Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


   Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας...

"Εμείς έχουμε στόχο να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να βάλουμε τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:  

Ανοίγουμε το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια:
               Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.
               Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους.
               Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας.
               Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
               Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
               Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής.
               Αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση.



Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως "αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε".
Επανέλαβε δε πως οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ.

"Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας".
Κάνοντας επίθεση στον κ. Σαμαρά είπε: 

"Ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν. Επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας. Τις κάλπικες παροχές. Αλλά, το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο... Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής;

Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009, ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν», του 2014. Αλλά ο λαός μας δεν είναι κορόιδο κύριε Σαμαρά, έχει και μνήμη και γνώση.
Θυμάται ότι πριν τις εκλογές του 2012, του τάζατε 16 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ είχατε κρυμμένο στο συρτάρι σας, το νέο μνημόνιο με την υπογραφή σας".

Για Χρυσή Αυγή
"Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία.

Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου.

Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία.
Και είναι εδω για να ενώσει το λαό. Δεν θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές.

Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί.

Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κου Σαμαρά".

Από .......  epikaira

Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας είναι για την Ελλάδα το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


   "Ο κ. Τσιπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία"...


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τα Ιωάννινα, όπου περιοδεύει, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έδωσε δραματικούς τόνους στην επερχόμενη αναμέτρηση σημειώνοντας: «Συμπατριώτισσες - συμπατριώτες, βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί.

 Ο κ. Τσιπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία». Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτούν το αξίωμα του πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα - σε όλη της διάρκεια του προεκλογικού αγώνα - δεν επέτρεψα σε κανένα, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ' έξω να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, να προχωρήσει με τόλμη μπροστά».

Απευθύνθηκε προσωπικά στους ψηφοφόρους λέγοντας: «Ξέρω ότι παρά τις πικρίες και τις στενοχώριες που έχετε, στο βάθος της ψυχής σας γνωρίζετε πως έδωσα και δίνω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να ορθοποδήσει οριστικά η πατρίδα μας. Να μη ξαναγυρίσει ποτέ στον εφιάλτη που ζήσαμε. Ξέρω πως αυτόν τον αγώνα τον αναγνωρίζετε όλοι. Και σας χρωστάω γι' αυτό. Όπως και ότι όλοι βλέπετε πως βήμα-βήμα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Και δεν πάνε χαμένες οι θυσίες σας. Ξέρω, ακόμα, πως μέσα σας καταλαβαίνετε πως δεν είχαμε άλλο δρόμο να βαδίσουμε παρά μόνον αυτόν: τη δύσκολη ανηφοριά. Μακάρι να μπορούσα να σας οδηγήσω από ευκολότερους δρόμους. Ποιος δεν θα το ήθελε. Όμως δεν υπήρχε άλλη επιλογή και το ξέρετε».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα φθάσαμε ένα βήμα πριν από την κορυφή, και όσο εύκολο είναι τώρα να φτάσουμε εκεί, στην κορυφή, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε πίσω στον πάτο που ξεκινήσαμε. Έκανε μάλιστα έκκληση: «Γι' αυτό και σας χρειάζομαι δίπλα μου, όσο ποτέ σταθείτε δίπλα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα. Το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής. Δεν γυρίζουμε πίσω. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Επανήλθε όμως στον κ. Τσίπρα με ένα δριμύ κατηγορητήριο: «Εδώ που φτάσαμε, με τον κ. Τσίπρα δεν έχω τίποτε να πω. Ποτέ στη ζωή μου δεν άκουσα τόσα ψέματα μαζεμένα, τόσες συκοφαντίες, τόσες ύβρεις, τόσες ασυναρτησίες, τόση ανευθυνότητα, τόση υποκρισία. Δεν με ενδιαφέρει το παραλήρημά του. Αλλά οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού, δεν θα αφήσω να πάνε στράφι.

 Δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μια πρόταση. Επαναλαμβάνει συνέχεια, ότι θα "σχίσει τα μνημόνια" κι ότι "το ευρώ δεν είναι φετίχ". Πότε-πότε τους ξεφεύγει ότι θα κάνουν "αναγκαστικό δανεισμό". Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, κοιμάται και ξυπνάει, με το όνειρο να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Αλλά η χώρα δεν είναι φοιτητική συνέλευση παλαιάς εποχής. Δεν είναι μαθητικό "δεκαπενταμελές". Η χώρα έχει ανάγκη από οικονομική δραστηριότητα. Και οι πρόωρες εκλογές σήμερα θα παρέλυαν την οικονομική δραστηριότητα.

 Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα για να έλθουν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, για να έλθουν επενδύσεις στην οικονομία. Το "παιχνιδάκι" των πρόωρων εκλογών όλα αυτά θα τα τίναζε στον αέρα. Αποσταθεροποιεί τη χώρα. Θα καταρρεύσουν τα πάντα, πριν προλάβουν να τα γκρεμίσουν εκείνοι. Μόνο να καταγγέλλουν ξέρουν, να υπονομεύουν και να αποσταθεροποιούν».

Από .......  epikaira

Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


   Πρόθεση ψήφου από το πολιτικό βαρόμετρο της Metron Analysis για τον Ant1 δύο ημέρες πριν από τις κάλπες...


Σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει το πολιτικό βαρόμετρο της Metron Analysis για τον Ant1 δύο ημέρες πριν από τις κάλπες.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:

24,2 ΣΥΡΙΖΑ
21.0 ΝΔ
6,8 Το Ποτάμι
6,7 Χρυσή Αυγή
6,5 Ελιά
3,2 ΚΚΕ
2,8 ΑΝ.ΕΛ
2.0 ΔΗΜΑΡ
1,3 Οικολόγοι Πράσινοι

Tο 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ στο 12,7% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σχετικά με τους αναποφάσιστους, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, το 9% αυτών είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ το 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, οι 8 στους δέκα επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ ήτοι: Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 45% έναντι του 38% της ΝΔ. 

Από .........  epikaira

Ευχαριστήριο Μήνυμα Ενωτικό κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου Κώστα Παταργιά

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



Ευχαριστούμε από καρδιάς ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που στηρίξατε τις ελπίδες σας σε κάθε έναν από εμάς. 

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που αυτές τις ημέρες έρχεστε κοντά μας. 

Η εμπιστοσύνη σας δίνει δύναμη στον αγώνα μας. Οι αγωνίες και οι προβληματισμοί σας είναι το κίνητρό μας για τον καθαρό μας αγώνα. Δέσμευσή μας η αμείωτη προσπάθεια να σταθούμε πλάι σε κάθε έναν από εσάς, να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ στην κάθε μέρα της νέας ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ. 

Αγαπάμε τον τόπο μας και κάθε έναν δημότη γιατί ΜΑΖΙ ζούμε και ΜΑΖΙ θα επιλύσουμε τα προβλήματά μας. Η <<ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ>> , από την πρώτη ημέρα της σύστασής της αντικατοπτρίζει τη δική σας θέληση να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει. 

Θέλουμε ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ από ΕΜΑΣ να εκφράζει ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ από ΕΣΑΣ ... ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του ίδιου Δήμου, του δικού μας Δήμου μακριά από αλλότρια συμφέροντα και σκοπιμότητες να ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. 

Την Κυριακή 25 Μαίου 2014 εκλέγουμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι κάθε μέρα ΕΔΩ ... εκλέγουμε ΕΜΠΕΙΡΙΑ, εκλέγουμε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, εκλέγουμε ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, εκλέγουμε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ με ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για τον τόπο και τους ΠΟΛΙΤΕΣ του. 


Σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!

Πρόγραμμα των ομιλιών του υποψηφίου Δημάρχου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου Γιάννη Συκιώτη

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2014


1930 ΜΩΛΟΣ 


2130 ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2014

21.00 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Οι Σταυροί σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας και την Περιφέρεια

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους σταυρούς που πήραν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας και της Ευρυτανίας.

Επίσης θα βρείτε όλους τούς σταυρούς στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας για τις εκλογές της Περιφέρειας.
 

Economist: "Μετά τις ευρωεκλογές περιμένει η κόλαση τους Eυρωπαίους πολιτικούς"

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Το απόλυτο χάος μετά τα αποτελέσματα των επερχόμενων Ευρωεκλογών προβλέπει το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες», σημειώνοντας ότι η Ενωση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα από τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Το άρθρο συνοδεύει μια εικόνα που θυμίζει βιβλική....
καταστροφή του Μεσαίωνα και απεικονίζονται ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ρίχνονται στην πυρά και να αντιμετωπίζουν τη γκιλοτίνα, ενώ εμφανίζονται και επιφανείς ακροδεξιοί πολιτικοί.

