Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Κυβέρνηση Κάτω Παρτάλι» -Το εξώφυλλο της εφημερίδας «Το Ποντίκι» για τον ανασχηματισμό, που προκάλεσε αίσθηση [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Mε ένα άκρως χιουμοριστικό και ιδιαίτερα εμπνευσμένο εξώφυλλο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι», το οποίο παρομοιάζει το νέο κυβερνητικό σχήμα με την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Κάτω Παρτάλι».

«Κυβέρνηση Κάτω Παρτάλι -Ανασχηματισμός με στροφή στα δεξιά και τα… παντελόνια κάτω!», ο τίτλος και από κάτω η φωτογραφία από τη γνωστή κωμική σειρά αλλά με «πρωταγωνιστές» τους Βασίλη Κικίλια, Σοφία Βούλτεψη, Αργύρη Ντινόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα και Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Ο Βασίλης Κικίλιας στο ρόλο του Θανάση, του ωραίου του χωριού, η Σοφία Βούλτεψη στη θέση της φαινομενικά αθώας Μοσχούλας που κυκλοφορεί στο χωρίο με το κλουβί με το καναρίνι στο κεφάλι, ο Αργύρης Ντινόπουλος στη θέση του Κωνσταντίνου, του golden boy που λόγω κρίσης έχασε τη δουλειά του και κατέληξε στο Κάτω Παρτάλι, η Κατερίνα Παπακώστα στη θέση της Μυρτώς, της όμορφης του χωριού και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στη θέση του Διαμαντή.






Από ........  iefimerida

Economist: Ο Σαμαράς πάει για εκλογές -Το μήνυμα του ανασχηματισμού

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Τις κινήσεις του πρωθυπουργού και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό σχολιάζει το περιοδικό Economist συμπεραίνοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς βάζει τους καλύτερους παίκτες του στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για πρόωρες εκλογές.

Ο Economist αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση, ο πρωθυπουργός πρέπει να διατηρήσει σχέσεις ισορροπίας με τους ξένους πιστωτές, εν όψει και των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και του ενδεχόμενου να χρειαστεί η Αθήνα και τρίτο πακέτο διάσωσης.

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Σαμαράς έχει τοποθετήσει στα υπουργεία τα «καλά» χαρτιά του με στόχο να συνεργαστούν στενά με την Τρόικα.

Πως σχολιάζει την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών
Σύμφωνα με το περιοδικό ο Ελληνας πρωθυπουργός διάλεξε έναν τεχνοκράτη εκπαιδευμένο στις ΗΠΑ, τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα έχει μια μεγάλη λίστα με μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις επαγγελματικών ομάδων, όπως οι φαρμακοποιοί και οι παραγωγοί γάλακτος.

Ο Economist σχολιάζει και την μετακίνηση του Νίκου Δένδια τονίζοντας ότι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης έχει να διαχειριστεί δύο κρίσιμα μέτωπα: να μοιράσει την κοινοτική χρηματοδότηση και να διαχειριστεί τις ξένες επενδύσεις. Πρόκειται για δύο μέτωπα που είναι κρίσιμα στην επιστροφή της Ελλάδας σε ένα μονοπάτι διατηρήσιμης ανάπτυξης, αναφέρει ο Economist. Στην προηγούμενη θέση του, ο κ. Δένδιας αποδείχθηκε αποτελεσματικός, σημειώνεται.

Ερχονται εκλογές στην Ελλάδα -Δεν θα περάσει η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Αναλύοντας τα νέα πρόσωπα της ελληνικής κυβέρνησης, ο Economist, καταγράφει ότι ο πρωθυπουργός θέλει μεν να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως φαίνεται από την τοποθέτηση αρκετών μελών που ανήκουν στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος), αλλά φτιάχνει και το πλαίσιο προετοιμασίας για πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, το περιοδικό θεωρεί δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους από ανεξάρτητους βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ παραμένει άθικτη, καθώς, τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν μαζί μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, οι κινήσεις στην σκακιέρα του ανασχηματισμού καταδεικνύουν στροφή προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Την ίδια στιγμή, τα «γαλάζια» στελέχη, αρκετά από τα οποία αντιπροσωπεύουν την Β΄Αθήνας, την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, όπου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε πολύ χαμηλά ποσοστά, θα εργαστούν για να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ο Economist, πάντως, σημειώνει ότι αρκετοί αναλυτές φοβούνται μια γενική χαλάρωση των υπουργών που δεν παρακολουθούνται αυστηρά από την Τρόικα και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι προειδοποιήσεις του Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ.

