Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Βόμβα από τον Άρειο Πάγο! Έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι του 2011 - Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

 - Το όλο θέμα λόγω οριακής πλειοψηφίας πάει πλέον στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου
-
 Το δικαστήριο έκρινε πως το χαράτσι πλήττει τον οικογενειακό ιστό και την αξιοπρεπή διαβίωση πολιτών
- Κρίθηκε επίσης πως το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος που παραβιάζει τα δικαιώματα των ανθρώπων
- Το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματική την είσπραξη του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει οριστικά εάν είναι αντισυνταγματικό ή όχι το πρώτο χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει μεγάλη ακόμη διαδρομή.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν κανονικά το χαράτσι που επιβάλλεται και πληρώνεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια, σήμερα το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πρώτο χαράτσι (έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) που είχε επιβληθεί.

Η απόφαση του Δ΄ Τμήματος ελήφθη με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για νέα κρίση.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχ. Θεοχαρίδης πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να ορίσει την ημέρα που θα συζητηθεί (δικάσιμος) η επίμαχη υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αφού συζητηθεί η υπόθεση μετά θα εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας δύο πράγματα μπορεί να πει:

Πρώτον, ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό. Στην περίπτωση αυτή δεν αλλάζει τίποτα και καλώς όλοι οι πολίτες πλήρωσαν το χαράτσι.

Δεύτερον, ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ). Και θα οδηγηθεί στο ΑΕΔ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό, αλλά δεν μπορεί να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ΑΕΔ στη δεύτερη αυτή περίπτωση, επιλαμβάνεται καθώς το Σύνταγμα αναφέρει ότι εάν υπάρξουν αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο θέμα μεταξύ των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρταείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), τότε την τελική και οριστική απόφαση θα την έχει αυτό (ΑΕΔ).

Όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση απαιτούν -περίπου- χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Αναγκαίο είναι εξάλλου να αναφερθεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά το πρώτο χαράτσι. Δηλαδή αυτό που ήδη έχει εισπραχθεί. Άρα δεν τίθεται καν θέμα πληρωμής ή όχι. Σήμερα, οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι που έχει επιβληθεί με νεότερο νομοθετικό καθεστώς για το οποίο δεν έχουν επιληφθεί ακόμα τα δικαστήρια.

Από ........  newsit

Ο Στρατηγός δεν πρόκειται να δώσει το δαχτυλίδι σε κανέναν από τους επίδοξους !!!!!!!!!!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com
Πληθώρα υποψηφίων στον Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου περιμένουν τον στρατηγό.

Πληθαίνουν τα σενάρια με τις εκλογικές διαδικασίες στον Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου καθώς η πληθώρα των υποψηφίων μαζί με την πολυδιάσπαση και την ανα σφάλεια έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα προκύψει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Το σκηνικό στην περιοχή μοιάζει με κινούμενη άμμο χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν δεδομένα.
Ο μέχρι τώρα δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα καλέσει τους συμβούλους της πλειοψηφίας για να τους απαντήσει ποιες θα είναι τελικά οι επιλογές.
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά θα επιλέξει ο στρατηγός, αν δηλαδή θα επιλέξει την τιμητική αποστρατεία ή αν θα επιλέξει τη συνέχεια ή ακόμη - ακόμη και
την πιθανή μετακίνηση.

Έγκυρες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με ορισμένους ανθρώπους της περιοχής, που θεωρεί την άποψή τους βαρύνουσας αξίας και οι
γνώμες που θα εισπράξει θα είναι καθοριστικές για τις τελικές του αποφάσεις. Αν βεβαίως κάποιοι εξ αυτών αρνηθούν να μετέχουν στο εγχείρημα τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα προχωρήσει.

Εκείνο όμως που ξεκαθαρίζει στους ανθρώπους που συζητά μαζί τους είναι ότι δεν πρόκειται να δώσει το δαχτυλίδι σε κανέναν από τους επίδοξους, ούτε στον .............

