Οσοι συνομιλούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποκομίζουν την εντύπωση ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει, εκτός όλων άλλων, και το σενάριο του απόλυτου εκλογικού αιφνιδιασμού. Οπως αναφέρουν πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να «διαβάζουν» τον Μεσσήνιο πολιτικό, όλα θα κριθούν τον επόμενο μήνα, από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σε επίπεδο οικονομίας.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ, τότε δεν αποκλείεται ο κ. Σαμαράς να επιχειρήσει τριπλές κάλπες, παρά το γεγονός ότι δέχεται και εισηγήσεις που τον προτρέπουν να κάνει εκλογικό αιφνιδιασμό πριν από τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν οι συνθήκες σε επίπεδο οικονομίας, η απόφαση να στηθούν κάλπες είναι περισσότερο εύκολη από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή.

Απολύτως λογικό, δεδομένου ότι το σύνολο του κομματικού (και όχι μόνο) μηχανισμού θα βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, αφού θα προετοιμάζει τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μέχρι στιγμής, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει κάθε συζήτηση αναφορικά με τους σχεδιασμούς του. Το μόνο που υποστηρίζει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του είναι ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο λόγος που διατυπώνει τη συγκεκριμένη βεβαιότητα συνδέεται εν πολλοίς με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που φτάνουν στο Μαξίμου.

Στο σύνολο των ερευνών προκύπτει ότι, παρά το γεγονός ότι καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μεταφράζεται σε κοινωνικό ρεύμα. Απεναντίας, στην περίπτωση που δοθεί και επισήμως τέλος στα Μνημόνια, εκτιμάται ότι θα αλλάξουν άρδην τα δημοσκοπικά δεδομένα, αφού σε μεγάλο βαθμό η δυναμική που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ αντλείται από την αντιμνημονιακή ρητορεία του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα εξέλθουμε των Μνημονίων, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναπροσαρμόσει άμεσα τη στρατηγική του. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, ο κ. Σαμαράς έχει αρχίσει να σκέφτεται τις πρόωρες κάλπες, απόφαση που, όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα οριστικοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο, και αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες.


Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ηττηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Από ......  parapolitika