Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Διευρύνεται στις 5 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ Tvxs Δημοσκόπηση

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


 

Με 5 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στη νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs. Καθηλωμένο στο 4,9 % το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/Ελιά, καθώς το «δίλημμα Βενιζέλου» (αν η Ελιά δεν πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό αποχωρούμε από την κυβέρνηση) δεν φαίνεται  να συγκινεί την κοινή γνώμη. Στα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πεποίθηση της πλειοψηφίας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση» καθώς και ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερη από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά στο ερώτημα αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πολιτική αστάθεια στη χώρα, οι γνώμες είναι μοιρασμένες.




Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αλλά οι θολές και συχνά αντιφατικές δημοσκοπήσεις έχουν μειώσει την διαφορά για την παράσταση νίκης.


Τα καλά νέα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι το 51% συμφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση (39% των ερωτηθέντων διαφωνούν) και επίσης ότι το 48% διαφωνεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (το 39% συμφωνεί).




Επίσης το 50% διαφωνεί ότι από μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει η οικονομία (40% συμφωνεί)


Στην ερώτηση της πολιτικής αστάθειας το 48% διαφωνεί ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πολιτική αστάθεια, ενώ το 46% συμφωνεί.


Στην πρόθεση ψήφου το 25,3% ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ να υπολείπεται 5 μονάδες (20,3%) ενώ μειώνεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων (13,3%). Η Ελιά διατηρείται σε συνθήκες... θερμοκηπίου, γεγονός που αν εκφραστεί και εκλογικά ίσως σημάνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ποτάμι και Χρυσή Αυγή διεκδικούν την τρίτη θέση, αλλά με μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το Tvxs, 15 μέρες πριν.  Αντίθετα ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ κερδίζουν από μια μονάδα.





Τέλος στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 5,5 μονάδες.





Από ........  tvxs

Το Πρόγραμμα των Έργων - Δομών - Δράσεων του Υποψηφίου Δημάρχου Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου Κ. Παταργιά


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com






Ένα χωριό με μηδενική ανεργία, κι ένας δήμαρχος που άνθισε τον τόπο

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-VIDEO




Aπό την Αθηνά Λεβέντη 

300 κάτοικοι στοιβαγμένοι μαζί με χιλιάδες ζώα. Απουσία ύδρευσης. Χωματόδρομοι παντού. Σχολείο ούτε για δείγμα. Πώς το παραμελημένο, απομακρυσμένο χωριό της Ανάβρας Μαγνησίας έγινε όχι μόνο μια πλήρως λειτουργική κοινότητα, με μηδενική ανεργία, αλλά και το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της επαρχίας;

 Ο δήμαρχος του χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας, Δημήτρης Τσουκαλάς, εφάρμοσε στην πράξη το μοντέλο ανάπτυξης έτσι όπως θα έπρεπε να είναι: δηλαδή μοντέλο προσφοράς και αλληλεγγύης για όλους, όχι ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε.

 Η Ανάβρα είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα όπου η ανεργία και η εγκληματικότητα είναι 0% ακόμα και στην περίοδο της κρίσης. Οι περίπου 500 κάτοικοι που ζουν στο χωριό είναι όλοι κτηνοτρόφοι με ιδιόκτητες σύγχρονες φάρμες. Το ετήσιο εισόδημα ανά κάτοικο είναι από 30.000 έως 100.000 ευρώ ενώ η μέση ηλικία των κατοίκων είναι κάτω των 40 ετών. Η κτηνοτροφία είναι το εμπόριο της Ανάβρας, που διαθέτει το δικό της σφαγείο και κατ’ επέκταση μια ολόκληρη εμπορική αλυσίδα που φέρνει τα έσοδα στους κατοίκους της.

 Για τους δασκάλους και τους γιατρούς του χωριού που έρχονταν από διπλανές περιοχές τους προσφέρθηκε εξολοκλήρου δωρεάν διαμονή, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να φεύγουν. Η προληπτική ιατρική παρέχεται δωρεάν σε όλους τους δημότες - μέχρι και ορθοδοντική. Σε αυτόν τον τόπο, κανείς δεν είναι μόνος και παρατημένος.

 Η απομακρυσμένη Ανάβρα έχει δωρεάν γυμναστήριο, δύο ολοήμερα σχολεία, ένα αιολικό πάρκο που αποφέρει μέχρι 100.000 ευρώ τον χρόνο έσοδα στην κοινότητα, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, Λαογραφικό Μουσείο και ένα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο 240 στρεμμάτων. Ναι, και ίντερνετ για όλους.

 Ο Δημήτρης Τσουκαλάς εξηγεί στην ομιλία του τον τρόπο δημιουργίας αυτού του πρότυπου χωριού και σχολιάζει τη χρήση των κονδυλίων στην Ελλάδα της μίζας: «Λεφτά υπήρχαν πάντα. Είναι άλλοθι των συναδέλφων μου δημάρχων να λένε το αντίθετο», μιας και «η εξουσία είναι πάντα αντεργατική».