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην   Εφημερίδα Ημέρα

Θ.Γιαννόπουλος:Δεν θα κάνω πίσω για τον εκλεκτό υιό της κ. Μπακογιάννη!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και όχι μόνον, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Γιαννοπουλος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Η Ωρα της Φωκίδας με την ευκαιρία της παρουσίας του στον γειτονικό Νομό.
«Δεν αποφάσισα εγώ να κατεβώ απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Η οικογένεια Μητσοτάκη αποφάσισε να κατεβεί απέναντί μου. Η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ.Κώστας Μπακογιάννης με δηλώσεις του πριν από μήνες είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς μου», δηλώνει φανερά ενοχλημένος ο κ. Γιαννόπουλος.

«Έχω συνηθίσει να παλεύω. Όσοι αρθρογραφούν και αγωνίζονται να πείσουν ότι θα κάνω πίσω για να προχωρήσει ο εκλεκτός υιός της κ. Μπακογιάννη, απλώς χάνουν το χρόνο τους. Τους πληροφορώ για μια ακόμη φορά ότι δεν θα κάνω πίσω. Ας το ξέρουν για να μη χαλάνε τσάμπα μελάνι ή όποια άλλα μέσα έχουν στη διάθεσή τους» διευκρίνισε.

Σχετικά με την επιλογή της ΝΔ να μην στηρίξει την υποψηφιότητά του, ο κ. Γαννόπουλος τόνισε ότι λίγες μέρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ενώ είχε ήδη απευθύνει την πρόσκληση στα μέσα ενημέρωσης, δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον κ. Κώστα Μπούρα, στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, ο οποίος του ζήτησε να μην προχωρήσει στην ανακοίνωση και να περιμένει να ανακοινώσει το κόμμα την υποψηφιότητά του. «Απάντησα ότι θα ανακοινώσω και τους είπα να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Έκτοτε δεν είχαμε άλλη επικοινωνία», είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Υποστήριξε δε, ότι δεν τον πειράζει που δεν τον επέλεξαν και δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο κόσμος. «Τώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά με όλα αυτά τα μέτρα, εμάς μόνο αυτό μας ενδιαφέρει. Οι πολίτες είναι το μοναδικό μας όπλο»,δήλωσε.

Εξήγησε ότι έρχεται σε επαφή με όλους ανεξάρτητα που ανήκουν και τόνισε ότι θα επιδιώξει ο συνδυασμός του να έχει εκπροσώπηση από όλα τα κόμματα.
Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο να του χρεωθεί η ήττα του επίσημου υποψηφίου, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει. «Δε με νοιάζει τι λένε ή τι θα πουν οι κακόβουλοι. Στόχος μας είναι να πάρουμε την περιφέρεια για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα λιτό και υλοποιήσιμο και όχι βερμπαλιστικό και ανεδαφικό. Η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει στόχο να ενημερωθώ από τους θεσμικούς φορείς για το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με το καλλικρατικό μοντέλο. Θα δούμε ποιες είναι οι αστοχίες, τι δεν έγινε, ποιες είναι οι γέφυρες για να μπορέσουμε με τους συνεργάτες μου να δημιουργήσουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε.

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση γιατί να τον ψηφίσει ο πολίτης αυτόν και όχι τον κομματικό υποψήφιο της ΝΔ,τόνισε ότι δε σκοπεύει να απολογηθεί για όλες της επιλογές ή τα ενδεχόμενα σφάλματα της ΝΔ. «Το γεγονός ότι έχω μια κομματική ταυτότητα δείχνει ότι δεν έχω κατεβεί από το διάστημα. 
Οι πολίτες θέλω να με κρίνουν για αυτό που είμαι και την πορεία που έχω. Να με κρίνουν για την υπουργική, τη βουλευτική μου πορεία και για τις δημόσιες θέσεις που διατυπώνω και υπηρετώ», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Από ..........  lamia f m1

Νέα σεισμική δόνηση στη Φθιώτιδα - Ανάστατοι οι κάτοικοι

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Η νέα σεισμική δόνηση, έγινε στις 9:58΄ το πρωί και είχε επίκεντρο και πάλι την περιοχή του Καλλιδρόμου μεταξύ Ρεγγινίου και Ελάτειας.

Σύμφωνα, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν στους 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος μόλις 5χλμ.

