Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βαγγέλης Ψαθάς πιθανός υποψήφιος Δήμαρχος Μώλου – Άγ.Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Ο  σημερινός Εκτελεστικός  Γραμματέας  της  Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας 
 κ.  Ψαθάς  Ευάγγελος  και  πρώην  Δήμαρχος  Αγίου  Κωνσταντίνου  φέρεται   
πιθανός  υποψήφιος  Δήμαρχος  Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου στηριζόμενος 
 από  την  Ν.Δ  και  το  ΠΑΣΟΚ.

Θ.Γιαννόπουλος : Καλή αντάμωση το βράδυ των εκλογών στην κάλπη!

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com



Δριμεία επίθεση στο κυβερνητικό επιτελείο που εχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του θέματος των αυτοκινητοδρόμων εξαπέλυσε σήμερα μέσα από το κεντρικό δελτίο του FM-1 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Γιαννόπουλος.
 Ψεύδονται ασυστόλως είπε οι αρμόδιοι υπουργοί όταν λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την κατασκευή των παράδρομων αφού ειδικά για την περίπτωση της Αγίας Τριάδας Μώλου η υποχρέωση αυτή ανήκει στον παραχωρησιούχους, όσο για την αύξηση των τελών ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι άλλα είχαν αρχικά συμφωνηθεί, άλλα υπόσχονταν ο πρώην υπουργός υποδομών Μαγκριώτης και άλλα ο σημερινός υπουργός Χρυσοχοΐδης. 
Είναι η μοναδική χώρα που τα τέλη των διοδίων καθορίζουν οι εταιρίες και όχι η πολιτεία και παράλληλα αρνούνται να καθιερώσουν την αναλογική χρέωση με βάση την διανυόμενη απόσταση από κάθε οδηγό αυτοκινήτου, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος ο οποίος χτες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Λιβαδειά και στο τοπικό νοσοκομείο που παρουσιάζει όπως είπε τεράστιες ελλείψεις.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Γιαννόπουλος επανήλθε απαντώντας σε φήμες περί δήθεν αποχώρησης του από τον προεκλογικό αγώνα, «όσοι εν διατεταγμένη υπηρεσία διαδίδουν τέτοιες φήμες, τους δίνω ραντεβού το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου στην κάλπη» είπε ο πρώην υφυπουργός.

Από ....... lamiafm1

Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της ΕΠΣΦ,

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτάθλημα Α1- ερασιτεχνικής κατηγορίας
25η αγωνιστική Σάββατο 15-02-2014 ώρα : 15.30
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ -ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 2005-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΣΤΥΛΙΔΑ-ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΕΝΩΣΗ 2010
ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ
ΚΗΦΙΣΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ

Πρωτάθλημα Β’- ερασιτεχνικής κατηγορίας
9η αγωνιστική Σάββατο 15-02-2014 ώρα: 15.30

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΚΑΡΦΕΙΑ

Πρωτάθλημα Α- ερασιτεχνικής κατηγορίας
18η αγωνιστική Σάββατο 15-02-2014 ώρα : 15.30
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΖΗΛΕΥΤΟΥ
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΡΗ 2007
ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ- ΤΣΟΥΚΑ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ -ΡΑΧΕΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΡΔΑΤΕΣ-ΟΜΒΡΟΣ
ΔΙΒΡΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΤΑΙΑΣ
ΑΕΝΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ
Παιδικό Πρωτάθλημα
12η αγωνιστική Σάββατο 15-02-2014 ώρα : 10.30
ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ Α-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΓΗΠ.ΕΠΣΦ ΩΡΑ: 12.00
ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
ΦΡΑΝΤΖΗ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΓΗΠ.ΕΠΣΦ ΩΡΑ: 10.00
ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΚΑΛΥΒΙΑ
ΑΙΑΝΤΑΣ Α΄-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ Β

Πρωτάθλημα Α- ερασιτεχνικής κατηγορίας
18η αγωνιστική Κυριακή 16-02-2014 ώρα : 15.30
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ
ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΣ-ΡΕΓΓΙΝΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΗΠ.ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΙΤΩΛΗ-ΒΡΑΧΑ
ΑΡΧΑΝΙ-ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΗΠ.ΜΑΚΡΗΣ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΝΙΚΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΛΥΦΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΘΥΚΟΙΛΟΥ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΧΙΝΟΥ-ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ

Πρωτάθλημα Γ’- ερασιτεχνικής κατηγορίας
9η αγωνιστική Κυριακή 16-02-2014 ώρα : 15.30
ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΓΗΠ. ΕΠΣΦ ΩΡΑ: 12.00
Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ
Από αναβολές Κυριακή 16-02-2014 ώρα : 10.30
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ
ΑΙΑΝΤΑΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ 
 
Από ......  lamiafm1

"Έφυγε" ο Γιάννης Λυμπέρης

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Έφυγε ο Γιάννης Λυμπέρης by LAMIASTARGR


Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους έφυγε από την ζωή.

Ο Γιάννης Λυμπέρης, ο άνθρωπος που είναι γνωστός στους περισσότερους για την επιχειρηματική δραστηριότητα στα Λιχαδονήσια, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, νικημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία 56 ετών.

