Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σύνθεση νέας κυβέρνησης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Οκτώ συν ένας υπουργοί φεύγουν από την κυβέρνηση -Ολα τα ονόματα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος οκτώ συν ένας υπουργοί αποχωρούν από την κυβέρνηση, αφού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τους αντικαταστήσει.

Οπως ανακοίνωσε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη εκτός κυβέρνησης είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Τσαυτάρης, Θεόδωρος Καράογλου. Αποχώρησε και ο Σίμος κεδίκογλου από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μάλιστα στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητήθηκε να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου -κάτι που σημαίνει ότι ο Μάκης Βορίδης θα αναλάβει άλλα καθήκοντα-.

 Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά και απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού.

Από .......  iefimerida

Αυτός είναι ο νέος τσάρος της Οικονομίας - Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Από την πρώτη στιγμή το όνομά του κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό.

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέληξε στον Γκίκα Χαρδούβελη, πρώην συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου και του Κώστα Σημίτη.

 Είναι το πρόσωπο του κλήθηκε να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών και να κάνει τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την μείωση του χρέους αλλά και να εφαρμόσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική.

Ποιος είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης

Ο  Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 - Μάιος 2012), διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions τουSurrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, της εκτελεστικής επιτροπής του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993).

Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

 Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα:

 Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους, συμπεριλαμβανομένων το American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, "Applied Econometrics Rankings: 1989-1995" Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441). Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας (margin requirements) συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις Η.Π.Α.

Από ........  iefimerida

Σαρωτικός ανασχηματισμός -Γκίκας Χαρδούβελης ο νέος υπουργός Οικονομικών

Αναρτήθηκε από ..........   energoipoliteskv.blogspot.com



Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 Η λίστα των μελών της νέας κυβέρνησης στην οποία συμφώνησαν ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η εξής:

 

    Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς



    Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ευάγγελος Βενιζέλος



    Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης

Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης



    Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υφυπουργός: Ευη Χριστοφυλλοπούλου



    Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Αργύρης Ντινόπουλος

Αναπληρωτής υπουργός: Θεόφιλος Λεωνταρίδης

Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος



    Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργοί: Δημήτρης Κούρκουλας, Ακης Γεροβντόπουλος



    Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρωτής υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός: Γιάννης Λαμπρόπουλος



    Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργοί: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νότης Μηταράκης



    Υπουργείο Υποδομών & Δικτύων

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος



    Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Αναπληρωτής υπουργός: Νικόλαος Ταραράς

Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγωργίου



    Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος

Υφυπουργοί: Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος



    Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπουργός: Κώστας Τασούλας

Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ανδριανός



    Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου



    Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Μάκης Βορίδης

Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα



    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Υπουργός: Γιώργος Καρασμάνης

Αναπληρωτής υπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος



    Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου



    Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας



    Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Ολγα Κεφαλογιάννη



    Υπουργείο Ναυτιλίας

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης



    Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Υπουργός: Γιώργος Ορφανός



    Υπουργός Επικρατείας:

Υπουργός: Δημήτρης Σταμάτης



    Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σοφία Βούλτεψη


Από .......  iefimerida

Ενας καθηγητής στη ζούγκλα με τις συμμορίες μηντιαρχών και φοροφυγάδων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Εαν επαληθευθούν τα προγνωστικά και ο καθηγητής Νικόλας Οικονομίδης είναι τελικά ο νέος υπουργός Οικονομικών το πείραμα θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Πάντως σ΄ αυτή την περίπτωση αξίζει επιβράβευσης ο Σαμαράς που αδιαφορώντας για κομματικές επετηρίδες και άλλες τέτοιες παπαριές επέλεξε έναν άνθρωπο από άλλον "πλανήτη" για να αναλάβει τα οικονομικά της Κολομβίας των Βαλκανίων.

 Κι εδώ ακριβώς είναι το μέγα στοίχημα του κου καθηγητή: Θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ζούγκλα γεμάτη συμμορίες φοροφυγάδων και άλλων σεσημασμένων του υποκόσμου-ανάμεσα στους οποίους οι εγχώριοι μηντιάρχες-οι οποίοι διαπλέκονται με τις κυβερνήσεις-σε κάποιες περιπτώσεις απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου.

 Θα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον κ. καθηγητή στον Κήπο του Καλού και του Κακού. Οσο για τις απόψεις του για τον περιορισμό του κράτους είναι πολύ σωστές-δείτε και το σχετικό video από παλαιότερη συνέντευξή του στο Capital.gr. Για να δούμε πως θα τις υλοποιήσει μ΄ αυτόν τον άθλιο κρατικό μηχανισμό και το βαθιά διεφθαρμένο πελατειακό κράτος.

 Ο κ. Οικονομίδης θα είναι η συνέχεια ενός πειράματος που επιχείρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τους Λάζαρη, Κατσέλη και Αρσένη. Ο Νικόλας Οικονομίδης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός στον τομέα των οικονομικών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της δημόσιας πολιτικής.

 Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Εξειδικεύεται στην έρευνα της οικονομίας των δικτύων και ειδικότερα των τηλεπικοινωνιών, των υπολογιστών και της πληροφόρησης, στην τεχνική συμβατότητα και σταθεροποίηση, στην βιομηχανική οργάνωση, στη δομή και οργάνωση οικονομικών αγορών και συστημάτων πληρωμής, στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, στην εφαρμογή της δημόσιας πολιτικής σε βιομηχανίες δικτύου και στην στρατηγική ανάλυση αγορών.

 Φεύγει από την Ελλάδα για να πάρει το πτυχίο του το 1976 πάνω στα Οικονομικά Μαθηματικών στο London School of Economics. Στη συνέχεια λαμβάνει το μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια το 1971 και το διδακτορικό του στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1981. Από το 1981 έως το 1988 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia. Το 1988 και για 2 χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Stanford

 Ο καθηγητής Οικονομίδης έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε κορυφαίες ακαδημαικές εφημερίδες και περιοδικά Είναι συντάκτης σε εφημερίδες οικονομικού περιεχομένου όπως η Ιnformation Economics and Policy, η Netnomics, η Quarterly Journal of Electronic Commerce και άλλες πολλές. Το website του για τα Οικονομικά των Δικτύων έχει καταταχθεί στους καλύτερους 4 ιστότοπους παγκοσμίως από το περιοδικό The Economist. Είναι εκτελεστικός διευθυντής του NET Institute, το όποιο είναι ένας διεθνής κόμβος έρευνας πάνω στα οικονομικά των δικτύων και της υψηλής βιομηχανικής τεχνολογίας.

 Έχει διατελέσει σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ν. Ζηλανδίας και της Πορτογαλίας, στον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, σε τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στα μεγάλα χρηματιστήρια διεθνώς.

 Επίσης είναι μέλος του Συμβουλίου της Economist Intelligence Unit.

 Από ........ kourdistoportocali