Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι πρώτες δηλώσεις του Δ.Παπαναγιώτου, υποψηφίου δημάρχου Μώλου-Αγ.Κων/νου (video)

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com






Δ.Παπαναγιώτου-υποψήφιος δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κων/νου by LAMIASTARGR

 Τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις για την υποψηφιότητά του, πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου, Δημήτρης Παπαναγιώτου, στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Ο σημερινός αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων, χωρίς να απαξιώνει το έργο του σημερινού δημάρχου, Βαγγέλη Τετριμίδα, εκτιμά ότι ο δήμος μπορεί να κάνει περισσότερα.

 Από ....... LamiaStar

"Έφυγε" ο Καπετάν Γιαννούτσος, ο τελευταίος μαυροσκούφης του Βελουχιώτη

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Γιάννης Οικονόμου, ο τελευταίος μέχρι σήμερα επιζών του ουλαμού του Άρη Βελουχιώτη.


Ο μαυροσκούφης "Καπετάν Γιαννούτσος" γεννήθηκε το 1922 στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας (Δαδί).

Μέχρι σήμερα ήταν ο τελευταίος επιζών του ουλαμού του Άρη Βελουχιώτη.
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι.

Πρόσφατα συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος του τιμητικού προεδρείου του Συνεδρίου. Ο Καπετάν Γιαννούτσος είχε ανέβει στο βήμα με υψωμένη τη γροθιά προκαλώντας συγκίνηση στους συνέδρους, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Από  .......   lamiastar

Από το Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ των ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ανακοίνωσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την υποψηφιότητα του Αποστόλη Γκλέτσου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (video)

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com




 
Ο Απ.Γκλέτσος υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Χ.Α by LAMIASTARGR

Την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας με τη Χρυσή Αυγή Αποστόλη Γκλέτσου, για την περιφέρεια Στερεάς, παρουσίασε το απόγευμα στα Κ. Βούρλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κ. Γκλέτσος τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα». Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΓΑΛΗΝΗ, παρουσίασε τις απόψεις του και τις ιδέες του για την διοίκηση της περιφέρειας Στερεάς, ασκώντας παράλληλα κριτική στα υπόλοιπα κόμματα αλλά και την κυβερνητική πολιτική.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσίασε και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Στη Βοιωτία, ο Ευάγγελος Καρακώστας, στη Φωκίδα, ο Ιωάννης Χριστοδούλου, στην Εύβοια, Ιωάννης Μάλλιαρης, στη Φθιώτιδα, ο Θεόδωρος Πάνος, και στην Ευρυτανία, ο Ευάγγελος Διώτης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Εύβοιας Νίκος Μίχος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος.

Από .......  LamiaStar

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ 2 - 2

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σταϊκούρας: Οι θετικές επιδόσεις του 2013 συνεχίζονται και το 2014

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Μετά τις υπεραισιόδοξες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το πλεόνασμα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για συνέχιση της θετικής πορείας της οικονομίας...

«Η καλή επίδοση του 2013 φαίνεται να συνεχίζεται και το 2014», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
«Με βάση τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο του 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι σχεδόν διπλάσιο από πέρυσι.

 Το δε πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, τα έσοδα είναι 230 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το αντίστοιχο περυσινό δεκαήμερο. Ωστόσο, η επίδραση του της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013 στο δημοσιονομικό ισοζύγιο του 2014 τελεί υπό αξιολόγηση. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις και υποστηρίζουμε, τεκμηριωμένα, τις προτάσεις μας. Βέβαια, η έως σήμερα πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνει ότι οι εκτιμήσεις μας διαπνέονται από ρεαλισμό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για εκτιμήσεις και προβλέψεις τις οποίες θα πρέπει συνεχώς να επιβεβαιώνουμε. Πάντως, νέα, οριζόντια, μη ψηφισμένα μέτρα περιστολής μισθών και συντάξεων και αύξησης φόρων δεν προβλέπονται», αναφέρει ο κ.Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς εάν το πλεόνασμα οφείλεται στο γεγονός ότι το Δημόσιο εμμένει σε λογική «στάσης πληρωμών» όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, ο κ Σταϊκούρας αναφέρει ότι: «Η αλήθεια είναι ότι το κράτος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Έχει ήδη μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του περίπου κατά 50% το 2013. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι, αν και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών συρρικνώνεται έχουν δημιουργηθεί κάποιες νέες. Οφειλές όμως που ενσωματώνονται στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν κρύβονται δαπάνες "κάτω από το χαλί"».

Αναφερόμενος στο πλεόνασμα του 2013, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «σε διαρθρωτικούς όρους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και το σημαντικότερο δίνει στην χώρα μας ισχυρό εφόδιο για την παραπέρα πορεία της».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Επιστρέφει το δώρο Πάσχα στο Δημόσιο – Σχέδιο της κυβέρνησης με χρήματα από το πλεόνασμα

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν δώρο Πάσχα
- Πάνω από 1 δισεκατομμύριο υπολογίζει ότι θα μοιράσει η κυβέρνηση τον ερχόμενο Μάιο
- Άγνωστο εάν θα είναι μόνιμη η επιστροφή του δώρου

Το πλεόνασμα, παρά τις ενστάσεις κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, φαίνεται ότι είναι το μεγάλο ατού της κυβέρνησης ενόψει ευρωεκλογών και όχι μόνο...

Μάλιστα όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο Βήμα ο Αντώνης Σαμαράς το πλεόνασμα αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι το διαθέσιμο βάσει της συμφωνίας με την τρόικα θα μπορεί να είναι άνω του 1 δισ.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι το δώρο Πάσχα θα... αναστηθεί για μια μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων.


Ένστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν και πάλι δώρο Πάσχα
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δώρο Πάσχα θα πάρουν και πάλι οι ένστολοι, αλλά και πολλές κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων.

Αν και υπάρχουν δηλώσεις που αμφισβητούν τα στοιχεία της Ελλάδας από τη μεριά των Ευρωπαίων η κυβέρνηση φαίνεται πεπεισμένη ότι μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξει συμφωνία για το ύψος του πλεονάσματος του οποίου το 70% θα είναι σε θέση να διαθέσει πριν τις 25 Μαϊου και τις ευρωεκλογές.

Ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης είναι το χρηματοδοτικό κενό για το οποίο η απόκλιση με την τρόικα είναι μεγάλη και μπορεί να καθυστερήσει τις αποφάσεις.

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει μια σειρά επαφών των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου ώστε να προσδιοριστεί το πως θα μοιραστούν τα χρήματα.


Από .......  newsit

Το "Πάτερ Ημών" του Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com