Πιο αναλυτικά το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 115 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, 37 χιλιόμετρα, νοτιοανατολικά της Λαμίας και 7 χιλιόμετρα βόρεια της Ελάτειας.

Μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου τοποθετεί το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός εκτός από την Φθιώτιδα και σε άλλες περιοχές της Στερεάς, της Αττικής, στην Αθήνα και την Κορινθία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου σημειώθηκε σεισμική δόνηση αναλόγου μεγέθους με το ίδιο επίκεντρο.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε προβληματισμένος για την συνεχή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Μάλιστα μιλώντας στον RealFM είπε ότι υπήρχαν κάποιες καταγραφές εδώ και τρεις μήνες για την περιοχή της κεντρικής Ελλάδος, οι οποίες, όπως είπε, επιβεβαιώθηκαν με τους σεισμούς που έγιναν στην Αμφίκλεια. «Βλέπουμε ότι ακόμα αυτή η περιοχή "δουλεύει"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή είναι ανάστατοι αφού κάθε φορά που χορεύει η γή ξυπνά μνήμες από τον ισχυρό σεισμό του καλοκαιριού.





Διαβάστε επίσης:

Άκης Τσελέντης: Μας προβληματίζει ο σημερινός σεισμός στη Φθιώτιδα



Από  .........  lamiareport

Η Αντιγόνη Λυπεράκη επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Δράσης

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Την υποψηφιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, Γκι Φερχόφσταντ, καθώς και την υποψηφιότητα της «Δράσης» στις ευρωεκλογές με επικεφαλής την οικονομολόγο και αντιπρόεδρο της Δράσης κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη παρουσίασε ο πρόεδρος της «Δράσης», κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε συμμαχίες και ότι η «Δράση» θα είναι παρούσα και τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη κάλεσε τους πολίτες να μην απόσχουν από τις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν θετικά για την Ευρώπη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανεργία και την έλλειψη ρευστότητας, τονίζοντας, ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που να παράγουν πλούτο. 

Ο κ. Γκι Φερχόφσταντ είπε ότι «η κριτική μου δεν απέχει πολύ από την κριτική των ευρωσκεπτικιστών, αυτό που διαφέρει είναι οι προτάσεις μας. Αυτοί περιχαρακώνονται γύρω από τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική και περισσότερη Ευρώπη: Λιγότερη λιτότητα, περισσότερη ανάπτυξη και στήριξη του ιδιωτικού τομέα».

Απαντώντας σε παρατήρηση για τη μικρή δύναμη των Φιλελευθέρων στην Ελλάδα, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπήρξε στοίχιση του πολιτικού συστήματος πίσω από δύο κόμματα, ενώ το φτηνό χρήμα συντηρούσε την υπάρχουσα κατάσταση και το πελατειακό κράτος. Τώρα όμως, πρόσθεσε, πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο για να παράγουμε πλούτο.

Αναφερόμενος στις πιθανές συμμαχίες, είπε: «Μπορούμε να συμφωνήσουμε με αριστερούς, οικολόγους, σοσιαλιστές που εμφορούνται από φιλελεύθερες απόψεις και θέλουν να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

Από .........  kourdistoportocali

Τα σπάει το κόμμα των Πολύδωρα-Ζώη. Βρίσκεται ήδη στο 5%. Πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι για τον Σαμαρά από τον Τσίπρα!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τα σπάει το κόμμα των Πολύδωρα-Ζώη!

Αυτή την στιγμή απειλούν περισσότερο τον Σαμαρά απ΄ ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τους Βουδούρη-Καρυπίδη, ο οποίος κατάφερε με τις ανοησίες του να έχει εναντίον του την Παγκόσμια Εβραική Κοινότητα. Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου είναι για γέλια.

Αν το δίδυμο Πολύδωρα-Ζώη συνεχίσει να κινείται μεθοδικά, με πειστικά επιχειρήματα και κρατώντας μακριά το παρακράτος της Δεξιάς, δεν θα αργήσουν να γίνουν ο αντίπαλος πόλος στην ΝΔ στον χώρο της δεξιάς.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις το θέλουν στο 5% ενώ καθημερινά το ενδιαφέρον από τον πατριωτικό χώρο της Δεξιάς δημιουργεί ήδη τον πρώτο συνωστισμό στα τηλεφωνικά κέντρα των γραφείων του Βύρωνα, ο οποίος με τον πύρινο λόγο του έδωσε χθες το στίγμα του νέου κόμματος.
Το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της χώρας το οποίο επεξεργάζονται ήδη ειδικοί επιστήμονες που έχουν αναλάβει την εκπόνησή του για λογαριασμό της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό.

