήματα θέλουν να τα πωλούν), κατάργηση του νόμου περί απολύσεων (μιας και, πρώτον, όποια επιχείρηση θέλει να απολύσει βρίσκει τον τρόπο να το κάνει και, δεύτερον, ο υπουργός των Οικονομικών ισχυρίζεται ότι καμία μεγάλη επιχείρηση δεν θέλει να προβεί σε απολύσεις), κ.λπ.

2. Ανακοίνωση ότι τα ομόλογα του δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ δεν θα αποπληρώνονται όταν ωριμάζουν όσο το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει μη βιώσιμο (σύμφωνα με το ΔΝΤ) και το κράτος μας αναγκάζεται να δανείζεται από την ΕΚΤ (μέσω των πτωχευμένων «ιδιωτικών» τραπεζών) ώστε να «αποπληρώνει» την… ΕΚΤ.

3. Η ελληνική κυβέρνηση θα καταψηφίσει κάθε εδάφιο και άρθρο της δήθεν τραπεζικής ενοποίησης η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επέκταση του Κυπριακού μοντέλου «επίλυσης» μιας τραπεζικής κρίσης σε όλες τις χώρες της Περιφέρειας – με αποτέλεσμα να κρατά ζωντανή την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, συντηρώντας έτσι το αρνητικό κλίμα που ροκανίζει σαν «σαράκι» την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χώρες μας.

Αν η Γερμανία θέλει να περάσει αυτό το εξάμβλωμα δήθεν τραπεζικής ένωσης από την ΕΕ, να ξέρει ότι θα καταβάλει το αντίτιμο: τη γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην κινδυνεύουν άμεσα οι καταθέσεις με την πρώτη (νέα) τραπεζική κρίση (σε μια Ευρώπη που μας υπόσχεται επανάληψη του Κυπριακού «επεισοδίου»).

Κι αν το Βερολίνο δεν ενδώσει στην τριπλή απειλή μας; Τι θα κάνουμε;

Υπομονή! Αυτό θα κάνουμε.

Αν η κυβέρνηση λέει την αλήθεια, κι έχουμε πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα, απλά το ελληνικό δημόσιο θα ζει από τα έσοδά του. Ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα, εφόσον οι εταίροι μας κόπτονται για τη δήθεν, κάλπικη τραπεζική τους ενοποίηση και η ΕΚΤ δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ανοήτως αντιστάθηκε στο κούρεμα των ομολόγων μας το 2010 και το 2012. Εκτός κι αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μύθος (οπότε ας μας το πουν για να ξέρουμε)…

Το μόνο ρίσκο με αυτή την τριπλή απειλή είναι να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα στη ρευστότητα που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και το ELA. Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Ισοδυναμεί όμως με άμεση εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και γρήγορη αποδόμηση της τελευταίας.

Πεποίθησή μου είναι ότι αν μπορούσαν να είχαν ακρωτηριάσει την Ελλάδα θα το είχαν κάνει. Ότι θα το κάνουν ό,τι και να κάνουμε εμείς. Από το 2010 όμως επιχειρηματολογώ ότι οι γερμανοί ιθύνοντες ξέρουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον χωρίς να καταρρεύσει η Ευρωζώνη.

Αν μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση προβεί στις τρεις πιο πάνω μετριοπαθείς ανακοινώσεις, είναι αδύνατον (τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά) να περάσει από το ΔΣ της ΕΚΤ η απόφαση διακοπής του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Απλά δεν θα το τολμήσουν σε μια περίοδο όπου οι αναπτυσσόμενες οικονομίες τελούν υπό πανικό και οι ΗΠΑ, η ΕΕ κ.λπ. κρατούν τις αναπνοές τους.

Οπότε, ο χρόνος θα τρέχει πραγματικά υπέρ της χώρας μας αλλά και υπέρ της Ευρωζώνης. Κακά τα ψέματα: όσο καθυστερούν να λύσουν τον δήθεν γρίφο του «ελληνικού προβλήματος» τόσο επιμηκύνεται καταστροφικά η Κρίση του Ευρώ.

Θα είναι δώρο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη η πιο πάνω τριπλή απειλή καθώς θα αναγκάσει το Βερολίνο να αποδράσει από μια Άρνηση που κάνει κακό όχι μόνο στον λαό μας αλλά στην ευρωπαϊκή ιδέα γενικότερα.

Από .......... tromaktiko

"Eνωση για την Πατρίδα και τον Λαό" το κόμμα Ζώη - Πολύδωρα!

Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com

Αύριο η επίσημες ανακοινώσεις

 «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» θα ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας, του οποίου θα ηγείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η σχετική δήλωση κατατέθηκε στις 13:00 στον Άρειο Πάγο και αύριο στις 12:00 θα ανακοινωθεί επισήμως η ίδρυσή του από τον κ. Πολύδωρα και τον πρόεδρο της Νέας Μέρας και ανεξάρτητο βουλευτή Χρήστο Ζώη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Νέα Μέρα θα συνεχίσει να υφίσταται ως ξεχωριστό κόμμα, που θα είναι όμως ενταγμένο στον νέο φορέα.

Από .......  parapolitika

Ο Παύλος Χαϊκάλης ο ηθοποιός - φοροφυγάς των 55.000 ευρώ!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξέχασε να κόψει αποδείξεις!

Η απάντηση στο κουίζ που σας έβαλε νωρίτερα το parapolitika.gr ήρθε η ώρα να απαντηθεί.

 Ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι δεν έκοψε δυο αποδείξεις ύψους 55.000 ευρώ το 2007 και βρίσκεται στη σχετική λίστα του ΣΔΟΕ δεν είναι άλλος από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ και ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη.

Μέχρι στιγμής πάντως ο αντιμνημονιακός βουλευτής δεν έχει απαντήσει...

Από ........  parapolitika

Bloomberg: Πακέτο βοήθειας 15 δισ. και επιμήκυνση δανείων στα 50 χρόνια εξετάζει η Ευρώπη για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την επιμήκυνση των δανείων διάσωσης και τη μείωση των επιτοκίων, εξετάζει η Ευρώπη για την Ελλάδα. Αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνει το επόμενο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το πρακτορείο επικαλείται δύο αξιωματούχους, με γνώση των διαβουλεύσεων που γίνονται για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, εξετάζεται η επιμήκυνση των λήξεων των δανείων από 30 σε 50 χρόνια και η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης σε μέρος της βοήθειας που έχει ήδη δοθεί.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το σχέδιο για την Ελλάδα, ενδέχεται να περιλαμβάνει και νέο δάνειο 15 δισ. ευρώ.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαφρύνουμε το χρέος, το οποίο κάναμε και νωρίτερα μέσω μειωμένων επιτοκίων και επέκτασης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων», είπε χτες ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς «τέτοιου είδους μέτρα είναι εφικτά, αλλά υπό την συμφωνία ότι η Ελλάδα θα επιτυχγάνει τους στόχους που έχουν τεθεί».

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθούσαν την Ελλάδα να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που ανησυχεί Ευρωπαίους και ΔΝΤ, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα παραμείνει εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σφίγγει το ζωνάρι ακόμη κι αν «οι Έλληνες εξακολουθούν να υποφέρουν από τις συνέπειες μιας επίπονης αλλά παρόλα αυτά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται».

Από ...........  iefimerida

Ευελπίδων : Η έξοδος του Α.Φιλιππίδη

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Σαμαράς με τους 10 υπουργούς αποφάσισαν τα μέτρα για την Κεφαλονιά - Επικεφαλής ο Χρυσοχοΐδης που ξεσπάθωσε κατά των σεισμολόγων

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

 - Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων για το 2014
- Θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σ. Κεδίκογλου
-
 Θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για επισκευές κτιρίων και το υπόλοιπο με άτοκο δάνειο
- Το μάτι του "Σαμαρά" θα είναι μέσω του ΓΓ της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόιπουλο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι γενικός συντονιστής των κυβερνητικών ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά είναι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τη συμμετοχή συνολικά 10 υπουργών εμφανίστηκε λάβρος κατά των σεισμολόγων λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όλοι αυτοί οι μετά σεισμών ψευτοπροφήτες που περιδιαβαίνουν τις τηλεοράσεις φέρονται ανεύθυνα, δεν ενημερώνουν, αλλά καθηλωνουν το φόβο".

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών τους κάλεσε να γυρίσουν στις δουλειές τους και να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κορώνες. 

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων το 2014, θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί ενίσχυση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών με πόσο μέχρι 6000 ευρώ, θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για τις επισκευές των κτιρίων και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με άτοκο δάνειο.

Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ανέφερε επίσης πως σε δύο μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, θα τοποθετηθούν 45 αίθουσες προκάτ για τη λειτουργία των σχολείων, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξούρι - Αργοστόλι, και πως νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα παρακαμφτούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημιουργείται κάθετη δομή ανά υπουργείο με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα και συντονιστή όλων των Γενικών Γραμματέων, τον ΓΓ της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

«Η Κεφαλονιά άντεξε» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης όλους όσους βοηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε ερώτηση αν υπάρχει έλλειψη συντονισμού απάντησε αρνητικά. «Κάθε άλλο» είπε συγκεκριμένα.

Από .........  newsit

Οι δηλώσεις Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Κεφαλονιά: Επεισόδιο με Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com