Πρόκειται για έναν κλασικό πίνακα του Ζερόμ Μπος «Κόλαση», ο οποίος έχει μονταριστεί με πολιτικά πρόσωπα και ταμπέλες.
Σε πρώτο πλάνο οι Ντέιβιντ Κάμερον και Φρανσουά Ολάντ αντιμέτωποι με τους ευρωσκεπτικιστές αντιπάλους τους, Νάιτζελ Φάρατζ και Μαρί Λε Πεν οι οποίοι προσπαθούν να τους «εκτελέσουν».
Οργισμένοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να «βασανίσουν» τους πολιτικούς τους
Η ανάλυση του περιοδικού κάνει λόγο για την οργή των πολιτών της Ευρώπης, οι οποίοι, έπειτα από πέντε χρόνια κακής διαχείρισης της κρίσης, ετοιμάζονται να τιμωρήσουν το πολιτικό κατεστημένο και να ψηφίσουν λαϊκιστικά και ακραία κόμματα που θα εισβάλλουν στην Ευρωβουλή με πρωτοφανή ποσοστά.
Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο, ο Economist σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να στείλουν τους πολιτικούς τους στο «πυρ το εξώτερον» και να τους υποβάλουν σε βασανιστήρια, αλλά επειδή δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στα ψηφοδέλτια θα ψηφίσουν τα ακραία κόμματα.
Υπολογίζει, ακόμη, ότι τα αντι -ευρωπαϊκά κόμματα αναμένεται να καταλάβουν το ένα τέταρτο από τις έδρες, ενώ το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, το Ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία και το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας θα συγκεντρώσουν τα πιο υψηλά ποσοστά στην ιστορία τους.
O Economist θέτει το ερώτημα πως αφού ύστερα από πέντε χρόνια λιτότητας, οι οικονομίες δείχνουν να ανακάμπτουν και η εμπιστοσύνη προς την ΕΕ να επιστρέφει σταδιακά, εάν θα καταφέρουν οι πολιτικοί να «κρατηθούν» λίγο ακόμα ίσως να αλλάξει η κατάσταση.
Η απάντηση που δίνει το ίδιο το περιοδικό είναι πως μπορεί η τελευταία κρίση να ξεπερνιέται, αλλά το χτύπημα που έχει δεχθεί η Ευρώπη ίσως να είναι ανεπανόρθωτο. Εάν συνεχιστεί η άνοδος του λαϊκισμού κάποιο από τα μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να εκλέξει εθνική κυβέρνηση που θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα κάτι που θα πυροδοτήσει εκ νέου την ευρωπαϊκή κρίση και οι πολιτικές αναταράξεις θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ότι οι οικονομικές.
Τίθεται καθαρά ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας
Η επιστροφή στην ανάπτυξη έχει επιφέρει μια περίοδο γεμάτη θυσίες προτού οι πολίτες δουν το φως στις ζωές τους. Ηδη στην Ευρώπη υπάρχουν 26 εκατομμύρια άνεργοι και σχεδόν σε όλες τις χώρες το χρέος παραμένει επικίνδυνα υψηλό, ενώ οι τράπεζες είναι αρκετά εύθραυστες.
Οι επιλογές της ΕΕ για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη δεν δείχνουν να πείθουν τους ψηφοφόρους, καθώς, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν περισσότερες εξουσίες προς την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μάχη για το ευρώ έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στον οικονομικό τομέα και οι ψηφοφόροι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερο έλεγχο στα θεσμικά όργανα της Ενωσης.
Αλλωστε ο διάδοχος του Ευρωσυντάγματος, η Συνθήκη της Λισαβόνας απορρίφθηκε στα τρια από τα έξι δημοψηφίσματα που έγιναν.
Οι πολίτες της Ευρώπης θέτουν από μόνοι τους ζητήματα δημοκρατίας, καθώς, δεν δέχονται να διώξουν κάποια αναποτελεσματική κυβέρνηση μόνο και μόνο για να ακούσουν από την ΕΕ ότι και η επόμενη κυβέρνησή τους θα πρέπει να ακολουθήσει τους ίδιους δημοσιονομικούς κανόνες και οικονομική πολιτική.
Δώστε πίσω την εξουσία
Αυτή η απέχθεια των ψηφοφόρων δείχνει πως το να πάρει περισσότερες εξουσίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο δρόμο της επιστροφής στην τραυματισμένη δημοκρατία.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε αυτά τα 35 χρόνια πορείας, έχει αποτύχει να πείσει τους ψηφοφόρους να λάβουν σοβαρά υπόψιν τον ρόλο του.
Ο δρόμος για να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη δημοκρατικής της νομιμοποίηση, γράφει ο Economist, είναι μόνο εάν απορρίψει αυτή τη συγκέντρωση εξουσιών που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσω των εθνικών κοινοβουλίων.
Αυτό σημαίνει να επιστρέψουν οι εξουσίες στις κρατικές κυβερνήσεις παράλληλα με περισσότερη δημοσιονομική ελαστικότητα και εθνικό έλεγχο πάνω σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και εργασιακών δικαιωμάτων.
Επίσης, ο Economist υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει και το ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες χωρίς να κρύβονται πίσω από δικαιολογίες πως η ακολουθούμενη πολιτική τους έχει επιβληθεί από τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο.