Εισαγωγικά, επιθυμώ να εκφράσουμε τη βαθύτατη συμπάθειά μας προς τους σεισμόπληκτους αδελφούς μας της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Εύχομαι το κακό να περάσει και να ιαθεί γρήγορα. Και θέλω να ελπίζω ότι το Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαντλήσουν το maximum της αλληλεγγύης και συμπαράστασής τους. Θα το αντέξουμε ενωμένοι και αυτό.
  • Ένωση είναι το Κόμμα μας. Θα μπορούσε να εκαλείτο και αμαλγαματοποίηση που προκύπτει από τη σφυρηλάτηση σε κοινούς αγώνες για τη Δημοκρατία.
  • Είναι Ευρωπαϊκό μεν, Αντιμνημονιακό δε.
  • Έτσι παρακάμπτουμε τα διλήμματα:
α) Μέσα ή έξω από την ΕΕ.
β) Μέσα ή έξω από την ΟΝΕ.
γ) Ευρώ ή Δραχμή.
Γιατί:  Τα θεωρούμε ανελεύθερα, εκβιαστικά και πρωθύστερα. Το κριτήριο είναι ένα: Η σωτηρία του ΛΑΟΥ.
Πρόκειται για ένα προσκλητήριο προς Έλληνες πατριώτες. Συνεπώς, προς όλους τους Έλληνες.
Η εποχή απαιτεί δεξιότητες στη:
  • Διαχείριση συλλογικοτήτων.
         διαφορετικών απόψεων
         διαφορετικών τάσεων

Η ικανότητά μας θα φανεί/δοκιμασθεί σ΄αυτά.
Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Σ.
«Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Θέλουμε/επιδιώκουμε:
Να ανταποκριθούμε στην επιθυμία του λαού για κάτι νέο και μαχητικό. Όχι ενδοτικό και υποχωρητικό. Για κάτι ελπιδοφόρο.
Να υποδεχθούμε τους δυσαρεστημένους από τη ΝΔ κυρίως, αλλά και από άλλα κόμματα. Απευθυνόμεθα σε όλους του Έλληνες.
Υπάρχει ένας κόσμος ολόκληρος που δεν ξέρει που να πάει και πού να ακουμπήσει. Την απελπισία του μπορεί να την μετατρέψει σε οργή. Αν δεν έχει φθάσει ήδη σ’ αυτό το σημείο.
Θέλουμε να ξαναζωντανέψει η πολιτική. Όπως έλεγε ο Edmund Burk «ballots instead of bullets». (1728-97).
Ξαναφέρνουμε την πολιτική στη ζωή μας. Πολιτική σημαίνει συσπείρωση. Που την υπαγορεύει το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως. Και αναβαθμίζεται σε άλλα επίπεδα ανώτερα με τον Λόγο. Ήτοι, ομιλία, λογική, αιτιοκρατία. Θέλουμε να επανακτήσουμε την πολιτική που μας υπεξαίρεσαν οι τραπεζίτες. Δεν πάει άλλο. Και περιγράφω συμβαίνοντα και τάσεις σε διεθνές επίπεδο. Εμμένουμε στην πολιτική της διαλεκτικής. Της συνθέσεως των αντιθέτων. Του σεβασμού στη διαφορετική γνώμη και άποψη. Της δυνάμεως του επιχειρήματος.  Και όχι του επιχειρήματος της δυνάμεως. Και προ παντός όχι της βίας. Ούτε της λεκτικής. Όσοι γοητεύονται από τη λεκτική βία δεν οικοδομούν σχέσεις (πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές) αλλά διαλύουν. Και πολύ εύκολα θα ολισθήσουν και στην άλλη βία. Αυτές τις ώρες της βαθειάς κρίσης χρειαζόμαστε χτιστάδες, όχι χαλαστήδες. Χρειαζόμαστε ειρηνικούς επαναστάτες. Άγρυπνους, ανύστακτους πατριώτες. Δρομείς αντοχής. Μακρών αποστάσεων.