 Πηγή

Ο Α.Τσίπρας στην τηλεμαχία

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Η πρώτη ευρωτηλεμαχία με Έλληνα πολιτικό – Ποιος έκλεψε τις εντυπώσεις στο debate και τα “καρφιά” των υποψηφίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com









 - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανεργία, την ουκρανική κρίση, τις τράπεζες και τους μετανάστες

 - Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι έκανε πολλές προσπάθειες για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ

 - Το debate μεταξύ των υποψηφίων διήρκησε 90 λεπτά 

 Ανεργία, τράπεζες, ουκρανική κρίση, θρησκεία και μετανάστες ήταν τα βασικά θέματα, για τα οποία κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του debate στις Βρυξέλλες.

 Ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλιστές, ο Γκι Φέρχοφσταντ από τους Φιλελεύθερους και Δημοκράτες, η Σκα Κέλερ από τους Πράσινους και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους πέντε υποψηφίους συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή τηλεμαχία. Αυτό επιβεβαιώνει και το... Twitter, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 17.763 mentions, τα περισσότερα από όλους τους υποψηφίους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η σελίδα του ευρωκοινοβουλίου.




 Οι κόντρες δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών και οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών, είπε ότι χρειάζεται " η συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους που θα επιτρέψει στις τράπεζες να προχωρήσουν σε εξυγίανση.

 Αλλιώς θα συνεχίσουμε να φορτώνουμε χρέη, πάνω στα παλιά χρέη". Αμέσως μετά δέχτηκε την επίθεση του Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος του απάντησε ότι "στη χώρα σας οι τράπεζες ήταν δημόσιες και χρηματοδοτούσαν τα πολιτκά κόμματα, όπως και το δικό σας".

 Click4more: Φερχόφστατ σε Τσίπρα: "Οι δημόσιες τράπεζες στην Ελλάδα έδιναν δάνεια στα κόμματα και στο δικό σας" Για να ανταπαντήσει ο κ.Τσίπρας ότι: "Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα ήταν δημοσιονομικό, αλλά όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το φάρμακο έκανε τον ασθενή χειρότερα από ό,τι η ίδια η ασθένεια", χρησιμοποιώντας το "τζόκερ" του.


 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στη χώρα μας για να μην βγει από την Ευρωζώνη, καθώς αγαπάει την Ελλάδα. "Επί σειρά ετών εργαζόμουν για να αποφύγω να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Ήθελα να παραμείνει. Δέχομαι πολλές κατηγορίες αλλά δεν θα δεχτώ ότι δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι για να στηρίξουμε την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά. Τσίπρας: Να σταματήσουμε την παράνοια του χρέους Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε στους υποψηφίους αφορούσε τους τρόπους καταπολέμησης της ανεργίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: "Αν συνεχίσουμε με τη λιτότητα, δεν θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Έχουν δώσει πάνω από 1,5 τρισ. ευρώ για τις χρεοκοπημένες τράπεζες και έδωσαν μόνο 6 δισ. για τους άνεργους. Θα πρέπει να γίνει μια νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για να διορθώσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που είναι η ανεργία των νέων ανθρώπων". Για την πολιτική λιτότητας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, οι ιδέες του Γκι Φερχόφστατ, που είχε μιλήσει προηγουμένως για δημοσιονομική πειθαρχία, «είναι αυτές που μας οδήγησαν στην κρίση, στη φούσκα στις ΗΠΑ, που μέσα από διαχείριση κρίσης έχουν θέσει σε κίνδυνο την Ευρώπη». Ανάπτυξη και συνοχή είναι η λύση, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «προκειμένου να τονώσουμε τη ζήτηση και να σταματήσουμε την παράνοια του χρέους».

 Click4more: Τσίπρας κατά Γιούνκερ: Με ποιο δικαίωμα μιλούσατε παρασκηνιακά για την αντικατάσταση Παπανδρέου Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για διάσκεψη για το χρέος στο πρότυπο της Διάσκεψης του 1953 για τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα του χρέους αν δεν αντιμετωπιστεί με λογική και αλληλεγγύη δεν θα ξεφύγουμε από την ύφεση και την καταστροφή. Για την αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έχει μείνει άναυδος που ο συνυποψήφιός του, κ. Φερχόφστατ, υπερασπίστηκε προγράμματα διάσωσης των τραπεζών που, όπως είπε, θα πληρώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τώρα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, λένε ότι πρέπει να σηκώνουν το βάρος και οι καταθέτες, κάτι που συνιστά καταστροφική λογική.