«Η κόπωση των μεταρρυθμίσεων και η αντίσταση από τα κεκτημένα συμφέροντα έναντι των βασικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν βασικές προκλήσεις πολιτικής στο προσεχές διάστημα» ήταν το μήνυμα του αξιωματούχου του ΔΝΤ.

Η φωτογραφία είναι από τον Economist

Από ......... iefimerida

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε ενώπιον του ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ενώ κατηγορείται για δύο κακουργήματα (της νόθευσης εγγράφου και της απιστίας) και ένα πλημμέλημα.

Μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και υποχρέωση να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα.

Από ........ iefimerida

“Egemen” το σχέδιο των Τούρκων για εισβολή στη Θράκη – Πότε και γιατί φτιάχτηκε

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Προβλέπει επίθεση σε Αιγαίο και Θράκη ταυτόχρονα, αλλά και εισβολή κομάντος από τη Βουλγαρία
- Οι Τούρκοι λένε ότι έχουν θυλάκους που θα βοηθήσουν τις δυνάμεις τους κατά την εισβολή στη Θράκη
- Πως και πότε θα μπει μπροστά το σχέδιο που ετοιμάζεται από το 2.000
- Η μυστική συνάντηση 162 αξιωματικών της Τουρκίας για την τελειοποίηση του σχεδίου

Πολλά σχέδια έχουν διαρρεύσει, ωστόσο φαίνεται ότι ένα είναι το βασικό. Μάλιστα το σχέδιο “Egemen” - ηγεμών – στα ελληνικά που προβλέπει διπλή επίθεση έχει απώτερο σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων που θα αναγκάσουν την Ελλάδα σε μια σειρά από υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δημοκρατία το σχέδιο ξεκίνησε να επεξεργάζεται ήδη από το 2.000. Αφορμή για τη δημιουργία του σχεδίου ήταν η πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 10 ναυτικά μίλια που κυριολεκτικά θα απέκλειε κάθε δίοδο στο Αιγαίο.

Το σχέδιο “Ηγεμών” ανανεώνεται διαρκώς. Στο πλαίσιο της επικαιροποίησής του έγινε σεμινάριο στην έδρα της 1ης τουρκικής στρατιάς Κωνσταντινούπολης στον τομέα ευθύνης της οποίας υπάγεται και η περιοχή της Θράκης.

Ουσιαστικά στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών έχουν περιέλθει στοιχεία από ένα σεμινάριο που έγινε το 2003 και αφορούσε στη βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων της τουρκικής στρατιάς. Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους 253 σελίδες με τα σχέδια και τις σκέψεις ανώτερων και ανώτατων Τούρκων αξιωματικών για το πως θα πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.




Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο (άγνωστο αν είναι ακόμη σε ισχύ ή έχει αλλάξει) προβλέπεται αντιπερισπασμός στο Αιγαίο με την πρόκληση θερμού επεισοδίου.
Βάση του σχεδίου θα επιχειρηθεί επεισόδιο με τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Με αφορμή το επεισόδιο αυτό και ενώ τα βλέμματα θα έχουν στραφεί στο Αιγαίο και τα ευαίσθητα (αμυντικά) ελληνικά νησιά η τουρκική στρατιά θα κινηθεί κατά της Θράκης.



Το σεμινάριο μάλιστα αποκάλυψε σκέψεις για αλλαγή των σχεδίων που προβλέπει εισβολή δυνάμεων από τις διαβάσεις του Έβρου.
Σύμφωνα με τα όσα έπεσαν στα χέρια των ελληνικών αρχών υπάρχει πρόταση για αποκοπή των δυνάμεων του Δ' Σώματος Στρατού της Ελλάδας από τον υπόλοιπο κορμό με κυκλωτική κίνηση.
Στις επιχειρήσεις μάλιστα προβλέπεται και εισβολή ειδικών δυνάμεων από τα βουλγαρικά σύνορα. Μάλιστα υπάρχει αναφορά για θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους που θα βοηθήσουν στις επιχειρήσεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Ο στόχος των Τούρκων διπλός. Αφενός να πάρει πίσω η χώρα μας πιθανή απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και αφετέρου με τη δημιουργία τετελεσμένων να υποχρεωθεί η χώρα στην αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων σε άλλα ζητήματα.