Παρεμβαίνουμε για να κηρύξουμε την Ένωση όλων των πολιτικών δυνάμεων για να προτάξουμε ασπίδα ήθους, καθαρότητας και αποφασιστικότητας και να σώσουμε την Πατρίδα και τον Λαό. Δεν νοείται σωτηρία των δημοσιονομικών ισορροπιών και μιας Χώρας έστω, με θάνατο του Λαού. Είναι απεχθές και σαν σύλληψη.

Θέλουμε μια Πατρίδα με την Εθνική της υπόσταση και ταυτότητα ακέραια. Με τη βεβαιότητα της ιστορικής της προσφοράς στην υπόθεση της Ειρήνης και της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού. Με την εθνική της ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα ανέκπτωτη. Όπου θα κατοικούν πολίτες ελεύθεροι για δημιουργία και προκοπή. Με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Ελεύθεροι και αδούλωτοι. Ούτε γονατισμένοι σαν υποζύγια στους δανειστές-τοκογλύφους. Του εξωτερικού (τρόϊκας) και του εσωτερικού. Η σεισάχθεια του Σόλωνα πάντα, όσο ποτέ μάλιστα, επίκαιρη. Να σπάσουμε τις αλυσίδες του δανείζεσθαι επί σώμασι. Αυτή είναι η άμεση πολιτική απαίτηση και ανάγκη. Αυτή γεννά το νέο κόμμα.

Παρεμβαίνουμε για τη μεγάλη αναδιαπραγμάτευση. Και μη μας πουν ότι οι δανειστές μας θα αρνηθούν την αναδιαπραγμάτευση. Γιατί υπάρχουν και Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια. Έπρεπε να είχαμε προσφύγει ήδη. Συνοψίζεται η πρότασή μας στον πεντάλογο:
α) Ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα. Ένσταση του Μενίππου.
β) Απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών.
γ) Ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος, ου δοκεί ζημιούσθαι.
δ) Pacta sunt servanda. Ναι, αλλά όχι απειλής, εκβίασης προϊόν.
ε) Κατάσταση ανάγκης.
Αυτά όλα να γίνουν τρόπος αναδιαπραγμάτευσης, νομικός, οικονομικός και πολιτικός για εθνική άμυνα. Όχι για κάποια νομικίστικη υποσημείωση.
Μ’ άλλα λόγια, έχουμε στο νου μας και στο πρόγραμμά μας τη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953.
Ή του 1931. Η Γερμανία και το χρέος της.
1938 Ιω. Μεταξάς στο Δικαστήριο των Βρυξελλών κερδίζει τη δίκη με το επιχείρημα της  κατάστασης ανάγκης.
Θεσμικές προτάσεις ώριμες και επιτακτικές, πάλι από την απαίτηση του λαού.
  1. Άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Άμεση κατάργηση. Ολοσχερής.
  2. Άρθρο 62 με θέμα την άρση ασυλίας βουλευτών. Να καταργηθεί.
  3. Άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ρύθμιση επιβάλλεται έτσι ώστε να μη διαλύεται η Βουλή. Είναι όρος πολιτικής και δημοκρατικής σταθερότητας.
Εγείρουμε απαίτηση για επιτάχυνση της κάθαρσης στις:
Λίστες Lagarde, Εμβασματούχων, Ελβετίας και Offshore.
Και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα για:
Άμεση κατάργηση του χαρατσιού. Για να κινηθεί η οικονομία.
Φορολογική μεταρρύθμιση τώρα.
Πρόνοιες και πρόγραμμα στήριξης για τους αγρότες:
 