Ο Γιάννης Λυμπέρης αφιέρωσε την ζωή του στις δύο μεγάλες του αγάπες.

Την οικογένεια του και τα Λιχαδονήσια, στην βορειοδυτική πλευρά της Εύβοιας, ανάμεσα στον Μαλιακό και τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο.

Εκεί γεννήθηκε, εκεί μεγάλωσε μέχρι τα 7 του χρόνια και επέστρεψε εκεί για να αναδείξει τις σπάνιες ομορφιές τους.






  Από ......... 
lamiastar.gr

Όλοι πιέζουν για το νέο "Σχέδιο Ανάν", πλην της Μόσχας

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Μια "ανεξήγητη" σπουδή, με εξαίρεση τη Ρωσία, επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού, με αφορμή το "κοινό ανακοινωθέν" Αναστασιάδη - Έρογλου...

O αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χαιρέτισε τη συμφωνία των «δύο ηγετών», Αναστασιάδη και Έρογλου, στο νησί για το «σημαντικό ανακοινωθέν», καλωσορίζει το «πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» που πρότεινε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, συγχαίρει τον «εποικοδομητικό ρόλο» των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας και ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να εργαστούν για λύση που θα επανενώνει την Κύπρο «ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, το συντομότερο δυνατόν».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καλωσόρισε επίσης από την πλευρά του το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, συγχαίροντάς τους για την «πολιτική ηγεσία» που έχουν επιδείξει.

Κοινή γραπτή δήλωση εξέδωσαν οι πρόεδροι της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι στην οποία αναφέρεται ότι Η ΕΕ καλωσορίζει τη συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας επί ενός κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θέτει ισχυρές βάσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος.

Την ίδια ώρα, με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Eκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις αναφέρει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει την πλήρη στήριξή του στους ηγέτες αμφότερων των κοινοτήτων και στην πρόσφατη πρόοδο που έχουν σημειώσει με τη συμφωνία σε μια κοινή διακήρυξη».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε στην πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των ηγετών, που θα χαράξει το δρόμο για την επανέναρξη των επίσημων συνομιλιών λύσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να παράσχει την πλήρη στήριξή του στη διαδικασία λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρέτισε με δήλωσή του τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας για επανέναρξη των συνομιλιών, με σκοπό την επανένωση της Κύπρου.


Ο κ. Κάμερον ανέφερε πως «η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».
«Η συμφωνία παρέχει μία πραγματική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μία διαρκής και συνολική λύση και συγχαίρω τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δρ. Έρογλου για το θάρρος που έχουν επιδείξει, συμφωνώντας στην επανέναρξη των συνομιλιών» πρόσθεσε ο κ. Κάμερον.

Η δήλωσή του καταλήγει: «Ο συνεχιζόμενος πραγματισμός τους και η προθυμία να βρουν μία λύση θα είναι ζωτικής σημασίας τους επόμενους μήνες, για να διασφαλιστεί ότι η επανένωση της Κύπρου θα γίνει πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως όλους τους Κυπρίους στον κοινό τους στόχο για μία ενωμένη και ευημερούσα νήσο».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι «Η Τουρκία θέλει οι δύο πλευρές να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν στο στόχο της δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της νέας εταιρικής σχέσης που θα δημιουργήσουν τα δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη, με την πολιτική ισότητα των δύο πλευρών, στο πλαίσιο που περιγράφει το κοινό ανακοινωθέν των δυο ηγετών».
Ακόμη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος, που επιτρέπει την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

O κ. Ντολ τονίζει ότι, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στο κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η επανενωμένη Κύπρος θα έχει ενιαία κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και ενιαία ιθαγένεια.

«Οι αναφορές αυτές διασφαλίζουν τη συνέχεια της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ και το κοινό ανακοινωθέν διασφαλίζει επίσης το σεβασμό προς τις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ» αναφέρει.
 
Η αντίδραση-κεραυνός της Μόσχας
Η Μόσχα είναι αντίθετη σε χρονοδιαγράμματα και «συνταγές διευθέτησης» στις διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, σύμφωνα με ειδική ανακοίνωση του επίσημου εκπροσώπου του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, με την οποία χαιρετίζεται η «σημαντική απόφαση» των ηγετών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου.

«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό «με τους εταίρους στο ΣΑ του ΟΗΕ και άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές».