Όπως μάλιστα αναφέρεται από ανώτατους Τούρκους αξιωματικούς όλα θα πρέπει να έχουν λήξει μέσα σε 3 με 4 ημέρες το πολύ ώστε να προλάβει η Τουρκία την επέμβαση άλλων δυνάμεων για ειρήνευση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι καμία κίνηση των Τούρκων δεν είναι τυχαία. Είναι σχεδιασμένη επί χρόνια και κυρίως υπάρχουν σχέδια προπαρασκευής. Ίσως το ποιο επικίνδυνο εύρημα των ελληνικών αρχών είναι η αναφορά σε θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους.


Από ........  newsit

Απόφαση για τις καθαρίστριες

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com

 

7 δισ. ευρώ από τη Γερμανία διεκδικεί στο δικαστήριο η Ελλάδα – Τα υποβρύχια καίνε τους Γερμανούς

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Αποκάλυψη – βόμβα από την βρετανική εφημερίδα Telegraph
- Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημίωση από Γερμανούς και Άραβες για τα υποβρύχια
- Χθες έφτασε στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας φάκελος 200 σελίδων

15 χρόνια από τις πρώτες υπογραφές για τα υποβρύχια type 2014 και ενώ ακόμη δεν έφτασε μετά από χρόνια ο περίφημος “Παπανικολής” ενώ η χώρα θα έπρεπε να έχει παραλάβει 4 σκάφη και να έχει ενεργοποιήσει ρήτρες για άλλα δύο η χώρα μας προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας κατά της Γερμανικής εταιρείας.

Όπως αποκαλύπτει η Βρετανική Εφημερίδα Telegraph η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο δικαστήριο έφτασε χθες ένας φάκελος 200 σελίδων και όπως αναφέρει η εφημερίδα “μπορεί τώρα να αποκαλυφθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αγωγή αποζημίωσης 7 δισ. ευρώ εναντίον της ThyssenKrupp Marine Systems και της Abu Dhabi Mar”.

“Το 200 σελίδων έγγραφο που εστάλη στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας αναφέρει ότι διακυβεύτηκε η διεθνής θέση της Ελλάδας από την αποτυχία προμήθειας των υποβρυχίων και υπονομεύτηκε η θέση της στο ΝΑΤΟ” προσθέτει το ρεπορτάζ σύμφωνα με το Βήμα.

Έγκυρη πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι “το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο που θα δικαιολογούσε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική αποζημίωση από τους Αραβες και τους Γερμανούς, γιατί τα υποβρύχια είναι συνδεδεμένα με τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, τη θέση της εντός του ΝΑΤΟ, και το γεγονός ότι η χώρα αναμένει την οριοθέτηση της ΑΟΖ που έχει φέρει πολλούς επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στους φυσικούς της πόρους”.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στα τεράστια ποσά που δαπανά η χώρα μας παρά την κρίση που την κατατάσσουν πολύ ψηλά στη λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ με τις αμυντικές δαπάνες. Η χώρα μας -σημειώνει- ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας οπλικών συστημάτων στην Ευρώπη, δαπανώντας 4% του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς.

Η “αμφιλεγόμενη συμφωνία” για τα υποβρύχια, συμπληρώνει η Telegraph, οδήγησε στην ποινική δίωξη ενός υπουργού Αμυνας και στην παραίτηση ενός ανώτερου αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού. Το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας επιλύει διεθνείς εμπορικές διαφορές. Η ThyssenKrupp Marine αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν έχει δει λεπτομέρειες της προσφυγής.


Οκτώ χρόνια μετά "θυμηθήκαμε" να κάνουμε το αυτονόητο για τα υποβρύχια;
 
Μέγα θέμα φαίνεται να προκύπτει από την αγωγή που έχει καταθέσει το ελληνικό δημόσιο κατά των Γερμανών της Thyssen Krupp και της Abu Dhabi Mar για τα τέσσερα υποβρύχια που δεν έχουν παραδοθεί. Ζητάμε λέει 7 δις ευρώ .

Και το πρώτο ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι ένα: Τόσα χρόνια γιατί δεν το είχαμε κάνει; Τι εμπόδιζε όσους πέρασαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες να θυμίσουμε άπαντες έλεγαν ότι δεν είχαμε καμία ελπίδα να διεκδικήσουμε όσα αυτονόητα και ο τελευταίος πολίτης πίστευε ότι δικαιούμασταν...

διαβάστε περισσότερα στο Onalert

Από ........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com