Δεν είναι πρόνοιες             α)  «farmers stands (;) markets»
ούτε προτεραιότητες.        β)  βιβλία εσόδων-εξόδων
Είναι προσχήματα.        
Αλλά προτείνουμε αφορολόγητα στα ορεινά και νησιά για πρωτογενή παραγωγή / Άτοκα δάνεια για σταύλους, για τρακτέρ, για σπόρους και λιπάσματα.
  • Οι φυσικές προτεραιότητες στην πολιτική πάντα είναι: πρώτα να διώξουμε το κακό, να κοντράρουμε τους οδηγούντες τον λαό στην εξαθλίωση. Αυτό κάνουμε. Ύστερα να φτιάξουμε μεγαλόπνοα σχέδια και φαραωνικά έργα.
  • Θέλω στη θέση της πλεονάζουσας δυσπιστίας να δημιουργηθεί περίσσευμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας και με τον λαό.
  • Ήπιο πολιτικό κλίμα με ψυχραιμία και ηρεμία. Να βρούμε τη διέξοδο για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κρίσης.
Καλύτερα να απογοητευθώ εγώ, παρά «οι ελπίζοντες επ’ εμέ».

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ : «Εκεί έξω υπάρχει ένα βουνό απελπισίας, μα μέσα στο στήθος μας υπάρχει ένας βράχος ελπίδας».

Από ..........   kourdistoportocali

Υποχώρησε μπροστά στα μπλόκα η κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο φόβος της κορύφωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, οδήγησε την κυβέρνηση σε βελτιωτικές κινήσεις στο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, με μεγαλύτερη αλλαγή την καθολική απαλλαγή από την τήρηση των βιβλίων...

Τέλος στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων από τους αγρότες έβαλε χθες η κυβέρνηση, κρατώντας μόνο την υποχρέωση τήρησης στοιχείων για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Ακόμη με τις νέες ρυθμίσεις οι αγρότες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ για μία πενταετία, ενώ θα υποβάλλουν μια ετήσια δήλωση ΦΠΑ.
Ωστόσο, οι αγρότες δεν φαίνονται ικανοποιημένοι ούτε από τις διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης επιμένοντας ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς τουλάχιστον για τους αγρότες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
Δύο διαφορετικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχουν στα μπλόκα των αγροτών μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Στη Νίκαια οι αγρότες υπό τον Β.Μπούτα χαρακτηρίζουν «κοροϊδία και στάχτη στα μάτια τις ανακοινώσεις. Τονίζουν μάλιστα ότι τα μέτρα είναι ίδια με τα προηγούμενα.
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου της Πρωτοβουλίας των Αγροτών δηλώνει: «δεν τα απορρίπτουμε πριν τα δούμε αναλυτικά. Σίγουρα πάντως οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση γύρω από την τήρηση των λογιστικών βιβλίων αποτελούν επιτυχία των διεκδικήσεών μας» δήλωσε ο ίδιος στα Νέα της Παρασκευής.

Οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συναντήσεις που έχουν ζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων ενώ, ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην πρόσκληση που έχουν απευθύνει προς πολίτες και μαζικούς φορείς ώστε την Κυριακή να προσέλθουν στον κόμβο Νίκαιας προκειμένου να πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το μπλόκο της Νίκαιας θα επισκεφθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα-που όπως λένε οι αγρότες ξεπερνούν πλέον τα 30- να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.

Πηγή: ethnos.gr, in.gr

Οριστικό! 18 και 25 Μαΐου οι ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Μαζί με τις Ευρωεκλογές ο Β' γύρος των αυτοδιοικητικών

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών με το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου. Αναλύοντας το σκεπτικό το Υπουργείο επισημαίνει ότι η ταυτόχρονη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πρώτη Κυριακή θα επιφέρει δυσχέρειες στην προπαρασκευή στις εμπλεκόμενες υπηρσίες και κυρίως κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας , τόσο στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής όσο και στους εκλογείς.

Η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στην υποχρέωση των εκλογέων να σημειώσουν σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα κατά την άσκηση του κλογικού δικαιώματος και ιδιαίτερα στην ακολουθούμενη φάση καταμέτρησης, εξαγωγής αλλά και μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα σημειωθούν καθυστερήσεις υπονομεύοντας την ομαλότητα της συνολικής διαδικασίας.

 "Για τους ανωτέρω λόγους θα πρέπει να υιοθετηθεί και να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα της ταυτόχρονης διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διενέργεια της επαναληπτικής ψηφοφορίας των αυτοδιοικητικών εκλογών" αναφέρει η τροπολογία.