Το περιοδικό, καταλήγοντας, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός πως αρκετοί θεώρησαν ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό μέσα από τα αποκαϊδια της λιτότητας. Η μόνη λύση για να γίνει η ΕΕ πιο δημοκρατική και να επιβιώσει είναι να δώσει πίσω την εξουσία στους λαούς.
Από ........  kafeneio

Ευρωεκλογές 2014: Δεν ξέρετε τι θα ψηφίσετε; Ήρθε το τεστ που θα σας βοηθήσει!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Είστε από εκείνους που ακόμη παλεύουν να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της Κυριακής; Ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να αποφασίσετε. Ένα τεστ ήρθε να σας βοηθήσει...


Το τεστ του Euvox, ηλεκτρονικού συμβούλου ψήφου, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσω στοχευμένων ερωτήσεων, ανάλογα φυσικά τη χώρα καταγωγής, σας βγάζει ποστοστά και κόμματα...

Το αν η έκπληξη από αυτό που θα δείτε είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη, αυτό είναι άλλο θέμα...

Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε το τεστ

Από ........  newsit

Κλειδώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες! (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου, έβγαλαν τις αλυσίδες στην πόρτα, την έκλεισαν και... κλειδώθηκαν μέσα. Οι απολυμένες καθαρίστριες δεν εγκαταλείπουν ούτε τη μάχη ούτε το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι απολυμένες καθαρίστριες μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου, έκλεισαν τη γυάλινη πόρτα, πέρασαν μια αλυσίδα στα χερούλια και κλειδώθηκαν μέσα. Είναι η 16η μέρα που βρίσκονται έξω από το ΥΠΟΙΚ, όπου έχουν κατασκηνώσει.

Αστυνομικός που βρέθηκε στο υπουργείο, έδωσε στις καθαρίστριες διορία μιας ώρας να αποχωρήσουν από την είσοδο, ειδάλλως απείλησε πως θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.








Είναι η αντίδρασή τους στην άκαρπη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη για το πότε θα γυρίσουν στις δουλειές τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαίωσε.

Ο Χάρης Θεοχάρης τις ενημέρωσε ότι το Δημόσιο θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης που τις δικαίωσε, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, με πρόσφατη απόφασή του, έκρινε "προδήλως απαραίτητες" για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και διέταξε την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και άρα άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

Σύμφωνα με τις καθαρίστριες κανονικά ακολουθείται η διαδικασία επιστροφής στις εργασίες τους στο τελωνείο Κέρκυρας, στη Γ΄ ΔΟΥ Πειραιά, στη ΔΟΥ Κορωπίου, στη ΔΟΥ Χολαργού και στη ΔΟΥ Καστοριάς.

Προβλήματα υπάρχουν:
- στη ΔΟΥ Αγρινίου
- στις Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Καλλιθέας
- στη ΔΟΥ Μεσσηνίας
- στη ΔΟΥ Τρίπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 

Από ........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com