Για την κατάσταση στην Ουκρανία και την κρίση με τη Ρωσία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ευρώπη πειραματίζεται ξανά με τα υλικά του ψυχρού πολέμου. Η πολιτική αυτή, πρόσθεσε, ανοίγει μια πληγή που δεν μπορεί να κλείσει με κυρώσεις, αλλά με διπλωματία. Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρέπει να αποδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε μια κυβέρνηση των νεοναζί στην Ουκρανία, και πως πρέπει να αποφασίσει μόνος του ο ουκρανικός λαός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διάλογος στον ΟΑΣΕ και να μην υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση ούτε του ΝΑΤΟ, ούτε της Ρωσίας, για να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Στην ερώτηση για τις κινήσεις αυτοδιάθεσης διάφορων λαών, όπως των Καταλανών ή των Σκωτσέζων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά σέβεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, αλλά, επισήμανε, εθνικισμοί και εντάσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα. «Δεν πρέπει να προκρίνουμε ως ΕΕ την αλλαγή συνόρων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά να σεβαστούμε θέσεις λαών, με μια λύση να είναι η ομοσπονδία στο πλαίσιο του κράτους».

 Το ίδιο πρόσθεσε μπορεί να ισχύσει και με την Ουκρανία, που πρέπει να είναι γέφυρα μεταξύ Ρωσίας-ΕΕ με μια ομοσπονδιακή δομή. Για το μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι οξύμωρο η ΕΕ να θέλει να αντιμετωπίσει ένα παγκόσμιο πρόβλημα τη στιγμή που συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις εκεί όπου δημιουργούνται εστίες μετανάστευσης, όπως στο Αφγανιστάν ή στη Λιβύη. Έτσι οι άνθρωποι, πρόσθεσε, που δεν έχουν άλλη προοπτική στη ζωή τους, επιλέγουν να φύγουν αναζητώντας καλύτερη ζωή.

 Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να έχει μετατραπεί η Μεσόγειος σε νεκροταφείο, ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Δουβλίνο ΙΙ και υπέρ της δίκαιης κατανομής των μεταναστών μεταξύ των κρατών-μελών.

 Σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά σύμβολα στην Ευρώπη, αν πρέπει να τοποθετούνται στα δημόσια κτίρια ή αν οι γυναίκες μπορούν να φορούν μαντίλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι κάθε πολίτης που ζει σε μια χώρα-μέλος πρέπει να σέβεται τους συνταγματικούς κανόνες και κάθε κράτος να σέβεται τις πεποιθήσεις των πολιτών.

 Είναι επικίνδυνο, επισήμανε, να υπάρξει ένα κύμα αναχρονισμού και συντηρητισμού, κυρίως γύρω από θρησκευτικά θέματα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, και ως παράδειγμα εξέφρασε την αντίθεσή του στην απαγόρευση των αμβλώσεων στην Ισπανία, κάτι που, όπως υποστήριξε, πρέπει να αποτρέψουμε.

 "Η Ευρωπαϊκή Αριστερά σέβεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να προκρίνουμε την αλλαγή των συνόρων στην Ευρώπη, αλλά να σεβαστούμε το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν οι ίδιο, όπως να σεβαστούμε και το διεθνές δίκαιο.

 Για παράδειγμα, η Καταλονία και η Σκωτία θα μπορούσαν να έχουν μια πιο ενισχυμένη αυτονομία. Θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο και με την Ουκρανία που πρέπει να είναι γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη και όχι πεδίο διχασμού", επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. "Το φαινόμενο της διαφθοράς είναι δομικό και κυρίως στο Νότο. Πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία αποτελεσματική για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς", τόνισε.

 "Ένα θετικό βήμα προς την εκδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης έγινε και αυτό φαίνεται να αμφισβητείται. Δεν με παραξενεύει που κάποιοι σκέφτονται φωναχτά ότι κανένας από έμας δεν θα εκλεγεί πρόεδρος, όπως η κυρία Μέρκελ. Είτε η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά με περισσότερη δημοκρατία ή το όραμα της ενωμένης Ευρώπης θα διαλυθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

 "Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών. Αυτό σημαίνει ότι θα ενισχύσουμε την δημοκρατία. Οι πολίτες θα αποφασίζουν με δημοψηφίσματα. θα προσπαθήσουμε άμεσα να διώξουμε την τρόικα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στη συνέχεια θα βρούμε μια βιώσιμη λύση για το χρέος με την αλληλεγγύη και την δημοκρατία".

 Η παρουσίαση των υποψηφίων Το debate άρχισε στις 22.00 ώρα Ελλάδας, με την παρουσίαση των υποψηφίων. Δεύτερος μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε: "Είμαι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και κατάγομαι από την Ελλάδα που έχει πληγεί από τη λιτότητα.

Τα αποτελέσματα της λιτότητας εύχομαι να μην τα ζήσει καμία άλλη χώρα. Ό,τι έγινε στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας που πρέπει να επαναληφθεί; Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την Αριστερά". Το λόγο είχε πάρει πρώτος ο Γκι Φέρχοφσταντ, ενώ ακολούθησαν μετά τον κ. Τσίπρα, οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σουλτς και η Σκα Κέλερ.



Από ........  newsit

Η ομιλία Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com