Ι.Δ

Από .........  parapolitika

Με πορεία στο κέντρο της Αθήνας απάντησαν οι διαδηλωτές στα χημικά των ΜΑΤ - Φωτογραφίες και βίντεο


Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Συνεχής ενημέρωση

Μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στους δήμους με αφορμή τη συζήτηση των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και στις 10:30 διοργανώνεται, στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ, συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι για τη διευκόλυνση των οποίων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής. Πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους με ρήψη χημικών, με σκοπό να τους περιορίσουν στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:45 Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε ΠΟΕ ΟΤΑ και στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν πορεία στη Σταδίου
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:40 Πορεία των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή









 




11:35
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:23
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:22 Μάταια ο Σταθάς του Σύριζα προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον επικεφαλής των ΜΑΤ Δαρείο
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


11:10 Απωθήσεις και χημικά από τα ΜΑΤ προς τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:55 Απωθήσεις από τα ΜΑΤ και ένταση 
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:50 Συγκρούσεις και ψημικά έξω από το ΣτΕ
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:00 Ο κόσμος αυξάνεται
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

9:35 Κόσμος άρχισε να συγκετρώνεται έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας - Το alfavita.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα έχει συνεχή ενημέρωση

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, μέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παράλληλα 3ωρη στάση έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΣΤΕΓΗ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ
Όλοι στο κοινό συλλαλητήριο με ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ στις 10.30 π.μ.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΜΕ


ΠΗΓΗ:  


Εμφύλιος στη ΝΔ για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας – Εκλεκτός ο Γιάννης Ιωαννίδης – Εκνευρισμός για τον "αντάρτη" Τζιτζικώστα

Αναρτήθηκε από .............  energoipoliteskv.blogspot.com

- Ο Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Πήρε το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και "κατεβαίνει" απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα
- Εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για το "αντάρτικο" του νυν περιφερειάρχη

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας με τον "γαλάζιο" εμφύλιο που ξέσπασε στη Μακεδονία, όπου το κόμμα θα έχει... δυο υποψήφιους περιφερειάρχες: τον "εκλεκτό" του Μαξίμου Γιάννη Ιωαννίδη και τον "αντάρτη" Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ήταν δεδομένο πως τόσο το Μαξίμου όσο και η Συγγρού ήθελαν να παίξουν το «χαρτί» του «ξανθού» στη Μακεδονία, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Τα σχέδια χάλασε όμως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που ένα 24ωρο πριν ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, γνωστοποίησε ότι ανεξάρτητα από την κομματική γραμμή, εκείνος θα είναι υποψήφιος.

Δυναμικό μπάσιμο με τις... πλάτες της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση κάνει ο Γιάννης Ιωαννίδης, που είναι ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας
Το «αντάρτικο» Τζιτζικώστα προκάλεσε εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν ήθελε να είναι υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης, που ανέλαβε μετά την οριστική καθαίρεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πληροφορίες ανέφεραν πως στον κ. Τζιτζικώστα είχε γίνει πρόταση να είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης (και αφού πρώτα αρνήθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης), απέναντι στον Γιάνη Μπουτάρη, αλλά αντί απάντησης, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια.

Εξάλλου, φαίνεται πως ο συνδυασμός του Απ. Τζιτζικώστα περιλαμβάνει πρόσωπα και στελέχη που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλουν να έχουν σχέση, πρόσωπα που προέρχονται και από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Στον Απόστολο Τζιτζικώστα έγινε πρόταση από τη ΝΔ να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλά αρνήθηκε

Αυτό που ήθελαν να αποφύγουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο διχασμός. Πλέον, με δυο «γαλάζιους» υποψήφιους στην ίδια περιφέρεια, εκτός από το σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης, θα υπάρξει και πόλωση στις τάξεις των ψηφοφόρων. Και αυτό ακριβώς ήθελε να αποφύγει η Συγγρού, που επιθυμούσε συσπείρωση στο πρόσωπο του «επίσημου» υποψηφίου, Γιάννη Ιωαννίδη.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτίθεται να υποχωρήσει και να πάρει πίσω την υποψηφιότητά του προς χάριν του γενικότερου... κομματικού καλού. Πάντως, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Από ........  newsit




Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com