Η ρωσική διπλωματία ευελπιστεί επίσης ότι «κατά τη διάρκεια του επικείμενου διαλόγου και οι δύο πλευρές θα στοχεύουν στην επίτευξη καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των διακοινοτικών συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια πραγματική σταθερή διευθέτηση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ίδιων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Από ........  epikaira



Ξεκινά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων -Πώς θα γίνει και ποιοι κινδυνέυουν με απόλυση

Αναρτήθηκε από  ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μεγάλες ανατροπές στο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.
Το 15% όσων αξιολογηθούν μέσα στο Μάρτιο και μετά, αναμένεται να... κοπεί, δηλαδή θα πάρει βαθμολογία κάτω από τη βάση, μπαίνοντας -ουσιαστικά- σε θέση προτεραιότητας για απόλυση.
Η βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται πλέον με την εξής ποσόστοση:
  • Από 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων
  • Από 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων
  • Από 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.
Το κριτήριο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα αφορά αποκλειστικά την γενική εργασιακή επίδοσή τους και όχι την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον αριθμό των πτυχίων τους, την οικογενειακή κατάσταση τους κλπ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, «διαχρονικά, σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βαθμολογούνται με 9 και 10», με αποτέλεσμα «η σημασία και η φιλοσοφία της αξιολόγησης ακυρώνεται στην πράξη, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για τον αξιολογούμενο και εργαλείο βελτίωσης της αποδοτικότητας του ίδιου και του φορέα όπου υπηρετεί».
Με το ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται ακόμη το κλείσιμο 23 φορέων του δημοσίου τομέα, καθώς και απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.
Οι 23 φορείς του Δημοσίου στους οποίους θα μπει «λουκέτο» είναι οι εξής:
Η πλήρης λίστα των “μη απαραίτητων” φορέων είναι η εξής:

  • «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)»
  • «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)»
  • «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)»
  • «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.)
  • «Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών»
  • «Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών»
  • «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας»
  • «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης»
  • «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ)»
  • «Οργανισμός Κωπαΐδας»
  • «Κεντρική Αγορά Πατρών»
  • «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»
  • «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας»
  • «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας»
  • «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογία Α.Ε.»
  • Συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ) τα εξής:
  • «Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού»,
  • «Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού»
  • «Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας»

Συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.) τα εξής:

  • «Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.)»
  • «Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.)»
  • «Ταμείο Αεροπορικής 'Αμυνας (Τ.Α.Α.)»
Από .........  iefimerida

Δημόσιο: Αξιολόγηση για άμεσες απολύσεις – Σχεδόν 70.000 υπάλληλοι θα πάρουν κάτω από τη βάση

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν αρνητικά
- Ανατροπές παντού φέρνει η ποσόστωση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου
- Λουκέτα σε φορείς, αξιολόγηση και μη ανανέωση συμβάσεων για 11.000 απολύσεις μέσα σε 8 μήνες
- ΑΔΕΔΥ: θέλουν μικρό και κομματικό Δημόσιο τομέα

Μεγάλες ανατροπές στο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Η κυβέρνηση έχει υπογράψει στο μνημόνιο ότι θα κάνει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ακόμη 11.000 απολύσεις και έτσι πρέπει να βρεθούν οι δεξαμενές απ' όπου θα προέλθουν οι υπάλληλοι.

Τα λουκέτα στους οργανισμούς και τους φορείς δεν αποδίδουν παρά μερικές εκατοντάδες μόνο απολύσεις υπαλλήλων.
Μεγάλη δεξαμενή είναι οι συμβασιούχοι, ωστόσο και αυτοί δεν αρκούν για να συμπληρωθεί ο αριθμός.


Μέσα στον Μάρτιο θα γίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων
Έτσι μπαίνουν στο... κόσκινο όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μέσω αξιολόγησης η οποία πλέον προβλέπει απ' την αρχή ότι το 15% των αξιολογούμενων θα κοπεί, θα πάρει δηλαδή βαθμολογία κάτω από τη βάση και όποιος βαθμολογείται κάτω από τη βάση παίρνει ... σειρά προτεραιότητας για απόλυση.

Η βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται πλέον με ποσόστωση ως εξής:

Από 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων

Από 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων

Από 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.

Το κριτήριο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα αφορά αποκλειστικά την γενική εργασιακή επίδοσή τους και όχι την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον αριθμό των πτυχίων τους, την οικογενειακή κατάσταση τους κλπ.

Η αξιολόγηση, με βάση το σύστημα των ποσοστώσεων, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, δηλαδή από τις αρχές του προσεχούς Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί εντός του ιδίου μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, "διαχρονικά, σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βαθμολογούνται με 9 και 10", με αποτέλεσμα "η σημασία και η φιλοσοφία της αξιολόγησης ακυρώνεται στην πράξη, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για τον αξιολογούμενο και εργαλείο βελτίωσης της αποδοτικότητας του ίδιου και του φορέα όπου υπηρετεί".

Η ΑΔΕΔΥ ωστόσο καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι "θεσμοθετεί έναν νέο τύπο πελατειακών σχέσεων, εκβιασμών και υποταγής", με στόχο -όπως σημειώνει- τη "δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά δημοσίου, όπου ο κατ' ανάθεση τοποθετημένος τμηματάρχης, θα αξιολογεί και θα κατατάσσει τους εργαζόμενους, σε ικανούς και σε προς απόλυση υπαλλήλους".

"Η πρόβλεψη άλλωστε που υπάρχει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία το 15% των υπαλλήλων πρέπει να κριθούν ουσιαστικά ως ακατάλληλοι, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πραγματικό στόχο της συγκεκριμένης διαδικασίας" σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Με το ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται ακόμη το κλείσιμο 23 φορέων του δημοσίου τομέα, καθώς και απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.


Από .........  newsit

O A.Τζιτζικώστας στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com